Προταση για την πρωτη ρετρο εκθεση στην Ελλαδα by retromaniax

To σωστο δεν ειναι το παζαρι ή η εμποροπανηγυρις! Μην ξεκινας τα ιδια διοτι με το δευτερο infraction χαιρετας.
 
Τελευταια παρεμβαση για τα περι ειρωνειας και δε ξαναγραφω τιποτα. Αν τα παρακατω ειναι σχολια ουσιας τοτε εχουμε διαφορετικη αισθηση για τα οσα γραφονται και (υπο)νοουνται:

"Θ αποδώσεις εσύ (και οι άλλοι πωλητές)το ΦΠΑ και τα έξοδα σύστασης?.........."

"Θα "παιξεις" εσυ με την εφορια? Τεσπα αν γινει, δεν θα ειναι εμποροπανηγυρις............"

Συν ολα τα υπολοιπα σχολια περι παζαριου κλπ. Αρα οποιος το προτεινε θεωρειται εν ολιγοις "για τα πανηγυρια" για να παιξουμε και λιγο με τις λεξεις.

Για να τελειωνουμε λοιπον, εγω ουτε πωλητης υπηρξα ποτε με την εννοια της λεξης ουτε συλλεκτης με την εννοια που ευρυτερα κυκλοφορει. Κι επειδη ελαβα κι ενα δυο ΠΜ σχετικα, να ξεκαθαρισω οτι ο λογος για τον οποιο τα πηρα ειναι οτι τελικα, ενω καποιος ανοιγει ενα thread για προσκληση παντος ειδους προτασεων ωστε να γινει μια καταγραφη διαφορετικων και χρησιμων ιδεων, τελικα με το "καλημερα" αρχιζουν οι απορριψεις. Γιατι ρε παιδια, δε καταλαβα! Οι γνωμες συζητιουνται ουτως ή αλλως, ή τουλαχιστον ετσι ξερω εγω. Δε βρισκω κατι το μεμπτο στην επιμαχη προταση που εγινε ωστε να απορριφθει ετσι απλα απο 2 ή 3 ατομα. Καταρτιστε μια λιστα με ιδεες και συζητιεται μετα το τι ειναι υλοποιησιμο και τι οχι. Εμενα αυτο με ενοχλησε κυριως και τιποτ'αλλο. Η de facto απορριψη και η κατηγορηματικη αρνηση η οποια δε ταιριαζει σε νεο κοσμο που παει να οργανωσει κατι φρεσκο. Σεβαστειτε αποψεις και μη τις απορριπτετε ετσι απλα.
 
Δε κατάλαβα αν αναφέρεσαι σεʼ μένα Πάνο, αλλά δεν ανέφερα πουθενά για χρήματα απλά για να βοηθήσω και εγώ στην πραγματοποίηση ενός ονείρου. Δεν προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την κατάσταση όπως έκαναν κάποιοι παραπάνω και να μετατρέψουν αυτήν την υπέροχη ιδέα σε εμποροπανήγυρη.

Το ειπα γιατι ανεφερες το θεμα μουσικης .
 
@portarinos

Δηλαδη στο AG του Boλου πουλαγατε πραματα? Διοτι σε δυο AG στα οποια εχω παραστει δεν εχω δει παγκους και αγοραπωλησιες. Επεσα στη περιπτωση?

Πρεπει να καταλαβεις οτι αν κατι γινει "υπο την αιγιδα" (σε πολλα εισαγωγικα) του RetroManiaX δεν πρεπει να εχει κανενα εμπορικο προσανατολισμο. Ειναι αρχη μας. Ακομα και οι Αγγελιες που υπαρχουν (οσες λιγες εγκρινονται τελως παντων) υπαρχουν λογω πιεσης και πραγματικα κανεις απο την admin team κατα βαθος δεν τις θελει.

@teo214

Σε εμενα αναφερεσαι φιλτατε??
 
Wally, νομίζω πως τον portarinos τον πείραξε περισσότερο το ύφος των απαντήσεων και όχι το νόημα... αν είχε ειπωθεί απλά ένα "Προτιμούμε να μην έχει εμπορικό χαρακτήρα η έκθεση γιατί υπάρχουν νομικά κωλύματα" αντί για παρομοιώσεις με παζάρια, γιουσουρούμ, πανηγύρια κτλ. δεν νομίζω να είχε πάρει τόσες διαστάσεις το θέμα.
 
Συντροφοι,μη μασατε.Προχωρατε.

τι δηλαδη,θα κανει ντου κανα ΣΔΟΕ κατα τη διαρκεια της εκθεσης?

καμερες θα χουμε και προσβαση σε καναλια,ας κοπιασουν.

εν αναγκη ας παντρεψουμε και κανεναν και τα εκθεματα ας ειναι τα ..γαμηλια δωρα!

μια αλλη λυση,ειναι να βαφτουμε ολοι μαυροι,και να ζαλωθουμε τους μπογους

με τα ρετρο-εκθεματα,μιας και οπως ολοι ξερετε το παρεμποριο ΔΕΝ διωκεται.

τελος,μπορουμε να τη βαφτισουμε εκθεση σκυλων(ας φερουμε και 2-3..) μια και τοσα χρονια που τραβιεμαι δεν αντιμετωπισα τετοια ευτραπελα..

Σορρυ που αστειευομαι αλλα μεσα μου βραζω μ αυτα που διαβαζω και ειναι πρωτιμοτερο το χιουμορ απο τα μπινελικια...

VAMOS AMIGOS! :armed:
 
το να μιλήσει κάποιος και να χρησιμοποιήσει λέξεις του στυλ "γιουσουρούμ" και αλλά είναι άποψη και αυτό φίλε portarinos δεν σε καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα σου.. κανένας δεν επέβαλε τίποτα όπως είπε κάποιος να κάνουμε αγορές πωλήσεις έτσι κάποιος άλως είπε όχι.. πολύ τράβηξε το θέμα αυτό .. και δεν είμαστε άσχετοι και εγώ είχα επιχείρηση με 380 άτομα προσωπικό και δουλείες με το δημόσιο σε όλοι την μπανανιά εεε και?
 
Παιδια μην χαλαμε το θρεντ με οφτοπικ και αντιπαραθεσεις,κανει κακο στην προσπαθεια που παει να γινει,οτι θελετε και οτι παραπονο υπαρχει ,στειλτε ενα pm.

Oλα τα ποστ λαμβανοναι υποψη . ;)
 
Ωχ! Μάλλον πρέπει να βγάλω την κονκάρδα "λάτρης των ρετρό τηλεοπτικών σειρών" και να μιλήσω με τη βαρετή επαγγελματική μου ιδιότητα :)

(με ντροπή μου ομολογώ ότι ανήκω στην συμπαθή κατηγορία που εγώ κι άλλοι 99 στον βυθό της θάλασσας θα ήμασταν μια καλή αρχή :p )

Παιδιά, δεν είναι ακριβώς έτσι όλα τα περί γραφειοκρατίας και προϋποθέσεων για να οργανωθεί η εκδήλωση.

Ισχύει ότι τα "κτήματα" έχουν από πέρσι τις ίδιες προϋποθέσεις λειτουργίας με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλαδή τις καφετέριες, τις ταβέρνες κλπ.).

(Κι αν θέλετε την ταπεινή (κι εκτός τόπικ) γνώμη μου, καλά κάνουν και τις έχουν. Γιατί λειτουργούσαν για χρόνια ουσιαστικά ως κέντρα διασκέδασης χωρίς να έχουν καμία άδεια (κι άρα κανέναν έλεγχο) ως προς τον χώρο, το αν θα υπάρχουν τουαλέτες, το αν θα βάλεις μουσική και σε τι ένταση, το αν υπάρχει πρόβλεψη να φύγει κόσμος σε περίπτωση φωτιάς κλπ.)

Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει εσάς αλλά αυτούς. Δηλαδή τα τρεξίματα σε πυροσβεστικές και νομαρχίες πρέπει να τα κάνει ο κάθε επιχειρηματίας για να μπορεί να φιλοξενεί νόμιμα την οποιαδήποτε εκδήλωση, όχι μόνο την συγκεκριμένη. Από την στιγμή που τα έχει κάνει κι έχει βγάλει την άδεια του, είναι εντάξει κι εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Μα τίποτα!

Αλλά κι από την στιγμή που δεν τα έχει κάνει, έχει απλώς έναν ιδιωτικό χώρο, κάτι σαν τον κήπο του σπιτιού του. Αφού δεν θα πάρει χρήματα για να σας τον παραχωρήσει (όπως παίρνει από γάμους και βαφτίσια), τίποτα και κανένας δεν τον εμποδίζει να φωνάξει φίλους του και φίλους φίλων του και να κάνει ένα ρέτρο-πάρτι με κόσμο, εκθέματα και μουσική. Πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει αν δεν υπάρχει και χρηματικό αντίτιμο.

Αν τώρα την έχει κινήσει τη διαδικασία και λειτουργεί νόμιμα ως "υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων" πάλι τίποτα δεν τον εμποδίζει να σας παραχωρήσει δωρεάν τον χώρο του (μαγαζί του) για να κάνετε ό,τι εκδήλωση θέλετε. Στην ανάγκη υπογράφετε κι ένα συμφωνητικό ότι η παραχώρηση έγινε δωρεάν και ξεμπερδεύει με προβλήματα από εφορίες.

Αυτά τα λίγα!

ΥΓ. Ελπίζω να είμαι παρούσα. Επειδή όμως το πρόγραμμα του Νοεμβρίου είναι κάπως περίεργο, μάλλον θα το ξέρω τελευταία στιγμή :cool:
 
να πω κατι!! πραγματικα γιατι να γινει κατι που απλα ο καθενας θα φερει την συλλογη του πιο το νοημα?εγω η ο καθενας να φερει την συλλογη του να την βαλει σε ενα τραπεζι κ να περναει ο καθενας να την βλεπει? μονο αυτο?? ωραια κ σηζητηση!!μονο??

αν ειναι ετσι να ανεβασουν ολοι τιν συλλογη τους σε φωτο κ να τα λεμε απο δω!!

οταν ειδα εκθεση ισως να ειμαι κ ονειροπολος αλλα σκεφτηκα οτι θα ειναι μεσα παιχνιδαδικα που εχουνε παλιο στοκ!μαγαζια με games που υπαρχουν ανα την ελλαδα που εχουν παλιες κονσολες κομπιουτερ ολα οσα λετε. μαγαζια με παλια βιβλια περιοδικα κομικ...τοσα κονε υπαρχουν εδω μπορεις να κλεισεις ενα δυο ρετρο ηθποιους να ειναι εκει να υπογραφουν? συλλεκτες να δειχνουν την συλλογη τους. δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι γιατι να μην γινει μια συλλογικη προσπαθεια κ να μαζεψεις σε εναν χωρο ολα αυτα που αγαπατε?

απο οτι βλεπω εδω ολοι εχουν απο ενα κονε σε εταιρεια διοργανωσεις ταδε κινο κ παει λεγοντας ολοι ηταν επιχειρηματιες... ειναι κ παει λεγοντας... χωροι υπαρχουν κ τροποι υπαρχουν. αλλα ρε παιδια αν ειναι να φερει ο καθενας την πραματια του να δειξει τι εχει ο ενας τι δεν εχει ο αλλος. κ με τηλεοπτικη καλυψη???
 
OK βρε iknowall ..ας το δούμε αργότερα αυτό . ας δούμε τι θα γίνει να βρούμε χώρο και βλέπουμε ...

συμφωνώ απόλυτα με την retrofan το ιδιο πέρασε και εμένα απο το μυαλό μου γιατί σκέφτηκα "ρε δεν πάμε στο δικό μου κτήμα να κάνουμε οτι γουστάρουμε".. αλλά είναι λίγο μακριά το ένα είναι στην μέσα Μάνη και το άλλο στην Επίδαυρο ..
 
Να το κάνω πιο λιανά.

Προσωπικά ΔΕΝ θελω να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα ο Βαγγέλης για τα 5 ευρώ που μπορεί καποιος να βάλει στήν τσέπη.

Και έμενα θα με βόλευε να πουλήσω πράγματα γιατι είμαι σε χάλια οικονομική κατάσταση αλλα επειδή συμμερίζομαι το όνειρο του Βαγγέλη είμαι κάθετος, θέλω να είναι μόνο μια έκθεση, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε κόσμο με τα ίδα ενδιαφέροντα και να περάσουμε καλα ενα ΣΚ. Φανταστείτε το σαν ένα Super meeting

@ portarinos

δέν είχε τιποτα το ειρωνικο το post, αν δεν το δεχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

@ iknowall

Τώρα τί να σου πω εσένα, δεν έχεις καταλάβει τίποτα 6 σελίδες τώρα.

Δέν μ'ενδιαφέρει αν δέν καταλαβαίνεις γιατι δέν θέλουμε να υπάρξουν αγοραπωλησίες αλλα σε παρακαλώ σταμάτα και προώθησε την επικοδομητική συζήτηση αντί για να λές τα ίδια και τα ίδια.
 
Βρε iknowall ειλικρινά μας έχεις κουράσει...

GRM: Θέλουμε να κάνουμε μια έκθεση.

iknowall: Τι; Μόνο έκθεση;

GRM: Ναι.

iknowall: Να μην πουλάμε και πράγματα;

GRM: Όχι, μόνο έκθεση.

iknowall: Μα γιατί να μην πουλάμε και πράγματα;

GRM: Γιατί θα είναι μόνο έκθεση.

iknowall: Μα μόνο έκθεση; Δεν θα είναι βαρετό;

GRM: Όχι.

iknowall: Μα σίγουρα, μόνο έκθεση;

GRM: Ναι.

iknowall: Να μην πουλάμε και κάτι ρε παιδιά;

GRM: Όχι.

iknowall: Μα γιατί;

GRM: Γιατί θα είναι έκθεση.

iknowall: Μα θα είναι βαρετό.

GRM: Δεν νομίζουμε.

iknowall: Μα μόνο έκθεση;

Βάλε μια τελεία να πάμε παρακάτω, έλεος... :sleep:


 
χμμμμ..απο το τελευταιο που ποστ καταλαβατε να πουλανε οι συλλεκτες ε?? εγω κ σεις η ο καθενας!!!! μπραβο ρε!!! χαχαχα!!! ωραια φανταστικη σηζητηση alki!! μπραβο ρε μαν ειλικρινα μπραβο!!!
 
aχχααχαχαχχα alki έλιωσα στο γέλιο..
 
Μαλον καπως ετσι, θελουν να μετατρεψουν καποιοι εδω μεσα την εκθεση, που σκεφτομαστε να κανουμε.

picture.php
 
πραγματικα ρε φιλε ειλικρινα μυαλο κουκουτσι??? ειπα εγω για να πουλαμε εσυ κ γω?? δηλαδη δεν διαβαζετε τα ποστ??ενα πραγμα ενας κ μετα καραμελα οι αλλοι?? αν ειδες στο ποστ μου το τελευταιο ουτε καν λεω να πουλαμε εμεις? οι συλλεκτες!! λεω να υπαρχουν μεσα μαγαζια που να θελουν να συμετασχουν μαγαζια που μπορει εσυ η ο αλλος να μην τα ξερει!!που να ασχολουντε ομως με το στοιχειο σου παλιες παιχνιδομηχανες.παιχνιδια κ παει λεγοντας!! ειλικρινα δεν εχω κατι αλλο να πω!!
 
Καπως ετσι ομως πιστευω θα συμπεριφερονταν τα μαγαζια προς ολους τους επισκεπτες.

Θα πουλουσαν το στοκ τους σε τιμες εξωφρενικες και θα χανοταν ολη η μαγεια της ιδεας.

Εδω μιλαμε για μια ιδεα που θα κανει τον κοσμο να θυμηθει η και να μαθει πως η τεχνολογια ξεκινησε και εφτασε στα σημερινα επιπεδα.

Επισης οι μικροτεροι θα δουν απο κοντα τα παιχνιδια και περιοδικα με τα οποια μεγαλωσαν οι γονεις τους.
 
Μολις τελειωσουν οι δημοτικες εκλογες, μπορουμε να απευθυνθουμε σε δημους. Τοσοι χωροι υπαρχουν, καποιος καλος ανθρωπος θα βρεθει να πει ΟΚ ωστε να φιλοξενηθει μια εκθεση απο χομπιστες για ολον τον κοσμο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα