Προτάσεις ταινιών για αγορά (εφημερίδες και όχι μόνο)

Υeap not bad ,Deniro ειναι Deniro.

Tην βαζει η TV συχνα.

Το fearless με Τζετ Λι δεν ξερω,αν ειναι επιπεδου HERO ισως;;;;;;;; :xm:
 
Μια προσφορα απο το "Ποντικι" διαφορετικη απο τις αλλες.

Ταινιες του νεου Ελληνικου κινηματογραφου.

Απο τις 12 φλεβαρη και για 9 εβδομαδες.

Αν όλες οι μέχρι σήμερα προσφορές τέχνης της εφημερίδας υπήρξαν το δίχως άλλο άξιες προσοχής και... συλλογής, η σειρά των DVD που ξεκινά από τις 12 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες 9 εβδομάδες είναι κάτι παραπάνω. Όχι μόνο γιατί οι ταινίες που συνθέτουν το αφιέρωμά μας στον νέο ελληνικό κινηματογράφο, είναι ταινίες που αξίζει να αποκτήσεις και να ξαναδείς, αλλά πολύ πιο ουσιαστικά διότι για πολλές από αυτές η έκδοσή τους από το «Ποντίκι» σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία τους σε DVD. Τα φιλμ που απαρτίζουν τη συλλογή διατρέχουν την πρόσφατη ιστορία…

…του σινεμά στη χώρα μας ορίζοντας αυτό που ονομάζουμε ΝΕΚ (νέος ελληνικός κινηματογράφος), ξεκινώντας από τα πρώτα του βήματα κι οδηγώντας τον θεατή στο σημερινό πρόσωπό του. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τους «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου μέχρι τη δεκαετία μας και το «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη, οι ταινίες της προσφοράς ξετυλίγουν το νήμα που ενώνει τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού σινεμά, περιλαμβάνοντας φιλμ που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου σχεδόν μυθικές διαστάσεις. Έτσι, για πρώτη φορά μια νέα γενιά θεατών θα μπορέσει να ανακαλύψει και να απολαύσει ταινίες-σταθμούς που για χρόνια παρέμεναν «χαμένες» στα γρανάζια της εμπορικής διανομής και στην απροθυμία της τηλεόρασης να τους προσφέρει τον χώρο που τους αναλογούσε. Το γεγονός ότι μέσω αυτής της προσφοράς συμβάλλουμε έμπρακτα στη διατήρηση της μνήμης και την ενίσχυση της απήχησης του καλού ελληνικού κινηματογράφου μας κάνει αληθινά περήφανους, ακόμη πιο χαρούμενους όμως μας κάνει η ιδέα πως επιτέλους θα μπορέσουμε να δούμε ξανά μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες του ελληνικού σινεμά στην ποιότητα που τους αξίζει.



Η τιμή της αγάπης (1984)

της Τώνιας Μαρκετάκη

Η σπουδαία αυτή μεταφορά της νουβέλας του Κώστα Θεοτόκη «Τιμή και χρήμα» ακολουθεί πιστά την αφηγηματική γραμμή της ιστορίας του που διαδραματίζεται στην Κέρκυρα των αρχών του 20ού αιώνα και περιγράφει τη δύσκολη μοίρα μιας γυναίκας που ατυχεί στον επικείμενο γάμο της, αλλά βρίσκει το κουράγιο να υψώσει δυναμικά το ηθικό της ανάστημα σε μια κοινωνία αυστηρή και καταπιεστική. Το αφήγημα του Θεοτόκη πάει πέρα από την απλή ηθογραφία και το εξαιρετικό φιλμ που η Μαρκετάκη δημιουργεί από αυτό, ακόμη κι αν επενδύει στους χαρακτήρες την καταγραφή των ηθών και την εντυπωσιακή αναπαράσταση της εποχής, κατορθώνει να γίνει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από το πορτρέτο μιας ηρωίδας ή μιας εποχής. Η «Τιμή της αγάπης» γίνεται μια ξεχωριστή διαδρομή στη γεωγραφία της ανθρώπινης καρδιάς, μέσα από μια ταινία που παραμένει πιστή στο αρχικό της υλικό, κοιτάζοντάς το την ίδια στιγμή με μια ματιά καινούργια και ανανεωτική.



Οι απέναντι (1981)

του Γιώργου Πανουσόπουλου

Σαν ένα φανελάκι που κολλά πάνω στη σάρκα ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, αυτή η ταινία μοιάζει συνυφασμένη με την αναγνωρίσιμη, κοινή αθηναϊκή εμπειρία και φυσικά αδιαχώριστη από την ερωτική επιθυμία που αποτελεί τον οδηγό και τον καταλύτη της ιστορίας της. Ένας νεαρός κοιτάζει από το διαμέρισμά του τις απέναντι πολυκατοικίες μέχρι που τη ματιά του παγιδεύει μια γυναίκα. Μένουν κοντά αλλά δεν γνωρίζονται, μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσουν να σπάσουν το φράγμα των βλεμμάτων και να δοκιμάσουν να διασχίσουν την απόσταση με όχημα έναν κάθε άλλο παρά συμβατικό έρωτα. Ο Γιώργος Πανουσόπουλος θα χαρτογραφήσει την πόλη που αλλάζει και τις σχέσεις των ανθρώπων που ακολουθούν τους ρυθμούς της με τρόπο απόλυτα κινηματογραφικό και θα ορίσει τον ρομαντισμό των πολυκατοικιών, των λεωφόρων, αλλά και μιας γενιάς ανθρώπων μέσα από μια ταινία που χτυπά θαρρείς στον ίδιο ρυθμό με την καρδιά μας.



Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978)

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Η μαγική μεταφορά ή αν προτιμάτε το σαγηνευτικό αίνιγμα αυτής της ταινίας, στην οποία ένας μεγαλοαστός και οι τρεις γιοι του κληρονομούν μια αρχοντική έπαυλη στο μέσο μιας εύφορης κοιλάδας και μετακομίζοντας εκεί βυθίζονται σε έναν ηδονικό λήθαργο και αφήνονται στην απραξία, παρασύρει ακόμη και σήμερα τον θεατή της σε μια σχεδόν υπνωτική κατάσταση. Παραβολή για τον εκμαυλισμό της αστικής τάξης ή ένα παραμύθι ποτισμένο με σουρεαλισμό και πλούσιο σε σύμβολα, το φιλμ του Παναγιωτόπουλου ταξίδεψε στις μέρες του σε μια σειρά από διεθνή φεστιβάλ (από τις Κάννες μέχρι το Λοκάρνο, όπου κέρδισε την Χρυσή Λεοπάρδαλη) και προβάλλει ακόμη ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές και αξιοπρόσεκτες ταινίες του ελληνικού σινεμά.





Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)

της Φρίντας Λιάππα

Δυο γυναίκες, η νύχτα και το φάντασμα του πόθου. Δυο αδερφές, η Ειρήνη και η Στέλλα, ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Η κοινωνική τους ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η άφιξη ενός συγγενή τους από το εξωτερικό, με τον οποίο είναι και οι δυο ερωτευμένες, θα ανατρέψει την ισορροπία της σχέσης τους. Η σπουδαία ταινία της Φρίντας Λιάππα στήνεται με άξονα δυο θαυμάσιες ερμηνείες, από τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τη Μαρία Σκούντζου, και καταδύεται στις πιο μύχιες πτυχές της γυναικείας φύσης. Δανείζεται τη φόρμα του μελοδράματος, αλλά την ανατρέπει μέσα από μια αφήγηση που αρνείται τις συμβάσεις του, και λάμπει λουσμένο σε ένα σκοτεινό φως και μια υποβλητική ατμόσφαιρα, αρετές που το ταξίδεψαν σε φεστιβάλ όπως του Βερολίνου ή του Μόντρεαλ και χάρισαν στη Λιάππα το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στη Θεσσαλονίκη.



Η Νίκη της Σαμοθράκης (1990)

του Δήμου Αβδελιώδη

Το ναΐφ, χειροποίητο, βαθιά ελληνικό σινεμά του Δήμου Αβδελιώδη βρίσκει βαθύ έρεισμα σε αυτή την ιστορία της αντιζηλίας δυο οικογενειών. Η μια από τη Χίο, η άλλη από τη Σαμοθράκη, η μια οικογένεια σιδεράδων και η άλλη φαναρτζήδων, διατηρούν μια ιδιότυπη έχθρα που κρατάει από γενιά σε γενιά και μοιάζει να χάνεται πίσω στα μυθικά αρχέτυπα της ίδιας μας της φυλής. Το φιλμ του Αβδελιώδη συνδυάζει ένα πηγαίο χιούμορ με μια γήινη ποίηση και μια γερή δόση σουρεαλισμού, χρησιμοποιώντας σαν πηγές προς έμπνευση ιδέες από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση, εικόνες από το βωβό σινεμά και την ελληνική λαϊκή ζωγραφική, σε ένα αποτέλεσμα που μάλλον βιώνεται παρά παρακολουθείται.



Από την άκρη της πόλης (1998)

του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Πρώτη ταινία στην Ελλάδα για τον Γιάνναρη, το «Από την άκρη της πόλης» ξεχειλίζει δύναμη, ενέργεια, ταλέντο, ιδιοφυία. Η διαδρομή ενός νεαρού Ρωσοπόντιου από τα φτωχά προάστια της Αθήνας προς την ιδέα μιας καλύτερης ζωής στη «λαμπερή» καλή πλευρά της πόλης καταγράφεται δίχως τα κλισέ του κοινωνικού ρεαλισμού ή καμιά διάθεση δραματικής υπερβολής. Η ταινία, γεμάτη αλήθεια, δεν παγιδεύεται σε καμιά ντοκιμαντερίστικη λογική και κατορθώνει με τρόπο μοναδικά αποτελεσματικό να ακτινογραφήσει όχι απλά την ελληνική κοινωνία όπως διαμορφώνεται στη νέα της πολυπολιτισμική εποχή, αλλά κυρίως τον σφυγμό μιας γενιάς και μιας ομάδας ανθρώπων που διεκδικούν και θέλουν να κερδίσουν με κάθε τίμημα τη δική τους θέση στον ήλιο.



Παρακαλώ, γυναίκες, μην κλαίτε (1992)

των Σταύρου Τσιώλη - Χρήστου Βακαλόπουλου

Τοποθετημένες στη σταθερή του κινηματογραφική πατρίδα, την Πελοπόννησο, οι «Γυναίκες» αποτελούν την καλύτερη ίσως στιγμή του ελαφρού, σκωπτικού, τρυφερού, γεμάτου καρδιά σινεμά του Σταύρου Τσιώλη. Η ιστορία δυο αγιογράφων που φιλοσοφούν αντί να αποκαθιστούν τις τοιχογραφίες μιας εκκλησίας στην Αρκαδία γίνεται για τον Τσιώλη (εδώ με τη βοήθεια του Βακαλόπουλου) μια ακόμη ευκαιρία να περιπλανηθεί στα αγαπημένα του τοπία, τόσο της γεωγραφίας όσο και της ανθρώπινης φύσης. Με χιούμορ και καλοπροαίρετη ειρωνεία θα ψιθυρίσει μικρές πικρές αλήθειες για τον Έλληνα του σήμερα, δέσμιο ανάμεσα στην παράδοση και το αύριο, μετέωρο και ευάλωτο μπροστά σε έναν κόσμο που αλλάζει βιαστικός.



Το σπιρτόκουτο (2003)

του Γιάννη Οικονομίδη

Ένα διαμέρισμα σαν κελί στα εργατικά προάστια. Κλεισμένοι μέσα του άνθρωποι-θηρία κόβουν βόλτες πάνω-κάτω, κοιτάζοντας από τα κάγκελα τον κόσμο έξω, δείχνοντας ο ένας τα δόντια του στον άλλο, εκτοξεύοντας τη βία μέσα από λέξεις, βλέμματα, μύχιο μίσος. Ο κόσμος που κινούνται οι ήρωες σε αυτή την ταινία-σοκ του Οικονομίδη είναι ένας κόσμος αδιέξοδος, δηλητηριώδης. Οι ζωές τους παγιδευμένες σε μια άνευ ελπίδας καθημερινότητα, καίγονται από την απελπισία και την έλλειψη σκοπού. Κι όμως το φιλμ κατορθώνει να βρει ψήγματα τρυφερότητας σε αυτούς τους ανθρώπους που ουρλιάζουν με κάθε τους ανάσα και να καταγράψει την πιο σκοτεινή όψη της κοινωνίας μας, δίχως διδακτισμό αλλά με καθαρή κινηματογραφική δύναμη.



Ρεπό (1982)

του Βασίλη Βαφέα

Μια μέρα στη ζωή ενός καθημερινού άνδρα, μια μέρα που παίρνει ρεπό από τη δουλειά του για να φροντίσει μια σειρά από υποχρεώσεις της καθημερινότητας, γίνεται για τον Βαφέα το μέσο για να καταδείξει τον παραλογισμό της σύγχρονης ζωής σε μια πόλη σαν την Αθήνα. Δίχως να στοχεύει στην καθαρή κωμωδία, δίχως να βασίζεται σε εύκολα γκαγκ, μεταμορφώνει το «συνηθισμένο» σε εξωφρενικό, πλάθοντας μια «αστεία» ταινία που είναι στην πραγματικότητα τόσο σοβαρή ώστε όλοι πίσω από τα γέλια μπορούμε να διακρίνουμε την άβολα γνώριμη αλήθεια που κρύβει για τη ζωή μας σε έναν κόσμο αληθινά ανισόρροπο.

(Ποντίκι, 5.2.2009)

Κώδικας:
  [url]http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3739&Itemid=48[/url]
 
Δυο φανταστικες ταινιες κατευθειαν απο το 80, κυκλοφορουν σε μορφη DVD. Και οι δυο εχουν θεματολογια νεαροκοσμο επανω σε διτροχα εκπληκτικα κατασκευασματα.. :)

Η πρωτη ειναι το The Dirt Bike Kid. Η ταινια που με εκανε δυο δεκαετιες πριν να τρεχω απο περιπτερο σε περιπτερο και να γυρισω σπιτι με μια αρμαθια απο Motorrad, Moto, 2 Τροχοι και ενα σωρο αλλα αναλογα περιοδικα, οπως και να φορεθει αγωνιστικη πινακιδα πανω στο BMX μου με τον αριθμο 00! Πρωταγωνιστης ο γνωστος μπομπιρας απο το A Christmas Story, Peter Billingsley.

http://www.moviesunlimited.com/musite/product.asp?sku=D51999++

YouTube - The Dirt Bike Kid End Credits Song





Η δευτερη ειναι το Winner's Take All με ανεβασμενο ηλικιακα cast, αλλα και παλι με εκπληκτικα stunts και καθαροαιμο moto cross θεμα.

http://www.moviesunlimited.com/musite/product.asp?sku=D62022++

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί. [edit]YouTube - Winners Take All (Theatrical Trailer)

Προσοχη! Εαν εχετε πιτσιρικα με εφεση στους δυο τροχους (ποδηλατο) και τρεμει το φυλοκαρδι σας με καθε εξοδο τους με αυτο, ΜΗΝ τις αποκτησετε, γιατι μετα απλως.. την βαψατε! :) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιες προτασεις Phil... :thumbup:

Not much this week.

Ενας Dirty Harry και μια Mερλιν Μονροε δεν φερνουν την ανοιξη. :xm:

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – We were soldiers

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Priceless

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – A few days in September

Ημερησία (Σάββατο) – City by the Sea

Ημερησία (Σάββατο) – Dreamcatcher

Έθνος (Σάββατο) – For the moment

Έθνος (Κυριακή) – Some like it hot

Real News (Κυριακή) – Η αυτοκρατορία των λύκων

Real News (Κυριακή) – Hansel & Gretel

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Dirty Harry

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – One day in Europe

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Matando Cados
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι οι 5 ταινιες Batman και τον Batman Begins. ;)

cimg3497rg9.jpg
 
Ναί περιμέναμε το Θέμα για να τις πάρουμε :D

Κατα την ταπεινή μου άποψη το 3 και το 4 απλά είναι αισχρές ταινίες. Ούτε να μου τις χαρίσουν δεν τις θέλω!
 
To 1 και 2 του Μπαρτον ηταν καλες για την εποχη τους ,τωρα βρωμανε 80ς.

Το 3 και 4 γουσταριζω για τα πολλα μπλαμπλα,φρουφρου και χρωματακια-εφε που εχουν.

Μας εφαγε στο σκοταδι ο Μπαρτον.

Το Begins μια φορα το'χω δει απο Star.

Τelonio το τελευταιo του '08 το'χεις δει, λενε οτι ειναι καλο;;;;;;
icon10.gif
 
Aardvark είπε:
Τelonio το τελευταιo του '08 το'χεις δει, λενε οτι ειναι καλο;;;;;;
icon10.gif
Αει στο καλό! Πότε βγήκε νεό Μπάτμαν και δεν το πήρα χαμπάρι;
icon10.gif
 
Aardvark είπε:
To 1 και 2 του Μπαρτον ηταν καλες για την εποχη τους ,τωρα βρωμανε 80ς.
Μα...μα...δεν βγήκανε στα '80ς πως βρωμάνε 80ίλα; Το 1ο βγήκε πολύ τέλος 80ς ('89) και το άλλο '92. Πιο πολύ παιδιά των '90ς είναι και τα δύο. Το πρώτο είναι καταπληκτικό και μέχρι το φετινό The Dark Knight Returns ήταν η καλύτερη ταινία Batman. To δεύτερο δε μου άρεσε ιδιάιτερα γιατί ο Burton το παραέκανε παραμύθι που μπορεί μεν να ταιριάζει στο στυλ του αλλά δεν ταιριάζει στον Batman.
 
Leon είπε:
Μα...μα...δεν βγήκανε στα '80ς πως βρωμάνε 80ίλα; Το 1ο βγήκε πολύ τέλος 80ς ('89) και το άλλο '92. Πιο πολύ παιδιά των '90ς είναι και τα δύο. Το πρώτο είναι καταπληκτικό και μέχρι το φετινό The Dark Knight Returns ήταν η καλύτερη ταινία Batman. To δεύτερο δε μου άρεσε ιδιάιτερα γιατί ο Burton το παραέκανε παραμύθι που μπορεί μεν να ταιριάζει στο στυλ του αλλά δεν ταιριάζει στον Batman.
καλα δεν μπορω να ακουω να λενε πως το μπατμαν 2 ηταν πολυ παραμυθι... ισα ισα ειχε τρομερη εμβαθυνση χαρακτηρων και ο καθενας ειχε το δικο του ρολο ... κανεις δεν ηταν ουτε καλος , ουτε κακος (μεχρι και ο πιγκουινος δεν ηταν απολυτα κακος , απλως εκδικουταν την ανθρωπινη φυση) ..... ηταν μια καινουργια καινοτομια του μπαρτον που πιστευω οτι επηρεασε πολυ....
 
To προτελευταιο Batman για μενα και το "Εξπρες του Μεσονυχτιου". :xm:

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) - One Eyed Jacks (Μάρλον Μπράντο)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) - The Killers (Λι Μάρβιν)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) - Charley Varrick (Γουόλτερ Ματάου)

Καθημερινή (Κυριακή) - The Age of Innocence (Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μισέλ Πφάιφερ, Γουϊνόνα Ράιντερ)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - Batman Begins (Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Λίαμ Νίσον)

Βήμα (Κυριακή) – Το εξπρές του μεσονυχτίου (του Άλαν Πάρκερ)

Έθνος (Κυριακή) - A Bridge too Far (Μάικλ Κέιν, Σον Κόνερι, Τζιν Χάκμαν, Άντονι Χόπκινς, Λόρενς Ολίβιε, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Καάν, Έντουαρντ Φοξ)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Fracture (Άντονι Χόπκινς)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (Ρενέ Ζελβέγκερ)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Το ταξίδι του Αυτοκράτορα
 
Μακράν και με διαφορά "Το εξπρές του μεσονυχτίου". Δεν ξέρω αν έχει ξαναδοθεί αλλά είναι μιά από τις καλύτερες ταινίες ever...
 
Κατι παιζει για αυτην την εβδομαδα,σιγουρα θα τσιμπαγα τον ΚΟΝΓΚ αν δεν τον ειχα και εχω ακουσει καλα λογια για το Beowulf αν και το animation με κολλαει. :xm:

Ααα και η

ESPRESSO της Κυριακής.... Δίνει μία PORSCHE Boxster Cabrio 2.700 cc !!!! :D

Καθημερινή (Κυριακή) – Gladiator

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Beowulf

Real News (Κυριακή) – Πόσο μ’ αγαπάς

Βήμα (Κυριακή) – King Kong

Έθνος (Κυριακή) – The Hurricane

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – El Cantante
 
The Arrow

arrow.jpg


Μια ταινια που προτεινω ανεπιφυλακτα λογω ειδους και λογω true story. H ταινια εκτυλισεται γυρω απο την σημαντικοτερη εταιρεια κατασκευης αεροσκαφων που υπηρξε ποτε, της καναδικης AVRO, και επικεντρωνεται στο ARROW, το πιο επαναστατικο και τεχνολογικα εξελιγμενο μαχητικο αεροσκαφος που δημιουργηθηκε στον πλανητη στα τελη του 50. Με ενα χαλαρο τροπο παραγωγης και τεχνογνωσιας απο την μια μερα στην αλλη βρεθηκαν με ενα απο τα πιο σημαντικα projects του αιωνα να πρεπει να εκπληρωσουν, οπως και για την τραγικη συνεχεια που μια τοσο πρωτοπορος εταιρεια επρεπε να αντιμετωπισει διστακτικους πολιτικους και μια παντελως ηλιθια κυβερνηση που δεν ηξερε πως να χρησιμοποιησει μια τετοια επιτυχια. Η ιστορια επικεντρωνεται στους απλους ανθρωπους του Malton (στο Ontario), που απαρτιζαν την εταιρεια, τις ελπιδες και τα ονειρα τους, και κυριως στο προσωπο του Crawford Gordon (Dan Aykroyd) που κυριολεκτικα δινει ρεσιταλ ερμηνειας στην ταινια αυτη, εχοντας την διοικηση της AVRO στα χερια του. Ξεχαστε τα Ghostbusters και τις χαζοκομωδιες που τον εχουμε δει και συνηθισει. Εδω κυριολεκτικα ειναι αγνωριστος.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=PEeaomG32Dc]YouTube - AVRO ARROW "buzzes" AMERICANS

Αξιζει να την δειτε γιατι προκειται για την πραγματικη ιστορια της AVRO και το ποσο συντελεσαν τα τεχνολογικα της αλματα σε οτι υπαρχει σημερα στο θεμα jet engines, supersonic aviation, satellites, space program κα. Μετα την διαλυση της, τα μελη της στελεχωσαν τα προγραμματα Gemini και Apollo της NASA, συμμετειχαν στην εξελιξη του Condorde, και φυσικα απορροφηθηκαν στις υπολοιπες μεγαλες εταιριες κατασκευης αεροσκαφων καθως το know-how της AVRO προσελκυε σμηνη απο "κατασκοπους" που προσεφεραν θεσεις εργασιας στις Αμερικανικες αυτες εταιρειες.

Για τους λατρεις λοιπον των αεροσκαφων, και οχι μονο, μια πολυ διαφορετικη ταινια που δειχνει το παντελως αγνωστο προσωπο και τον φοβο μιας χωρας που κυριολεκτικα βρισκοταν στην μεση δυο υπερδυναμεων κατα το διαστημα του ψυχρου πολεμου, και το ποσο ευαλωτη ηταν η Καναδικη κυβερνηση ωστε να παρει αποφαση να σταθει στα ποδια της και να αναγνωρισει τι διεθετε στα χερια της.

** Η ταινια εχει κατηγορηθει απο την Καναδικη κυβερνηση οτι περιεχει ανακριβειες και αναληθη γεγονοτα. Λογικο, καθως θιγει αμεσα την τοτε αδυναμη διακυβερνηση της χωρας και τις λανθασμενες κινησεις της στο θεμα πατριωτισμος και αξιοποιησης εγχωριων δυναμεων.

Υπαρχει σε DVD και περιεχει ενα σωρο πληροφοριες, blueprints, documentaries γυρω απο το αεροσκαφος και την εταιρεια και ενα σωρο αλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αφου δειτε την ταινια που προτεινει ο Phil παρτε και καμμια εφημεριδα. ;)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Shopgirl

Καθημερινή (Κυριακή) – Καζίνο

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Το Όνομα του Ρόδου

Real News (Κυριακή) – Ινδοκίνα

Βήμα (Κυριακή) – Ο Ταξιτζής

Έθνος (Κυριακή) – Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – The Watcher

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Blade: Trinity
Καθημερινη και Ελευθερος τυπος επαναληψεις...... :(
 
Clint Eastwood για μένα this Sunday...
 
Ενδιαφερουσες η τριλογιες της Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας ,εχει δωσει απο οτι θυμαμαι scifi ,γιαπωνεζικα κ.τ.λ.

Eξυπνο μιας και διαλεγει καλες ταινιες και φτηνες για αυτους σαν παλιες. :xm:

Αυτην την φορα ηρθε η ωρα του Ελληνικου Cult σινεμα.

Περιμενω asap ,αποψη ρεβιου Εχεtlaiou. :D

picndi.jpg
 
Τσίου: Δεν την εχω δει,οι ταινιες με ναρκομανεις δεν ειναι και το καλυτερο μου ΑΛΛΑ παιζει ο φοβερος Ερρίκος Λίτσης.

Μέδουσα: Ψιλο-"Sci-fi" με μια διασκευη του κλασσικου "μυθου". Δυστυχως ειχα παρακολουθησει πριν πολλα χρονια ενα μικρο μονο μερος

Το κακο : Δεν παρακολουθω σπλατεριες :)
 
Μόνο και μόνο για το "Κακό" εγώ κι ο φίλος (και.....συνάδελφος :p ) exetlaios επιβάλλεται να πάρουμε την εφημερίδα..!! :)
 
Λιγες επιλογες λογω καλοκαιριου αλλα καλες,Βημα Θεμα για οποιον δεν τα εχει ειναι ταινιαρες.

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Ο δικηγόρος του διαβόλου

Βήμα (Κυριακή) – Ζήτημα Τιμής

Real News (Κυριακή) – Blade 2

Έθνος (Κυριακή) – Windtalkers

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Βαμμένο πέπλο
 
Πίσω
Μπλουζα