Η Λεωφόρος του μίσους
Αφού μου κόλλησε κι εμένα το μικρόβιο, είπα να ασχοληθώ με μια ταινία η οποία δεν έχει "ψαχτεί" καθόλου.
Κάποια βρήκα κάποια άλλα όχι, τα οποία και παραθέτω στο δαιμόνιο των έμπειρων λαγονικών. Ομολογώ, ωστόσο, πως διασκέδασα αρκετά ψάχνοντας έστω κι αν κατάφερα μόνο τα μισά.
Αρχιζω από τα εύκολα που αναγνώρισα
Η παρέα του Νίκου Γαλανού που κάνει την πλάκα με το πικαπ και το τραγούδι της μάνας του. Το μέρος βρίσκεται στην οδό Νηρηίδων στη συμβολή με τη Μιχαλακοπούλου, κάτω από τη σημερινή πινακοθήκη 37.974534, 23.750077 και το Χίλτον.
Το διαμέρισμα της Χρονοπούλου (την πρόσοψη) τη βρήκα στο άλσος που βρίσκεται κάτω από τη Μιχαλακοπούλου, επί της οδού Ιωνος Δραγούμη 34 37.975033, 23.752827
Για γραφείο (πρόσοψη) ανακριτού βλέπουμε πάλι την είσοδο της Φίνος στην οδό Χίου
Το σχολείο της κόρης του Καζάκου, είναι οι σχολές Μαρούδα, όπως φαίνεται άλλωστε και στο πλάνο.
Οι σχολές αυτές βρίσκονταν επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, αλλά σύμφωνα με μαρτυρία γνωστής που φοίτησε εκεί, το συγκεκριμένο κτήριο πλέον δεν υπάρχει. Στη θέση του έχουν ανεγερθεί μεγαλύτερα και πολυώροφα κτήρια όπου σήμερα στεγάζονται Λύκεια του Χαλανδρίου - νομίζω το 4ο.
Η καταδίωξη του Γαλανού στο τέλος βεβαίως γίνεται στην αγνώριστη και όμορφη (ακόμα) Ομόνοια
και το αείμνηστο υπόγειο του σταθμού της Ομόνοιας
Τα δικαστήρια - όπως συμβαίνει σε όλες τις δικαστικές ταινίες του Φώσκολου στεγάζονται στο Αρσάκειο, επί της οδού Πανεπιστημίου
Από το τελευταίο πανοραμικό καρέ της ταινίας διαπιστώνουμε πως αριστερά και δεξιά από την πύλη και τα σκαλιά υπήρχαν κτήσματα, με μαγαζιά επί της Πανεπιστημίου, όπου τώρα είναι ο περίβολος και τα κάγκελα καθ όλη την έκταση του Αρσακείου.
Η γωνία του Αρσακείου με την οδό Ι.Πεσμαζόγλου και όλη η Πεσμαζόγλου προς της Σταδίου όπου το ίδιο ισχύει και για τα πλαϊνά του Αρσακείου
Πάμε τώρα στα άγνωστα
πρώτη η βίλλα του Καζάκου. Μου φαίνεται αρκετά γνωστή από άλλα φιλμ και μάλλον οι ειδικοί θα την αναγνωρίσουν γρήγορα.
Το υποτιθέμενο σπίτι του Τζανετάκου μάλλον μου κάνει για το σπιτάκι και τις εγκαταστάσεις στο κτήμα της Φίνος στους Αγίους Αναργύρους, αλλά δεν μπορώ να το ταυτοποιήσω
και τέλος το μέρος όπου υποτίθεται έγινε το ατύχημα της γυναίκας και κοιμάται μεθυσμένος ο Καζάκος. Υποπτεύομαι πως εκεί γύρω από τα στούντιο του Φίνου στους Αγίους Αναργύρους σε κάποιο στενάκι πρέπει νά'ναι, αλλά δεν το αναγνωρίζω
Ελπίζω να έκανα σωστή δουλειά - αλλά όπως και νά'χει ήταν συναρπαστικό και διασκεδαστικό. Θα χαρώ αν αναγνωριστούν τα υπόλοιπα.