Πρωτοχρονιά στη σκοπιά!

Υπηρέτησα με την Δ2001 Αεροπορία την πρώτη Χρονία θυμάμαι ότι στις Γιορτές Είχε έρθει η ονομαστική μου Μετάθεση μου Από το ΜΛΑΤ(είχα μεγάλη λόξα και πετρία τότε) για να το ΣΓΥEΘΕΑ(μάλιστα έπαιζε να πάω και στην προεδρία αλλά ήθελα λόγω υποχρεώσεων να μην ενασχοληθώ άλλο με το στράτευμα ) φυσικά ακόμα θυμάμαι τα "μπινελίκια" όλων όσων είχαν δει το σήμα και ξέρανε για την μετάθεση την Δεύτερη χρονία (απολύθηκα 18 Γενάρη του επόμενου έτους απλά δεν υπήρχα )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Θυμάμαι ότι άλλαξα τον χρόνο (31/12/2002) στο τηλέφωνο με τον κολλητό μου που ήταν κάπου στον Έβρο.. όχι ιδιαίτερα άσχημα κι αυτός όμως βέβαια αφού είναι γιατρός κι απλά άραζε.
Έλεγα να μην ποστάρω αφού δεν θεωρώ το Ιατρείο απόλυτα αντίστοιχο με την σκοπιά, αλλά μετά από αυτό δεν μπόρεσα να κρατηθώ.

Επειδή λοιπόν το πόσο αράζεις στον στρατό έχει απόλυτη σχέση με την διάμετρο του "βύσματος" ή έστω την διάμετρο της οπισθίας οδού σου και όχι με την ιδιότητα σου στον πραγματικό κόσμο και επειδή οι μάχιμες μονάδες πρώτης γραμμής χρειάζονται γιατρό συνεχώς, εγώ έκανα Πρωτοχρονιά 2000-2001 στο 503 Ειδικό Τάγμα Προκάλυψης στην Νέα Βύσσα. Η μονάδα λειτουργούσε αυτόνομα σε Υγειονομικό επίπεδο, έχοντας και δικό της αναρρωτήριο (και κάτι κουνελότρυπες για Ιατρεία μάχης σαν μονάδα πρώτης γραμμής, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...)

Ήμουν λοιπόν στο Ιατρείο standby μέχρι που ένα σούσουρο κατά τις 1 το βράδυ με έβγαλε έξω να αντικρίζω το Πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα 4-5 πανικόβλητων φαντάρων (ήταν και πιωμένοι αλλά η τρομάρα τους είχε κάνει να "ξυπνήσουν" για τα καλά) να σέρνουν κυριολεκτικά έναν άλλον ο οποίος ήταν εντελώς "τέζα" από τα ξύδια, με ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον.

Αφού τους έβαλα να μου υποσχεθούν ότι το θέαμα ήταν αποτέλεσμα αλκοόλης και όχι άλλων απροσδιορίστων ουσιών (γιατί φυσικά είχαμε στοκ από όλα στο μαγαζί), βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το εξής πρόβλημα: είχαμε κάλυψη για το βράδυ από τον Δόκιμο που είχε υπηρεσία, αλλά στις 7.30 το πρωί έπρεπε να βρισκόμαστε όλοι στην πρωινή αναφορά μη-βυσμάτων-που-αναγκάστηκαν-να-φυλάνε-τα-σύνορα, όπου ήταν εγγυημένες οι καμπάνες από τις μόνιμες καραβάνες αν κάποιος δεν ήταν σε κατάσταση να παρευρεθεί. Και η μπάλα θα έπαιρνε και τους άλλους φαντάρους και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, αφού θα θεωρούνταν συνένοχοι της εισροής αλκοόλ στην μονάδα. Οπότε με παρακαλούσαν όλοι να κάνω κάτι.

Το κακό είναι βέβαια ότι δεν γνώριζαν ότι αν βάλεις αρκετό αλκοόλ στο σύστημα, το μόνο που εγγυημένα σε συνεφέρνει είναι ο χρόνος μέχρι να μεταβολιστεί όλο και δεν υπάρχει κανένα μαγικό φάρμακο για να ξεμεθύσει κάποιος νωρίτερα.

Τελικά, επειδή πραγματικά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα, συμφωνήσαμε και του έκανα ένα κοκτέιλ φαρμάκων που αυτοσχεδίασα επιτόπου, δεν υπάρχει documented σε κανένα βιβλίο και δεν θα επαναλάβω εδώ γιατί δεν είμαι σίγουρος μήπως αντίκειται στους κανόνες περί όπλων μαζικής καταστροφής και συμφωνήσαμε να τον "παρκάρουμε" στο αναρρωτήριο και να τον φυλάμε όλοι μαζί με την ελπίδα να "ζωντανέψει" εγκαίρως για να είναι σε θέση να εμφανιστεί στην πρωινή αναφορά.

Και "το Θαύμα των Χριστουγέννων" έγινε! Αφού πέρασε τις επόμενες 6 ώρες σε ημικωματώδη κατάσταση, άρχισε να επικοινωνεί! Τον υποβοηθήσαμε και λίγο με μερικές ευγενικότατες φάπες του στυλ "ξύπνα ρε καθίκι, θα μας κάψεις όλους!" και ο "Λάζαρος" αναστήθηκε. Παρέστη κανονικά (μην με ρωτάτε πως, δεν ξέρω...και δεν πιστεύω ότι ήταν τα φάρμακα) στην αναφορά και βγήκαμε όλοι λάδι.

Έτσι περάσαμε την Πρωτοχρονιά μας στον Ε.Σ. εκεί στην Προκάλυψη. :flower:
 
Εχω περασει δυο πρωτοχρονιες στο στρατο, καλως η κακως οχι σε σκοπια, αλλα ειχε πικρα, γιατι η πρωτοχρονια για μενα ειναι η πιο 'ιερη' μερα του χρονου. Την πρωτη ημουν στο κεντρο, οπου ημουν βοηθος στο γιατρειο (σημ. ΔΕΝ ξερω αν ηταν βυσμα η απλα φάρδος).

Τη δευτερη με εχωσαν σερβιτορο στον πρωτοχρονιατικο χορο στη λεσχη αξιωματικων οπου αλλαξα το χρονο πηγαινοφερνοντας δισκους
 
ρε,μονο γω επηξα???

αν και δεν εκανα τιποτα αλλο απ αυτο που εμαθα καλα στην ΠΑ..

κοιμοοοομουν..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Αίεν Υψικρατείν δίνει και παίρνει στο φόρουμ βλέπω! Παλιομοδίστρες! :p

 


Πρωτοχρονιά του '07 ήμουν και γω σκοπός σε μάχιμο αεροδρόμιο στην αλλαγή του χρόνου. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα βέβαια, κουβάλαγα μαζί μπουκαλάκι Southern Comfort (smooth φάση δικέ μου) που είχα ψωνίσει φτηνά από το μαγαζί της αεροπορίας. Βέβαια η μαλακία ήταν ότι δεν είχα πάρει μαζί ξηρούς καρπούς και το πινα ξεροσφύρι το άτιμο, ώσπου σκάει έφοδος σε μια φάση και... μου δίνουνε σταφίδες. Αυτό ήταν, η βραδια απογειώθηκε, κέφι, κέφι, κέφι.



 
εσυ τους εβγαλες κανα ποτακι?
 
Μπα, η φυλακή θα μου έπεφτε κάπως βαριά μετά!
 
Παντως ειμαστε (οπως παντα) τρελα offtopic :D
 
Πρωτοχρονιά στο στρατό ε;

Χριστούγεννα 2001 στην Ψέριμο (Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Α) και Πρωτοχρονιά σε φυλάκιο της μονάδας μου (Σαρακίνα όσους ξέρουν από Κω), ανεβήκαμε όλοι στην σκοπιά και κάναμε πρωτοχρονιά μαζί με τον φαντάρο που είχε σκοπιά, ο ουρανός ήταν καθαρός και άπλετο φως έκανε την νύχτα υπέροχη.

10 λεπτά μετά έσκασε ο ΑΥΔΜ πιωμένος εώς το κόκαλο και έλεγε ότι μας αγαπούσε όλους.:Ρ
 
Είστε μεγάλοι ρε μάγκες!!

12/12/2009 σε ένα φυλάκιο στη Χίο (Ολύμποι μεριά όσοι ξέρουν τα μέρη), ανοίξαμε το ουίσκι, ήρθε και ο σκοπός μέσα (κανένας έξω) τσιμπήσαμε κάτι τεράστια hot dogs που είχαμε φτιάξει, και μετά στήσαμε χαρτί. Κοιμηθήκαμε μέχρι το πρωί και ήρθε ο διοικας να μας ευχηθεί, με πολιτικά και με πολύ καλύτερη διάθεση απ' ότι συνήθως! :D

Είχα και 14 μέρες ακόμα ως τη μέρα της απόλυσης, οπότε φανταστείτε τη χαρά μου επί 1000!!
 
Το πρώτο μου "thanks" στο καινούργιο forum πάει στον Rygar. :)
 
2 Πρωτοχρονιες σε υπηρεσια. Μια τραγικη και μια οκ.

Η πρωτη στο Ναυπλιο ως νεοσυλλεκτος. Η πολη υπεροχη το στρατοπεδο χαλι μαυρο. Ετυχε στην σειρα μου να ειναι λιγα ατομα και υψηλη περιεκτικοτητα σε βυσματα. Κοινως πολλοι εξαφανισμενοι, αδειουχοι απο την πισω πορτα κτλ. Θυμαμαι εβγαινε η κατασταση εξοδουχων, ντυνοσουν και διαπιστωνες ξαφνικα οτι το ονομα σου αντικατασταθηκε με αλλο!

Εκεινη την πρωτοχρονια λοιπον επαιζαν πολυ λιγα ατομα μεσα και δεν εβγαιναν οι υπηρεσιες με τιποτα. Ετσι καποιοι επρεπε να κανουν 2 νουμερα. Αναμεσα στους τυχερους κι εγω. Εκανα το 6-8, 10-12 και το 2-4, 6-8. Αν υπολογισουμε τον σαματα στο φυλακιο, βασικα καταδικαστηκα σε αυπνια. Ολοι βεβαια ημασταν πολλοι κουρασμενοι και σε κακο χαλι λογω συνθηκων (τα στρωματα εβγαζαν νερο απο την υγρασια, καμια σομπα και αρκετο κρυο) στο ελεινο φυλακιο. Προς τιμην τους τα υπολοιπα παιδια καθυστερουσαν την δικη τους βαρδια λιγο για να το μοιρασουμε οσο γινοταν. Ομολογω οτι μου ηταν δυσκολο να μην θυμαμαι την προηγουμενη πρωτοχρονια στο σπιτι. Το αποκορυφωμα στην πτωση ψυχολογιας ηρθε με την κοπη της πιτας. Υπηρχαν 2 φλουρια σε καθε σειρα τραπεζιων. Το καθε φλουρι αντιστοιχουσε σε 3ημερη αδεια. Τα κερδισαν ο αριστερα και ο δεξια μου. Ελεος.

Η επομενη πρωτοχρονια με βρηκε στην ΕΛΔΥΚ. Παλιος λοχιας σε υπηρεσια αρχιφυλακα (σημειωνω πως ο αρχιφυλακας εκει εποπτευε ολη την φρουρα οχι απλα το φυλακιο κεντρικης πυλης). Κατι ενα love story, κατι οι φιλοι που πλεον ειχαμε περασει τοσους μηνες μαζι αμεταθετοι, κατι το οτι ηξερα οτι θα παρω αδεια τα Φωτα τα εκαναν ολα πολυ καλυτερα. Θυμαμαι επειδη ειχαμε υψηλη περιεκτικοτητα σε συντεκνους, επαιζαν παγουρια ολοκληρα με ρακη. Επειδη ημουν υπευθυνος για τους τρελους, τους εβαλα να διαλεξουν. Πυρομαχικα ή ρακη γιατι δεν ρισκαρα να μερακλωσει κανενας και να τρεχουμε ολο το στρατοπεδο. Τους πηρα τις γεμιστηρες και τους εστειλα στην ευχη του Θεου. Φυσικα εκεινο το βραδυ μονο υπηρεσιες δεν εγιναν. Ολοι ντιρλα. Την επομενη το μεσημερι ειχαμε την ''γιορτη'' αλλα εγω δεν γουσταρα καθολου γιατι επρεπε να βαλουμε στολαρα. Ηρθε ενας κολλητος και επεμενε να παω, πηγαμε με τις παραλλαγες (και καλα ειχαμε υπηρεσια). Επειδη οι πιτες ηταν μικρα τσουρεκακια ατομικα, με το που μπηκαμε μας ειπαν πως δεν εχουν βρει το φλουρι. Πηραμε τα 2 τελευταια. Επειδη δεν ειχα ορεξη πηρα το πιο κακομοιριασμενο και εδωσα το αλλο στον φιλο μου. Κερδισα το φλουρι. Τυχαιο? Θεια δικη?
 
πρωτοχρονια δεν εκανα , αλλα χριστουγεννα και οταν τελειωσε η ομιλια του στρατηγου του καβατζωσα με επιδεξιες κινησεις το 7αρι μεταξα :D 302 λελε
 
Πρωτοχρονιά ποτέ δεν έκανα φαντάρος, αλλά Ανάσταση ναι και μάλιστα επειδή ήμουν σερβιτόρος στο ΓΕΝ στη σάλα των αξιωματικών και τους σέρβιρα και το Πασχαλινό φαγητό. Ευτυχώς την επομένη ήμουν εξοδούχος.
 
Πρωτοχρονιές, Πρωτομαγιές, Πάσχα, Καλοκαίρια και Χειμώνες όλα μέσα, σε Σύμη, Καστέλα*, Ρόδο, Κιλκίς.

Δεν μιλώ και δεν θέλω να ακούω για ΕΣ._

*Καστελόριζο
 
PT8 είπε:
Πρωτοχρονιές, Πρωτομαγιές, Πάσχα, Καλοκαίρια και Χειμώνες όλα μέσα, σε Σύμη, Καστέλα*, Ρόδο, Κιλκίς.
Δεν μιλώ και δεν θέλω να ακούω για ΕΣ._

*Καστελόριζο
Καλά πόσα χρόνια έκανες θητεία; :)
 
Πρωτομαγιά 2002 Κιλκίς

Δεκέμβρης 2002 Κιλκίς

Πάσχα 2002 Κιλκίς

Καλοκαίρι 2001 Καστελόριζο (3,5 μήνες)

Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2001 Σύμη (2 μήνες)

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2001 Ρόδο (3 μήνες)

Γενάρης 2001 Θήβα (1 μήνας και κάτι να θυμάμαι καλά)

Σούμα 16 μήνες (η πρώτη σειρά με μειωμένη θητεία)

ps: Τα καλoκαίρια στα 12νησα κρατούν 6 μήνες :p
 
Πίσω
Μπλουζα