"Θα ζήσω για σένα" - 1965
ψάχνοντας για κάτι άλλο έπεσα σε μια αδιάφορη ταινία, με Σταθοπούλου και Λειβαδίτη
η οποία όμως έκρυβε μια έκπληξη !!
Όπως είναι γνωστό για χρόνια έψαχνα το σπίτι του Σταυρίδη στο "Τρίτη και Δεκατρείς" (και σπίτι του Βέγγου στα "Δίδυμα")
το οποίο έφερε στο φώς ο φίλος μου ο
antonovar λίγους μήνες πριν ( #1261)
Στο ψάξιμο αυτό είχα εντοπίσει από χρόνια την εντυπωσιακή έπαυλη απέναντι από το σπίτι του Σταυρίδη με την απίστευη αυλόπορτα (από την οποία έπαυλη προσπαθούσα κυρίως να εντοπίσω το σπίτι του Σταυρίδη το οποίο ήταν απέναντι)
Η Έπαυλις αυτή στο Internet δεν υπήρχε (και ακόμα δεν υπάρχει) πουθενά, ούτε σαν αναφορά ούτε σαν εικόνα, παρά το γεγονός ότι στην κυρίως είσοδο της βίλας είχε και
κολώνες ιωνικού ρυθμού και τέτοιες επαύλεις γενικά είναι καταγεγραμμένες (
δεξιά και πίσω από τον Γκιωνάκη). Αυτή όμως δεν ήταν
Όταν προβλήθηκε με τέλεια εικόνα από το epsilon, φάνηκε πλέον ότι ονομάζεται
"έπαυλις ΧΛΟΗ" και σήμερα δεν υπάρχει και ήταν εδώ
38.075945, 23.815120
Σήμερα λοιπόν μέσα από την αδιάφορη ταινία έπεσα σε αυτήν την έπαυλη η οποία στην ταινία είναι το σπίτι της Σταθοπούλου
Στην παρακάτω εικόνα παρκάρει ο Λειβαδίτης απέναντι από το σπίτι του Σταυρίδη (δε φαίνεται)
Το σπίτι που φαίνεται στο βάθος είναι πολύ γνωστό και το έχουμε δει άπειρες φορές στο φόντο όταν μπαινοβγαίνει ο Γκιωνάκης στο "Τρίτη και Δεκατρείς" και υπάρχει και σήμερα και το χρησιμοποίησε και ο antonovar για την ταυτοποίηση του σπιτιού του Σταυρίδη
Στη συνέχεια ο Λειβαδίτης μπαίνει μέσα και βλέπουμε και την φοβερή καγκελόπορτα από μέσα και χωρίς την ταμπέλα (έπαυλις ΧΛΟΗ)
και σε κάποια στιγμή που κινείται η κάμερα φαίνονται και οι κολώνες ιωνικού ρυθμού που είδαμε και πίσω από τον Γκιωνάκη
στη συνέχεια της ταινίας υπάρχουν και σκηνές από το εσωτερικό της έπαυλης
Για μένα ήταν ένας καημός γι αυτό και συνέχισα να την ψάχνω για αρκετό καιρό ακόμα. Γενικά στην ίδια οδό αναφέρεται ότι υπήρχε μια έπαυλις Χλόη η οποία όμως είναι στην ίδια πλευρά με το σπίτι του Σταυρίδη και 3-4 σπίτια πιο κάτω
Η συγκεκριμένη "έπαυλις ΧΛΟΗ" δεν αναφέρεται πουθενά (δεν την έχω βρει εγώ τουλάχιστον - αν κάποιος βρει κάτι ας γράψει εδώ)
Στην Κηφισιά ήταν συνηθισμένο να υπάρχουν βίλες και επαύλεις με το ίδιο όνομα