Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Μπράβο antonovar..... έχεις ιδέα για τον γιαπαχάκι;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο antonovar..... έχεις ιδέα για τον γιαπαχάκι;
Θα το βρούμε makism ...δεν πρεπει να ναι δυσκολο............Είναι η ίδια έπαυλη που βλέπουμε στον "άνθρωπο που έσπαγε πλάκα" .Snapshot 1 (13-2-2018 8-33 πμ).png...Snapshot 2 (13-2-2018 8-34 πμ).png...και πιστευω οτι είναι καπου προς Κηφισια η  Ερυθραία    η Καστρί γιατι στον ανθρωπο που έσπαγε πλακα εχει και ενα περιεργο πλανο οταν φευγει με τα ποδια ο Κωνστανταρας και η Καλογεροπουλου.Snapshot 3 (13-2-2018 8-44 πμ).png
 
Άντρας είμαι και...το κέφι μου θα κάνω! 1960

Στην αρχή της ταινίας μας δείχνει την εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένη στον Χολαργό, και σήμερα ανακαινισμένη.

Στιγμιότυπο οθόνης (324).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (325).png
 
Τον αράπη και αν τον πλένεις

ένα σημείο λίγο πιο πάνω από τα στούντιο οδός Μυτιλήνης

Στιγμιότυπο οθόνης (319).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (322).png

*Νομίζω ότι ο Κωνσταντάρας και ο Βουτσάς γύριζαν πολλές ταινίες γύρω από το στούντιο στο Μαρούσι.

Μπορεί το σπίτι να είναι κάπου εκεί κοντά. 
 
Σε μια απο τις πρωτες ταινιες του ελληνικου κινηματογραφου,τη Μαρια Πενταγιωτισσα,του 1926,του Αχιλλεα Μαδρα,βλεπουμε η σκηνη της μαχης να διαδραματιζεται πανω σε ενα ερειπωμενο κτισμα.Προκειται για τα ερειπια του Βυζαντινου ναου Παναγια Γουδη,που βρισκοταν στη σημερινη Γεωργιου Παπανδρεου,στου Ζωγραφου.Τοτε δεν υπηρχε δρομος,αφου η Γεωργιου Παπανδρεου ειναι φτιαγμενη πανω σε σκεπασμενο ρεμα που κατεληγε στον Ιλισσο.Σημερα ο ναος ειναι αναστηλωμενος,περιφραγμενος,μια και βρισκεται σε ιδιωτικο χωρο,λεγεται Αγια Τριαδα,ανηκει στην ενορια Αγιου Θωμα και εχει ανακηρυχθει ως προεξεχων Βυζαντινο μνημειο.Στις φωτογραφιες που επισυναπτω εκτος απο το screenshot απο την ταινια εχω μερικες φωτογραφιες της δεκαετιας του 20,που βοηθησαν στην ταυτοποιηση  και μια σημερινη φωτογραφια του ναου.

panagia1.jpg

xas1.jpg

xas2.jpg

xas3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η παραστρατημένη 1966

Αυτές είναι ταινίες !!!  που γράφουν την  πραγματική οδο. Άλλο ένα πλάνο στην Νέα Φιλαδέλφεια οδο  Βρυούλων  12.

Στιγμιότυπο οθόνης (362).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (360).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (363).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (361).png
 
Ενας τρελός αεροπειρατής 1973

Έχουμε βρει το σπίτι του Βουτσά με αριθμό 4;

Στιγμιότυπο οθόνης (364).png
 
Φοβερο ευρημα!

Σημερα τα ειχα βαλει με την τυχη μου διοτι αφου παρκαρα σχεδον σε εκεινο το σημειο στη Ζηρινη, ανακαλυψα υπο βροχη οτι η ΔΕΗ Κηφισιας εχει μετακομισει απο τις 13 του μηνος (σημαδιακο) στο Μαρουσι.

Που να ηξερα οτι ημουν σε "τοπωνυμιο" :)
 
Φοβερο ευρημα!

Σημερα τα ειχα βαλει με την τυχη μου διοτι αφου παρκαρα σχεδον σε εκεινο το σημειο στη Ζηρινη, ανακαλυψα υπο βροχη οτι η ΔΕΗ Κηφισιας εχει μετακομισει απο τις 13 του μηνος (σημαδιακο) στο Μαρουσι.

Που να ηξερα οτι ημουν σε "τοπωνυμιο" :)
Και ετσι μου λύνεις και την απορία ποιανής υπηρεσίας ήταν η lambreta με την κιτρινη γραμμή στα πλαγια που φαινεται στο πλάνο....Νομιζα οτι ήταν του ΟΤΕ. :) New Movie (5) (23).Movie_Snapshot.jpg  
 
Καλησπέρα σε όλους  και συγχαρητήρια για τα ευρήματά σας

Εχω διαβάσει ολο το πρωτο μέρος του thread και είμαι στο δεύτερο

Ερώτηση, υπάρχει τρόπος τα links των post  να δουλέψουν γιατί ειναι νεκρά

επίσης πως βρίσκουμε ένα post με τον αριθμό του; ,Δεν βλέπω κάπου αριθμοό στα post και δεν "πάνε" και με τις σελίδες (ανά δέκα)

Ευχαριστώ πολύ

Θάνος
 
Καλησπέρα σε όλους  και συγχαρητήρια για τα ευρήματά σας

Εχω διαβάσει ολο το πρωτο μέρος του thread και είμαι στο δεύτερο

Ερώτηση, υπάρχει τρόπος τα links των post  να δουλέψουν γιατί ειναι νεκρά

επίσης πως βρίσκουμε ένα post με τον αριθμό του; ,Δεν βλέπω κάπου αριθμοό στα post και δεν "πάνε" και με τις σελίδες (ανά δέκα)

Ευχαριστώ πολύ

Θάνος
Καλώς ήρθες στην παρέα. 

Δυστυχώς μετά την μετάβαση σε IPB τα λινκς δε δουλευουν (αλλά προσωρινά καθώς θα διορθωθεί). Ένας "μπακαλίστικος" τρόπος είναι αφού πατήσετε το λινκ και σας πάει στο πουθενά να προσθέσετε το "5" δίπλα στο /vb όπως στο παράδειγμα  https://www.retromaniax.gr/vb5/forum/ .Αυτό βέβαια θα σας οδηγήσει στο παλιό φόρουμ αλλά είναι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή. 
Επίσης αρίθμηση ποστ δεν υπάρχει. Είναι κάτι που το ψάχνουμε ως addon 
 
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
 

Μετά από αρκετό καιρό στην θάλασσα,  και έχοντας μαζέψει γερό κομπόδεμα,  ο Ανδρέας (Νίκος Ξανθόπουλος) επιστρέφει στο νησί του με σκοπό να αποπληρώσει τα χρέη του νεκρού πατέρα του και να πάρει πίσω το οικογενειακό τους καϊκι. Ομως η κοπέλα που ερωτεύεται με την επιστροφή του στο νησί, η Μαρίνα (Κατερίνα Βασιλάκου), δεν είναι άλλη από την κόρη του καπτά-Γιάννη (Μάνου Κατράκη), του ανθρώπου που εκμεταλλεύτηκε και έστειλε στον θάνατο τον πατέρα του.

Το σενάριο υποτίθεται οτι διαδραματίζεται σε νησί του Σαρωνικού, χωρίς να αναφέρεται ποτέ όνομα ...
Από καιρό έψαχνα ποιο μπορεί να είναι το λιμάνι του υποτιθέμενου νησιου και για να είμαι ειλικρινής έψαχνα σε νησιά με το σκεπτικό ότι όντως σε καποιο νησι θα γυρίστηκαν οι σκηνές του λιμανιού.
Τελικά η ταινία μόνο σε νησί δεν γυρίστηκε, αφου το νησί ήταν τελικά...η Ναύπακτος!!

Η ταινία γυρίστηκε σχεδόν όλη στο στούντιο! Η πλατεία του χωριού, οι δρόμοι, το ερημικό εκκλησάκι, το σπίτι του Ανδρέα και του καπτά-Γιάννη ήταν σκηνικά στημμένα στο στούτιο.

5.JPG

5.JPG

5.JPG

5.JPG

Οι μοναδικές εξωτερικές σκηνές ήταν στην παραλία και στο λιμάνι της Ναυπάκτου...και ιδού!

5.JPG

5.JPG

5.JPG

5.JPG

5.JPG

πηγή: www.nafpaktos.gr/

2.jpg

πηγή: iaitoloakarnania.gr

2.jpg

πηγή: agrinioculture.gr

2.jpg
 
Τον αράπη και αν τον πλένεις

το σπίτι του (γιαπαχάκι χαβάκα), γνωρίζει κάποιος που είναι;

Για Κηφισιά η Μαρούσι δείχνει.

Προβολή συνημμένου 172448
Αλλη μία σπαζοκεφαλιά......αυτό το σπίτι στην ταινία "τον Αράπη και αν το πλενεις"

Απο αυτή την ταινία  είναι  αδύνατον να το βρείς γιατί δεν  φαινεται κατι γύρω του  για να να πιαστείς.........οταν μάλιστα οπως αποδείχθηκε τελικά δεν υπάρχει πια....και στην θέση του βρίσκεται ένα συγκρότημα πολυτελών πολυκατοικιών.Ευτυχώς το ιδιο σπίτι "επαιξε"  και στις  ταινίες  "ο ανθρωπος που εσπαγε πλάκα" (το σπίτι του ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ)  και στην ταινία  "Αγάπησα  μία πολυθρόνα" (η ψυχιατρική κλινική του Ξενιδη)   απο τις οποίες  βρήκα κάποια στοιχεία που με βοήθησαν να το βρώ. Snapshot 2 (6-3-2018 12-32 μμ).pngSnapshot 2 (6-3-2018 12-28 μμ).pngSnapshot 3 (6-3-2018 12-29 μμ).png   

Βρισκόταν Διονύσου 11  στο κέντρο περίπου της Κηφισιάς σε ενα σημείο που εχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα γύρω απο το σπίτι....εκτός απο ..μία πολυκατοικία που υπήρχε και υπάρχει απέναντι απο την είσοδο του σπιτιού την οποία την βλεπουμε οταν πάει να μπεί το ασθενοφόρο στην ταινία Αγάπησα μία πολυθρόνα.Την ίδια πολυκατοικία την βλέπουμε στην ταινία ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα  στά πλάνα μέσα απο το αυτοκίνητο με τον  Κωνσταντάρα   και τον Γκιωνάκη  Snapshot 1 (6-3-2018 12-27 μμ).pngSnapshot 4 (6-3-2018 12-33 μμ).png

ΠΛΑΝΟ 1.jpg

τα οποια είναι γυρισμένα στην Διονύσου ,στην καθετη Δηληγιάννη και γενικότερα γύρω από το σπίτι.Snapshot 3 (6-3-2018 12-32 μμ).png
PANO 51.jpgSnapshot 1 (6-3-2018 12-31 μμ).pngΠΛΑΝΟ 2.jpg

Υπάρχει και ένα κυπαρίσσι ...ακόμα ετσι για να το σιγουρέψουμε  Snapshot 5 (6-3-2018 12-35 μμ).pngτdionysoy 11.jpg 

Το σπίτι τότε...Snapshot 1 (6-3-2018 2-18 μμ).png

και σήμερα.

dionysoy 11 2.jpg

dionysoy 11.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism 


αυτό  το σπίτι απο την ταινία ενας τρελλος γλεντζές το εχουμε βρεί???  New Movie (5) (17).Movie_Snapshot.jpg
 
Θερμά συγχαρητήρια antonovar για το "σπίτι του Γιαπαχάκη"! Σπουδαίο εύρημα!
 
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλού πέρα από τα αντίστιστοιχα topic  Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ;  1o και 2ο μέρος πιάνουν εκατοντάδες σελίδες 217 + 137 αυτήν την στιγμή.

Απλά να προσθέσω επίσημη   επιβεβαίωση του ευρήματος του antonovar  ότι τα γυρίσματα  της  "Κυρά μας τη μαμής" είχαν γίνει στα Κιούρκα .

«Εγώ έχω μια αδυναμία σε μια ταινία που εσένα δεν σου άρεσε. Την πρώτη μου "επαγγελματική" ταινία, την "Κυρά μας τη μαμή". Εκεί βρίσκω ότι έχω ακόμη μια φρεσκάδα που δεν την κράτησα σε όλες τις κατοπινές μου εμφανίσεις» θυμάται, αποκαλύπτοντας δε ότι τα γυρίσματα είχαν γίνει στα Κιούρκα, που τότε ήταν ένα χωριουδάκι χωρίς ηλεκτρικό. «Η Γεωργία αρνιόταν να κοιμηθεί στα κρεβάτια που ήταν γεμάτα κοριούς και κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Εγώ δεν έδινα σημασία στους κοριούς και γενικά ένιωθα πολύ άνετα. Ο Μακρής γκρίνιαζε συνέχεια και έλεγε βρομόλογα για να εκνευρίζει την Ελένη Ζαφειρίου και ο Σακελλάριος ήταν πάντα κεφάτος για αυτό που έκανε».
Προέλευση : http://www.espressonews.gr/showbiz/2016/01/144951/exomologisi-ego-o-fertis-kai-i-tania-tsanaklidoy
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα