Πως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές των Amiga πλεόν.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας telonio
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πιστεύω ότι λιγοστεύουν και οι υποψήφιοι αγοραστές (οι νοσταλγοί των παιδικών τους χρόνων.. οι ρετροπαθεις ηλικίας 45+ και 50 χρονών) που θα έχουν το μικρόβιο να ενδιαφερθούν
Οι 50ρηδες σήμερα θα είναι 70ρηδες συνταξιούχοι σε 20 χρόνια με πολύ διαθέσιμο χρόνο για ρετρό gaming όποτε για τα επόμενα 20 χρόνια θα υπάρχει ζήτηση….

Ενα CD32 με το αυθεντικο joypad, τροφοδοτικο και κουτι σε τι τιμη πωλειται πλεον;

Στην Ελλάδα δύσκολα θα σου δώσουν πάνω από 150 ευρώ. Στο εξωτερικό σίγουρα πολύ πάνω από 200.

Αυτες ειναι τιμες 2020. Τοσο ειχα πουλησει την δικη μου στο Amibay το 2020.

Παντα μιλαμε μαζι με τα εξοδα αποστολης. Για ελλατωματικη κονσολα στο ebay €280+, ενω λειτουργικη εύκολα πανω απο €400. Αν εχει και αλλαγμενους πυκνωτες €460+

Στο Amibay, πρόσφατα πουλήθηκε μια λειτουργική για τουλάχιστον 360€.

Το προβλημα πλεον ειναι οτι συχνα συνοδευονται απο πολυ ακριβα παρελκομενα (accelerators κλπ) που φουσκωνουν τις τιμες σε απίστευτα επίπεδα.

Τον 6128+ με το μόνιτορ του πάντως 450 τον είχα πάρει 10 πόσα χρόνια πριν τόσο έχει και σήμερα.
Άμα είσαι σταθερή αξία έχεις και σταθερή τιμή.
Δεν ξερω γιατι ειπα 450 ευρω ισως γιατι τοσο να κοστιζει σημερα ,παντως διορθωνω επειδη βρηκα μια παλια αποδειξη που γραφει αγορα Plus 214 ευρω .

Οι τιμές γενικότερα και όχι μόνο των Amiga, έχουν ανέβει σε εκνευριστικό βαθμό. Εντάξει, δεν λέω, τα χρόνια έχουν περάσει και είναι πολλά από αυτά συλλεκτικά. Φαίνεται όμως ότι αρκετοί μαθαίνουν για τον ρετρό χώρο και κοιτάνε να βγάλουν εύκολα καλό παραδάκι.

Πάντως υπάρχουν και τα τυχερά. Απέκτησα δωρεάν την Amiga 1200 το 2021 από καινούριο συνάδερφο στην δουλειά όπου μου εκμυστηρεύτηκε ότι για το Secret Santa (όπου πρώτη φορά το κάναμε στην εταιρεία) του έτυχε το ονομά μου και αντί να τρέχει να μου πάρει κάτι μέχρι 20 ευρώ όπως είχαμε συμφωνήσει, θα μου δώσει την Amiga 1200 που είχε ο πατέρας του!

Κι αυτό ήταν συνέχεια της Amiga 500 που απέκτησα επίσης δωρεάν το 2020 από φίλο που του βάφτισα το παιδί και μου έλεγε ότι πρέπει να έχει στο πατρικό του μια Amiga η οποία κυκλοφορήσε από φίλο σε φίλο και κατέληξε κάποια στιγμή σε εκείνον.

Γενικότερα θεωρώ ότι είναι καλό να συζητάμε με οποιονδήποτε για το χόμπι μας όποτε μας εμπνέει και το φέρνει η κουβέντα γιατί μπορεί να σου τύχει κάποιος που δεν ασχολείται και να σου κάνει ωραία δώρα :)

• Like
Reactions: XLV
Έτσι όπως το γράφεις, είχα πάει επίσκεψη σε έναν παλιό φίλο που είχα να δω πολλά χρόνια. Μου χάρισε μια 2000 και ένας άλλος φίλος μου χάρισε μια 600.

Καλημέρα και χρόνια πολλά

Τυχεροί όσοι πήρατε τις Αμίγκες σας μέσω δωρεάς. Εγώ αγόρασα πριν από έτος μία Re-Amiga 1200 motherboard σε τσουχτερή τιμή. Βέβαια δεν το μετάνιωσα, καθότι το μηχάνημα παίζει από τότε με Amiga OS 3.2.1
Γενικά οι τιμές είναι ανεβασμένες ακόμα και για next-gen Amiga. Η Α1222 είναι σχετικά προσιτή αλλά έχει μειωμένες επιδόσεις σε παιχνίδια που χρειάζονται FPU, λόγω της αρχιτεκτονικής της και του επεξεργαστή που χρησιμοποιείται. Δεν το συζητάω για X5000, που πλέον κοστίζουν αρκετά άνω των 3000 ΕΥΡΩ.

Οι next gen Αmiga πάντα πανάκριβα ήταν θυμάμαι, από τότε που τα είχαν πρώτο-βγάλει στην αγορά.

Τυχεροί ήταν όσοι τις έπαιρναν με το...κιλό στα 00'ς που τους τις έδιναν και έλεγαν ευχαριστώ για να τους αδειάσουν τον χώρο! Κάποιοι τότε μάζεψαν δεκάδες και τις αποθήκευσαν περιμένοντας τις μέρες μας για να τις πουλήσουν ένα νεφρό έκαστη σε όποιον καημένο μεσήλικα ένιωσε ξαφνικά νοσταλγία! Προσωπικά πρόλαβα οριακά τέτοιες εποχές με την ανακάλυχη του retromaniax το 2008!

Έπαιξε εποχή που τα πούλαγαν όλα τζάμπα. Είχα πάρει εγώ από άτομο spectrum 48k plus και dreamcast μαζί 50 ευρώ. Τα είχε door stopper στο σπίτι. Μετά 2-3 χρόνια τα έσπρωξα 150 μαζί το spectrum παρατημένο ήθελε και ταινία για το kb και το dreamcast μια διάβαζε cd μια όχι

Άλλο πράγμα ο χομπίστας, άλλο ο συλλέκτης, άλλο ο περιστασιακός gamer, άλλο ο νοσταλγός που απλά θέλει να θυμηθεί και να ξαναζήσει λίγες όμορφες αναμνήσεις! Για μένα οι περισσότερες των περιπτώσεων καλύπτονται από ενα καλό frontend και ενα χειριστήριο τύπου arcade με πολλά πλήκτρα! Ακόμα και το mister θα μετατραπει σε βαρελι δίχως πάτο μόλις αρχίσεις να το συνδυάζεις με αναλογα πληκτρολογια κλπ διότι ετσι θα γινει

Πίσω
Μπλουζα