Προς υπεράσπιση των video games!

Vetus είπε:
ενώ σε άλλα media όπως κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα αλλά κανείς δεν τους βάζει χέρι γι' αυτό. Πάντα τα video games την πληρώνουν και πολλές φορές για ηλίθιους λόγους.
Και όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις διαμαρτυριών για το περιεχόμενο ταινιών στις ΗΠΑ. Μερικά παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι το Brokeback mountain, The passion of Christ, ακόμα και το the Beach. Ακόμα και το πρόσφατο 50 shades of grey προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κοινό .

Γενικά ότι θεωρείται mainstream και controversial πάντα θα προκαλεί αρνητικά σχόλια.
 
Και πάλι όμως τα video games αποτελούν το Νο1 θύμα σε περιπτώσεις όπως μακελειά σε σχολεία όπου γονείς θα τα κατηγορήσουν προκειμένου να υπερασπιστούν τα "βλαστάρια" τους ή οι θύτες θα τα χρησιμοποιούν ως πρόχειρη δικαιολογία για ελαφρυντικό.
 
Χέχε, single player ftw. Νταξ, καμιά φορά λιώναμε στο Unreal Tournament, deathmatchοειδή λένε. Αλλά αποφεύγω τα campaign based multiplayer, π.χ. ούτε με MMO έχω ασχοληθεί (δεν είχα χρόνο όταν ξεκινούσε η τρέλα και θα έχανα πολύ πολύ χρόνο και δεν θέλω να μπω τώρα) ή π.χ. προτιμώ να παίζω Borderlands single player (παρόλο που πολλοί λένε μόνο για cooperative λέει. Αν και το έχω παίξει και cooperative και δεν είναι και άσχημο, αλλά γυρίζω πίσω στο single) γιατί μπορώ να παίζω με το πάσο μου και ούτε να τρέχω να προλάβω τους άλλους, ούτε να τους περιμένω όταν ψάχνουν να αλλάξουν όπλα. Ή ξέρω εγώ είχα ένα φίλο που έπαιζε έναν online basket manager και έπρεπε να ξυπνήσει τέσσερις ή ώρα το πρωί για να προλάβει να αγοράσει έναν παίκτη για μεταγραφή πριν τον αγοράσουν άλλοι. Εεε αυτό το αγχωτικό gaming δεν το πάω, που μου ζητάει να είμαι παρόν γιατί τα πράγματα τρέχουν. Επίσης πολλοί κράζουν ένα παιχνίδι γιατί δεν έχει και single player λες και όλα θα πρέπει να έχουν. Εγώ απολαμβάνω προσωπικές single player εμπειρίες, κυρίως όταν έχει έναν κόσμο ή σενάριο που σε μαγεύει και μπορείς να χαθείς.

Anyway, πίσω στο θέμα.

Κάποιος ανέφερε για τον τυπά που σώθηκε λόγω Forza Motorsport.

Υπάρχουν και άλλες συμπαθητικές ιστορίες όπως το δεκάχρονο που σώθηκε λόγο mario kart.

http://www.cnet.com/uk/news/10-year-old-saves-family-in-errant-car-credits-mario-kart/

p.s. Ή π.χ. δοκίμασα το Elder Scrolls Online closed beta version με ένα φίλο μου και δεν μου έκανε καλή εντύπωση, γιατί έχανες την ατμόσφαιρα, πήγαινες για μια αποστολή και περνούσαν διάφοροι άσχετοι και κάνανε βλακείες. Σου σκοτώναν τους εχθρούς (εμείς τους καμακόναμε με ένα spear σαν του scorpion στο mortal kombat, μιλάμε για καταστάσεις benny hill). Δεν είχες την ατμόσφαιρα πως είσαι στο single player κόσμο χαμένος, να τον εξερευνείς με το πάσο σου, να μην χάνεται το immersion. Τα elder scrolls ήταν παραδοσιακά single player για αυτό το λόγο. Βέβαια δεν έχω εμπειρία από MMO αλλά άμα είναι έτσι και τα άλλα MMO άστα να πάνε..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι γονείς μου, φανατικοί gamers και οι ίδιοι, δεν μου είπαν ποτέ να μην παίζω. Πιστευουν ακόμα ότι τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό στις γνώσεις, τ' αντανακλαστικά και την ψυχική μου υγεία. Δυστυχώς όταν ήμουν μικρή έπρεπε να επαναλαμβάνουν αυτά τα επειχειρήματα στον κάθε άσχετο που ερχόταν κι έλεγε ότι θ' αποβλακωθώ, θα πάθω καρκίνο, και δεν θα καταφέρω τίποτα στην ζωή μου. Η μαμα μου έφτασε στο σημείο να μαλώσει με την δασκάλα γι' αυτόν το λόγο. Ή να ζώ την θεϊκή στιγμή που μπαίνει η γιαγιά στο σπίτι και βλέπει την μάνα μου καρφωμένη στην τηλεόραση με το tetris κι εμένα με το game boy στο χερι και ν' αρχίζει τον εξάψαλμο (για ώωωωωωρες! Και το κορυφαίο είναι αυτή να λέει κι εμείς να συνεχίζουμε το παιχνίδι ακάθεκτες!).


Εμένα πάντως τα βιντεοπαιχνίδια μόνο με ωφέλισαν. Χάρει σ' αυτά έμαθα το τυφλό σύστημα στο πληκτρολόγιο, αντιλαμβάνομαι την παραμικρή κίνηση από την άκρη του δωματίου, ενώ τ' αγγλικά μου είναι άριστα και είμαι καθηγήτρια πλέον.


 


Ωστόσο αυτός ο εκφοβισμός, ότι τα βιντεοπαιχνίδια βλάπτουν την υγεία, καλά κρατεί ακόμα. "Θ' αποβλακωθεί το παιδί και θα γίνει χαζό", είναι ατάκα που την ακούς όχι μόνο από γέρους, αλλά και από εικοσάριδες, όσο απίστευτο κι άν ακούγεται. Παράπονο το έχω ότι σ' όποιον πώ πόσο μ' αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια με κοιτάζει με μισό μάτι ψάχνοντας να βρεί τί κουσούρι μου άφησαν. Ακόμα δεν έχω συναντήσει κάποιον συνομίληκό μου που να παίζει κι αυτός. Για κορίτσια δεν το συζητάμε κάν, ούτε μικρή δεν γνώρισα κάποια που να παίζει, γιατί υπάρχει η αντίληψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι μόνο για αγόρια.



Και δυστυχώς αυτές οι χαζές προκαταλήψεις ενισχύονται από διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχολογικές έρευνες. Ενδεικτικά: "γιατί τα παιδιά που παίζουν βιντοπαιχνίδια είναι πιό βίαια", "η σχέση ανάμεσα στην χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και την γέννηση βρέφους με νοητικά προβλήματα", κτλ. Διαβάζοντας τέτοιες έρευνες το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ασχολούνται μ' αυτό το θέμα γιατί πουλάει κι εξυπηρετεί συμφέροντα (πχ. να βλέπουμε πιό πολλή τηλεόραση), δεν υπάρχει αληθινή σχέση.


 


Νομίζω είμαστε τα ζωντανα παραδείγματα, ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν καταστρέφουν τον άνθρωπο.
 
Κάποτε βλέπαμε τα άτομα που δεν ασχολούνται με τα video games να τα κατηγορούν ότι κάνουν τον κόσμο αντικοινωνικό και βίαιο. Τώρα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά άτομα που δήθεν ασχολούνται με τα video games να τα κατηγορούν για σεξισμό, ρατσισμό κι άλλες τέτοιες βλακείες. Kι εκεί που κάποτε οι gamers αντιδρούσαν αρνητικά στην λογοκρισία των video games, τώρα βλέπουμε μια μερίδα gamers όχι μόνο να την υπερασπίζονται αλλά και γενικά ν' απαιτούν από την εταιρείες να λογοκρίνουν κάθε τι που τους προσβάλει (όπως το butt slap taunt της R.Mika στο Street Fighter V) ή και να τ' απαγορεύουν να βγoυν στην αγορά (όπως το Hatred και το Dead or Alive Xtreme 3). Kι ενώ αυτή η κατηγορία "gamers" αποτελούν μειοψηφιά, ορισμένες εταρείες κάθονται και την ακούνε νομιζοντας ότι αποτελούν την πλειοψηφία λόγω της προπαγάνδας που κάνουνε σε sites όπως το Kotaku και το NeoGAF.
 
Vetus είπε:
Kι ενώ αυτή η κατηγορία "gamers" αποτελούν μειοψηφιά, ορισμένες εταρείες κάθονται και την ακούνε νομιζοντας ότι αποτελούν την πλειοψηφία λόγω της προπαγάνδας που κάνουνε σε sites όπως το Kotaku και το NeoGAF.
Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό προέρχεται ποιο πολύ από άρθρα και previews από διάφορα gaming sites και όχι τόσο πολύ από forums. Γιατί επηρεάζονται πολύ από τους "social justice warriors" και τις φεμινίστριες, δύο group που τελευταία τα έχουν ισοπεδώσει όλα στην Αμερική. Και επειδή με όλα αυτά η υπερβολική πολιτική ορθότητα έχει γίνει και της μόδας εκεί πέρα, ε, οι περισσότεροι διαμορφώνουν το περιεχόμενό τους ανάλογα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς η εν λόγω μόδα έχει έρθει κι εδώ, πράγμα που φάνηκε αρκετά στην περίπτωση του "θηλικού" Link στο Hyrule Warriors. Eυτυχώς τα περισσότερα άτομα στην Ελλάδα αποδοκίμασαν την όλη εμμονή των media με τον θηλικό Link.
 
http://archive.is/WVXwK#selection-563.0-563.68

Εμ βέβαια! Για όλα τα φταίνε τα video games! Κλασσικός αποδιοπομπαίος τράγος!

Μπορεί να μην έχουν πολλά στοιχεία για τον δράστη (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται στο CNN Greece και φυσικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι ένα δημοσιογραφικό δίκτυο που πλέον έχει γίνει συνώνυμο των ψεύτικων ειδήσεων) αλλά μπορούν να πουν με σιγουριά οτί ο δράστης επηρεάστηκε από διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια βίας.
 
Πίσω
Μπλουζα