Προταση για την πρωτη ρετρο εκθεση στην Ελλαδα by retromaniax

boukitsas είπε:
ενω δεν υπαρχει κανενα ουσιαστικο κολλημα οπως μας εξηγησε η δικηγορος μας.
ΑΥτο τωρα απο πού το συμπέρανες?

(Για το φασιζω δεν σχολιάζω)
 
boukitsas είπε:
Πραγματικα διασκεδαστικο θρεντ. Μιλησαν 15, τσακωθηκαν οι 10, φασισαν οι 5 (ρημα φασιζω), εγινε μπαν 1 , δεν παρθηκε καμια αποφαση ενω δεν υπαρχει κανενα ουσιαστικο κολλημα οπως μας εξηγησε η δικηγορος μας.
Κλασικο Ελληνικο δαιμονιο.

αμα μου βρεις τους 10 που τσακώθηκαν θα σε παραδεχτώ.. οχι γενικότητες να μου τους αριθμήσεις.. και τους 10 που αποφάσισαν .. τότε θα είσαι μοναδικός,αστέρι,θεός.. και και και ..

οχι τίποτε αλλά γιατι το παίρνω προσωπικά για να μην έχουμε προβλήματα αμαρτία δεν είναι που λένε και οι χριστιανοί?
 
1ον διακρινω ελλειψη χιουμορ

2ον δικαιωμα του καθενος να συμμετεχει μονο οπου θελει

3ον δικαιωμα του καθενος να γραφει ο,τι θελει σε δημοσια συζητηση οταν δεν υβριζει

4ον οι 10 που τσακωθηκαν δεν ειναι αναγκη να τσακωνονται μεταξυ τους. Μπορει τα 2 στρατοπεδα να ειναι 8 απο δω και 2 απο κει.

5ον η κυρια δικηγορος που εγραψε , ηταν σαφης οτι αν ο χωρος εχει αδεια για εκδηλωσεις (απο τα γραφομενα καταλαβα οτι γενικα λειτουργει ως χωρος εκδηλωσεων) και δεν γινει παζαρι (αυτο εγινε υπερ του δεοντος κατανοητο) τοτε προβλημα δεν υφισταται.

6ον προπονητης του καναπε θα ειμουν αν υποδεινυα κατι ως λυση. προφανως ειδες υποδειξη εκει που δεν υπαρχει;

Συνεχιζω. Μπορει και εγω απο αποψη αισθητικης να μην συμφωνουσα με τον πορταρινο αλλα και με το αλλο μελος που εγινε μπαν για την πωληση/ανταλλαγη, αλλα ο τροπος που αντιμετωπιστηκαν ηταν ακομψος.

Συνεχιζω: που εγραψα εγω οτι ειμαι τελειος η σουπερ η δεν ξερω και γω τι; προφανως καποιοι διακατεχονται απο τρικυμία εν τω κρανιω. Δεν μπορω να διαβαζω χαζα.

Συνεχιζω: οταν αντιμετωπιζεις με χλευη και σαρκασμο καποιον που μπορει να εχει (ακομα και ηλιθιες) διαφορετικες ιδεες απο σενα τοτε φασιζεις.

ΥΓ τουλαχιστον εχετε τωρα εναν κοινο εχθρο (εμενα) να βγαλετε το αχτι σας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειδα οτι την κανεις "γυριστη" οπως ολοι οι "προπονητες". Μην συνεχισεις το ριαλιτυ.
 
Παιδια καλησπερα.

Στεναχοριεμε πραγματικα που καποιοι χρηστες (του συγκεκριμένου thread) ειναι εκτος τοπου και χρονου.Αυτο έχω να πω.

Ας κανουμε όλοι ignore σ αυτους
 
[edit by paspartoo - 10ημερο ban για απαραδεκτη συμπεριφορα ]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδια ο Plink που ηταν απο τους οργανωτες στο "error code", εκανε ολα αυτα τα γραφειοκρατικα?

Δεν τον ρωταμε καλυτερα?

Εγω θυμαμαι οτι πηγα σε εναν χωρο, ειχε μεσα κατι apple, vertex, spectrum κτλ,

δεν νομιζω να πηραν και καμια αδεια στο κατω-κατω. Ουτε επαγκελματικος χωρος,

ουτε αηδιες.
 
@Mike

H αξιολογοτατη προσπαθεια του Ηλια ηταν υπο την αιγιδα του Error Code. Τα πραγματα εχουν αλλαξει απο τοτε και δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι εθελοντες εδω μεσα να παρουν επωνυμως (με ονοματεπωνυμο και ΑΦΜ) την τυχον φορολογικη-νομικη ευθυνη.

Τουλαχιστον εμεις ως διαχειριστικη ομαδα του retromaniax δεν ειμαστε τοσο "μαγκες". Θα χαρουμε να το οργανωσει καποιος και να μας καλεσει να παρεβρεθουμε ως επισκεπτες.

Αλλα οπως αναρωτιεται και ο φιλοσοφος της καψουρας ΛεΠα "Υπααααρχει κανεις?" :)

Καπου εδω νομιζω οτι δεν χρειαζεται να συνεχιστει η κουβεντα πανω στο ζητημα αυτο. Μονη σιγουρη και ασφαλης για ολους λυση, οπως εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να λεμε, ειναι αυτο που προτεινε ο Portarinos - δηλαδη καποια Πανεπιστημιακη αιθουσα.

EOF
 
Too good to be true λοιπόν....

Anyway πολλά credits στον circleag, για την πρωτοβουλία, παρ'όλη τη δυσμενή κατάληξη!
 
Στη χειρότερη παιδιά, όπως σας έχω ήδη πει, όταν με το καλό στήσω τα δικά μου (ελπίζω μέσα στο νέο έτος να τα καταφέρω), θα σας φωνάξω - λίγα άτομα για να χωράμε κάθε φορά βέβαια, αλλά καλύτερα έτσι από το τίποτα, μην μασάτε αδέρφια :D

Και πάλι τα συγχαρητήρια μου στον circleag που έκανε τέτοια κίνηση!

alkis21 είπε:
Εγώ λέω να κάνουμε δύο εκθέσεις: Μια ο Φώτης μόνος του και μια όλοι εμείς οι υπόλοιποι! Φτου να μη σε ματιάσω παιδάκι μου...
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε Άλκη, υποθέτω πως δεν θα είχες δει το post με την ιστορία της ζωής μου που έγραψα και περιγράφω τις συλλογές μου κτλ, οπότε για να μην βγω πολύ offtopic δες εδώ :

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=15536 ;)
 
Μου κόπηκαν τα φτερά... Μακάρι να προχωρήσει, γιατί είναι καημός ετών, πιστεύω όλων μας...
 
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι η περίπτωση διοργάνωσης με τη βοήθεια ενός δήμου. Σε αυτή την περίπτωση εκτός του χώρου που μπορεί να εξασφαλιστεί, θα υπάρξει και μεγαλύτερη προβολή.

Πάντως είναι πολύ καλή ιδέα να γίνει κάποια έκθεση! :cool:
 
Γραφτηκε πιο πανω οτι η Αθηνα ειναι μονοδορομος για εκδηλωσεις του ειδους. Αν υπαρχει θεληση ολα γινονται και εκτος πρωτευουσας. Δεν ειναι τα πραγματα οπως 10-20 χρονια πριν. Οι αποστασεις εχουν μικρυνει και οι υποδομες υπαρχουν εξισου και ισως και καλυτερα (κατα περιπτωσεις) στην επαρχια. Υπο αυτο το σκεπτικο αν υπαρξει ενδιαφερον τοτε μπορω να προτεινω φιλοξενια μιας τετοιας εκδηλωσης σε χωρους του τοπικου Πανεπιστημιου στο Βολο. Εχω τη δυνατοτητα για κατι τετοιο σε σωστους χωρους και παω απ'ολα με ασφαλεια και δωρεαν. Η εμπειρια του Amigathering ηταν νομιζω συνολικα καλη για οσους ηρθαν. Θεωρω οτι αυτη ειναι η πρωτη ουσιαστικη προταση στο παρον thread υστερα απο τη προταση του circleag. Επειδη πιθανολογω οτι μπορει η ιδεα αυτη να ξεσηκωσει αλλου ειδους σχολια περι Αθηνας και Επαρχιας κλπ κλπ παρακαλω να τη σεβαστειτε και να την αξιολογησετε αναλογα αν χρειαστει. Περισσοτερα σχολια θα ειναι αχρηστα και εκ του ασφαλους.
 
ειμαι μέσα!έχω αρκετα αντικείμενα (βλ.ρετρο αναμνηστικα ναυτικών) αλλά επίσης έχω και φωτο από παιχνίδια (μπι μπι μπο,μικρα πόνυ κ.α.) τις οποιές σκέφτομαι να παρουσιάσω Εχω επισης και μια ωραια συλλογη από βινταζ ρουχα (πολυ γουναρικο και παλιά φουστάνια και παπουτσια). Μπορείτε να μου στειλετε πληροφορίες για ημερομηνίες και το αν εκθέσω σε κορνίζες τις φωτο είναι εντάξει? Μέχρι ποια διάσταση μπορώ να τυπώσω? Μπορώ να βοηθήσω και με την εγκατάσταση. πρεπει ομως να μάθω ημερομηνίες γιατί μένω εξωτερικό και πρέπει να το οργανώσω! Επισης δεν έχω μεταφορικο μέσο και πρέπει καποιος να βοηθήσει με την μεταφορα των αντικειμένων και των έργων.υπέροχη ιδέα. θα ενημερωθούμε με mail για το πως και που?

Λοιπον εχω ενθουσιαστεί!!!! πού στέλνω λίστα και μέχρι πόσα αντικείμενα (ειμαι ικανή να κουβαλήσω όλο το σπίτι). Επίσης έχω άπειρα κεντήματα,σεμεδάκια κ.α. Εγώ σκέφτομαι να κάνω μια εγκατάσταση μέ ολα αυτά,συν τις φωτο στις κορνίζες στους τοιχους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπήκα λίγο αργά στην όλη συζήτηση και απ ότι διάβασα κάπου κόλλησε η όλη ιδέα, σε περίπτωση όμως που βρεθεί κάποια άκρη, κάποια στιγμή, ενημερώνω ότι πολύ ευχαρίστως να διαθέσω την συλλογή με τα παιχνίδια απο El Greco και Lyra...! Και είναι αρκετούτσικα...!! ;)
 
Παιδιά κάποια θεματάκια απο την εμπειρία μου

1. Χρειάζεται κάποιους μήνες οργάνωσης πριν.

2. Χρειάζονται χορηγοι που αναλαμβάνουν την διαφήμιση, δελτία τύπου (π.χ. πρέπει οπωσδἠποτε να σταλεί στα free press). Μπορώ να βοηθήσω στο να γραφτεί το δελτίο τυπου.

3. Καλό είναι να είναι κάπου στο κέντρο ωστε να μην είναι δύσκολη η πρόσβαση αν τελικά για το κτημα δεν γινεται.

4. Η δομη της έκθεσης π.χ. θα είναι ανα είδος, ανα άτομο,ομάδες ατόμων.(κατα την γνώμη μου πρέπει με κάποιο τρόπο ο καθένας να έχει την δυνατότητα να οργανώσει το υλικό του. Ειναι λιγο βαρετό για καποιον μη συλλέκτη να βλέπει παρομοια ανρικειμενα μαζεμένα. Ολοι όμως θα συγκινηθουν βλέποντας π.χ. υπολογιστες με σεμεδάκια και διπλα παλιά περιοδικα πάνω σε βινταζ έπιπλα!

5. Θα υπαρχουν έπιπλα, ράφια και καρέκλες ωστε ο καθένας να μπορεί να το κάνει αυτό?

6. Oι οργανωτές θα πρέπει να μπορουν να επικοινωνουν και προσωπικά με τους συμμετέχοντες.

7. Οσοι δεν μπορουν να παραβρεθουν καλό θα ήταν να παραχωρήσουν το φωτογραφικο υλικο τους. (δεν ειναι απαραιτητο πως ολοι διαβάζουν τις ῾᾽προτάσεις῾᾽.

8. Πραγμα που μας φέρνει στο ευαισθητο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων

Προτεινω να δοθουν δυο δυνατοτητες

α. ή ο καθένας να στειλει οσες και οποιες φωτο επιθυμει τυπωμένες σε μορφη φωτογραφιας,κορνιζαρισμένου πινακα ή αφισας και οι οργανωτες να το τοποθετήσουν κατα βουληση

β. να τειλουν φωτο ψηφιακα οι οποιες ή θα τυπωθουν απο τους οργανωτες ή θα προβάλλονται στον τοιχο ως slides. Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να διασφαλιστει πως το υλικο αυτό θα χρησιμοποιηθει μονο για τους σκοπους της έκθεσης και θα αναρτηθει αργοτερα στο site με υδατογραφημα.

Φυσικα μπορουν να δοθουν και οι δυο δυνατοτητες έτσι θα συμμετσχουν όλοι οσοι μένουν εξωτερικο και επαρχία.

8. Το έργο της οργανωσης ειναι τεραστιο αλλά μπορει να γινει
 
Πίσω
Μπλουζα