Πρώτη Μέρα στο Σχολείο!

Aardvark είπε:
Bλεπω παιδακια να κουβαλανε τα βιβλια σε σακουλα σημερα ,τι τραβανε και αυτα,τι τραβαγαμε και εμεις.
Εγώ να δεις, που φόραγα (αναγκαστικά) και μπλέ ποδιά με άσπρο γιακά.......
 
Aardvark είπε:
Bλεπω παιδακια να κουβαλανε τα βιβλια σε σακουλα σημερα ,τι τραβανε και αυτα,τι τραβαγαμε και εμεις.
Επειδη πήγα σε ιδιωτικο σχολειο από την πρωτη δημοτικου μεχρι την τριτη λυκειου, δεν ειχα ποτε τη χαρα και την τιμη να παρω τα βιβλία από το σχολειο την πρωτη μερα του αγιασμου.

Αντιθετως τα αγοραζα μεχρι κάποια ταξη και μετα τα εφερνε στο σπιτι ενας γνωστός μας που δουλευε σε τομεα σχετικό με την εκπαιδευση.

Επαιρνα τα βιβλία μου δεμενα σε πακετο και...καμαρωνα...

Πάντως στο Δημοτικό δεν ειχαμε τοσα βιβλία όσα εχουν τα παιδια των αντιστοιχων ταξεων σημερα...
 
εγω δεν ξερω γιατι ενω εχω πολλες αναμνησεις απο τα σχολικα χρονια,καμια απο αυτες δεν ειναι την πρωτη μερα σε καμια σχολικη χρονια,απο πρωτη δημοτικου μεχρι τριτη λυκεου
 
Στην Α' Δημοτικού δεν ήθελα να κάτσω στον αγιασμό αλλα να φύγω. Ποδιά ως την Δ΄Δημοτικού. Εμείς της γενιάς των ΄70 είχαμε αγιασμό στις 21 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11. Μάλιστα τη χρονιά του μεγάλου σεισμού στην Θεσσαλονίκη, το 1978, ο αγιασμός στην πόλη μας έγινε στις 2 Οκτωβρίου.
 
Είναι εκπληκτικό αλλά θυμάμαι με πολλές λεπτομέρειες την πρώτη μου μέρα στο Δημοτικό. Ενώ ήμουν πολύ ψύχραιμος έως χαρούμενος θα έλεγα αντιμετωπίζοντας αυτήν την ξεχωριστή τότε εμπειρία, βλέποντας τα υπόλοιπα παιδιά να κλαίνε όταν αποχωρίζοντας την μαμά τους για πρώτη φορά, ένιωσα συμπόνοια και άρχιζα να λυγίζω προς στιγμήν. Αποχωρίστηκα μάλλον άνετα όμως την μητέρα μου μπήκα στην τάξη και όταν έκατσα στο θρανίο μου ένιωσα μέσα μου ότι ξαφνικά μεγάλωσα και απολάμβανα αυτήν την αυτονομία μου από το σπίτι σαν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Επιστρέφοντας στο σπίτι μου ένιωσα αυτάρκης και γεμάτος όμορφα συναισθήματα. Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο καταγράφεται απόλυτα θετικά και έχουν δίκιο οι παλιοί που λένε η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Το Δημοτικό ήταν μακρά η πιο ευχάριστη σχολική μου εμπειρία.
 
δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα,μπορει καποια κυρια η κυριος να κανει τη μητερα μου η το πατερα μου αντιστοιχα ; και να ζησουμε την προετοιμασια στο σπιτι καθως και να με πηγαινει σχολειο;
μετα ειναι πιο δυσκολο να γινει
 
Πίσω
Μπλουζα