Προβλημα με ασυρματο ιντερνετ

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.320
Αντιδράσεις
5.898
Παιδια δωστε καμια βοηθεια γιατι θα σαλταρω.Στο μαγαζι μου δεν εχω ιντερνετ γιατι εμπαινα με το δημοσιο ιντρνετ της περιοχης αλλα οπως καταλαβενεται σερνεται γιαυτο και ο κολητος μου που εχει περιπτερο με εδωσε τον κωδικο του εχει connx αυτος και μπαινω μαυτον.Το προβλημα ειναι το εξης.Αυτη την στιγμη δεν ειναι στο περιπτερο ειναι ο πατερας του Και γω μπαινω κανονικα.Οταν ομως ερθει και ανοιξη τον υπολογιστη του και μπει κιαυτος η αν βαλει να κατεβασει κατι κτλ εμενα ναι μεν με δηχνει την συνδεση του αλλα δεν συνδεεται δεν με αφηνει να μπω.Και γω και αυτος απο εξηδηκευμενα τεχνικα θεματα δν εχουμε ιδεα οποτε λυση δεν μπορεσαμε να βρουμε.
 
Όταν λες τον κωδικό του connx, εννοείς του ασύρματου δικτύου? πώς προσπαθείς να συνδεθείς? ασύρματα ή με καλώδιο δικτύου? Ή με μόντεμ δικό σου?
 
Ναι τον κωδικο του ασυρματου δικτυου εννοω και μπαινω και γω κανονικοτατα οταν ομως δεν ειναι και ο φιλος μου συνδεδεμενος.Οταν μπει και αυτος η βαλει να κατεβασει κατι εμενα με πεταει και δεν με επιτρεπει να μπω.Βλεπω την συνδεση κανονικα αλλα δεν με αφηνη να μπω.
 
ο φίλος σου και αυτός συνδέεται ασύρματα με το ρούτερ του;
 
ναι και αυτος ασυρματα
 
Σε πρώτη φάση πες στον φίλο σου να συνδέεται με καλώδιο εκείνος και ασύρματα εσύ και δες πως θα πάει.
 
Καταρχην μπορεις να δοκιμασεις αυτο που ειπε ο stratos84 αλλα πρεπει να μπεις και στο ρουτερ του και να δεις τις ρυθμισεις..μπορει εκει να υπαρχει ρυθμιση που να μην σας αφηνει και τους 2 ταυτοχρονα..Επισης,το αναποδο συμβαινει?οταν δηλ εισαι μεσα εσυ ο αλλος μπορει να μπει?σε απλο browsing (απλες ιστοσελιδες) μπαινετε και 2 δυο ταυτοχρονα ή το προβλημα ειναι οταν κατεβαζει καποιος απο τους 2 βιντεο κλπ οποτε πεφτει πολυ το bandwidth?
 
Στις ρυθμίσεις για το ασύρματο δεν έχει επιλογή να μπαίνει π.χ. μονο ένας καθε φορά. 50 μπορούν να μπουν ταυτόχρονα αρκεί να έχουν το κλειδί το ασύρματου δικτύου, να μπορεί ο ρούτερ να τους αντέκσει όλους αυτούς ταφτόχρονα και να μην υπάρχει ρύθμιση για MAC filter (δηλαδή να μπαίνουν ΜΟΝΟ όσων οι διευθύνσεις MAC έχουν δηλωθεί στον ρουτερ). Μπορείς να ρωτήσεις το φίλο σου τί μοντέλο είναι ο ρουτερ του; Σκέφτομαι μηπως είναι κανένας ξέμπαρκος made for Connx με υποτυπώδεις λειτουργίες.
 
θα τον ρωτησω με την πρωτη ευκαιρια και θα επανελθω φιλε Rygar
 
μπορεί να φταίει και κάποια ρύθμιση του Firewall που έχει αυτός... (λέω εγώ τώρα με το μυαλουδακι μου που δεν είμαι και ειδικός στην τεχνολογία)

Έτσι την είχα πατήσει και εγώ με το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι που είχα συνδεδεμένο 2 υπολογιστές και μου έκανε τα ίδια μόλις ανοιγα τον έναν και ο άλλος ήταν ήδη ανοιχτός)

Βασικά τον μπλόκαρε ο firewall του ενός υπολογιστή που ειχε προστασία για wifi protection.

Συνήθως κάτι τέτοια γίνονται όταν η προστασία για τον υπολογιστή έχει και wifi network protection...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεί το modem-router να είναι σεταρισμένο ώστε ν' αφήνει έναν τη φορά να συνδέεται πάνω του.
 
Μπορεί απλά το router να είναι ρυθμισμένο να δίνει ΕΝΑ συγκεκριμένο IP address και μόνο, οπότε ο δεύτερος υπολογιστής τρώει "πόρτα" γιατί δεν μπορεί να πάρει IP.
 
Αν εχει γίνει κάτι τέτοιο, αυτός που το έστηνε ή ήξερε τί έκανε (DHCP μεν αλλα μόνο για έναν χρήστη) ή ήταν παντελώς άσχετος :D
 
Αν έχει στηθει DHCP με τέτοιο τρόπο, τότε όταν ο metalcandyman είναι συνδεδεμένος ήδη και ανοίξει τον υπολογιστή ο φίλος του, τότε θα έπρεπε ο φίλος να φάει πόρτα... Και από τα συμφραζόμενα έχω καταλάβει ότι μόνο ο metalcandyman τρώει πόρτα. Με το μικρό μου το μυαλό φαντάζομαι ότι ο φίλος του θα έχει κανένα τόρεντ ανοικτό με καμιά λίστα 100δων gigabyte να περιμένει για κατέβασμα, και μόλις ανοίγει τον υπολογιστή του, φορτώνει αυτόματα ο client και "μπουκώνει" το wireless το οποίο δεν είναι και για να διαχειρίζεται τέτοιο traffic με τα ρούτερ της συμφοράς που δίνουν οι πάροχοι.
 
Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση: αυτό συνέβαινε ανέκαθεν ή εμφανίστηκε τώρα τελευταία?

Αν συνέβαινε ανέκαθεν, τότε μάλλον έχει να κάνει με το configuration του modem-router... (π.χ. DHCP με mac-address filtering? Αν και ούτε αυτό ταιριάζει στο σενάριο που μας δίνεις...)

Αν δεν συνέβαινε ανέκαθεν κι εμφανίστηκε τώρα πρόσφατα το πρόβλημα, τότε προφανώς κάτι άλλαξε ο φίλος σου! Αυτό συνεπάγεται και το κατέβασμα μεγάλου όγκου δεδομένων, όπως αναφέρει και ο Στράτος...

Και θα κάνω και άλλη μια ερώτηση: Εσύ μπαίνεις με το αϊφόνι και ο φίλος σου με pc? Κοινώς, με τι συσκευή και τι λειτουργικό σύστημα μπαίνετε???

Αυτά που είπαμε κατ΄ιδίαν, να στο πω κι εδώ: Εν αρχή, τραβάς μια επανεκκίνηση το ρουτεράκι (προφανώς το κάνατε και δεν!...) και εφόσον το πρόβλημα παραμένει, συνιστώ να μιλήσετε με την τεχνική υποστηρίξη της otenet. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν και αν είναι δικό τους το ρουτεράκι, θα μπορέσουν να σας οδηγήσουν βήμα-βήμα....
 
Οπως ειπα Μαριανα ο φιλος μου δεν εχει ιδεα απο αυτα.Εγω εχω καποιες γνωσεις οχι για εξυδηκευμενα πραγματα βεβαια αλλα γενικα παντα βρισκω ακρη.Αυτη την φορα με εχει σκασει.Το προβλημα αυτο εδω και ενα μηνα που με εδωσε τον κωδικο παραμενει το ιδιο.Οταν δεν ειναι μεσα στο ιντερνετ αυτος και ειμαι μονο εγω και απο το laptop και απο το iphone μπαινω τελεια.Οταν ειναι αυτος μεσα παλι μπαινω κανονικα απλα καποιες φορες ητε κατεβαζει κατι ητε οχι δεν ξερω τι παθαινει αλλα δεν με αφηνη να μπω.Μετα απο μια ωρα ας πουμε μπαινω παλι κανονικα.δεν υπαρχει εξηγηση και με εχει σπασει τα νευρα.Το ρουτερ που εχει ειναι Baudtek.Oταν χρεισιμοποιουσα το netbook που ειχα πριν παρω το laptop επειδη ειχε αδυναμο δεκτη ειχα αγορασει δυο εξωτερικα wireless usb adapter.Aυριο θα βαλω τον εναν που με εκανε καλη δουλεια στο laptop και θα δοκιμασω ωστε να αποκλεισω την πιθανοτητα να φταιει ο εσωτερικος δεκτης του laptop.
 
Βασίλη, να κάνω 2 χαζές ερωτήσεις, αλλά πολύ σημαντικές!....

α) Το πρόβλημα στο κάνει ανεξάρτητα από το αν μπαίνεις με iphone ή με laptop?

β) Αν στο κάνει μόνο στο laptop, υπάρχει περίπτωση να έχεις Windows XP Home?

Συνοψίζοντας μέχρι στιγμής: Ο φίλος σου έμπαινε και μπαίνει κανονικά (εκείνος δεν επηρεάζεται!). Εσύ ξεκίνησες να μπαίνεις εδώ κι ένα μήνα (πιο πριν δεν είχες κωδικό) και από τη στιγμή που μπήκες, το είχες το πρόβλημα... Δεν είναι ότι δούλεψε για λίγο και εμφανίστηκε στα καλά των καθουμένων!.

Επιβεβαίωσε σε παρακαλώ ότι κατάλαβα καλά - να δούμε τι έχουμε στανταράκι!
 
D@redevil είπε:
Βασίλη, να κάνω 2 χαζές ερωτήσεις, αλλά πολύ σημαντικές!....
α) Το πρόβλημα στο κάνει ανεξάρτητα από το αν μπαίνεις με iphone ή με laptop?

β) Αν στο κάνει μόνο στο laptop, υπάρχει περίπτωση να έχεις Windows XP Home?

Συνοψίζοντας μέχρι στιγμής: Ο φίλος σου έμπαινε και μπαίνει κανονικά (εκείνος δεν επηρεάζεται!). Εσύ ξεκίνησες να μπαίνεις εδώ κι ένα μήνα (πιο πριν δεν είχες κωδικό) και από τη στιγμή που μπήκες, το είχες το πρόβλημα... Δεν είναι ότι δούλεψε για λίγο και εμφανίστηκε στα καλά των καθουμένων!.

Επιβεβαίωσε σε παρακαλώ ότι κατάλαβα καλά - να δούμε τι έχουμε στανταράκι!
Και απο Iphone και απο το Laptop Μαριανα εχει ακριβως το ιδιο προβλημα.Το laptop εχει τα windows 7 home premium αυτα που ειχε εγκατεστημενα δηλαδη.
 
Μάλιστα... Η ανακεφαλαίωση που έκανα ισχύει???

Επίσης, κάτι είπες πιο πάνω για το wireless adaptor....

Να ρωτήσω τι απόσταση έχεις από το ρουτεράκι?

Αν πας κοντά στο ρουτεράκι του φίλου σου και του ζητήσεις να συνδεθεί, πάλι σε πετάει έξω?

Δοκίμασε ο φίλος σου να συνδεθεί με καλώδιο & εσύ ασύρματα? Αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα?

Και μετά πάμε σε άλλα πιο "τεχνικά" ερωτήματα:

Έχει άλλα ασύρματα δίκτυα στην εμβέλεια της συσκευής σου?

Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να εκπέμπουν όλα στην ίδια μπάντα (κανάλι) με το ρούτερ του φίλου σου και να σου προκαλεί προβλήματα στην σύνδεση....

Για κάνε ένα κόπο ρε Βασίλη μου, κι απάντα σ' αυτά! Πού θα πάει - θα βγάλουμε άκρη!...
 
Mαριανα θα περασω στο ψητο σαυτο που ειπες για την αποσταση.Ακριβως την αποσταση δεν μπορω να την υπολογισω αλλα θα σε πω κατι που θυμηθηκα.Με το περιπτερο εχω οπτικη επαφη δεν υπαρχει κατι αλλο μπροστα και μια μερα εννω εδειχνε κανονικα την συνδεση στο laptop δεν με αφηνε να μπω και μολις βγηκα εξω απο το μαγαζι και περπατησα 4,5 μετρα με το iphone μπηκα κανονικα.Σαυτο ομως που λεω υπαρχει και ενα παραδοξο.Αντε να πω οτι δηχνει την συνδεση και 2 γραμμες σημα αλλα στην τελικη δεν εχει σημα ειναι παπας και μολις πλησιαζω με το iphone μπαινω κανονικα,γιατι ομως καποιες φορες και πιο βαθεια στο μαγαζι χωρις να εχω οπτικη επαφη με το laptop μπαινω κανονικα;;;ιδου το μυστηριο:what:
 
Πίσω
Μπλουζα