pooky(1) είπε:
Στο Χολαργό έχουμε ένα δασάκι δίπλα από το σχολείο που πήγαινα και δεν ήταν περιφραγμένο τότε, εκεί λύνονταν πολλές "διαφορές".
AΘΑΝΑΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!!
(παίζει να έχω μια ψιλοϊδέα για ποιούς καθηγητές θα μπορούσες να μιλάς...*. Η αλήθεια είναι ότι πόζαραν διάφορα μοντελάκια καθηγητών που σε έκαναν να σιχαθείς την εκπαίδευση εν γένει...)
Και ξαναγυρνάμε στην πρώτη μέρα του σχολείου...
Δημοτικό-Γυμνάσιο ούτε που θυμάμαι!
Θυμάμαι -αμυδρά- όμως προνήπιο (!!!). Στην αλλοδαπή...
Έχω μεγαλύτερη αδελφή που την έβλεπα καθημερινά τρισευτυχισμένη να πηγαίνει σχολείο, να έχει φίλες και γενικά να τα περνάει ζάχαρη. Την ίδια ώρα εγώ μένω στο σπίτι, με τη μαμά μου η οποία δε δούλευε τότε, και έχω φάει στη μάπα μοναξιά και τα ίδια και ίδια παιχνίδια...
Έχω ΦΑΓΩΘΕΙ το νήπιο να πάω με το ζόρι "σολείο", ζαλώνομαι καθημερινά τσαντούλα άσχετη (πιθανότατα κάποια της μαμάς μου), και κλαίω και οδύρομαι στην πόρτα γιατί δε φεύγω και εγώ...
Μετά από ένα 12μηνο πιέσεων, οι δικοί μου ενέδωσαν και δηλώνοντας ψευδή ηλικία με πήραν στο προνήπιο της γειτονιάς!!!
Θυμάμαι ακόμη τον ενθουσιασμό που είχα! Μιλάμε για έκσταση, όχι απλά χαρά!
Μαγικές στιγμές, καθώς την ξένη γλώσσα δεν τη μιλούσα με αποτέλεσμα να κάθομαι σε μια γωνίτσα (πανευτυχής παρ΄όλα αυτά), με τη γνωστή στάση "W" που μέχρι σήμερα υιοθετώ όταν κάθομαι, και να παίζω μόνη μου όλες τις ώρες.
Με την παραλαβή των παιδιών, ρώτησαν τους γονείς μου αν έχουν αντιληφθεί κάποια ήπια σημεία ...αυτισμού (ακόμη τη λέξη ούτε που την ξέραμε στην Ελλάδα)!!! 8):
Τελικά, έγινα κολλητή με ένα αγοράκι ...Κουβεϊτιανής προελεύσεως (αλάλου και αυτό) και ζούσα τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου!
ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...
* ...pooky, εγώ σε μεθυσμένη -για να μην πω τύφλα κατάσταση- θυμάμαι καθηγητή μαθηματικό... Ήταν αυτός που είχε πει σχετικά με επίλυση εξίσωσης σε συμμαθητή μου -προσπαθώντας ταυτόχρονα να ισορροπήσει- την αμίμητη ατάκα "
τίποτα δεν είναι λάθος, αρκεί να είναι σωστό" , ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην φιλοσοφία, το μεταφυσικό και την ψυχιατρική.