Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Αν έχει κανείς ένα email του ιδιοκτήτη ας του γράψει το δικό μας link για να μάθει πού γυρίστηκαν οι Ελληνικές Ταινίες. Είναι σε νηπιακό στάδιο.antonovar είπε:Απευθύνομαι στα ενεργα και δραστήρια μέλη αυτου του νήματος.Καθόμαστε λοιπον και βγαζουμε τα ματια μας στο street view.... σε φωτογραφίες.,αεροφωτογραφίες,googlarίσματα και διαφορα αλλα για να ταυτοποιήσουμε σπιτια και περιοχές που σε πολλες περιπτωσεις εχουν παψει να υπαρχουν δεκαετίες πριν και νομίζουμε οτι ...είναι δύσκολο......Λοιπον "γατάκια"...![]()
....μπειτε εδώ και "μαθετε" απο το IDREAMTEAM πως γινεται η ταυτοποιήση.......μιας δύσκολης τοποθεσίας οπως ο Σταθμός Λαρίσης για παραδειγμα.Και αν τα πραγματα δεν βγαινουν οπως το περιβόητο μπακάλικο του Ζήκου που σωνει και καλα πρεπει να είναι το γνωστό εστιατόριο στην Ψαρρών και Μαιζώνος πετας ενα "Πιστεψτε μας" και καθαρισες με κατι απιστους Θωμαδες σαν και εμας.......
Σωστό.............νομιζα οτι οταν ελεγαν " Πίσω απο το Hilton"...κυριολεκτουσαν.ΦΖΠ1 είπε:Μόνο που το Βατραχονήσι ήταν λίγο πιο κάτω, μπροστά από την είσοδο του Καλλιμάρμαρου, που τότε είχε ποτάμι και γέφυρες. Από Ερατοσθένους περίπου, μέχρι μπροστά από το Κολυμβητήριο.
Κλασσικά στο Στροφύλι....δάσκαλε....Τατοιου και Στρειτ...στο 38°04'59.08" B 23°48'34.78" ETeacher είπε:"Αν έχεις τύχη" - 1964
άλλο ένα σπίτι του Χρήστου Τσαγανέα που θα μας απασχολήσει
το σπίτι του Φωκίωνα Καρυάδη υπάρχει μέχρι σήμερα ΑΤΟΦΙΟ, αλλά ... δεν ξέρω πού είναι
το έχει κάποιος ;
(τη φωτο τη βρήκα από ένα site για την Κηφισιά αλλά την έχει βάλει στο άσχετο. Δε λέει πού βρίσκεται : http://www.athensmagazine.gr/guides/277 )
makism είπε:Ο Χρυσός Και Ο Τενεκές (1962)
Έχει και σημεία από Πειραιά.
Hannele ???
Μπράβο antonovar, thanks.antonovar είπε:Κλασσικά στο Στροφύλι....δάσκαλε....Τατοιου και Στρειτ...στο 38°04'59.08" B 23°48'34.78" E
"Ο σκληρός άνδρας" - 1961makism είπε:Ο σκληρός άντραςέχει εντοπιστεί το:
σπίτι της Καραγιάννη; = ίσωσ να είναι ψαρών 42 Αθηνα
το αστυνομικό τμήμα;
Το χω καταλάβει οτι....η έξερευνηση δεν εχει σταματήσει .....και σε ευχαριστώ πολύ....hannele είπε:antonovar
Μην νομίζεις ότι σε έχω ξεχάσει με τους "Δύο μάγγες του Πειραιά"....είμαι υπό έρευνα...
θεωρώ πως ειναι απο τις δυσκολες ταινίες γιατί ο Πειραιάς είναι εντελώς αλλαγμένος...ωστόσο εντόπισα 2 σημεια, στα οποια έκανα ένωση των σκηνών ώστε να βγει ένα πανοραμικό και να καταλάβουμε για ποια μέρη προκειται...
Είμαι υπο διερεύνηση για την αρχή της σκηνής οπου ο Κοκκοβιός κλέβει απο παντοπωλείο τροφιμα και κρυβεται στο φορτηγό με τα γάλατα Νουνού. Υποπτευομαι οτι η πλατεία του παντοπωλείου ειναι η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, γιατί το αυτοκινητο με τα γαλατα Νουνού στρίβει ενα στενό και μπαίνει στην Κάνιγγος ώστε να καταλήξει να περναει οπως βλεπουμε απο την Ακτη Κουμουνδούρου μπροστά απο την κλινική Παπαθανασιάδη.
Είναι η παλιά αγορά του Ψυχικού....Εγκαταλελειμένη πλεον αλλα διατηρητέα.Δυστυχώς το street view δεν σε αφήνει να πας πολύ κοντα αλλα βρηκα μια παλιά φωτό και ελπιζω καποια στιγμή να παω απο εκεί για να την φωτογραφίσω. Βρισκεται Αμαρυλίδος και Χρυσανθεμων στο Ψυχικό στο 38°00'25.83" B 23°46'14.71" Ethanassis1979 είπε:Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ τον antonovar που έλυσε μια από τις παλιότερες απορίες μου σε προηγούμενο post.
Ας βάλω λοιπόν μια νέα απορία. Στο "Αχ Αυτή Η Γυναίκα Μου", Κωνσταντάρας και Βογιατζής έχουν πάει (υποτίθεται) στην Κηφισιά (γύρω στο 26ο λεπτό). Φεύγοντας κάνουν στάση σε φαρμακείο (με επιγραφή "Δ.Γ. Θωμά"). Δίπλα βρίσκεται αυτό το χαρακτηριστικό κτίσμα με τις καμάρες. Τo google λέει ότι στη Δροσιά υπάρχει σήμερα φαρμακείο Κ.Δ. Θωμά. Δεν το εντόπισα ακριβώς όμως.
Έχει κάποιος κάτι καλύτερο για το σημείο αυτό;
Ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντηση. Όντως πρόκειται για την Παλιά Αγορά του Ψυχικού. Πήγα σήμερα το πρωί για να σιγουρευτώ και να φωτογραφίσω. Είναι όντως διατηρητέα αλλά δεν είναι πλέον (τόσο) εγκαταλειμμένη. Πριν κάποια χρόνια ξεκίνησε κάποια γενναία προσπάθεια ανακαίνισης, η οποία προχώρησε αρκετά αλλά κάπου πριν το τέλος σταμάτησε. Ο χώρος είναι περιφραγμένος ως εργοτάξιο.antonovar είπε:Είναι η παλιά αγορά του Ψυχικού....Εγκαταλελειμένη πλεον αλλα διατηρητέα.
Και εγώ σε ευχαριστώ .....για την αστραπιαία φωτογράφιση...thanassis1979 είπε:Ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντηση. Όντως πρόκειται για την Παλιά Αγορά του Ψυχικού. Πήγα σήμερα το πρωί για να σιγουρευτώ και να φωτογραφίσω. Είναι όντως διατηρητέα αλλά δεν είναι πλέον (τόσο) εγκαταλειμμένη. Πριν κάποια χρόνια ξεκίνησε κάποια γενναία προσπάθεια ανακαίνισης, η οποία προχώρησε αρκετά αλλά κάπου πριν το τέλος σταμάτησε. Ο χώρος είναι περιφραγμένος ως εργοτάξιο.