Προτάσεις αγοράς MP3 player.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας LadyHawke
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

LadyHawke

RetroActive
Αντιδράσεις
30
Μια και λατρεύω τα gadgets σκέφτομαι να αγοράσω ένα mp3 player (512 ΜΒ -1 GB), αλλά από μια ματιά που έριξα στην αγορά (Πλαίσιο, eshop, Γερμανός κλπ), είδα ότι υπάρχουν πολλά σε διάφορες τιμές, ενώ διαβάζοντας διάφορα reviews μάλλον μπερδεύτηκα όσον αφορά την τελική επιλογή καθώς τελικά δεν μπόρεσα να συμπεράνω κατά πόσο τα οικονομικότερα μοντέλα βλ. τύπου Innovator, Morestar, Transcent κλπ είναι αξιόπιστα.

Φυσικά με ενδιαφέρει η καθαρότητα του ήχου, η συμβατότητα της συσκευής με το PC μου (USB 2.0, software), αν είναι δυνατόν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, καθώς και να μπορώ να εντοπίζω τα κομμάτια χωρίς να χρειάζεται να τα ψάχνω ένα-ένα.

Ενδιαφέρουσες συσκευές βρήκα τις Samsung, Creative και Cowon iAudio (που όμως δεν ξέρω που πωλείται)...

Έχετε μήπως να προτείνετε κάποιο μοντέλο;

Αγαπητή LadyHawke.

Άποψη μου για τα μεγέθη που αναφέρεις (512 ΜΒ - 1 GB): σου προτείνω να μην ασχοληθείς καθόλου. Είναι πολύ μικρές χωρητικότητες, θα τα βαριέσαι εύκολα και θα πρέπει συνέχεια να σβήνεις και να γράφεις τραγούδια. Σε αυτή την χωρητικότητα, πάρε καλύτερα ένα κινητό walkman, ώστε να τα έχεις και όλα μαζί, για να μην κουβαλάς δεκαπέντε διαφορετικά gadgetάκια μαζί σου. Σου το λέω, γιατί έχω ένα αυτού του μεγέθους και όλες τις ώρες τις περνάει στο συρτάρι. Σπανίως πια το παίρνω μαζί μου.

Εάν ανέβεις σε μέγεθος, πολύ όμορφα (ίσως τα ομορφότερα) είναι τα ipod σε λευκό και μαύρο. Αλλά είναι πιο ακριβό, χρειάζεται δικό του πρόγραμμα για να περνάς τα mp3 σε αυτό. Θα σου έλεγα να βρεις ένα άπο άλλη εταιρεία που να το βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο αυτόματα χωρίς πολλά πολλά. Copy - paste - finished. Θα σου πρότεινα να έχει και ραδιόφωνο, όταν θα βαρεθείς τα υπόλοιπα είναι πολυ χρήσιμο. Τα "αγνώστων" εταιριών δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα, μιας και δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο. Και το δικό μου άσχετη εταιρεία είναι. Όσο το χρησιμοποίησα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, ήταν σκυλί.

Πάντως, ακόμα και για τα μεγαλύτερα μεγέθη, πάλι μπορείς να κοιτάξεις κάποιο walkman-κινητό από τα νέα που κυκλοφορούν. Ελπίζω να σε βοήθησα. :)

Υ.Γ.: εάν δεν κάνω λάθος για το ipod, πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά τον φορτιστή πρίζας (~40e) γιατί έχει μόνο το καλώδιο USB και δεν λέει να κουβαλάς παντού μαζί σου το φορητό. ;) Το αφεντικό μου έχει πάρει 2 μαύρα στις κόρες του (2GB) και δεν είχε κανένα τους φορτιστή. Άρα επιπλέον έξοδο.

Εγώ το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι μακριά από Creative. Πήρα 2 (το ένα με δίσκο 4GB) και ήταν από τις χειρότερες μου αγορές :(

Ambu_dare σε ευχαριστώ για την απάντηση. Φυσικά και με βοήθησες.

Το ραδιόφωνο δεν το ανέφερα γιατί είδα ότι έχουν όλα τα μοντέλα, τουλάχιστον αυτά από τα sites των καταστημάτων που προανέφερα. Οπότε μάλλον το θεώρησα default feature. Αλλά ναι, με ενδιαφέρει και το ραδιοφωνάκι :-)

Κάπου εξεπλάγειν που διάβασα ότι γράφεις ότι το 1 GB είναι λίγος χώρος! Στα sites διάβαζα ότι το 1 GB χωράει 250 τραγούδια, δηλ. κάπου 20 CDs, τα οποία μου φτάνουν και μου περισσεύουν, αν μάλιστα τα ανανεώνω και τακτικά!

Μάλλον δεν διευκρινίζουν ότι η χωρητικότητα εξαρτάται από τον τύπο της κωδικοποίησης και φυσικά και την ποιότητα αυτής. Οπότε σε αξιοπρεπή ποιότητα για πόσα περίπου κομμάτια μιλάμε; 50-60; Ή πολλά γράφω;

Shock: Τί στραβό είχαν οι συσκευές της Creative, αν επιτρέπεται;

θα σε συμβουλευα μακρια απο ipod...

Τα ipod θέλουν 1002 accessories... Αλλά υπάρχουν άλλοι λόγοι που λες μακριά;

Το ZEN Micro που είχα (με τον δίσκο) ήθελε τα Resets του (αναρωτιέμαι ποιος να έγραψε το firmware).

Επείσης άντεξε μόλις 6 μήνες χωρίς να περάσει κακουχίες.

Το άλλο το μικρούλι (όνομα δε θυμάμαι) ήταν πολύ ακριβό για τα χαρακτηριστικά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προφανώς κοστίζει το όνομα creative.

LadyHawke είπε:
Κάπου εξεπλάγειν που διάβασα ότι γράφεις ότι το 1 GB είναι λίγος χώρος! Στα sites διάβαζα ότι το 1 GB χωράει 250 τραγούδια, δηλ. κάπου 20 CDs, τα οποία μου φτάνουν και μου περισσεύουν, αν μάλιστα τα ανανεώνω και τακτικά!
LadyHawke, ενδεικτικά ένα mp3 5 λεπτών στα 192 kbps CBR "ζυγίζει" περίπου 7 ΜΒ (περίπου 24Κ/sec μουσικής). Αν δεν σε χαλάνε τα 128 kbps (πολλοί τα σιχαίνονται, εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά ούτε και "αυτί"!) βολεύεσαι με 16Κ/sec. Χαμηλότερα απλώς δεν λέει με τίποτα.

Άρα στο 1 GB χωράνε περίπου 700 λεπτά mp3 στα 192. Αν υπολογίσουμε μέση διάρκεια περί τα 4 λεπτά έκαστο, 175 τραγούδια. Για τα 128 πολλαπλασίασε x1.5 τα νούμερα. Φυσικά ο αριθμός τραγουδιών εξαρτάται και από το μουσικό σου γούστο, υπάρχουν είδη με γενικά μικρές διάρκειες και το ανάποδο!

Θα συμφωνήσω πάντως με τον ambu ότι είναι ίσως εύκολο να βαρεθείς την συχνή ανανέωση των περιεχομένων αν ακούς μουσική αρκετή ώρα καθημερινά, σε λιγότερο από εβδομάδα θα τα έχεις εξαντλήσει.

Anyway, do the math και αποφάσισε αν σου κάνει το 1 GB. Τα 512 πιστεύω ότι παραείναι λίγα πλέον. :)

Maddog εσύ έπρεπε να γίνεις μαθηματικός φίλε μου...Το γιατριλίκι πώς σου ήρθε? :D

Fix every problem, my friend... :D

Παιδιά τα IPOD έχουν ένα φοβερό gadget, που "στέλνει" την μουσική που πάιζει, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, σε όποια συχνότητα επιθυμείς.

Έτσι έχεις στο αμάξι mp3-player, ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει το ηχοσύστημά σου.

Όμως τα άτιμα τα IPOD είναι πανάκριβα.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντίστοιχο gadet, σε φτηνότερο Player ?

exetlaios είπε:
Παιδιά τα IPOD έχουν ένα φοβερό gadget, που "στέλνει" την μουσική που πάιζει, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, σε όποια συχνότητα επιθυμείς.
Έτσι έχεις στο αμάξι mp3-player, ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει το ηχοσύστημά σου.

Όμως τα άτιμα τα IPOD είναι πανάκριβα.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντίστοιχο gadet, σε φτηνότερο Player ?
Πιο φτηνά θα σου έρθει να βάλεις ένα CD/Changer με MP3 στο πορτ μπαγκάζ.

Tα ipod είναι πολύ ωραία gadgetάκια αλλά πλην του κόστους τους (και των εxtra αξεσουάρ που όλα κοστολογούνται περί τα 40 ευρώ το καθένα), μου έχουν κολλήσει και κάνα δυο φορές με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα τραγούδια, και ας υπήρχαν στη μνήμη τους.

Ρίξτε και ματιά εδώ

έχω το dm version και είναι άπαιχτο από ήχο και εκολίες όπως:

Playable file formats: MP3, WMA, OGG, TOM

Integrated voice recorder to record notes

24 Radio station presets with automatic station search

Text viewer to display text files (TXT format)

USB host connection (directly copy from other USB storage devices without a PC)

Line-in connection to record external audio devices

black.jpg

Asikamin: Φαίνεται πολύ καλή περίπτωση εκτός βέβαια από τα dm στοιχεία που εχει έτοιμα ενσωματωμένα μέσα. (Δεν λέω είναι καλό συγκρότημα και έχουν κάποια σημαντικά τραγούδια, αλλά προτιμώ να βάλω τα δικά μου). Μάλλον απευθύνεται στους φανατικούς τους οπαδούς μόνο. Αλλά όπως είδα βγαίνει και στην έκδοση χωρίς dm.

Είδα ότι σε dm έκδοση υπάρχει και το Archos 104 4 GB, μάλιστα με 23 κομμάτια των dm έτοιμα η συσκευή μέσα! (Τα δικά σου που θα τα βάλεις; ).

Το pixmania το έχει 158 ευρώ + έξοδα αποστολής http://www.pixmania.com/gr/gr/455487/art/archos/mp3-player-104-depeche-mo.html#fichetechnique

Maddog: Γιατρέ μου, είστε πολύ καλός :-)

akmakas: Ξέρεις, οι γιατροί (και οι τότε δευτεροδεσμίτες γενικά) για να πιάσουν καλή βαθμολογία και να μπουν στην σχολή που ήθελαν έπρεπε να είναι πολύ καλοί σε όλες τις θετικές επιστήμες :-)

Γιουπι!!! τελικα δεν ειμαι ο μονος που δεν συμπαθει τους Depeche Mode σε αυτο το ηλιακο συστημα! :D

Αν εξαιρεσω αυτο η προταση του Asikamin φαινεται πολυ καλη!

Ο.O.Τ->δυνατο avatar!!!

Wally είπε:
Γιουπι!!! τελικα δεν ειμαι ο μονος που δεν συμπαθει τους Depeche Mode σε αυτο το ηλιακο συστημα! :D Αν εξαιρεσω αυτο η προταση του Asikamin φαινεται πολυ καλη!

Ο.O.Τ->δυνατο avatar!!!

:)

Έχετε δίκιο , είναι μόνο για συλλέκτες.Είναι επετειακή έκδοση, ενός πολύ σπουδαίου γκρουπ και ενός άλμπουμ ΟΡΌΣΗΜΟ (τέτοιο ήχο θα κάνουν χρόνια να

ξαναβγάλουν).

Αλλά ρίξτε μια ματιά στα highlights του προϊόντος:

Playable file formats: MP3, WMA, OGG, TOM : παίζει αρκετά φορμάτ και video (tom)

Integrated voice recorder to record notes : !!

24 Radio station presets with automatic station search : φυσικά ραδιόφωνο

Text viewer to display text files (TXT format) : !!!

USB host connection (directly copy from other USB storage devices without a PC): αδειάζεις τη φωτογραφική σου!!!

Photo - picture viewer: !!!!

Line-in connection to record external audio devices: και audio recorder!

Όλα τα παραπάνω ΜΑΖΙ δεν τα δίνει κανείς (apple,creative,philips,samsung) και σε κόστος 220Ε!!!

και νομίζω ότι τρέχει μια mini έκδοση του Linux. Η Archos ήταν η πρώτη που το υιοθέτησε στους mp3 players. Τα μεγάλα αδερφάκια του έχουν σίγουρα.

asikamin: Όχι, όχι μην στενοχωριέσαι, άσε τους Depeche Mode. Τα στοιχεία του mp3 player που προτείνεις είναι συλλογικά πολύ καλά, όπως γράφει και στο site της εταιρίας. Αλλά είδα ότι υπάρχει και στην έκδοση χωρίς τους Depeche Mode, οπότε έχει για όλους. :-)

220 ευρώ, με πόση χωριτηκότητα;

shock: το Archos τρέχει και linux. Επίσης το Trekstor που προτείνει ο asikamin στις προδιαγραφές του γράφει: Suitable for Windows® 98(SE)¹, ME, 2000, XP, Mac® OS X, Linux® from Kernel 2.4.x. Έχει για όλους. :-)

Ή μαλλον όχι. Τα Vista δεν βλέπω.

Πίσω
Μπλουζα