Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Kambia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
1@Kambia[/USER]Τιτάνιο το έργο σου, καθώς πρέπει να ασχοληθείς με 360+ σελίδες υλικό. Στα καινούργια θέματα που δημιουργείς ανά ταινία, κόβεις τα ποστ που αντίστοιχουν από τα 1+2 και τα τοποθετείς στα νέα; Νομίζω οτι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συρρικνώνεται ο όγκος σελίδων των 1+2

Όντως Τιτάνιο το έργο σου !! Πολλά μπράβο :clap: :clap:

Απορία : Αν θέλω να ανεβάσω κάτι για το "Αλίμονο στους νέους" πού το βάζω ???

1@Kambia[/USER]Τιτάνιο το έργο σου, καθώς πρέπει να ασχοληθείς με 360+ σελίδες υλικό. Στα καινούργια θέματα που δημιουργείς ανά ταινία, κόβεις τα ποστ που αντίστοιχουν από τα 1+2 και τα τοποθετείς στα νέα; Νομίζω οτι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συρρικνώνεται ο όγκος σελίδων των 1+2
Όχι, δεν τα κόβω. Τα 1 και 2 θα μείνουν ατόφια καθώς θα χρειάζονταν διπλή δουλειά στο ρετουσάρισμα των posts γιατί χαλάει σε πολλές περιπτώσεις η συνοχή της συζήτησης. 

Όντως Τιτάνιο το έργο σου !! Πολλά μπράβο :clap: :clap:

Απορία : Αν θέλω να ανεβάσω κάτι για το "Αλίμονο στους νέους" πού το βάζω ???
Teacher το βάζεις πλέον στο θέμα του από τη στιγμή που υπάρχει. 

Τώρα πχ αν έχετε να γράψετε κάτι για την ταινία "10 μερες στο Παρισι" που έχει αναφερθεί μόνο σε 2 ποστ, θα το γράψετε εδώ. Αν αρχίσουν και πληθαίνουν τα ποστ για την ταινία αυτή θα το σπάσουμε σε αυτόνομο θέμα. 
Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα-πρόταση πείτε το μου. Σιγά σιγά κάθε ταινία ευελπιστώ να αποκτήσει το θέμα της...  

Έτσι όπως γίνονται τα πράγματα θα χαθούμε με το τι έχει ποσταριστεί σε ημερήσια βάση. Τώρα έχουμε ένα σημείο αναφοράς και πάνω κάτω ξέρουμε τι έχει ανακαλυφθεί. Αν τα threads γίνουν πολλά τότε θα είναι αδύνατο να τα παρακολουθούμε.

Μήπως υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να έχουμε ένα ημερήσιο report τι έχει ποσταριστεί σε όλα τα subthreads του

"Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες"   ??

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:bow2: :award: :d@redevil

Καλορίζικο!!!!!!!!!!!

Με αφορμή την εορτή της 25ης Μαρτίου, πληροφορίες που βρήκα στο διαδίκτυο για το που γυρίστηκαν "οι Σουλιώτες" (1972)

1) οι μάχες Σουλιωτών-Τούρκων γυρίστηκαν στην Λέσβο στο χωριό Δάφια

Στο site www.omorfigeitonia.gr αναφέρεται:      <<Ποιος, άλλωστε, μπορεί να φανταστεί βλέποντας σήμερα την ταινία ''Σουλιώτες'' πως οι μάχες μεταξύ των Σουλιωτών και των Τούρκων δεν γυρίστηκαν στο Σούλι ή σε κάποια άλλη ορεινή περιοχή της Ελλάδας, αλλά στο νησί της Λέσβου στα βράχια πάνω από το χωριό Δάφια;  Ήταν λοιπόν 1972, όταν ο Τζέιμς Πάρις γύριζε τους ''Σουλιώτες'' και του χρειάζονταν πολλοί κομπάρσοι για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, τους οποίους και βρήκε στα κοντινά στρατόπεδα όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο καισαριανιώτης Χάρης Καλλίας, που τότε υπηρετούσε στη Λέσβο, στο 296 Ε.Τ.Ν. (Ειδικό Τάγμα Νήσων).  <<Ένα πρωί, ήρθε ο παραγωγός με τον σκηνοθέτη και διάλεξαν αρκετούς  από τους στρατιώτες για τα γυρίσματα, τα οποία κράτησαν αρκετές μέρες. Την μια μέρα μας έβαφαν με σκούρα χρώματα και μας έντυναν Τούρκους και την άλλη μας φορούσαν φουστανέλλες για να παίξουμε τους Έλληνες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι η σκηνή της ανατίναξης στο Κούγκι με τον Λαυρέντη Διανέλλο, δεν ήταν παρά μια μικρή μακέτα απο χαρτόνι που της έβαλαν φωτιά>> ....                                                                                                                           

2) Το μοναστήρι που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας ως το "Κούγκι Σουλίου" σύμφωνα με το  www.vintagelesvos.gr ήταν το μετόχι των Αγ.Αναργύρων στην Καλλονή της Λέσβου  <<Το 1972, το μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της Καλλονής, μετατρέπεται σε “Κούγκι” για τις ανάγκες της ταινίας “Σουλιώτες”>>

Έτσι όπως γίνονται τα πράγματα θα χαθούμε με το τι έχει ποσταριστεί σε ημερήσια βάση. Τώρα έχουμε ένα σημείο αναφοράς και πάνω κάτω ξέρουμε τι έχει ανακαλυφθεί. Αν τα threads γίνουν πολλά τότε θα είναι αδύνατο να τα παρακολουθούμε.
Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο χάσιμο από το να ψάχνεις ανάμεσα σε χιλιάδες ποστ για να βρεις αυτό που θες! :)  

Μήπως υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να έχουμε ένα ημερήσιο report τι έχει ποσταριστεί σε όλα τα subthreads του

"Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες"   ??
Βεβαίως. Αν πατήσεις πάνω στο υποφόρουμ "Που γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες" θα σου βγάζει τη λίστα με τα θέματα που υπάρχουν. Πάντα πάνω πάνω βρίσκονται τα θέματα με τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις. 

1.JPG

Επίσης αν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα πάτησε πάνω στο Follow που βλέπεις πάνω δεξιά

Θα δεις τις παρακάτω επιλογές. Ότι σε βολεύει το επιλέγεις και έχεις τις ενημερώσεις σου. 2.JPG

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για κάθε θέμα ξεχωριστά. 

Αδελφή μου αγάπη μου 1987 συνέχεια από τα  ποστ # 114 , 275, 276 , 284 , 525  (ζητώ συγνώμη εάν επαναλαμβάνομαι με κάποιο  ιδιο πλανο αλλά ακόμα δεν βλέπω τα παλιά)

Τα περισσότερα πλάνα έχουν γίνει στη Σαλαμίνα.

Πλατεία Αγ. Μηνα

Πλατεία Αγ. Μηνά (1).pngΠλατεία Αγ. Μηνά (2).png

Αγιου Δημητρίου

αγιοτ δημητριου (2).pngαγιοτ δημητριου (1).png

αγιου Δημητριου (1).pngαγιου Δημητριου (2).png

Αγιου Μηνα

αγιου μηνα (2).pngαγιου μηνα (3).png

Αγιος  Μηνας

Αγίου Μήνασ (1).pngΑγίου Μήνασ (2).png

πλατεια Αγίου Νικολάου

πλατεια Αγίου Νικολάου  (1).pngπλατεια Αγίου Νικολάου  (2).png

Αγιος Νικολάος

Αγίου Νικολάος (1).pngΑγίου Νικολάος (2).png

Τελαμώνος και Aρχοντικό Οικογένειας Γαλέου

Τελαμώνος και Aρχοντικό Οικογένειας Γαλέου (1).pngΤελαμώνος και Aρχοντικό Οικογένειας Γαλέου (2).png

Δημήτρη μου Δημήτρη μου 1967

Το ξενοδοχείο  "villars" που  στέλνει  o Tσαγανέας τον Παπαμιχαήλ..για  να τον παγιδεύσει ήταν στην Λ.Ειρήνης 18  στην Πεύκη στο 38°03'34.46" B  23°47'41.15" E.

Δεν ξέρω αν το ξενοδοχείο υπήρχε και στην πραγματικότητα καθώς όσο και να έψαξα δεν βρήκα πουθενά κάποιο στοιχείο που να αναφέρει την ύπαρξη κάποιου ξενοδοχείου με αυτό το όνομα στην Πεύκη.Επίσης το κτίριο που υπαρχει στην θέση του  δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που βλέπουμε στην ταινία.

KOLLAZ 1.jpg
ΕΙΣΟΔΟΣ ΒΙΛΛΑΡΣ.jpg

Ευτυχώς ομως υπήρχε και υπάρχει ακόμα απέναντι από το "ξενοδοχείο"  μία μονοκατοικία  η οποία και μας πιστοποιεί οτι το μέρος  που βλεπουμε αυτές τις σκηνές ,ήταν εκεί.

Επίσης προφανώς  ψάχνουμε και το σπίτι του Τσαγανέα το οποίο μοιάζει στην όψη με την βίλα του  Κωνσταντάρα που βλέπουμε στην ταινία Κρίμα το μποι σου στην Λεωφ.Βεικου αλλά δεν είναι αυτό.Snapshot 9 (2-4-2018 2-44 μμ).png

Το κοροιδάκι της δεσποινίδος , το σπίτι του Παπαγιαννόπουλου

Με την επιχρωματισμένη έκδοση της ταινίας....και την καλή ποιότητα της εικόνας τα πράγματα γίνονται εύκολα και δεν χρειάζεται να βγάζεις τα μάτια σου 

Εχεις οδό και αριθμό "στο πιάτο". Snapshot 1 (3-4-2018 12-37 μμ).png

Το σπίτι ήταν Εμμ Ροιδη 4 στο ψυχικό ...εχει αλλάξει κάπως σήμερα αλλα το αρχικό του σχήμα παραμένει το ίδιο.εμμ ροιδη 4β.jpg

εμμ ροιδη 4.jpg

Αυτό που δεν είχαμε προσέξει είναι οτι ήταν το ιδιο σπίτι με αυτό  που βλεπουμε και στην ταινία  "ο  κατήφορος"  σαν το σπίτι του Βουλγαρίδη 5a6c4631be570_(140).thumb.png.10719a703839bb94387810b0b2488312.png

και εχει βρεθεί απο τον makism στο ποστ 1289΄ απλά με μία μικρή διορθωση ως προς την γωνία αντί Εμμ Ροιδη και διαδόχου Παύλου είναι Εμμ Ροιδη και Θεοτόκη

Το είχα γράψει και στο ανάλογο θέμα για τους επιχρωματισμούς, αλλά ας αναφερθεί και εδώ. Με τον καθαρισμό και τα χρώματα διακρίνονται περισσότερες λεπτομέρεις που δεν είνα ορατές στο ασπρόμαυρο. Με άλλο λόγια, ενώ στο ασπρόμαυρο δίνεται έμφαση στους χαρακτήρες και στους διαλογους, με τον επιχρωματισμό παρατηρούνται σημαντικές λεπτομέρεις, όπως αυτή που τσάκωσε ο antonovar. Οι επιχρωματισμοί βοηθούν στην περαιτέρω εμβάθυνση των fan του ελληνικού σινεμά στις ταινίες της περίοδου 1950-65

Το κοροιδάκι της δεσποινίδος , το σπίτι του Παπαγιαννόπουλου

Με την επιχρωματισμένη έκδοση της ταινίας....και την καλή ποιότητα της εικόνας τα πράγματα γίνονται εύκολα και δεν χρειάζεται να βγάζεις τα μάτια σου 
Μπράβο antonovar

Το παρακάτω πλάνο να είναι στον φάρο ψυχικού;

Στιγμιότυπο οθόνης (448).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (449).png

Το ποντικάκι 1954 έχει πολύ Πειραιά.

Γρ. Λαμπράκη στη πλατεία με το ρολόι που περίμενε ο Μαλουχος την Βουγιουκλάκη στο Αλίκη στο ναυτικό.

Στιγμιότυπο οθόνης (452).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (451).png

Στιγμιότυπο οθόνης (452).png μπορεί να ήταν το σπίτι του Παπαγιανόπουλου;

Στιγμιότυπο οθόνης (453).png

ναι makism αν μπορουσαμε να δουμε και τι οδο λεει απεναντι απο τον παπαγιανοπουλο

Τρελός Είμαι ότι Θέλω Κάνω 1985

Χριστός Ανέστη σε όλη την ομάδα!!!

Χρόνια πολλά.

Η παρακάτω ταινία έχει γυριστεί ε πολλές γειτονιές.

ο τηλεφωνικός θάλαμος είναι στου Παπάγου οδο ανατάσεως και δελβινου

αναστασεωσ και δελβινου (2).pngαναστασεωσ και δελβινου.png

αναστασεωσ και δελβινου (2).png συνέχεια τρέχει προς την δελβινου

δελβινου (1).pngδελβινου (2).png

το ιατρείο της Φίνου ήταν στην οδο Ξανθίππου 112.

ξανθιπου (2).pngξανθιπου 112 (3).pngξανθιπου 112.png

Ξανθίππου

ξανθιπου.pngξανθιπου (3).png

Επόμενο πλάνο στη Νέα Φιλαδέλφεια στη γνωστή πλατεία (ανθρωπάκι-λεβεντόπαιδο) οδο Εφέσου

εφεσσου  (1).pngεφεσσου  (2).png

εφεσσου  (1).png Γαλάτσι στην οδο κόκκου και Λεωφόρο Βείκου

λοφοσ κοκκου (3).pngλοφοσ κοκκου (2).pngβεικου.pngβεικου (2).png

στην Αθήνα οδο Γραβιάς

γραβιάσ (1).pngγραβιάσ (2).png

γραβιάσ (1).png

εξαρχεια (1).pngεξαρχεια (2).pngεξαρχεια (3).pngεξαρχεια.pngΘεμιστοκλέους.png

1@makism[/USER] 1@Teacher[/USER] 1@antonovar[/USER]1@Kambia[/USER]Παιδιά για τελείως χωροταξικούς λόγους. Τόσο το 1ο όσο και το 2ο μέρος "που γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες;" τα έχω στο νού μου για τις παλαιότερες ταινίες <70. Αν είναι να πιάσετε τις μετά το 75 μήπως ήρθε η ώρα για νέο θέμα; το 3ο;

Οι κινηματογραφικές και οι βιντεο-ταινίες του 80 είναι πραγματικά ανεξάντλητες σε εξωτερκά πλάνα και πιο εύκολα ταυτοποιήσιμα για προφανείς λόγους

Mε μια πρώτη σκέψη θεωρώ πως θα μπερδευτούν πολύ περισσότερο τα πράγματα μετά. Στο 1ο και στο 2ο μέρος έχει και ταινίες που είναι και μετά το 75. Έπειτα θα πρέπει να κάτσω να κάνω και επιπλέον διαχωρισμό σε θέματα πριν το 70 - 75 και κινηματογραφικές-βιντεο-ταινίες του 80 μετά για να στέκει ένα 3ο μέρος. Όχι πως δεν μπορεί να γίνει αλλά ήδη με το διαχωρισμό σε αυτόνομα θέματα έχουμε μπόλικη δουλειά :)

1@Kambia[/USER]Συμμερίζομαι το τεχνίκο κομμάτι, αλλά δεν παύει να ισχύει οτι :

"Οι κινηματογραφικές και οι βιντεο-ταινίες του 80 είναι πραγματικά ανεξάντλητες σε εξωτερκά πλάνα και πιο εύκολα ταυτοποιήσιμα για προφανείς λόγους"

Πάμε όπως είμαστε και βλέπουμε.

Αναμένουμε τα λαγωνικά να πέσουν στα βίντεο 80s 

Τοτε καλυτερα να ανοιγονται κατευθειαν αυτονομα θεματα για τις συγκεκριμένες ταινίες. Νομίζω είναι καλύτερα έτσι. 

1@makism[/USER] 1@Teacher[/USER] 1@antonovar[/USER]1@Kambia[/USER]Παιδιά για τελείως χωροταξικούς λόγους. Τόσο το 1ο όσο και το 2ο μέρος "που γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες;" τα έχω στο νού μου για τις παλαιότερες ταινίες <70. Αν είναι να πιάσετε τις μετά το 75 μήπως ήρθε η ώρα για νέο θέμα; το 3ο;

Οι κινηματογραφικές και οι βιντεο-ταινίες του 80 είναι πραγματικά ανεξάντλητες σε εξωτερκά πλάνα και πιο εύκολα ταυτοποιήσιμα για προφανείς λόγους
Προσωπικα....για να μαι ειλικρινης ,με τις ταινιες του 80  και ειδικα με αυτες του Ψαλτη,δεν τρελλαινομαι.....αλλα επειδη με γυριζουν στην εποχη ,στα "στεκια" και στην ατμοσφαιρα της εφηβειας μου,τις ψιλοχαζευω μαζι με τα πιτσιρικια μου που τις βλεπουν με "τρελλα".Παρολαυτα θεωρω οτι ανηκουν και αυτες εκει που απευθυνεται αυτο το thread....ασχετα αν θεωρουνται μεταγενεστερες του παλιου Ελληνικου κινηματογραφου , οποτε νομιζω οτι δεν πρεπει να τις ξεχωρισουμε γιατι αφενος θα μπερδευτουμε αφου υπαρχουν αρκετες ταινιες ηδη στο που γυρισθηκαν και αφετερου παρα το γεγονος οτι μας φαινονται προσφατες....εχουν γυρισθει πριν 30 και 35 χρονια....οποτε στα εξωτερικα πλανα εχουν και αυτες την χαρη τους

Πίσω
Μπλουζα