hannele είπε:Γεια σας παιδια!!! Χρόνια πολλά!!! Πωπω πληροφοριες!!! Παίρνω καφεδάκι και καθομαι να σας διαβασω να σας καμαρώσω!!! Εχω μπολικα να διαβασω!!! :cheers:
Πωωωπω πωωωπω....που ελεγε και ο Παπαγιανόπουλος......τι ειναι αυτά ρε δασκαλε???? ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.......αλυσιδωτές αντιδρασεις που ελεγε και ο kyrbill.Teacher είπε:Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση των studios του Φίνου
στους Αγίους Αναργύρους με ένα ΘΗΣΑΥΡΟ για τη χαρτογράφηση !!!
"EΝAΣ ΞΕΝOΙΑΣTOΣ ΠΑΛAΒIAΡHΣ" - 1971
ξέρετε η ταινία με τους άστεγους (Βέγγος - Παπαγιαννόπουλος - Βαλσάμη)
οι οποίοι έμεναν στα αυτοκίνητα
Είναι το οικόπεδο που ο antonovar ονομάζει πλατώ 1
Προβολή συνημμένου 131964
Ο δρόμος στο βάθος είναι η Κεφαλληνίας που ενώνει τα δύο οικόπεδα
Προβολή συνημμένου 131963 Προβολή συνημμένου 131968 Προβολή συνημμένου 131962
και το σπίτι έχει παίξει και στο Λεβεντόπαιδο στη σκηνή λίγο πριν το τροχαίο
Βαλσάμη - Ναθαναήλ
Προβολή συνημμένου 131961 Προβολή συνημμένου 131960
Ένας πανέμορφος μαντρότοιχος (έχει κι αυτός το νόημά του)
Προβολή συνημμένου 131969
Επιπρόσθετα, η γνωστή εξέδρα για λήψεις από ύψος που τη βλέπουμε
στο οικόπεδο του "τυράδικου" στο Ορατότης μηδέν καθώς και στα 5000 ψέματα που έγραψε πρόσφατα
ο antonovar. Επίσης από πίσω φαίνεται και το σπίτι στη γωνία Βενιζέλου με Μαυρομιχάλη
Προβολή συνημμένου 131971 Προβολή συνημμένου 131970 Προβολή συνημμένου 131972
Το νοσοκομείο είναι το γνωστό που περιγράψαμε και στο post #1659 στο τέλος
"... Επίσης το νοσοκομείο που αναφέρει η hannele στο Δεποινις Διευθυντής
είναι αυτό που εμφανίζεται ως "Αγία Ελεούσα" στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" 1967.... "
πλέον με αγαλματάκι τη Νίκη της Σαμοθράκης
Από αυτή την ταινία κάποιος θα μπορέσει να το αναγνωρίσει
Προβολή συνημμένου 131965
Το κρεβάτι που είδαμε σε δύο ταινίες πάλι στο post #1659
"... η περίεργη ταινία "Γυμνοί στους δρόμους" 1967 έχει πολύ πράγμα που αφορά το στούντιο του Φίνου
και επίσης ένα ωραίο με ένα κρεβάτι στο οποίο επάνω βρίσκεται η Λάσκαρη και που εμφανίζεται και στην θεία μου τη χίπισσα ..."
Προβολή συνημμένου 131967
και το κλού !!! πιθανώς για πρώτη φορά η Βίλλα Μέρλα (να το τσεκάρουμε όμως)
Προβολή συνημμένου 131966
Νομίζω kyrbill μετά από αυτήν την ταινία και τις φωτογραφίες που έχεις πρέπει να κάνουμε τη χαρτογράφηση του μικρού οικοπέδου
Για τη Βίλλα Μέρλα, έχω την εντύπωση ότι στην αναπαλαίωση της ... αλλάξανε τα φώταantonovar είπε:Κατα τα αλλα καποια στοιχεία ταιριαζουν με την βιλα μερλα(παραθυρα..περιστύλιο)...καποια δεν ταιριαζουν καγκελα και καποιες λεπτομέρειες στην πόρτα αλλα μην το δενεις κίολας γιατι απο οτι εχω δεί εχει διαφορες μορφές ανακατασκευων...στην παροδο των ετων....
Τέλος μου φαινεται οτι πρεπει να μάθουμε λιγο autocad....για να αναπαραστήσουμε ψηφιακά τον χώρο
Α!!!....και κάτι αλλο ρε παιδιά αυτο το περιβόητο νοσοκομείο....το ΚΑΤ δεν ειναι????
Teacher είπε:πού είσαι εσύ ? Με τόσες απουσίες που κάνεις θα μείνεις στην ίδια τάξη
αύριο με τον κηδεμόνα σου να δικαιολογήσει καμιά απουσία
αστους καφέδες και ξεκίνα διάβασμα
hanelle....μένω speechless...που λένε και στο χωριό μου εισαι κατπληκτική...hannele είπε:Μα δεν ήρθα αδιάβαστη! Μελετούσα!
1) <Ταξίδι> (μια και αναφέρθηκε αρκετες φορές)
Η κλωστουφαντουργία που εργαζόταν η Μαρίνα (Α.Βουγιουκλακη) ήταν η Πειραϊκή-Πατραϊκή στη Λεύκα του Πειραιά.
Mετά απο τόση "χρήση" των Αγ. Αναργύρων απο την FF και των γύρω απο αυτήν εργοστασιων, δεν σας κρύβω οτι είχα αίσθηση πως και το εργοστάσιο της ταινίας καπου εκει κοντά θα ήταν. Ομως για δευτερόλεπτα, μεσα στα πλάνα πάνω απο το κεφάλι της Α.Β. διακρίνεται φευγαλέα η πινακίδα και ο φακός μόλις που προλαβαίνει να "τσακωσει" τη λέξη <<Πειραϊκή>>.
Προβολή συνημμένου 131975
Οσο αφορά λοιπον τώρα το εν λόγω εργοστάσιο, στη σελιδα http://www.koutouzis.gr/synoikies-1.htm αναφερεται:
Η ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Γεράσιμος Μαζαράκης, γράφει για τη Λεύκα στο «ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ» 2010 του Σταύρου Καραμπερόπουλου β«Ο Πειραιάς που έζησα και αγάπησα».
«Η ΛΕΥΚΑ από τις πιο παλαιές συνοικίες του ΠΕΙΡΑΙΑ είναι μεταξύ ΚΑΡΑΒΑ και ΚΑΜΙΝΙΩΝ. Έχει 4-5 στενά και οριοθετείται μεταξύ των δύο εργοστασίων ΣΠΑΠ και ΣΕΚ (ΣΠΑΠ ο σιδηρόδρομος προς Πελοπόννησο και ΣΕΚ προς Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Βόρειο Ελλάδα). Από την συγ*χώνευση των δύο αυτών προήλθε ο ΟΣΕ.
Η συνοικία αυτή εκτός των δύο αυτών εργοστασίων όπου γίνονταν όλες οι επισκευές των σιδηροδρόμων, είχε τότε και άλλες μεγάλες βιομηχανίες. Το πρώτο εργοστάσιο των Αφών Ρετσίνα - Οι Αφοί Ρετσίνα είχαν άλλα τέσσερα εργοστά*σια - (έκαναν τότε το Ντρίλινο, ύφασμα σκληρό σαν το σημερινό τζιν και από αυτό έκαναν οι ράφτες τα παντελόνια των εργα*τών), τα κεραμίδια ΔΗΛΑΒΕΡΗ, το εργο*στάσιο των Αφών ΚΥΠΡΙΩΤΗ στην οδό Υμηττού, την ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ - το υπόγειο της ήταν καταφύγιο στην κατοχή. Δυστυχώς για εμάς που μέναμε στη ΛΕΥΚΑ, λόγω των εργοστασίων, ΣΠΑΠ και ΣΕΚ είχαμε τακτικούς βομβαρδισμούς από τους Γερμανούς πριν και από τους καλούς μας Συμμάχους Άγγλους και Αμερικανούς, που βαράγανε στο ψαχνό. Στο μεγάλο βομβαρδισμό της 11ης Ιανου*αρίου 1944 στη γειτονιά μας είχαμε είκοσι νεκρούς.
Επίσης, η ΛΕΥΚΑ είχε και πολλές μικρές βιοτεχνίες. Είχε την παλαιότερη Λα*χαναγορά - χονδρική - του Πειραιά - της ΛΕΥΚΑΣ όπως την έλεγαν - ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ΡΕΤΣΙΝΑ, μεσοτοιχία με την ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ. Σήμερα είναι εκεί το γκαράζ του Δήμου.
Προβολή συνημμένου 131976
Θα επανέλθω σε επόμενα posts με το ταξίδι γιατί αρκετοί χωροι μου "μυρίζουν" στούντιο!!!!
Φιλε μου antonovar είμαι υπό τα ίχνη της!!!antonovar είπε:να περιμένουμε και την τοποθεσία της στάσης?????
Καλωσορίζω ξανά πίσω στον αγώνα τη Βασίλισσα του Πειραιά.hannele είπε:Μα δεν ήρθα αδιάβαστη! Μελετούσα!
1) <Ταξίδι> (μια και αναφέρθηκε αρκετες φορές)
Η κλωστουφαντουργία που εργαζόταν η Μαρίνα (Α.Βουγιουκλακη) ήταν η Πειραϊκή-Πατραϊκή στη Λεύκα του Πειραιά.
Mετά απο τόση "χρήση" των Αγ. Αναργύρων απο την FF και των γύρω απο αυτήν εργοστασιων, δεν σας κρύβω οτι είχα αίσθηση πως και το εργοστάσιο της ταινίας καπου εκει κοντά θα ήταν. Ομως για δευτερόλεπτα, μεσα στα πλάνα πάνω απο το κεφάλι της Α.Β. διακρίνεται φευγαλέα η πινακίδα και ο φακός μόλις που προλαβαίνει να "τσακωσει" τη λέξη <<Πειραϊκή>>.
Η ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νομίζω ότι και στην Τούρκικη έκδοση τις σκηνές που είναι μόνη η Βουγιουκλάκη τις μοντάρανε αυτούσιες[b είπε:xortiani[/b];514783]
... εκείνο το σπίτι της Βουγιουκλάκη από τα ¨Χτυποκαρδια στα θρανία ¨, που δυστυχως δεν ειναι στους επίκαιρους Αγ. Αναργύρους , μηπως εντοπίστηκε ? Μια ταπεινή μόνο ένδειξη: η τουρκικη version της ταινίας δεν έχει καθόλου τις εξωτερικές λήψεις του σπιτιού ( λείπουν παντελώς οι σκηνές όπου η Βουγιουκλάκη βγαίνει το βράδυ για να παει στις φίλες ή που βγαίνει το πρωί για το σχολείο ή που φεύγει ο Παπαμιχαήλ προηγουμένως για τη δουλειά). Τουλάχιστον η κόπια της ταινίας που είδα δεν τις είχε. Είναι νότια Αθηνα μήπως ??
χαχα εδώ είμαι Δάσκαλε!! κοίτα να δεις που μετά τις Indiana Jones εξορμήσεις θα πρέπει να δίνω σημεία ζωής καθημερινά!!χαχα.. don't worry, αν είναι να πάω κάπου επικύνδινα, θα ενημερώσω πρώτα.. εσάς φυσικά... όχι την ΕΜΑΚ!Teacher είπε:,..........Ο kyrbill πού είναι ρε παιδιά ? antonovar να φωνάξουμε ΕΜΑΚ ??????????????????????
Να δείτε που πήγε πάλι για Φωτογραφίες !!!!!!!!!
Το ίδιο συμβαίνει σ' όλους antonovar.. μάλλον δεν σβήνουν ολοκληρωτικά και μετά εμφανίζονται.. η μόνη λύση μάλλον είναι το copy το μήνυμα και ξανά σε νέο paste και ξανά τις φωτογραφίες απ' την αρχή!!antonovar είπε:.....Αρχικά νόμιζα οτι ειναι το ιδιο μέρος...και πηγα να τα ανεβάσω...σε αυτό το συμπληρωματικό που ανεβασα για αυτη την περιοχή αλλα την ωρα που το ανεβαζα...ειδα οτι υπάρχουν διαφορές..και οτι μαλλον δεν ειναι το ιδιο σημείο.....για αυτό τις διεγραψα αλλα....δεν ξερω ανα συμβαινει και σε σενα....αν επιλεξεις μια photo..και μετά την διαγραψεις να στην εμφανιζει μετά σε αυτο το πλαισιο σαν thumbnails...
Έλα Δάσκαλε!!! Τσάκαλος εδώ!! χιχιχι (ένα ένα τα βλέπω τα ποστς) #)Teacher είπε:Για τη Βίλλα Μέρλα, έχω την εντύπωση ότι στην αναπαλαίωση της ... αλλάξανε τα φώτα Αυτό το μπομπέ μπαλκόνι για παράδειγμα δεν πρέπει να υπήρχε στην αρχική της μορφή. Για να δούμε αν υπάρχει κανένας τσάκαλος στην παρέα να μας φέρει καμιά καλή απόδειξη
hannele είπε:2) <Ο Γεροντόκορος> (ενα μικρό διάλλειμα εκτος FF)
To γραφείο του Λάμπρου Κωνσταντάρα ήταν το σημερινό κτίριο της Eurobank στην Σουρή
Προβολή συνημμένου 131978 Προβολή συνημμένου 131979 Προβολή συνημμένου 131980
Το ιδιο κτίριο, στη Σουρή, ήταν και το γραφείο του Δ.Παπαγιαννόπουλου στην ταινία <Το κοροιδάκι της δεσποινίδος>
Προβολή συνημμένου 131981 Προβολή συνημμένου 131982
HANNELEEEEEEEEEE (copy-paste ακριβώς το μήνυμα του antonovar) μα φίλε μου έπέτρεψέ μου τον δανεισμό αλλά έγραψες ακριβώς, αυτά που θα της έγραφα.. μέχρι και το speeachless!! είναι βλέπεις που το λέγαμε πολύ κι εμείς στο χωριό μου!! χαχαhannele είπε:Μα δεν ήρθα αδιάβαστη! Μελετούσα!
Δάσκαλε!! Καλέ μου και Σπουδαίε μου Δάσκαλε!! Δεν έχω λόγια.. ειλικρινά το μόνο που μου έρχεται αβίαστα να σου πω μετά από τα τόσα ενδιαφέροντα που έχεις μοιραστεί μαζί μας.. τον τρόπο σκέψης σου αλλά και το διερευνητικό σου ταλέντο, είναι ότι θα ήθελα πολύ να έχω Δάσκαλους σαν κι έσαν σ' όλη μου τη ζωή!!.. κι όχι μόνο στην σχολική!! και δεν αναφέρθηκα και στο συγγραφικό σου ταλέντο.. αχ αυτή η πόρτα (κατά το 'αχ αυτή η γυναίκα μου') χιχιTeacher είπε:Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση των studios του Φίνουστους Αγίους Αναργύρους με ένα ΘΗΣΑΥΡΟ για τη χαρτογράφηση !!!
Thank you miki-mik7! Προσωπικά δεν το γνώριζα..miki-mik7 είπε:Το μέγαρο Μποδοσάκη έχει "πρωταγωνιστήσει" σε αρκετές ταινίες που έχουν αναφορά σε βιομηχάνους, μεγαλο-επιχειρηματίες κλπ.Μερικές ακόμα ταινίες: "Έξω οι κλέφτες", "Ένα έξυπνο μούτρο", "Κάτι να καίει".
Μπράβο miki-mik7 αυτό είναιmiki-mik7 είπε:Το μέγαρο Μποδοσάκη έχει "πρωταγωνιστήσει" σε αρκετές ταινίες που έχουν αναφορά σε βιομηχάνους, μεγαλο-επιχειρηματίες κλπ.Μερικές ακόμα ταινίες: "Έξω οι κλέφτες", "Ένα έξυπνο μούτρο", "Κάτι να καίει".
Teacher είπε:@katerinak
μήπως έχουμε καταγραφή των ταινιών να τις περάσουμε στην 1η σελίδα ?
Εμ και εγώ δεν βάζω....εισαγωγίκα να φαινεται ο τίτλοςkaterinak είπε:συγχαρητηρια σε ολους σας!!Teacher τα εχω ετοιμα τα νεα στοιχεια για να προστεθουν τα λινκς και οι νεες ταινιες στη λιστα αλλα κατι με μπερδεψε στους τιτλους των ταινιων του Βεγγου και δεν ξερω ποιους να προσθεσω,εκει χρειαζομαι τη βοηθεια σας :στο ποστ 1645 και στο ποστ 1696 η ταινια ειναι η "Θου-Βου φαλακρος πρακτωρ: επιχειρησις Γης μαδιαμ";
στο ποστ1684 ειναι η "Βοηθεια!ο Βεγγος φανερος πρακτωρ "000" ";
Κατερίνα θες βοήθεια στην τοποθέτησή τους στη λίστα της 1ης σελίδας και στην Ταξινόμηση ? ή το έχεις και αυτό ?katerinak είπε:ευχαριστω antonovar!
συμπληρωματικα λινκς για τις ταινιες που ηδη υπαρχουν στη λιστα,με μπλε οι νεες ταινιες (καταγραφη μεχρι το ποστ 1737)
5000 ψεμματα ποστ# 1522 , 1597 , 1605 , 1645 , 1649 , 1693 , 1722
Α
Αχ αυτη η γυναικα μου ποστ# 1436