Πολύ όμορφο θέμα, θα αποκαλύψει λίγη από την εσωτερική ποιότητα γνωστών - διασήμων που τους βλέπουμε πίσω από το γυαλί....
Αυτό που θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά ήταν το κάτωθι:. Βόλτα με την κα RockaRolla με διπλό ποδήλατο tandem στην παραλιακή, πριν 15 ίσως χρόνια..... Στο ύψος της Γλυφάδας, βλέπουμε σε κάποιο κάθετο δρόμο να μας χαιρετούν από μακρυά δύο ποδηλάτες. Σταματούμε, πλησιάζουν και βλέπουμε την Μαριέτα Χρουσαλά με ένα νεαρό, καβάλα στα δικά τους ποδήλατα.
"Καλημέρα σας" - "καλημέρα σας". Μας συστήθηκαν και μας έδωσαν και το χέρι. Μαριέττα και Λέων. Μιλάμε για εποχή που ήταν "κρυφό" ζευγάρι, αλλά που η Μαριέττα ήταν στα πολύ χάι της, στα πολύ τοπ της .....
"Μήπως έχετε τρόμπα, γιατί είναι λίγο ξεφούσκωτα τα λάστιχά μας?" Φυσικά, πάντα κουβαλούσαμε τρόμπα και μάλιστα πολύ καλή. Οπότε καταλήξαμε να φουσκώνουμε λάστιχα. Δημιουργήθηκε έτσι αρκετό χρονικό διάστημα για ψιλοκουβέντα.
Εγώ: "την κοπέλα την αναγνωρίσαμε, αν και στην αρχή σας πέρασα για κάποια γνωστή μας με τα ίδια χαρακτηριστικά".
Εκεί λιγάκι κόμπλαρε η Μαριέττα....
Μετά μας άρχισαν ερωτήσεις για το πώς είναι να καβαλάς διπλό ποδήλατο, τους ενθουσίασε η ιδέα να είναι πάνω σε κοινό ποδήλατο να ποδηλατούν μαζί. Είναι ασφαλές? Που κάνετε συνήθως βόλτες? Είναι άνετο? Θέλει ειδική εκπαίδευση? και άλλα τέτοια. "Ψιλοαπολογήθηκαν μάλιστα για τα δικά τους "απλά" ποδήλατα"... που δεν συγκρίνονταν με το δικό μας.....!!!! (χχχαχαχα)
Πάντα φιλικότατοι, με το χαμόγελο, απλοί άνθρωποι, σε κοιτούσαν στα μάτια και έδειχναν πραγματικό ενδιαφέρον.
Όμορφοι άνθρωποι, καμία ένδειξη "ντίβας" ή πλούτου ή υπεροψίας ή ότι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από πλούσιους και διάσημους.
Από τότε, πάντα χαίρομαι όταν διαβάζω "καλά νέα" για την Μαριέττα και τον Λέοντα και την οικογένειά τους.
Επίσης θυμάμαι και την κα. Αιμιλία Υψηλάντη, όταν είχε περάσει από την εταιρία μας - αρχές 2000. Είχε μια συνάντηση με κάποιο στέλεχος που ήταν και φίλος της και ήμουν παρών. Θυμάμαι ακόμα την χαρακτηριστική χροιά της φωνής της. Θα την αναγνώριζα από εκατομμύρια άλλες. Επίσης θυμάμαι πάλι το ευγενικό βλέμμα, το χαμόγελο, τον τόνο της φωνής της. Κυρία με τα όλα της. Και πανέμορφη.
Τέλος, όταν ήμουν μικρός, έτυχε 2-3 Κυριακές βράδυ, να τις περάσω παραδίπλα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και όλη την οικογένειά του... σε σπίτι συγγενή μου που ήταν "συνεργάτης και φίλος" του. Αν και ήμουν μικρός, μέσα 80ς όταν ο Ρότσα ήταν μεγάλο αστέρι στον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι το πόσο προσγειωμένος και φιλικός ήταν, καθόμασταν σε διπλανούς καναπέδες και βλέπαμε αθλητική Κυριακή και πόσο εύστοχα σχολίαζε (με βαρειά προφορά) τις φάσεις που έδειχνε η εκπομπή. Παραδίπλα τα δύο αγοράκια του και η όμορφη γυναίκα του (πολύ κοκέτα και πολύ περιποιημένη πάντα - μοντελάκι, αν και λίγο κοντούλα...).