Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Ξεκινάω μία σειρα από post σχετικά με 3 διαφορετικες ταινίες οι οποιες έχουν ενα κοινό παρανομαστη .Τα Studio Μανιάτη στην Ηλιούπολη τα οποία μας προεκυψαν μετα τα εξαιρετικα post 86 και 309,356 του teacher και του makism αντιστοιχα που με τα ευρήματα τους «εβαλαν το νερό στο αυλάκι»….για αρκετες ανακαλύψεις.

Πηγα να τα βάλω όλα σε ένα post αλλα μπερδευόταν αρκετά το πράγμα οποτε θα το σπάσω σε δύο τρια post και θα ανακεφαλαιώσω στο τελευταίο.

Στην ταινία «Για μια τρύπια δραχμή» του 1968 βλεπουμε την Κλεώ Σκουλούδη στην συμβολη των δρόμων Θασου και Αργυροκάστρου. Την οδό Θάσου την μαθαμε από την σημαντική και δύσκολη ανακαλυψη του teacher στο post86 από την ταινία

«Μιας πενταρας νειάτα» .

Στην ταινία «Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους» βλεπουμε τον Κωστα Καρρά στην Αγ. Γεωργίου 12 στην Ηλιουπολη(πισω στο βαθος ο ΑΓ.Κωνσταντίνος) όπου ήταν η είσοδος των studio Μανιατη .Την Αγ.Γεωργιου την «ξετρύπωσε» ο makism στα post 309 και 356 για τις ταινίες «η χαρτορίχτρα» και «φτωχός και τιμιος» αντίστοιχα.

Σε πρωτη φάση βαζω έναν ενδεικτικό χαρτη ………Η συνέχεια σε επομενο post προσεχώς…….

b.jpg

c.jpg

thasoy hlioyp1.jpg

a.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συνεχεια του ..post 408 πάμε τώρα στα "ωραία".

Στην ταινία "Εγωισμός" της Φινος Φιλμ το αυτοκινητο που οδηγαει η Zωη Λασκαρη παθαίνει βλαβη στην συμβολη των οδων Ορφεως και Πανταζή στο 37°56'25.91" B 23°44'55.20" E. Ο ευκαλυπτος και οι γυρω δρομοι μας πιστοποιουν το σημείο .Στην συνεχεια ερχεται απο το σπιτι του που βρισκεται στην Αγ.Γεωργιου 12 και δεν ειναι αλλο απο την μονοκατοικια των στουντιο του Μανιάτη .Ειναι το ιδιο σπιτι που ειδαμε στο προηγούμενο post ως σπιτι του Κ.ΚΑΡΡΑ στην ταινία "Αυτοι που ξεχασαν τον ορκο τους".Απεναντι φαινεται το διωροφο που φαινεται στην χαρτοριχτρα αλλα και στο "φτωχος και τιμιος". Σε καποιο πλανο βλεπουμε και την σκεπη απο τα πλατώ των studio Μανιατη. Στο πλανο που ο Βουλγαριδης πηγαίνει προς την Λασκαρη βλεπουμε αμυδρα και τον τρουλο του Αγ.Κωνσταντινου.

Αυτα προς το παρόν..........προσεχώς τα επομενα για να τα μαζεψουμε ολα αυτά ......που οπως αποδειχθηκε εχουν σχεση με αυτό

AAAAAAAAAA.jpg

ag gewrgioy.jpg

BBBBBBBBBB.jpg

CCCCCCCCCCC.jpg

AG GEWRGIOY1.jpg

NNNNNN.jpg

eykalypt.jpg

AAAAAA.jpg

AG GEWRGIOY 21.jpg

voylgaridhs.jpg

New Movie.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαιρετώ όλους. Είχα φτιάξει από το 2013 λογαριασμό εδώ, και είναι ώρα να ενεργοποιηθώ σε αυτή την τρομερή παρέα. Συγχωρέστε με εάν παραβιάσω κάποιο κανόνα του forum. Με αφορμή το θρυλικό post 1991 (στη σελίδα 200 του 1ου thread) και τη δουλειά του Teacher για το studio της Φίνος Φιλμ στους Αγίους Αναργύρους ήθελα να προσθέσω κάτι. Απ'όσο έψαξα δεν το βρήκα ήδη γραμμένο.

Στην ταινία "Ποιός Θανάσης" (παραγωγή Φίνος Φιλμ - 1968) το φτωχόσπιτο της Άννας Φόνσου (νυχτερινή σκηνή) είναι το ίδιο που έχουμε δει σε τόσες άλλες ταινίες (Ο Ψεύτης, Η Θεία Μου Η Χίπισσα, Η Βίλλα Των Οργίων κτλ). Ιδού και 1-2 σχετικά screenshot (ελπίζω να τα ανέβασα σωστά).

fonsou-2.jpg

fonsou-1.jpg

Σημειώνω 2 ψαξίματά μου που δεν έχω καταφέρει να βγάλω ακόμα άκρη:

[1] Η εμποροπιστωτική τράπεζα (εξωτερικό της) στο Μια Ζωή Την Έχουμε. Το μόνο που βρήκα γραμμένο στο forum είναι περί της οδού Σανταρόζα (πρώην Τράπεζα Αθηνών). Τέτοιο κτήριο δεν υπάρχει πλέον εκεί. Επειδή είναι πολύ χαρακτηριστικό (με τους κίονες κτλ) σκέφτομαι ότι δύσκολα θα είχε κατεδαφιστεί.

[2] Η ταβέρνα/ψησταριά/εξοχικό κέντρο που έχουμε δει σε τουλάχιστον 3 ταινίες του Βέγγου: Εξοχικό Κέντρο τα 7 Αδέλφια (Τρελος παλαβος και Βεγγος), Κέντρο που κάνει παρακολούθηση (Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000) και Χασαποταβέρνα Ο Τσολιάς (Δόκτωρ Ζι-Βέγγος). Με βάση την εξωτερική θέα πρέπει να είναι κάπου στο δρόμο από Άγιο Στέφανο προς Μαραθώνα. Στο Δόκτωρ Ζι-Βέγγος διακρίνεται η άκρη της (πραγματικής) επιγραφής ΨΗΣΤΑΡΙΑ ...ΔΟΠΟΥΛΟΥ Α (και τον αριθμό 381 - τελευταία νούμερα τηλεφώνου), καθώς και επιγραφή "Φούρνος/πεϊνιρλί"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης - 1963

Ηλιόπουλος, Κοντού, Βουτσάς

νομίζω ότι το σπίτι ήταν εδώ.

Από τα γύρω γύρω μόνο ένα σώζεται αλλά είναι πεντακάθαρο

η τοποθεσία ταιριάζει απόλυτα, τόσο προς την αυλή με το γκαζόν με φόντο τα νταμάρια του Ψυχικού

όσο και με την πλάτη μέ θέα την Πεντέλη

καταθέτω το γνωστό map χωρίς πολλά σχόλια

Εμμ. Ροίδη 5

Ψυχικό 154 52

38.017970, 23.774769

http://oi67.tinypic.com/ngesrd.jpg

image_133466.jpg

(το σπίτι είναι δίπλα στο σπίτι της Μίλι Ντεκρίση- Σμαρούλα Γιούλη,

από τα "φτωχαδάκια και λεφτάδες" - 1961) - post #1813

020.png

021.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Αυτοι που ξεχασαν τον ορκο τους".

Άλλη ένα πλανο που αφηνει τον καρρα βραδυ πριν φαει το ξυλο (χρονοσ 21:25 ) στην Αγ. Γεωργίου και Πανταζή



antonovar είπε:
Συνεχεια του ..post 408 πάμε τώρα στα "ωραία".

1.jpg

5.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg
 
Τρίτο και τελευταίο post για τα studio ΜΑΝΙΑΤΗ.

Συνοψιζοντας αυτα που εγραψα στα post 408 και 409 αλλά και αυτα που εχουν γραφτεί στα post 86,306 και 359 του teacher και του makism σε μία εικόνα εχουμε αυτό

Και είναι φανερό οτι ολες αυτες οι ταινίες εχουν γυρίσματα γύρω απο αυτό τα τεραστιο πλατώ.Προσωπικά είχα την εσφαλμενη εντυπωση οτι τα studio Μανιάτη υπήρχαν απο την δεκαετία 70 και μετά.Αλλα αφενός απο μία αεροφωτογραφία αρχων δεκαετίας 60 αφετερου απο μία συνεντευξη του Τασσου Ζωγραφου που ελεγε οτι εφτιαχνε τα σκηνικά της ταινίας Εφιάλτης(1961) στου "Μανιατη" καταλαβα οτι υπαρχει απο τις αρχες του 60. Περα απο τα παραπάνω το οικημα του πλατώ φαινεται τόσο στο "Μιας Πενταρας νειατα" οσο και στον Εγωισμο αλλα και για να κλεισω μια εκκρεμότητα απο το post 309 του makism φαινεται και στην Χαρτοριχτρα στο πλανο του σπιτιου του Ξενίδη(και επιβεβαιώνει την υποθεση του makism οτι είναι στην Αγ.Γεωργίου).

Προχωρόντας ενα βήμα παρακατω πιστευω οτι η εταιρεία ΧΡΙΣΜΑ ΦΙΛΜ η ΧΡΗΣΜΑ ΦΙΛΜ(τα εχω συναντησει και τα δύο ονόματα) του Χρήστου Μανιατη η οποία εχει κανει αρκετες παραγωγες μόνη της και τα "studio Μανιάτη" είναι το ιδιο ακριβως πράγμα και δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ειναι η μοναδική αν δεν κανω λαθος εταιρεία που τα studio της αναφερονται σε ταινια της finos film. Είναι η ταινία "ενας μεγάλος ερωτας" και στο τελος των τιτλων υπαρχει αυτό.

Τελειωνοντας σήμερα τα studio υπαρχουν και λειτουργούν ακόμα και η εικόνα στην οδο Αγ Γεωργίου ειναι αυτη ενω απο την μερια της Αργυροκαστρου είναι αυτή .Προσωπικα επειδή εχω μια απεχθεια στα υπερφωτισμένα και με εντονα χρωματα πλανα στις ταινιες του Καραγιαννη ,τις ψιλοσνομπαριζα ,αλλα να που αποδειχθηκε οτι ακόμα και σε αυτες υπαρχουν θησαυροί.Είμαι σίγουρος οτι ο makism που εχει ξετιναξει τις ταινιες του Καραγιάννη θα βρει και αλλες ταινιες που εχουν γυρισθεί εκει γύρω.

New Movie (41).Movie_Snapshot.jpg

New Movie.jpg

STUD MANIATHS.jpg

STUDIO MANIATH.jpg

New Movie (37).Movie_Snapshot.jpg

hhhhhhhhhhh.jpg

image_133475.jpg

New Movie.jpg

New Movie (14).Movie_Snapshot.jpg

αιρ1.jpg

colaz.jpg

ccccc.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο "Θα σε κάνω Βασίλισσα" είδα οτι δεν είχαμε βάλει την πλατεία όπου στην αρχή της ταινίας, η Νίκη Λινάρδου αγοράζει τα γαρύφαλλα. Αν και είναι αναγνωρίσιμο, ωστόσο ας το εχουμε και αυτό, είναι η πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας.

Πίσω απο την Λινάρδου βλέπουμε το Δημαρχείο στην οδο Αθηνάς...

a.JPG

a1.JPG

b.JPG

b2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ" - 1973

Κούρκουλος - Χρονοπούλου - Φίνος Φίλμς - Σκηνικά ο Μάρκος Ζέρβας

Η "Νευροχειρουργική Κλινική Αθηνών" είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, εδώ ακριβώς

(38.074324, 23.815028)





απέναντι από την οικεία Καλιγαρίδη από τα "κίτρινα γάντια" που έχει ήδη γραφτεί σε αυτό το φόρουμ

το σπίτι του Ζώρα είναι στην Όθωνος 98 (38.074831, 23.814700) και ΔΕΝ είναι το σπίτι της Καρέζη στη Βασούλα

όπως αναφέρθηκε στο #230





ενώ η καμάρα που φαίνεται στην εικόνα είναι στη διασταύρωση των

Όθωνος και Λεβίδου (38.074766, 23.815344)



επίσης φαίνεται πεντακάθαρα και γηραιότερο το δέντρο με τη διχάλα σα σφενδόνα



Η πόρτα που φαίνεται στην ταινία έχει αλλάξει αλλά είναι αυτή

(και όχι η διπλανή που ανήκει σε άλλο σπίτι)



001.png

003.png

004.png

002.jpg

006.png

005.png

007.png

008.png

009.png

010.png

012.jpg

011.jpg

012.jpg
 
"Ένας Ιππότης για τη Βασούλα" - 1968

Το σπίτι της Καρέζη στη Βασούλα που αναφέρεται στα post #230, #231 του 2ου και

όλες οι αναφορές στο 1ο μέρος και στον κατάλογό μας # 43 , 148 , 149 , 172, όπου αναφέρεται

ότι είναι η Έπαυλις Ζερβουδάκη στην Τατοίου 31 είναι ΛΑΘΟΣ

το σπίτι της Βασούλας σε νεότερο post (εννοείται πως το έχω)
 
Για την Ηannele….

Στην ταινία «οσα κρυβει η νυχτα» του 1963 με τον Πέτρο Φυσσούν υπάρχουν λιγα καταπληκτικα πλάνα στο τέλος της ταινίας απο την ακτή Ξαβερίου. Η ταινία είναι πιο κάτω από μετρια και για την αναγνωριση της περιοχής μας έχει διευκολύνει η hannele με τα σχετικά post από την περιοχή.

Αξίζουν όμως αυτά τα πλανα καθως μας δίνουν μια πανοραμική άποψη της ακτής Ξαβερίου.Επίσης αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι σε αυτή την ταινία βλέπουμε ολοκληρο το ποτοποιείο του ΚΑΜΠΑ πριν γίνει αλάνα.Φυσικά υπαρχει και ο γνώριμος ευκάλυπτος στην γωνία

στην Κλεισόβης 

XSAVERI KOLAZ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar :bow: :bow:

Eντοπισσα μια ακόμη ταινία, το "Κορίτσι της Κυριακής" οπου παλι βλεπουμε Ακτή Ξαβερίου, αλλα αυτή τη φορά πιο περα απο την ποτοποιία Καμπά, παμε προς το Παλατάκι και την Σχολη Λιμενοφυλάκων...
 
Antonovar, τη λίστα τη συνεχίζεις ? Αν όχι, να πιάσω να τη φτιάξω γιατί χωρίς αυτή δεν κάνουμε τίποτα ;)
 
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)

Παρ. Λεωφόρου Κηφισού ελληνικη ζυθοποιια



τζωρτζ 6 κανιγγοσ



Φυτάλη 11-17





Φυτάλη και χατζηδακη





Χατζηδάκη 15



104 Παρ. Λεωφόρου Κηφισού (3).jpg

104 Παρ. Λεωφόρου Κηφισού (2).jpg

104 Παρ. Λεωφόρου Κηφισού (2).jpg

104 Παρ. Λεωφόρου Κηφισού (1).jpg

6 κανιγγοσ (2).jpg

6 κανιγγοσ.jpg

(2).jpg

Screenshot 2016-02-23 19.25.24.jpg

(3).jpg

(1).jpg

χατζηδακη (2).jpg

χατζηδακη (1).jpg

χατζηδακη (3).jpg

χατζηδακη (4).jpg

15 (1).jpg

15 (5).jpg

15 (2).jpg

15 (3).jpg

15 (4).jpg

15 (6).jpg
 

1@hannele[/USER] οι φατσούλες με τις υποκλίσεις είναι ολες δικές σου......αυτό το κομματι του Πειραία δεν το εχω γνωρισει ποτε.Εχω φτιαξει μια εικόνα στο μυαλο μου χάρη στα δικα σου τα post και για αλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ. Το κοριτσι της Κυριακης με βοηθησε αρκετα οταν εκανα ενα post για το "Πεθαίνω καθε ξημερωμα" και τους "αδισταχτους".

1@Teacher[/USER] Ειχα ρωτησει την kampia πριν 2 η 3 εβδομαδες αν μπορώ να στείλω μια ανανεωση και μου είπε να περιμένω μεχρι που να λυθούν τα προβλήματα με το forum οπότε είμαι σε σε αναμονη....

 

antonovar είπε:
1@Teacher[/USER] Ειχα ρωτησει την kampia πριν 2 η 3 εβδομαδες αν μπορώ να στείλω μια ανανεωση και μου είπε να περιμένω μεχρι που να λυθούν τα προβλήματα με το forum οπότε είμαι σε σε αναμονη....
Δώστε μου λίγες μέρες καιρό να διορθώσω τις ανακατευθύνσεις στη λίστα αυτού του thread και μετά θα την ανανεώσουμε.

 
Σήμερα αποκαλύπτουμε ακόμη μια βιλάρα στο hot spot που λέγεται Τατοίου στην Κηφισιά

χωρίς όμως πόρτα στην Τατοίου

Μέχρι σήμερα δεν την είχαμε ταυτοποιήσει με ταινία.

Έχει παίξει σε 2 τουλάχιστον ταινίες και σίγουρα μα σίγουρα θα αποκαλυφθούν

και οι επόμενες

"Η Αμαρτία της Ομορφιάς" - 1972

Μπέτυ Λιβανού, Νίκος Γαλανός και η φοβερή και τρομερή αλλά και ανεπανάληπτη Τασσώ Καββαδία

Φίνος Φίλμς - Σκηνικά, Ντεκόρ ο Μάρκος Ζέρβας

Η κατοικία του Γαλανού είναι στη γωνία Τατοίου και Νικολάου Α-Τ-Ο-Φ-Ι-Α (με πόρτα στην Νικολάου),

και με την πόρτα της Α-Τ-Ο-Φ-Ι-Α

χωρίς κανένα άλλο σχόλιο

Τατοίου και Νικολάου 2-4

(38.077721, 23.807054)









004.png

001.png

002.png

009.jpg

005.png

007.jpg

008.jpg

005.png

005.png

005.png
 
"Ένας Ιππότης για τη Βασούλα" - 1968

Καρέζη - Γεωργίτσης - Παπαγιαννόπουλος - Εξαρχάκος

Φίνος Φίλμς - Σκηνικά, Ντεκόρ ο Μάρκος Ζέρβας

Η κατοικία η ίδια......

Τατοίου και Νικολάου 2-4

(38.077721, 23.807054)

Μπορώ να πω ότι με μπέρδεψε αρκετά

Το σπίτι φαίνεται στο 7.24



αλλά.... οι υπόλοιπες εξωτερικές σκηνές δεν την ταυτοποιούσαν άνετα !!





κάπου μας μπέρδεψε ο Μάρκος με τις διαφορετικές λείψεις γύρω γύρω από το σπίτι, μας έβαλε και εκείνο το 13 για νούμερο της κατοικίας.....

Φαινόταν σα να έχει γυρίσει τις σκηνές με τον Παπαγιαννόπουλο και τον Γεωργίτση αλλού

Τελικά την ταυτοποίησα με πολύ κόπο χάρη στο διακοσμητικό που φαίνεται και στις δύο ταινίες

(δεν είναι το ίδιο παράθυρο, αλλά το διακοσμητικό είναι το ίδιο)

Επίσης το παράθυρο, οι γωνίες του και η αρχιτεκτονική του είναι ακριβώς τα ίδια και στις δύο ταινίες

Άρα τα υπόλοιπα μέρη είναι γύρω γύρω από τη βίλα



001.png

006.png

008.png

010.png

011.png

012.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης" - 1968

από μια συνέντευξη του Νίκου Τσούκα στην εκπομπή "ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Το βρήκα από ένα post σε ένα άλλο thread από τον evanuos - post #603

στο thread "ηθοποιοί-της-γενιάς-του-ελληνικού-βίντεο-τι-απέγιναν"

βγήκε κάτι δικό μας :

Το 1968 πέτυχε τον Νίκο Τσούκα ο Παντελής Βούλγαρης βοηθός σκηνοθέτη τότε στον Φϊνο και

του είπε αν θέλει να κάνει μια σκηνή για ένα έργο που γύριζε ο Φίνος, τότε.

Πήγε στους Αγίους Αναργύρους και έκανε τη σκηνή στην Αρχόντισα όπου συνοδεύει

τη Νίτσα Μαρούδα και γίνεται ο καυγάς για τον Πίπη.

Ξέρετε....

"Τι συμβαίνει ρε αγόρι.."

.....................................

"Ρε συ... Ρε τον Παναγή ρε ;.."

Εκεί ο Παπαμιχαήλ του έσκισε το σακάκι, το οποίο ήταν δικό του και στεναχωρήθηκε πολύ.

Ήταν η πρώτη του εμφάνισή στον Κινηματογράφο. Η σκηνή (είναι γεγονός) βγήκε πολύ καλή,

ο Φίνος το ευχαριστήθηκε και του έδωσε αμοιβή 1000 δραχμές.

Πολλά λεφτά όπως λέει και ο ίδιος.

Έτσι ξεκίνησε στον κινηματογράφο ο Νίκος Τσούκας

Η σκηνή λοιπόν του καυγά του Τσούκα με τον Παπαμιχαήλ, τον Πίπη και τη Μαρούδα,

στα στούντιο των Αγίων Αναργύρων





051.PNG

050.PNG

052.PNG

053.PNG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ antonovar μολις ετοιμασω το Κοριτσι της Κυριακης θα το ανεβασω...
 
thanassis1979 είπε:
Χαιρετώ όλους. Είχα φτιάξει από το 2013 λογαριασμό εδώ, και είναι ώρα να ενεργοποιηθώ σε αυτή την τρομερή παρέα.Σημειώνω 2 ψαξίματά μου που δεν έχω καταφέρει να βγάλω ακόμα άκρη:

[1] Η εμποροπιστωτική τράπεζα (εξωτερικό της) στο Μια Ζωή Την Έχουμε. Το μόνο που βρήκα γραμμένο στο forum είναι περί της οδού Σανταρόζα (πρώην Τράπεζα Αθηνών). Τέτοιο κτήριο δεν υπάρχει πλέον εκεί. Επειδή είναι πολύ χαρακτηριστικό (με τους κίονες κτλ) σκέφτομαι ότι δύσκολα θα είχε κατεδαφιστεί.

[2] Η ταβέρνα/ψησταριά/εξοχικό κέντρο που έχουμε δει σε τουλάχιστον 3 ταινίες του Βέγγου: Εξοχικό Κέντρο τα 7 Αδέλφια (Τρελος παλαβος και Βεγγος), Κέντρο που κάνει παρακολούθηση (Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000) και Χασαποταβέρνα Ο Τσολιάς (Δόκτωρ Ζι-Βέγγος). Με βάση την εξωτερική θέα πρέπει να είναι κάπου στο δρόμο από Άγιο Στέφανο προς Μαραθώνα. Στο Δόκτωρ Ζι-Βέγγος διακρίνεται η άκρη της (πραγματικής) επιγραφής ΨΗΣΤΑΡΙΑ ...ΔΟΠΟΥΛΟΥ Α (και τον αριθμό 381 - τελευταία νούμερα τηλεφώνου), καθώς και επιγραφή "Φούρνος/πεϊνιρλί"
Καταρχήν εστω και καθυστερημενα......να σε καλωσορίσουμε...στο νήμα....

Προσωπικά το είχα υποψην μου το post σου....αλλα λογω φόρτου με αλλα post .....το είχα αφήσει για τα "προσεχώς"..
tinysmile_fatgrin_t2.png


Λοιπον η πρώτη σου απορία ...είναι τρομερή....Την ταινία μια ζωη την εχουμε την εχω δει απειρες φορές....ημουνα με την εντυπωση οτι η Τραπεζα είναι καποια απο αυτες που υπαρχουν απο τις αρχες του 20αιώνα στο κεντρο της Αθήνας....και θεωρωντας οτι είναι κατι ευκολο δεν ειχα ασχοληθεί ποτε.Με το post σου καταλαβα....οτι είναι αρκετα δυσκολη περίπτωση.....οπότε μπαινει στα υπο αναζήτηση μερη.

Για την ταβερνα των ταινιων "Φανερός πρακτωρ" "Τρελλος και παλαβός" και "Δρ ζιβεγγος" είναι απο τα κλασσικά μερη που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος Θανασης Βεγγος .Στο που γυρισθηκαν στο πρώτο μερος καπου είχε γραφτει σε κάτι σχετικό με τον Δρ.ΖΙΒΕΓΓΟ αν θυμαμαι καλά οτι είναι στην Βαρης Κορωπιου το οποίο δεν ισχυει.Εσύ επεσες πιο κοντα.Είναι στην Λεωφόρο Μαραθώνος λιγο πριν φθασουμε στην Δροσια στο 38°07'27.99" B 23°51'22.65" E ειναι η ιδια και στις τρεις ταινίες και ειδικά στην ταινία "Τρελλος και παλαβος" (που εχει πολυ και αλλα μερη που αξιζει να αναφερθουν) ..εκει γυρω ειναι γυρισμενες και οι σκηνες με την ΑΝΟΥΣΑΚΗ και με τους πρωτους πελατες με το ανοιχτο αυτοκινητο.Το οικημα υπαρχει ακόμα ατοφιο μόνο που εχει γινει ψαραδικο.Το μονο αξιοσημειωτο είναι οτι ενα σπιτι που είναι κολλητα στην ταβερνα στο τρελλος και παλαβος......δεν εχει κτισθει ακόμα στο "Φανερος Πρακτωρ)

tavern 1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα