Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
hannele είπε:
Kyrbill πολυχρονος!! να σε χαιρομαστε!!!!!!! τωρα το είδα!!!! :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Τeacher, antonovar τα λόγια ειναι περιττά!!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

ελιωσα με την περιγραφή του antonovar!!! θεος!!!! απιστευτο το χιουμοριστικό σου κειμενο!!! :D

Αλλα φιλε antonovar, θα μου επιτρεψεις να συμπληρώσω οτι πριν παει στο Περαμα να κανει τον εργάτη, ειπε να κάνει μια στάση απο το Κερατσίνι, απο την ιχθυόσκαλα -στο δρόμο του ήταν άλλωστε- να πει και εκει ενα τραγουδάκι με τους ψαραδες.....και ειπαν όλοι μαζί την Τζαμάικα.... :D

Υ.Γ. Η Αλίκη επι εποχής Λεβεντοπαιδου ήταν εγκυος. Πρώτα γυριστηκε το <<Λεβεντόπαιδο>> και μετα <<Η Νεράιδα και το Παλικάρι>>. Μάλιστα κατα τη διαρκεια γυρισματος στο Λεβεντόπαιδο, η Αλίκη γέννησε και ο Παπαμιχαήλ ανοιγε σαμπάνιες στο στούντιο για τον ερχομό του υιού!
hannele....δεν προκειται να σε αφήσω παραπονεμενη. :D ....γεια δες τώρα το εφερα στα "σωστά" του???... :D :D.

Πάντως ελπιζω να κατάλαβες οτι ολη αυτή την σαχλαμαρίτσα η οποία ηταν στα όρια του off topic γραφτηκε για να γελασουμε....και για να δείξω στο φίλο μου τον kyrbill τι προκάλεσε με ενα απλό pοστ...και οτι οι παραθεσεις με τις σχετικες ταινίες εγιναν κατα το δοκουν..και δεν ειχαν σχέση με την χρονικη τους συνεχεια και πραγματικότητα....
 
antonovar είπε:
hannele....δεν προκειται να σε αφήσω παραπονεμενη. :D ....γεια δες τώρα το εφερα στα "σωστά" του???... :D :D.Πάντως ελπιζω να κατάλαβες οτι ολη αυτή την σαχλαμαρίτσα η οποία ηταν στα όρια του off topic γραφτηκε για να γελασουμε....και για να δείξω στο φίλο μου τον kyrbill τι προκάλεσε με ενα απλό pοστ...και οτι οι παραθεσεις με τις σχετικες ταινίες εγιναν κατα το δοκουν..και δεν ειχαν σχέση με την χρονικη τους συνεχεια και πραγματικότητα....
Φιλε μου antonovar :bow: :bow:...εγραψες!!! αχαχχαχαχαα...

Παντως δεν ήταν καθόλου off topic!! Απεναντίας ήσουν μεσα στο θεμα του thread!!

Μπορει να ήταν περασμένο μεσα από τη χιουμοριστική πλευρά του, αλλα πραγματικά ήταν μια πλήρης ανάλυση όλων αυτών των σημείων στους Αγ. Αναργύρους όπου η FF χρησιμοποιήσε για τα γυρίσματα των ταινιών.

Σε παλαιότερα posts λεγαμε για την Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, που και αυτή ως εταιρεία ειχε ενα συγκεκριμένο σημειο για τα γυρισματα των ταινιων της και συγκεκριμένα το Μαρούσι, στη Δημ.Μοσχα, το γνωστό σπιτι που "επαιζε" σε ολες τις ταινίες της, και το ταβερνάκι λιγο πιο κατω με το πλεκτό ξύλινο κάγκελο. Να που τώρα, και η FF ειχε το δικό της "στέκι", στους Αγ. Αναργύρους.

Δεν σου κρύβω οτι παρατηρόντας το Ταξίδι, έχω την αισθηση οτι και εκεί σε αρκετα σημεια, ιδιως στα εσωτερικα γυρισματα, μυρίζει Αγ. Ανάργυροι.... :D
 
Ευχαριστώ Hannele μου για τις ευχές!Να ΄σαι κι εσύ πάντα καλά και με την ίδια όρεξη και διορατικότητα αποκαλύψεων!!! :flower:

antonovar είπε:
Αγαπητέ kyrbill εγραψα εχθες οτι θεωρώ οτι το post 1078.....που ανέβασες τον Οκτώβρη του 2014....είναι απο τα πιο σημαντικά αυτου του νήματος...και εχω την εντύπωση οτι δεν εχεις συνειδητοποιήσει οτι σε αυτο το "αυλακι" πού ξεκίνησες τότε....πόσο νερό μπήκε και κύλησε.
Αγαπημένε μου Antonovar κοκκινίζω!!! #) Είσαι πολύ ευγενικός και τίμιος άνθρωπος κι ας σε γνωρίζω μόνο διαδικτυακά! Χίλια ευχαριστώ για τα πολύτιμα λόγια σου!!! :bow:

Δεν μπορείς να φανταστείς πόση συγκίνηση ένιωσα διαβάζοντας το χιουμοριστικό αλλά και απίστευτα συγκινιτικό σου κείμενο. Με πήγες πολύ πίσω.. κι όχι μόνο στον Οκτώβρη του 2014 αλλά ακόμα πιο πίσω.. εκεί στα μαθητικά μου χρόνια που έβλεπα όλες αυτές τις ταινίες συνεπαρμένος με τα μέρη και τους ηθοποιούς. Η αναφορά σου και η συγκόλλιση όλων των ποστ κι ανακαλύψεων των ταινιών, είναι τουλάχιστον συγκλονιστική. Και δεν εννοώ μόνο το νοσταλγικό μέρος, αλλά και τον τρόπο γραφής σου.. είσαι μεγάλο ταλέντο και σ' αυτό!! Τα διάβαζα κι ήταν σαν να περνάνε όλες αυτές οι ταινίες και τα μέρη των γυρισμάτων μπροστά μου σαν ταινία.. σαν ένα πανέμορφο κολάζ όλων αυτών μαζί! Σʼ ευχαριστώ πολύ για το όμορφο και χαρούμενο αυτό ταξίδι... όπως και για τα πολύ καλά σου λόγια για την σημαντικότητα του ποστ μου #1078. Για να είμαι εντελώς ειλικρινής εκείνη ακριβώς τη στιγμή, δεν είχα συνειδητοποιήσει την σημαντικότητά του. Με τον καιρό και βλέποντας και τις συνεχόμενες αποκαλύψεις των υπολοίπων μελών, άρχισα να το καταλαβαίνω!

Χάρηκα επίσης αφάνταστα γιατί μέσα από ένα τόσο εύθυμο κείμενο διαπίστωσα το ήθος σου αλλά και τον σεβασμό που δείχνεις όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του φόρουμ όχι μόνο για το δικό μου αν θες ξεκίνημα των αποκαλύψεων, αλλά και όλων μελών. Αυτό με κάνει και πολύ περήφανο που είμαι μέλος αυτής της διαδικτιακής παρέας και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Θα κάνω μια μικρή κατάχρηση του χώρου και του χρόνου σας γιατί να ξεδιπλώσω ακριβώς το σκεπτικό μου και το χρονικό των αποκαλύψεων...

Το βράδυ αυτό λοιπόν του Οκτώβρη, έβλεπα στην tv την ʽΘεία μου την χίπισσαʼ. Ξέροντας ότι το στούντιο ήταν στους Αγίους Αναργύρους, σκέφτηκα ότι τι πιο λογικό, τα γυρίσματα να έχουν γίνει εκεί κοντά. Ομολογώ ότι το σημείο της Πλαστήρα με την Βλαχοπούλου μπροστά απ΄το κρεοπωλείο το εντόπισα μέσα σε 5ʼ. Κι έρχεται το επόμενο ποστ από τον makism #1079 που μας δείχνει ξανά την πολυκατοικία πάνω απʼ το κρεοπωλείο αλλά και το ακριβές σημείο που καθόταν ο Πουλόπουλος που ήταν η γωνία Πλαστήρα και Γράμμου. Μπορεί λοιπόν το δικό μου ποστ να ήταν σημαντικό αλλά του makism ήταν το ίδιο καθοριστικό. Κυρίως για μένα και το ξεκίνημά ερευνών στον χώρο των γυρισμάτων. Μεγάλο ευχαριστώ φίλε μου makism.. έκαψα λίγη βενζίνη αλλά άξιζε τον κόπο. :beer:

Ξεκινάω λοιπόν να βρεθώ στον ακάλυπτο των πολυκατοικιών που περιβάλουν το τετράγωνο Πλαστήρα-Γράμμου-Σοφ. Βενιζέλου και Μαυρομιχάλη, με σκοπό να εντοπίσω έστω ένα σημείο που να υπάρχει απʼ αυτήν την αυλή. Τονίζω ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ούτε που είχε περάσει απʼ το μυαλό μου (και νομίζω κι όλων μας) ότι επρόκειτο για το ʽτυράδικοʼ και τον εξωτερικό χώρο γυρισμάτων όλων αυτών των ταινιών. Οπότε σαν στίγμα είχα τον μπλε τοίχο (κι όχι οθόνη θερινού σινεμά..χαχα μου ʽχει μείνει αυτό antonovar) :D και το απέναντι σπίτι με τις κολώνες.. όμως είχα την εντύπωση ότι η είσοδος που μπαίνει η Βλαχοπούλου με την Βαλσάμη ήταν επί της Μαυρομιχάλη ή την Τροίας όπως πίστευα ότι μπορεί να συνέχιζε εκείνη την εποχή. Δυστυχώς ούτε τον μπλε τοίχο βρήκα, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να έχει κρατηθεί από τον χώρο μέσα στον ακάλυπτο.. σε αντίθεση πέτυχα σμήνος από μιγάκια που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μπουν σε κάθε είσοδο που υπήρχε πάνω μου, με αποτέλεσμα να βγάλω βιαστικά και με κρατημένη την αναπνοή, όσες περισσότερες φωτογραφίες μπόρούσα. :sealed:

Επαναλαμβάνω ότι τότε έψαχνα την αυλή που είχε παίξει σε πολλές ταινίες κι όχι αυτόν τον χώρο εργοστασίων, Κτελ, φυλακών κλπ που αποκαλύφτηκαν αργότερα. Κι έρχομαι στο σημείο που θα κάνει έξαλλο τον Teacher.. αυτό το ʽΕλληνικό φαινόμενοʼ που έχω αναφερθεί και σε προηγούμενά μου ποστ όπου όλοι ξέρουν τα πάντα και για όλα.. Θυμήθηκα λοιπόν μια συνομιλία που είχα με κάτοικο (άνω των 60 ετών) από μία εκ των πολυκατοικιών του τετραγώνου και η απάντησή του για τα εξωτερικά αυτά γυρίσματα και το ʽτυράδικοʼ με έστελναν στην Πλατεία Κοκκινοπούλου. Ούτε να πει ʽδεν γνωρίζωʼ ούτε ήξερε ότι ήταν ακριβώς στο σπίτι του! Απλά διέδιδε ότι είχε ακούσει..Μετά λοιπόν το τελειώτικό σου χτύπημα με το ποστ σου #1742 σκέφτομαι συνέχεια τον Teacher και το θεϊκό του σχόλιο "..Λοιπόν για τις μπαρούφες του διαδικτύου, πράγματι είναι πολύ εκνευριστικές.Ο καθένας λέει ότι γουστάρει.Έχω την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ακόμα μια τεράστια μπαρούφα !!" Ω ναι, Δάσκαλε.. κι όχι μόνο το διαδίκτυο.. οι μπαρούφες παίζουν πολύ και στις εκτος νετ συζητήσεις!

Στο επόμενο ποστ θα ανεβάσω τις φωτογραφίες από τον ακάλυπτο χώρο.. δεν διαπίστωσα να έχουν κρατήσει κάτι.. να τις δείτε κι εσείς.. ίσως κάποιο τοιχάκι αλλά εγώ τότε έψαχνα για μπλε τοίχους οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχω τραβήξει πολύ το έδαφος. Anyway ότι έχω από εκείνο το απόγευμα θα τʼ ανεβάσω!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και μπαινω σε "Αθηναϊκά" χωράφια (ελπίζω να μην θυμώσει ο Πειραιας που τον "προδίδω")....θα το βαλω το κουιζ!!!!!!!!!!

Τι κοινό εχει το Ταξίδι και η Λόλα????

Αντε να μην σας ταλαιπωρήσω...:biglaugh:

Τα επιπλα του σπίτιου της Μαρίνας/Αλικης ήταν τα επιπλα του σπιτιού του Ζεβρού δεσμοφύλακα! :D Φαινεται όταν πεθανε η Μαρίνα (τι πεθανε δηλαδη...την "εφαγε" ο Κούρκουλος) η αδερφη της πούλουσε το σπίτι και το αγόρασε ο δεσμοφύλακας Ζερβός! Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Επειδή όμως μονο ο φίλος antonovar μπορει να φτιαξει την συνεχεια της χιουμοριστικής αυτής περιγραφής του, για αυτο θα περιοριστώ στο να σας περιγραψω αυτά που ελεγα στο προηγουμενο post, οτι τα εσωτερικα γυρισματα του Ταξιδιού "μυρίζουν" Αγ.Αναργύρους.

Το σπίτι λοιπον της Μαρίνας στο Ταξίδι ήταν το σπίτι του δεσμοφύλακα στη Λόλα. Φυσικά μιλαω για τους εσωτερικούς χωρους γιατί ολοι οι εσωτερικοι χωροι στο Ταξίδι ειναι γυρισμένοι στο στουντιο. Εχουμε τα ιδια ακριβως επιπλα, και την ιδια διαταξη του υποτιθέμενου χωρου, με τη μόνη διαφορά οτι τα επιπλα εχουν αλλάξει θέση (στη μια ταινία στα δεξιά, στην άλλη ταινία στα αριστερά)....Παρόλο αυτά το τραπέζι και οι καρεκλες στη θεση τους στο κέντρο του δωματιου (αυτα δεν άλλαξαν θέση!! :p )

11111051_817998051612483_5936401990818378180_n.jpg

11204431_1008769895807364_3109321286343054815_n.jpg

Υ.Γ. Τον μπουφέ τον βλεπουμε και στο Λεβεντόπαιδο :p

χωρίς τίτλο.JPG

11006400_1008875945796759_8186201956912811555_n.jpg

11203069_903381749685215_4109332959113097581_n.jpg
 
hannele είπε:
Αν και μπαινω σε "Αθηναϊκά" χωράφια (ελπίζω να μην θυμώσει ο Πειραιας που τον "προδίδω")....θα το βαλω το κουιζ!!!!!!!!!!
Τι κοινό εχει το Ταξίδι και η Λόλα????

Αντε να μην σας ταλαιπωρήσω...:biglaugh:

Τα επιπλα του σπίτιου της Μαρίνας/Αλικης ήταν τα επιπλα του σπιτιού του Ζεβρού δεσμοφύλακα! :D Φαινεται όταν πεθανε η Μαρίνα (τι πεθανε δηλαδη...την "εφαγε" ο Κούρκουλος) η αδερφη της πούλουσε το σπίτι και το αγόρασε ο δεσμοφύλακας Ζερβός! Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Επειδή όμως μονο ο φίλος antonovar μπορει να φτιαξει την συνεχεια της χιουμοριστικής αυτής περιγραφής του, για αυτο θα περιοριστώ στο να σας περιγραψω αυτά που ελεγα στο προηγουμενο post, οτι τα εσωτερικα γυρισματα του Ταξιδιού "μυρίζουν" Αγ.Αναργύρους.

Το σπίτι λοιπον της Μαρίνας στο Ταξίδι ήταν το σπίτι του δεσμοφύλακα στη Λόλα. Φυσικά μιλαω για τους εσωτερικούς χωρους γιατί ολοι οι εσωτερικοι χωροι στο Ταξίδι ειναι γυρισμένοι στο στουντιο. Εχουμε τα ιδια ακριβως επιπλα, και την ιδια διαταξη του υποτιθέμενου χωρου, με τη μόνη διαφορά οτι τα επιπλα εχουν αλλάξει θέση (στη μια ταινία στα δεξιά, στην άλλη ταινία στα αριστερά)....Παρόλο αυτά το τραπέζι και οι καρεκλες στη θεση τους στο κέντρο του δωματιου (αυτα δεν άλλαξαν θέση!! :p )

Προβολή συνημμένου 132402 Προβολή συνημμένου 132403

Προβολή συνημμένου 132404 Προβολή συνημμένου 132405

Υ.Γ. Τον μπουφέ τον βλεπουμε και στο Λεβεντόπαιδο :p

Προβολή συνημμένου 132406
Και απο σήμερα ...οπως καταλαβατε....η hannele....εγκαινιάζει την καινούργια ενότητα....το "Που γυρίσθηκαν οι ελληνικές ταινίες interior":D

Οποιος συμμετεχει στο thread.....αφού ανακαλύπτει....το μέρος που γυρίσθηκε η καθε σκηνή....μετα στις περιπτώσεις οπου εχουμε σπίτια ..θα ασχολείται...με το εσωτερικό...τους ..οπου θα προσπαθεί να ταιριάξει το καθε επιπλο με ηθοποιους......μετα ο admin...θα τα μαζευει...και θα φτιάξει ενα κατάλογο π.χ...κρεββατι.με ασπρο σκελετό.και χαλκινα τελειώματα νο1 και μεταλλικό σωμιε και θα απαριθμεί ποιοι εχουν κοιμηθεί σε αυτό, ποιοι εχουν αρρωστήσει σε αυτό....ποιοι εχουν....... κάνει αγκαλιτσες σε αυτό :wink:(μην το κανουμε american bar) κλπ....μετά καρέκλες,μπουφέδες κλπ κλπ..Σε περίπτωση που υπαρχουν απορίες θα ζητάμε βοηθεια απο τους synforumiites παραπάνω που ασχολούνται με τα "Σπιτια των πρωταγωνιστών".... :D :D.

Πέρα απο την πλάκα hannele ...μπραβο για την παρατηρητικοτητα και το ταιριασμα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνώμη παιδιά αλλά δεν πρέπει να είναι στην Βουλιαγμένης το σπίτι που πρωταγωνιστεί ο Μουστάκας (To Ψώνιο)!Μήπως έχει βρεί κανένaς κάτι?
 
kyrbill είπε:
Επαναλαμβάνω ότι τότε έψαχνα την αυλή που είχε παίξει σε πολλές ταινίες κι όχι αυτόν τον χώρο εργοστασίων, Κτελ, φυλακών κλπ που αποκαλύφτηκαν αργότερα. Κι έρχομαι στο σημείο που θα κάνει έξαλλο τον Teacher.. αυτό το ʽΕλληνικό φαινόμενοʼ που έχω αναφερθεί και σε προηγούμενά μου ποστ όπου όλοι ξέρουν τα πάντα και για όλα.. Θυμήθηκα λοιπόν μια συνομιλία που είχα με κάτοικο (άνω των 60 ετών) από μία εκ των πολυκατοικιών του τετραγώνου και η απάντησή του για τα εξωτερικά αυτά γυρίσματα και το ʽτυράδικοʼ με έστελναν στην Πλατεία Κοκκινοπούλου. Ούτε να πει ʽδεν γνωρίζωʼ ούτε ήξερε ότι ήταν ακριβώς στο σπίτι του! Απλά διέδιδε ότι είχε ακούσει..Μετά λοιπόν το τελειώτικό σου χτύπημα με το ποστ σου #1742 σκέφτομαι συνέχεια τον Teacher και το θεϊκό του σχόλιο "..Λοιπόν για τις μπαρούφες του διαδικτύου, πράγματι είναι πολύ εκνευριστικές.Ο καθένας λέει ότι γουστάρει.Έχω την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ακόμα μια τεράστια μπαρούφα !!" Ω ναι, Δάσκαλε.. κι όχι μόνο το διαδίκτυο.. οι μπαρούφες παίζουν πολύ και στις εκτος νετ συζητήσεις!

Στο επόμενο ποστ θα ανεβάσω τις φωτογραφίες από τον ακάλυπτο χώρο.. δεν διαπίστωσα να έχουν κρατήσει κάτι.. να τις δείτε κι εσείς.. ίσως κάποιο τοιχάκι αλλά εγώ τότε έψαχνα για μπλε τοίχους οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχω τραβήξει πολύ το έδαφος. Anyway ότι έχω από εκείνο το απόγευμα θα τʼ ανεβάσω!!
Τώρα που το βρήκαμε και ηρεμήσαμε....για να ψάξουμε να βρούμε ...και τίποτε..αλλο.....εμένα αυτό που με κανει να γελαώ ....απο ολες αυτές...τις ιντερνετικές...μπαρούφες....που διαβασα ειδίκα για τους Αγ.Αναργύρους.και την Φ.Φ....ειναι οτι σε οτι Ιστορική αναδρομή...δίαβαζα που είχε καποια αναφορά για τα studio της Φ.Φ..υπήρχε ενα κλασσικο κειμενο οτι στους ΑΓ.Αναργυρους ο Φινος βρήκε την ατμοσφαιρα των ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ με τις γραμμες τραινου,τα γραφικά σπιτια με τα πηγαδια,τα ποταμια,και τις λιμνούλες ,ιδανική για να γυρίζει τις ταινίες του εκεί...Αν μου βρεί καποιος ενα στοιχείο απο αυτά στις τόσες ταινίες που ψειρίσαμε...για να βρόυμε που ηταν το τυράδικο...εγώ του κάνω δώρο το μαιμου πηγάδι της Φ.Φ. :D ...για να μην ξαναθυμηθώ την μπετονιέρα:biglaugh:
 
antonovar είπε:
Τώρα που το βρήκαμε και ηρεμήσαμε....για να ψάξουμε να βρούμε ...και τίποτε..αλλο.....εμένα αυτό που με κανει να γελαώ ....απο ολες αυτές...τις ιντερνετικές...μπαρούφες....που διαβασα ειδίκα για τους Αγ.Αναργύρους.και την Φ.Φ....ειναι οτι σε οτι Ιστορική αναδρομή...δίαβαζα που είχε καποια αναφορά για τα studio της Φ.Φ..υπήρχε ενα κλασσικο κειμενο οτι στους ΑΓ.Αναργυρους ο Φινος βρήκε την ατμοσφαιρα των ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ με τις γραμμες τραινου,τα γραφικά σπιτια με τα πηγαδια,τα ποταμια,και τις λιμνούλες ,ιδανική για να γυρίζει τις ταινίες του εκεί...Αν μου βρεί καποιος ενα στοιχείο απο αυτά στις τόσες ταινίες που ψειρίσαμε...για να βρόυμε που ηταν το τυράδικο...εγώ του κάνω δώρο το μαιμου πηγάδι της Φ.Φ. :D ...για να μην ξαναθυμηθώ την μπετονιέρα:biglaugh:
χαχαχα... θα το πάρω το δώρο.. θα το πάρω το δώρο!! βέβαια αν και δεν έψαξα για πηγάδι, στον ακάλυπτο χώρο του παλιού μικρού στούντιου δεν πήρε κάτι το μάτι μου! :eek: μόνο ένα παλιό τοιχάκι υπάρχει.. δεν μπόρεσα να καταλάβω αν είναι από εκείνη την εποχή ή μέρος των πολυκατοικιών που χτίστηκαν.

141006-1842(001).jpg

Η γωνία Πλαστήρα-Γράμμου.. εκεί που κάποτε καθόταν ο Πουλόπουλος! (δεν χρειάζεται φαντάζομαι να πω περισσότερα!)

141006-1849(003).jpg

και μιας και μιλήσαμε για πηγάδια.. το πηγάδι των Αγίων Αναργύρων ήταν τόσο μαγικό και μετακόμιζε μέχρι και στην Πλάκα!!

oi germanoi ksanarhontai pigadi.jpg

τι κέρδισα?.. μήπως την μπετονιέρα? :animeek:

141006-1843(001).jpg

a 141006-1843.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το βλεπω να ξεκολάμε....απο εκεί....

Πάω να κατεβάσω....μια ταινία και διπλα στο youtube..μου βγάζει τον μαγκα με το τρικυκλο.(1972)....και λέω παρόλο..που ειναι κατα την προσωπική μου γνώμη πάντα ....η προσωποιηση της "παρακμης" της φφ..,να της ρίξω μια ματια στα γρήγορα.......και τι πρωτοτυπο????........πεφτω πάνω στο τυράδικο και πάλι....ευτυχώς ομως αξίζει τον κόπο...γιατι αφενός προσδιορίζεται καλυτερα η θεση του χωρου της φφ ως προς το οικόπεδο αφετέρου....υπάρχει κάτι που θα αρεσει στον φίλο μου τον KYRBILL...Λοιπόν....ο φίλος μας ο πατερας...με τις δύο κόρες ;) ...δεν αργησε και πολύ να κανει το modification στο σπίτι γιατι οπως βλεπουμε το 1972 ηταν ετοιμο το διωροφάκι.

ΓΡΑΜΜΟΥ 36 Β.jpg

@KYRBILL....

και μιας και μιλήσαμε για πηγάδια.. το πηγάδι των Αγίων Αναργύρων ήταν τόσο μαγικό και μετακόμιζε μέχρι και στην Πλάκα!!


τι κέρδισα?.. μήπως την μπετονιέρα? :animeek:
μην τα λές αυτά μην το δείς γραμμενο σε κανα site....σαν ειδηση :D .New Movie (231).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (232).Movie_Snapshot.jpg

ΓΡΑΜΜΟΥ 36.jpg
 
antonovar είπε:
Δεν το βλεπω να ξεκολάμε....απο εκεί....Πάω να κατεβάσω....μια ταινία και διπλα στο youtube..μου βγάζει τον μαγκα με το τρικυκλο.(1972)....και λέω παρόλο..που ειναι κατα την προσωπική μου γνώμη πάντα ....η προσωποιηση της "παρακμης" της φφ..,να της ρίξω μια ματια στα γρήγορα.......και τι πρωτοτυπο????........πεφτω πάνω στο τυράδικο και πάλι....ευτυχώς ομως αξίζει τον κόπο...γιατι αφενός προσδιορίζεται καλυτερα η θεση του χωρου της φφ ως προς το οικόπεδο αφετέρου....υπάρχει κάτι που θα αρεσει στον φίλο μου τον KYRBILL...Λοιπόν....ο φίλος μας ο πατερας...με τις δύο κόρες ;) ...δεν αργησε και πολύ να κανει το modification στο σπίτι γιατι οπως βλεπουμε το 1972 ηταν ετοιμο το διωροφάκι.
ΤΕΛΕΙΟ!!.. άρα συμπερένουμε 2 πράγματα..

1ον ότι η ΦΦ πραγματοποιούσε ακόμα τα εξωτερικά της γυρίσματα στον χώρο του.. τυράδικου ενώ τα εσωτερικά πραγματοποιόντουσαν στο στούντιο στα Σπάτα, και

2ον Ο θρυλικός πλέον πατέρας είχε έτοιμη και την...μπετονιέρα από το 1969!! χαχαχα Τώρα δεν μένει παρά να μάθουμε και το πότε το δήλωσε και στην εφορία! :D

antonovar είπε:
...@KYRBILL.... μην τα λές αυτά μην το δείς γραμμενο σε κανα site....σαν ειδηση :D .
ισχύει!!! γιατί κάπως έτσι δεν ξεκινάνε όλες οι μπαρούφες στο διαδίκτυο? και μέτα το έχουμε και για έγκυρο!! :cool:

Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ (1970)

Συνέχεια των ποστς #1078, #1079 κ #1117

Και μιας και μπήκα στην διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών, επισυνάπτω και κάποιες από τον χώρο που τράβηξα εκείνο το απόγευμα του Οκτώβρη!!

a i theia mou i hipissa pezodromio.jpg

Το πεζοδρόμιο που περπατούσε η Βλαχοπούλου (δεν έχει στρωθεί ακόμα με πλάκες)

a i theia mou i hipissa strofi.jpg

(τα σκαλοπάτια του καταστήματος πιο μοντέρνα.. ένα αυτοκίνητο στο ίδιο ακριβώς χώρο.. εδώ οι πλάκες έχουν τοποθετηθεί και παραμένουν ίδιες στο πεζοδρόμιο)

a i theia mou i hipissa kolona.jpg

Η κολώνα.. τα αυτοκόλλητα επάνω της (φυσικά σήμερα σε απαράδεκτο βαθμό).. τα καταστήματα ίδια με αλλαγές στις προσόψεις.. ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο βάθος του πεζοδρομίου.. εντελώς τυχαία πέτυχα στο ίδιο σημείο ένα σημερινό).. μέρος των πλακακίων έχει κρατηθεί το ίδιο.

a i theia mou i hipissa elia.jpg

Ίδιο σχεδόν τοπίο.. μόνο μια ανθρώπινη παρουσία και μια σκιά απουσιάζουν.. κι μικρή ελίτσα.. μεγάλωσε!!! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα!!!!

Συνεχίζω με το Ταξίδι καθως ανακαλυψα το σημειο που ήταν το ταβερνάκι όπου ετρωγαν η Α.Β και ο Ν.Κ. :d@redevil

Το ταβερνάκι βρισκόταν στο Ικόνιο, κάτω απο τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, διπλα στο σημερινό εργοστάσιο των κυλινδρόμυλων του Σαραντόπουλου.

Φυσικά το σημειο αυτο, εχει αλλάξει ριζικά καθως δεν υπάρχει πλεον η παραλία με τα δεντρα που βλεπουμε στην ταινία. Ούτε βεβαια η ταβέρνα, αφου ο χωρος πια ειναι τμήμα του λιμένα της ζωνης Περάματος.

Δυστυχως η google view δεν εχει προσβαση πανω στο λιμένα (για να "κοψω" φωτογραφιες απο το ιδιο ακριβως σημειο που ηταν το τραπεζακι) και ετσι εκοψα τις φωτογραφίες απο το δρομο.

Και μαντέψτε!!!!

Λίγο πιο περα απο το σημειο που ήταν το ταβερνάκι, (με κατευθυνση προς Πειραιά) βρισκεται το σημείο όπου ο Παπαμιχαήλ τραγουδούσε την Τζαμάικα στο Λεβεντόπαιδο....Δημόπουλος γαρ...ίδιος σκηνοθέτης και στις δύο ταινιες..

:biglaugh:

Ηδη μεσα σε διαστημα 7 ετών (Ταξίδι-1962 Λεβεντόπαιδο-1969) η περιοχή είχε αλλάξει ριζικά, γιατί στο Λεβεντόπαιδο δεν υπήρχε πια -αν προσεξουμε στα πλάνα της "Τζαμάικας"- η παραλία. Ειχαν γίνει οι επιχωματώσεις και είχε χτιστεί ο λιμένας οπως αναφέρω και στο post 1737. Οχι βεβαια στην εκταση και στη μορφή που έχει σήμερα, ομως είχε ήδη αποκοπεί η παραλία απο την περιοχή.

Aνοίγω μια μικρή παρένθεση εδω, για να εκφερω μια προσωπική μου γνωμη. Οσο εψαχνα για την περιοχή και ανετρεξα σε παλιες φωτογραφιες του Περαματος στο ιντερνετ, πραγματικα μπορω να σας πω, οτι η περιοχή ήταν ενας μικρος παραδεισος, που ειχες την αίσθηση οτι εισαι σε καποιο νησι. Κατα μήκος όλου του Περαματος υπηρχε μια παραλία χιλιομέτρων, ψιλής αμμου με πευκοδάσος διάσπαρτο. Τα πλανα που βλέπουμε στις παλιες ταινίες είναι απλά ενα μικρό δείγμα, αφου είχε ήδη αρχισει να αλλαζει η δομή.

Αν ειχε διατηρηθεί ενα τμήμα αυτού, θα ήταν ενας απο τους πιο ομορφους πνευμονες πρασινου και δροσιάς της Αττικής.

Επανερχομαι ομως στο θεμα μας που ειναι το ταβερνάκι..

Στο βαθος, πίσω απο τον Ν.Κ και την Α.Β, φαίνεται ο κόλπος της σημερινής Ιχθυόσκαλας Κερατσίνιου -όπου τότε ήταν ενα απλο λιμανάκι με ψαρόβαρκες- και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και των σημερινων αλευρομύλων του Αγ. Γεωργίου.

χωρίς τίτλο2.JPG Τα εργοστάσια στο πλανο της ταινίας

α.jpg Τα εργοστάσια τη δεκαετία του '80

(καθαρά και μόνο για να δούμε τι σύγκριση πως ήταν τότε και πως σήμερα...παντως στο ενα απο τα κτίρια μεχρι και τη δεκαετία του '80 υπήρχαν τα τρια φουγάρα τα οποια βλεπουμε και στην ταινία)

11111051_817998051612483_5936401990818378180_n.jpg Τα εργοστάσια, απο το ίδιο ακριβώς σημειο που ήταν η ταβερνα, όπως είναι πια σήμερα. Η διαφορά ειναι εμφανής καθως καποια απο αυτά γκρεμίστηκαν και καποια ανακαινίστηκαν.

Φεύγοντας, περνούν μπροστά απο το αρχικό κτίριο του σημερινού εργοστασίου Σαραντόπουλου, το οποιο εχει διατηρηθεί και γύρω του εχουν χτιστεί και νέες εγκαταστασεις.

χωρίς τίτλο5.JPG

Και ενα γενικότερο πλάνο απο το δρόμο:

με το κόκκινο βελάκι το σημειο που βρισκοταν η ταβερνα

με το μπλε βελάκι η κατευθυνση απο όπου εφυγαν οι Α.Β και Ν.Κ.

με το πρασινο βελάκι η πλευρά με τα εργοστάσια

χωρίς τίτλο7.jpg

Και ο χάρτης για το σημειο που ήταν η ταβέρνα.

χωρίς τίτλο.jpg

Στο κίτρινο κύκλο το εργοστάσιο Σαραντόπουλου

Στο κόκκινο βέλος το σημειο που ήταν η ταβερνα και η παραλία με την Α.Β. και τον Ν.Κ. να τρώνε

Στο μπλε βελος, το σημειο που ο Παπαμιχαηλ τραγούδουσε την Τζαμάικα στο Λεβεντόπαιδο

Υ.Γ. τη στάση του λεωφορείου δεν την εχω εντοπισει ακομα...

11204431_1008769895807364_3109321286343054815_n.jpg

χωρίς τίτλο.JPG

χωρίς τίτλο6.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Υ.Γ. τη στάση του λεωφορείου δεν την εχω εντοπισει ακομα...

Αχ καλή μου hannele.......αν είχαμε δώσει λίγη περισσότερη προσοχή στην σκηνή της στασης στο ταξίδι...ίσως να είχα χάσει λιγότερες ωρες στον προσδιορισμό της τοποθεσίας του τυράδικου.

Χθές...χαζεύω την συνέχεια των υπόλοιπων υπεροχων ανακαλύψεων σου για το Ταξίδι :bow: :bow: :bow: :thanx2: ....και βάζω να δώ την ταινία γιατι ωραίες οι φωτογραφίες των καθε λογής αποκαλυψεων αλλα αν θέλεις να κάνεις ενα ταξίδι στον χρόνο τοτε το video λόγω "κινούμενης" εικόνας ειναι ίσως ο μοναδικός τρόπος.

Αφού λοιπον είδα τα δικά σου επιστρέφω στην σκηνή της στασης .....και αρχίζω να βλέπω σε επανάληψη την σκηνή......Παρατηρω λοιπον τα εξής πράγματα:

1) Η στάση του λεωφορείου ειναι ακριβώς κάτω απο εναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ...το οποίο ακόμα και για το 60 μου φαίνεται κουλό

2)Το ΠΕΙΡ.ΠΕΡΑΜΑ...και γενικότερα οτι γράφει η σταση μου φαίνονται "λίγα"....ουτε αριθμος στασης ουτε τοπωνυμιο ισως να ηταν ετσι οι στασεις αλλα εγώ απο το 70 που στηνομασταν με την οικογένεια μου στις στασεις τις θυμόμουνα διαφορετικές.

3) το λεωφορείο δεν ηταν το κλασσικό λεωφορείο της γραμμης αλλα ενα

Λεωφορείο ναυλωμένο για τα γυρισματα.....τα οποία παιρνοντας παραδειγμα την σκηνή ας πόυμε που ξεκινάει το λεωφορειο με τον Ν.Κ..και την Α.B κρεμασμενους στην πορτα, σιγουρα θα κρατησαν ωρες.αρα σκεψου συνολικά μαζι με τις αλλες σκηνες οτι μπορει να εφαγαν και κανα δυο μέρες.

Και 4) οτι στο γενικό πλάνο της στασης δεν μοιαζει η εικόνα με Κερατσίνι η Πέραμα της δεκαετίας του 60........

σύν οτι η εικόνα κατι μου θύμιζε.....οποτε αρχισα τα "λες....να???".....Απο την αλλη ο συνδυασμός Ντινος Δημόπουλός Μάρκος Ζέρβας(teacher :wink:)

αρχισε να με οδηγεί πάλι εκεί....που??..ΣΤΟΥΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ..ευτυχώς οχι στο τυραδικο αλλα λιγο πιο κάτω....εκεί που πιστευαμε οτι ηταν το τυράδικο

στην πλατεία κοκκινόπουλου ..........Και ναί η σκηνη της στασης στο "ταξιδι" εχει γυρισθεί στους Αγ.Αναργυρους στην Πλατεία Κοκκινόπουλου...ειναι στο 38°01'14.87" B 23°43'11.01" E...


Εχουμε λοιπον αρχικά το πλάνο με το Ν.Κ να περιμένει στην στάση.TAXSIDI.jpg επίσης

υπαρχει και το αλλο σπιτι που είναι πιο δεξιά το οποιο βλεπουμε οτι τοτε ηταν μία ισόγεια μοναοκατοικία με ενα μαγαζακι?...ενα παραθυρο στην μέση και την είσοδο αριστεράTAXIDI 2.jpg

και τέλος εχουμε το γενικό πλάνο της στάσης.....οπου πέρα απο τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ...εχουμε και ενα διορωφάκι....να μας δίνει στίγμα....στις αλλαγές που εχουν γίνει 53 χρόνια μετάTAXSIDI 5.jpg...

Για τον φίλο μου τον kyrbill....λογω εμπειρίας στους Αγ.Αναργύρους....εχω αυτό το πλανο οπου παρα το θολό της εικόνας. νομίζω οτι οπως φθανει το δευτερο λεωφορίο βλεπουμε την βιλα Μερλα....και τί βρισκόταν μπροστά της τότε.New Movie (238).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (233).Movie_Snapshot.jpg

TAXSIDI a .jpg

New Movie (234).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (235).Movie_Snapshot.jpg

TAXSIDI 4.jpg

New Movie (239).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
....Και ναί η σκηνη της στασης στο "ταξιδι" εχει γυρισθεί στους Αγ.Αναργυρους στην Πλατεία Κοκκινόπουλου...

antonovar δεν θα το πιστεψεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :animeek::animeek::animeek::animeek::animeek::animeek::animeek:


ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Μπήκα στο forum με σκοπο να γραψω <<βρε παιδια, είστε σίγουροι οτι η σταση ειναι αληθινή???>>

Ακου τωρα τι εγινε!

"Εφαγα" αυτες τις μερες το διαδικτυο να ψαχνω το δρομολογιο του πρωην 5ου ΚΤΕΛ που βλεπουμε στην πινακίδα της στασης στην ταινία. Στην ιστοσελίδα http://busoldtimers.blogspot.gr/search/label/5ο ΚΤΕΛ σε διαφορα αρθρακια αφιερωμενα στο 5ο ΚΤΕΛ βρηκα εξαίσιες πληροφορίες. Η έδρα/αμαξοστάσιο του 5ου ΚΤΕΛ ήταν στην Θηβών (σημειωτέων οτι η Θηβων είναι κοντά στο εργοστασιο της Πειραικής-Πατραικής οπου το βλεπουμε στην ταινία). Ομως οσο και αν εψαξα δεν βρηκα γραμμή λεωφορείου Πειραια-Περαμα της εποχης εκείνης. Προφανώς θα υπηρχε, απλα εγω δεν βρηκα.

Ακολουθησα λοιπον το δρομολογιο Πειραιας-Περαμα το σημερινό στο google view και κανενα απο τα σημεια που "πέρασα" απο τον Πειραιά, φτανοντας ως το Πέραμα, δεν εμοιαζε με τη γωνία της ταινίας. Οσο και αν εχει αλλάξει η περιοχη, η δομή παρεμένει ίδια. Σκεπτομαι λοιπον οτι αν η στάση ειναι αληθινή, ειναι φύση αδύνατον εστω και με τοσες αλλαγες, να μην υπαρχει ενα σημειο που θυμιζει τη γωνία της ταινίας!!!

Επιπλεον το Περαμα τότε συνδεόταν με τον Πειραιά με τραμ. Το γνωστό "τραμ του Περαματος"! Γιατί η Αλικη να μην παρει το τραμ και να περιμένει λεωφορειο???????

Αγανακτισμένη λοιπον, μπηκα να γραψω "Ρε παιδια ειστε σιγουροι οτι η σταση ειναι αληθινή???? μηπως ειναι σταση "μαϊμου" για τις αναγκες της ταινιας??".

Και πανω που μπαινω στο forum, επαθα την πλακα μου!!!!! Βλεπω την αναρτηση σου με τη σταση στους Αγ.Αναργυρους!!!!!

Ενταξη αυτο δεν υπάρχει!!!!!!! Με ξεπερνάει!!!!!!

:burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn:

Προφανώς λοιπον εδω φιλε μου antonovar εχουμε το εξής:

Επειδη η Πειραική-Πατραική (οπου εγιναν τα γυρισματα του εργοστασίου) ήταν κοντά σχετικά στο αμαξοστάσιο του 5ου ΚΤΕΛ στη Θηβών, τι πιο απλό, απο το να νοικιασαν ενα λεωφορειο και να η σταση!!!

Σημειωνω δε, οτι το 5ο ΚΤΕΛ αφορούσε τον Πειραιά με τα προάστεια του δηλαδη Κοκκινια, Νικαια, Αμφιάλη κλπ.

Ξαναλέω, δεν βρηκα γραμμή λεωφορειου Πειραιά-Περαμα. Αρα, ακομα και αν δεν υπηρχε λεωφορέιο, ειχε βαση η ψευτική σταση, αφου έτσι και αλλιως το 5ο ΚΤΕΛ αφορουσε τα προάστεια του Πειραια.

Ετσι λοιπον ένα αληθινο λεωφορειο νοικιαστηκε για τις αναγκες της ταινιας, μονο που τα γυρισματα εγιναν σε περιοχή κοντά στο στουντιο για την ευκολία του γυρισματος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Αχ καλή μου hannele.......αν είχαμε δώσει λίγη περισσότερη προσοχή στην σκηνή της στασης στο ταξίδι...ίσως να είχα χάσει λιγότερες ωρες στον προσδιορισμό της τοποθεσίας του τυράδικου.

...Για τον φίλο μου τον kyrbill....λογω εμπειρίας στους Αγ.Αναργύρους....εχω αυτό το πλανο οπου παρα το θολό της εικόνας. νομίζω οτι οπως φθανει το δευτερο λεωφορίο βλεπουμε την βιλα Μερλα....και τί βρισκόταν μπροστά της τότε.
Τι λες τώρα ρε φίλε??!!!!!! ε όχι!! μ' αρέσει που λέγαμε ότι 'μυρίζει και ζέχνει' η σκηνή του σπιτιού της γυναίκας του Κούρκουλου από Αγίους Αναργύρους, αλλά ούτε που πήγε το μυαλό μου ότι θα ήταν εκεί γυρισμένη και η σκηνή με την στάση!!! Ομολογώ ότι δεν έχω δει την ταινιά τελευταία και δεν έβαλα να δω τις σκηνές, αλλά θυμόμουν αυτό το Πέραμα-Πειραιά στη στάση και πίστευα ότι όντως θα είχε γυριστεί κάπου στην ευρύτερη περιοχή αφού είχαν πραγματοποιηθεί και τα γυρίσματα της ταβέρνας και της γειτονιάς της Αλίκης. Όχι βέβαια ότι θα το αναγνώριζα αν το ξανάβλεπα.. με τίποτα σου λέω.. κι ας υπάρχουν και τ' αποτυπώματά μου σ' όλη την πλατεία Κοκκινοπούλου και Πλαστήρα (με το street view απλά διακρίνονται δύσκολα χαχαχα):animeek:

Πολλά μπράβο antonovar!! :award: :award: :award: είσαι απίστευτο λαγωνικό!! Άντε να βρούμε και το σπίτι.. αυτό το έχω ψάξει αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον.. για έναν ανεξήγητο λόγο, έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται/βρισκόταν σε κάποιον από τους γνωστούς μας κάθετους δρόμους της Πλαστήρα αλλά από την πάνω πλευρά (προς τις γραμμές του τρένου) και μάλιστα στο τέλος ακριβώς αυτών. Ίσως να κάνω και λάθος.. απλά κάτι με οδηγεί εκεί.. κι όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια.. από τότε που είχα μάθει ότι υπήρχαν τα στούντιο της ΦΦ στα Μυκονιάτικα!

hannele είπε:
Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα!!!!Συνεχίζω με το Ταξίδι καθως ανακαλυψα το σημειο που ήταν το ταβερνάκι όπου ετρωγαν η Α.Β και ο Ν.Κ....
Αγαπημένη μας Hannele πόσο τεράστιες και σημαντικές όλες οι πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί μας!! και με πόσο νοσταλγικό τρόπο τα αφηγείσαι!!! αυτός ο 'μικρός παράδεισος' που δυστυχώς δεν προλάβαμε!! :( Κι όπως πάντα ξουράφι στο μυαλό και στο μάτι.. να που ήταν πολύ σωστή η σκέψη σου και σ' επαλήθευσε θριαμβευτικά ο antonovar!! :)

Ότι πιο τέλειο θα μπορούσα να διαβάσω μετά από ένα 3ήμερο απουσίας και ξεκούρασης!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kyrbill είπε:
Τι λες τώρα ρε φίλε??!!!!!! ε όχι!! μ' αρέσει που λέγαμε ότι 'μυρίζει και ζέχνει' η σκηνή του σπιτιού της γυναίκας του Κούρκουλου από Αγίους Αναργύρους, αλλά ούτε που πήγε το μυαλό μου ότι θα ήταν εκεί γυρισμένη και η σκηνή με την στάση!!! Ομολογώ ότι δεν έχω δει την ταινιά τελευταία και δεν έβαλα να δω τις σκηνές, αλλά θυμόμουν αυτό το Πέραμα-Πειραιά στη στάση και πίστευα ότι όντως θα είχε γυριστεί κάπου στην ευρύτερη περιοχή αφού είχαν πραγματοποιηθεί και τα γυρίσματα της ταβέρνας και της γειτονιάς της Αλίκης. Όχι βέβαια ότι θα το αναγνώριζα αν το ξανάβλεπα.. με τίποτα σου λέω.. κι ας υπάρχουν και τ' αποτυπώματά μου σ' όλη την πλατεία Κοκκινοπούλου και Πλαστήρα (με το street view απλά διακρίνονται δύσκολα χαχαχα):animeek:
kyrbill ευχαριστώ πολύ...αλλα μην νομιζεις ουτε το δικό μου πηγαινε εκεί ....

Απλα παρατήρησα οτι την στιγμή που ερχεται το λεωφορείο φαίνεται για λιγο στο βάθος.....κάτι σαν πεδιαδα και ενας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας...Στο Πέραμα και το Κερατσίνι. άπλες δεν εχει μόνο κατσαβραχα .Οπότε αρχισα τα σεναρια....και τις επαναλήψεις ....και την δεκατη φορα κατέληξα σε αυτα που εγραψα πρίν.....και μετά .....ήρθε η φλασιά με τον μετασχηματιστή...τον οποίο μετασχηματιστή μπορώ να σου τον ζωγραφίσω με κλειστα ματια σαν την θεοπούλα στο παραπεντε. :D ...αφού οταν ψαχναμε να βρούμε το τυράδικο και πιστευαμε οτι ηταν εκεί...ηταν το σημείο αναφοράς στο street view.....

Άντε να βρούμε και το σπίτι.. αυτό το έχω ψάξει αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον.. για έναν ανεξήγητο λόγο, έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται/βρισκόταν σε κάποιον από τους γνωστούς μας κάθετους δρόμους της Πλαστήρα αλλά από την πάνω πλευρά (προς τις γραμμές του τρένου) και μάλιστα στο τέλος ακριβώς αυτών. Ίσως να κάνω και λάθος.. απλά κάτι με οδηγεί εκεί.. κι όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια.. από τότε που είχα μάθει ότι υπήρχαν τα στούντιο της ΦΦ στα Μυκονιάτικα!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....εγώ μπερδευομαι με τον κατηφορικό ανωμαλο χωματόδρομο.....αλλα είμαι σιγουρος οτι θα βρεθεί και το σπιτι της "Σούλας".

Πονταρω στον Δασκαλο που τον εχουμε χασει αυτές τις μερες......ολο και καποιο καγκελάκι θα ταιριαξει ....και το σπίτι να εχει γκρεμισθεί θα το βρεί σε καμμια αυλή πεταμένο :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια ο makism που ειναι??? τον εχουμε χασει!!
 
antonovar είπε:
Πονταρω στον Δασκαλο που τον εχουμε χασει αυτές τις μερες......ολο και καποιο καγκελάκι θα ταιριαξει ....και το σπίτι να εχει γκρεμισθεί θα το βρεί σε καμμια αυλή πεταμένο :D
Εδώ είμαι και συγχαρητήρια για την τελευταία σου ανίχνευση η οποία είναι πραγματικά Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η

Απλά δε θέλω να σας διακόψω επειδή έχετε ένα απίστευτο κρεσέντο

Αυτό που έχω να παρατηρησω είναι ότι από το 1962 και πιο πριν προφανώς αυτό το οικόπεδο στη Βίλα Μέρλα είναι άδειο (δεν υπάρχουν τα βουστάσια ή οτιδήποτε άλλο)

Επίσης ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι σαν Φαρ Ουέστ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πού τα βρήκε τα ανθοκήπια, τις λιμνούλες και τα ποταμάκια ο γνωστός μπαρουφολόγος του διαδικτύου

Εγώ βλέπω σκόνη, άμμο και χάος.

Φαντάζομαι πώς ήταν τα πράγματα το 1958 που αποφάσισε να πάει ο Φίνος τα στούντιο εκεί

Επίσης στο "Ταξίδι"και μετά την ανακάλυψή σου, βλέπω και το τυράδικο στα βάθος στη σκηνή που έρχεται το λεωφορείο, αλλά και τη Βίλα Μέρλα όχι εκεί που την έδειξες στον kyrbill

αλλά κάτι χιλιοστά του second πιο πριν

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι στην αχτύπητη ομάδα του "Πού γυρίστηκαν οι Ελληνικές Ταινίες"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Παιδια ο makism που ειναι??? τον εχουμε χασει!!
το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ hannele μου αλλά σκέφτηκα να μην το γράψω σε ποστ.. τώρα που το λες κι εσύ, ελπίζω να ψάχνει απλά για συναρπαστικά στοιχεία κι αποκαλύψεις και να τον 'δούμε' σύντομα!! :xm:

μία ερώτηση για την ειδικό του φόρουμ και πλέον εξιδικευμένη.. με την καταστροφή του 'μικρού παράδεισου' καταστράφηκαν και τα σπίτια που εμφανίζονται στην ταινία? Είναι κάποια όπως αυτό εδώ

to taxidi.jpg

που δείχνουν πολύ καινούργια και μοντέρνες για την εποχή κατασκευές.. και πως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις?.. δίνεται αποζημίωση? Αν γνωρίζεις βέβαια.. εδώ μέσα άλλωστε κοντεύουμε να αποκτήσουμε απολυτήριο Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής δια αλληλογραφίας!!χιχι

antonovar είπε:
kyrbill ευχαριστώ πολύ...αλλα μην νομιζεις ουτε το δικό μου πηγαινε εκεί .......Οπότε αρχισα τα σεναρια....και τις επαναλήψεις ....και την δεκατη φορα κατέληξα σε αυτα που εγραψα πρίν.....και μετά .....ήρθε η φλασιά με τον μετασχηματιστή...τον οποίο μετασχηματιστή μπορώ να σου τον ζωγραφίσω με κλειστα ματια σαν την θεοπούλα στο παραπεντε. :D ...αφού οταν ψαχναμε να βρούμε το τυράδικο και πιστευαμε οτι ηταν εκεί...ηταν το σημείο αναφοράς στο street view....
ακριβώς antonovar μου αυτές οι φλασιές είναι που μας οδηγούν τελικά πολλές φορές στον σωστό τον δρόμο αλλά κι η σημαντικότητα της αποκάλυψης !! Καλά έλιωσα (πάλι) με την Θεοπούλα και την καλλιτεχνική σου διάθεση αλλά και την αναφορά σου στον 'Κύριό μας με αγάπη' και το δικό του ταλέντο να εντοπίζει καγκελάκια, περβάζια και σοβατεπιά και περίσσια υλικά οικοδομής !! :cool: Άντε, άντε ανυπομονώ να διαβάσω τα δικά του ποστ όπως και του φίλου makism!!!
 
kyrbill είπε:
μία ερώτηση για την ειδικό του φόρουμ και πλέον εξιδικευμένη.. με την καταστροφή του 'μικρού παράδεισου' καταστράφηκαν και τα σπίτια που εμφανίζονται στην ταινία? Είναι κάποια όπως αυτό εδώ

Προβολή συνημμένου 132607

που δείχνουν πολύ καινούργια και μοντέρνες για την εποχή κατασκευές.. και πως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις?.. δίνεται αποζημίωση? Αν γνωρίζεις βέβαια.. εδώ μέσα άλλωστε κοντεύουμε να αποκτήσουμε απολυτήριο Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής δια αλληλογραφίας!!χιχι
Αυτο ειναι πανω στην σημερινή Λεωφορο. Δεν ειναι στην πανω στην παραλία ώστε να το "παρει" η επιχωματωση. Υπαρχουν παρα πολλά τετοια διοροφα πανω στην Λεωφορο Δημοκρατίας! Θα το ψαξω το εν λόγω κτιριο!!! Δεν νομιζω να εχει κατεδαφιστει και στη θεση του να εχει ξεφυτρωσει πολυκατοικία!!! Το πολυ-πολυ να εχει γινει προσθηκη και αλλου οροφου!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ελα...βρε δασκαλε....τα θέματα είναι πάνω στο τραπέζι....και η διεισδυτική ματιά σου είναι απαραίτητη....

Αυτό που έχω να παρατηρησω είναι ότι από το 1962 και πιο πριν προφανώς αυτό το οικόπεδο στη Βίλα Μέρλα είναι άδειο (δεν υπάρχουν τα βουστάσια ή οτιδήποτε άλλο)
Επίσης ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι σαν Φαρ Ουέστ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πού τα βρήκε τα ανθοκήποια, τις λιμνούλες και τα ποταμάκια ο γνωστός μπαρουφολόγος του διαδικτύου

Εγώ βλέπω σκόνη, άμμο και χάος.

Φαντάζομαι πώς ήταν τα πράγματα το 1958 που αποφάσισε να πάει ο Φίνος τα στούντιο εκεί
Ως προς τα βουστάσια.......νομίζω πλέον οτι το ενα κομματι εχει σχεση με το οικόπεδο με τα βόδια που βλεπουμε να πέφτει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στα 5000 ψέματα...και το αλλο με το τυράδικο ετσι δικαιολογείται η τεράστια γουρνα.Ασε που δεν πιστευω....ο Μερλας να ειχε τα βουστάσια πίσω απο την βιλα του(τι καθόμαστε και συζητάμε?????).

Τώρα για τα υπόλοιπα ο καλλιτέχνης που τα σκεφτηκε...εριξε πολύ αυτοσχεδιασμό......Εγώ πάντως αυτό που καταλαβα......είναι οτι με την συχνότητα που γυριζαν ταινίες στην Νικ.Πλαστήρα οι κατοικοι της περιοχης τον Κουρκουλο,Λασκαρη,Φουντα,Βουτσα,Βλαχοπούλου..κλπ.....θα τους ειχαν σαν γείτονες....χιχιχιχιχι

Επίσης στο "Ταξίδι"και μετά την ανακάλυψή σου, βλέπω και το τυράδικο στα βάθος στη σκηνή που έρχεται το λεωφορείο, αλλά και τη Βίλα Μέρλα όχι εκεί που την έδειξες στον kyrbill
αλλά κάτι χιλιοστά του second πιο πριν
Εχεις δικιο πολυ σωστή παρατήρηση σιγα μην ... ελειπε το τυράδικο :D ....Αν δεν βαριέσαι βάλε το καρε που εννοεις...με την βίλα Μερλα..να το κλείσουμε και αυτό.... :thanx2:
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα