alkis21 είπε:
Θυμάμαι ότι άλλαξα τον χρόνο (31/12/2002) στο τηλέφωνο με τον κολλητό μου που ήταν κάπου στον Έβρο.. όχι ιδιαίτερα άσχημα κι αυτός όμως βέβαια αφού είναι γιατρός κι απλά άραζε.
Έλεγα να μην ποστάρω αφού δεν θεωρώ το Ιατρείο απόλυτα αντίστοιχο με την σκοπιά, αλλά μετά από αυτό δεν μπόρεσα να κρατηθώ.
Επειδή λοιπόν το πόσο αράζεις στον στρατό
έχει απόλυτη σχέση με την διάμετρο του "βύσματος" ή έστω την διάμετρο της οπισθίας οδού σου και όχι με την ιδιότητα σου στον πραγματικό κόσμο και επειδή οι μάχιμες μονάδες πρώτης γραμμής χρειάζονται γιατρό συνεχώς, εγώ έκανα Πρωτοχρονιά 2000-2001 στο 503 Ειδικό Τάγμα Προκάλυψης στην Νέα Βύσσα. Η μονάδα λειτουργούσε αυτόνομα σε Υγειονομικό επίπεδο, έχοντας και δικό της αναρρωτήριο (και κάτι κουνελότρυπες για Ιατρεία μάχης σαν μονάδα πρώτης γραμμής, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...)
Ήμουν λοιπόν στο Ιατρείο standby μέχρι που ένα σούσουρο κατά τις 1 το βράδυ με έβγαλε έξω να αντικρίζω το Πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα 4-5 πανικόβλητων φαντάρων (ήταν και πιωμένοι αλλά η τρομάρα τους είχε κάνει να "ξυπνήσουν" για τα καλά) να σέρνουν κυριολεκτικά έναν άλλον ο οποίος ήταν εντελώς "τέζα" από τα ξύδια, με ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον.
Αφού τους έβαλα να μου υποσχεθούν ότι το θέαμα ήταν αποτέλεσμα αλκοόλης και όχι άλλων απροσδιορίστων ουσιών (γιατί φυσικά είχαμε στοκ από όλα στο μαγαζί), βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το εξής πρόβλημα: είχαμε κάλυψη για το βράδυ από τον Δόκιμο που είχε υπηρεσία, αλλά στις 7.30 το πρωί έπρεπε να βρισκόμαστε
όλοι στην πρωινή αναφορά μη-βυσμάτων-που-αναγκάστηκαν-να-φυλάνε-τα-σύνορα, όπου ήταν εγγυημένες οι καμπάνες από τις μόνιμες καραβάνες αν κάποιος δεν ήταν σε κατάσταση να παρευρεθεί. Και η μπάλα θα έπαιρνε και τους άλλους φαντάρους και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, αφού θα θεωρούνταν συνένοχοι της εισροής αλκοόλ στην μονάδα. Οπότε με παρακαλούσαν όλοι να κάνω κάτι.
Το κακό είναι βέβαια ότι δεν γνώριζαν ότι αν βάλεις αρκετό αλκοόλ στο σύστημα, το μόνο που εγγυημένα σε συνεφέρνει είναι ο χρόνος μέχρι να μεταβολιστεί όλο και δεν υπάρχει κανένα μαγικό φάρμακο για να ξεμεθύσει κάποιος νωρίτερα.
Τελικά, επειδή πραγματικά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα, συμφωνήσαμε και του έκανα ένα κοκτέιλ φαρμάκων που αυτοσχεδίασα επιτόπου, δεν υπάρχει documented σε κανένα βιβλίο και δεν θα επαναλάβω εδώ γιατί δεν είμαι σίγουρος μήπως αντίκειται στους κανόνες περί όπλων μαζικής καταστροφής και συμφωνήσαμε να τον "παρκάρουμε" στο αναρρωτήριο και να τον φυλάμε όλοι μαζί με την ελπίδα να "ζωντανέψει" εγκαίρως για να είναι σε θέση να εμφανιστεί στην πρωινή αναφορά.
Και "το Θαύμα των Χριστουγέννων" έγινε! Αφού πέρασε τις επόμενες 6 ώρες σε ημικωματώδη κατάσταση, άρχισε να επικοινωνεί! Τον υποβοηθήσαμε και λίγο με μερικές ευγενικότατες φάπες του στυλ "ξύπνα ρε καθίκι, θα μας κάψεις όλους!" και ο "Λάζαρος" αναστήθηκε. Παρέστη κανονικά (μην με ρωτάτε πως, δεν ξέρω...και δεν πιστεύω ότι ήταν τα φάρμακα) στην αναφορά και βγήκαμε όλοι λάδι.
Έτσι περάσαμε την Πρωτοχρονιά μας στον Ε.Σ. εκεί στην Προκάλυψη. :flower: