Πως τα πηγαίνετε με τα cheats και τα walkthroughs?

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
506
Αντιδράσεις
534
Εγώ προσωπικά και σε παλιότερες εποχές και τώρα, αν ένα παιχνίδι με δυσκολεύει πάρα πολύ και έχω κολλήσει κάπου, δεν έχω την υπομονή να χάνω και να ξαναξεκινάω από την αρχή. Έτσι, ψάχνω για cheats ή walkthroughs (ή και τα δύο) προκειμένου να τερματίσω κάποιο παιχνίδι. Πρόσφατα παραδείγματα το Tales of two brothers που βρήκα μέσα από εδώ, όπου είχα κολλήσει σε δυο-τρία σημεία και χρειάστηκε να παρακολουθήσω κάποια videos με walkthroughs για να δω πως θα συνεχίσω το παιχνίδι. Άλλο πρόσφατο παράδειγμα το Legend of Zelda: The Minish Cap. όπου έχω φτάσει σε ένα σημείο αν και στην αρχή του παιχνιδιού, που βλέπω πως θα μου χρειαστούν cheats για να μην ξεκινάω πολύ πιο πίσω σε μια πίστα όταν χάνω και να πρέπει να το προχωράω μέχρι εκεί που έχασα ξανά, όταν κάνω restart.
Πρέπει να αισθάνομαι μειονεκτικά που χρησιμοποιώ cheats και walkthroughs; Αν ολοκληρώσω ένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο, δεν το κάνω "με το σπαθί μου'; Τι πρέπει να κάνω όταν ένα παιχνίδι με τις όποιες ικανότητες που έχω δεν είναι playable για μένα; Αλήθεια, στις παιχνιδομηχανές που δεν πολυυπήρχαν cheats τι κάνατε όταν συναντούσατε κανένα παιχνίδι 'παλούκι';
 
Πολλες και ανακατεμενες οι ερωτησεις που κανεις!

Τα παλια τα χρονια, επαιζα πολλα adventures οποτε συχνα πυκνα χρειαζομουν την βοηθεια του αγαπητου κ. Τσουρινακη. Ειχα τα περιοδικα, ειχα και τα βιβλια.

Απο κει και περα επαιζε περιστασιακα Elixir of Life, αργοτερα Game Wizard Pro κλπ.

Τοτε δεν ειχα κονσολες οποτε δεν εχω τιποτα να πω.

Σημερα, αμα κολλησω πουθενα, ριχνω καμια ματια στο youtube.

Απο κει περα, το περιστασιακο trainer κλπ.

Στις κονσολες save states και αγιος ο θεος και αραια και που κανα code στο flashcart.
 
Για μένα μόνο στο easy όλα τα 3d συγχρονα παιχνίδια που δυστυχώς σε καποια ούτε το easy δεν είναι αρκετό και χωρίς κωδικό με άπειρες ζωές ώστε να μην χάνεις με τίποτα απλά για μένα γίνεται ένα παιχνίδι άχρηστο και αφού αν δεν μπορώ να το προχωρήσω εύκολα χάνεται η διασκέδαση.Αν είναι να μου σπάει τα νεύρα για να βγάζω αρχηγούς και εχθρους κλπ χίλιες φορές να πάει στον κάδο των σκουπιδιών. Οπως έχω γράψει και στις ομάδες του fb για pc - ps5 - xbox series x πχ για το dark souls 3 και άλλα παιχνίδια η μόνη θέση που τους αξίζει είναι η χωματερή και αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε για κάτι που θα μας σπάει τα νεύρα.Ελεος δηλαδή.Υποτιθεται οταν πηγαίνεις σπίτι κουρασμένος βάζεις το παιχνίδι για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις.Αν είναι να βάλω το παιχνίδι για να μου σπάει τα νεύρα με την δυσκολία και να είμαι στο ίδιο σημείο για καμιά ώρα και να με κουράζει ακόμα περισσοτερο άστο καλύτερα.Χίλιες φορές να δω καμία ταινία δράσης.Ολα έχουν και το όριο τους.Μου είχαν γράψει στο fb είναι δύσκολο πολύ το ds3 γιατί έτσι το παίζεις όπως το φαντάστηκε ο δημιουργός. Δηλαδή τι φαντάστηκε? Πως θα σπάει τα νεύρα των gamers και όλοι μας άλλη δουλειά δεν είχαμε και πως έχουμε όλοι χρόνο ωρες 24/24 για να παιδευομαστε με το να βγάλουμε μετά από 100 μάχες τον δεύτερο αρχηγό? Απορώ για αυτές τις απαντήσεις αν είναι όντως από gamers. Ας φτιάξουν και κάνα παιχνίδι που να είναι τόσο δύσκολος ο πρώτος αρχηγός ώστε να μην βγαίνει με τίποτα ούτε σε 200 ώρες παιχνιδιού και απλώς όσο θα συνεχίζεις να παίζεις θα ανεβαίνουν οι πιθανοτητες για να βγάλεις τον αρχηγό στο μέλλον επειδή έτσι το φαντάστηκε ο δημιουργός
 
Τελευταία επεξεργασία:
@freaktmp, τεκμηριωμένη απάντηση όπως πάντα. Το Elixir of Life δεν το γνώριζα. Με το Game Wizard Pro στην shareware μορφή του σαν κάτι να θυμάμαι πως χρησιμοποιούσα. Σήμερα, χρησιμοποιώ το Cheat Engine, αν και δεν μπορώ να επέμβω σε όλα τα παιχνίδια. Με save states έχω παίξει και εγώ αρκετά παιχνίδια, αχνά θυμάμαι κάποιο Castlevania που έβγαλα με αυτό τον τρόπο.
@milntov, έχω κι εγώ παρατήσει παιχνίδια έτσι επειδή μου έσπαγαν τα νεύρα σε κάποια σημεία. Πρόσφατα θυμάμαι το Hob που βρήκα από εδώ μέσα που κάπου πρέπει να κινηθείς πολύ γρήγορα για να περάσεις ένα σημείο που είναι timed. Τώρα μάλλον θα γίνει το ίδιο και με το Zelda: The Minish Cap που άρχισε να δυσκολεύει πολύ πρόωρα (φαντάσου δηλαδή αργότερα, σε πιο προχωρημένο σημείο στο παιχνίδι!).
 
Προσωπικά, λύσεις στα adventure δεν χρησιμοποιούσα ποτέ, διότι ήθελα να ευχαριστηθώ το παιχνίδι. Το πολύ να διάβαζα την αρχή που δημοσίευε ο Τσουρινάκης μέχρι το κλασικό «η συνέχεια επί της οθόνης», αλλά κι αυτό πρίν παίξω το παιχνίδι, όταν το φανταζόμουν ακόμα από το review πώς θα είναι.
Παρ' όλα αυτά, είναι γεγονός πως ορισμένα είχαν κάτι απαράδεκτα σημεία που κολλούσες χωρίς λόγο.

Στα arcade κτλ επίσης δεν χρησιμοποιούσα cheat, εκτός κι αν έπαιζα διπλό με κάποιον φίλο. Οι περισσότεροι ήθελαν τις άπειρες ζωές.
Σε τέτοια παιχνίδια μου άρεσε να βάζω τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας, αλλά ήταν πάντα αναλόγως το παιχνίδι. Κάποια τα έπαιζα στο normal.

Οπότε, μάλλον δεν τα πήγαινα καλά με τα cheat, αλλά γενικώς αυτό που μου έψαχνα στα παιχνίδια ήταν να με απορροφήσει κάποιο με την ατμόσφαιρα ή το σενάριο.
 
Τσουρινακης, μορφη, σταθμος, σημα κατατεθεν στον γκειμοκοσμο γενικα.
Εχω κατι τομους με οδηγους στρατηγικης και χοντρα ντοσιε με ενθετα περιοδικων με τιπς γουωκθρου, χιτακια τσικακια κτλ κτλ για warcraft, toomb raider κι αλλα πολλα γκειμακια. Τα ντιαμπλα π.χ. αφου ταχαμε παιξει καμια 20αρια φορες τα πλακβναμε στα τσιτ και φτιαχναμε τοξοτριες με κινηση ταχυτητας φωτος, μπαρμπαριανους που σηκωναν το ξυλο της αρκουδας, χωρις να νιωθουν και πολλα αλλα. Λιγο πολυ, ολοι εχουμε ψυλοκολησει καπου κι εχουμε γκουγκλαρει το προβλημα.
 
το dark souls 3 και άλλα παιχνίδια η μόνη θέση που τους αξίζει είναι η χωματερή και αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε για κάτι που θα μας σπάει τα νεύρα.Ελεος δηλαδή.Υποτιθεται οταν πηγαίνεις σπίτι κουρασμένος βάζεις το παιχνίδι για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις.Αν είναι να βάλω το παιχνίδι για να μου σπάει τα νεύρα με την δυσκολία και να είμαι στο ίδιο σημείο για καμιά ώρα και να με κουράζει ακόμα περισσοτερο άστο καλύτερα.Χίλιες φορές να δω καμία ταινία δράσης.Ολα έχουν και το όριο τους.Μου είχαν γράψει στο fb είναι δύσκολο πολύ το ds3 γιατί έτσι το παίζεις όπως το φαντάστηκε ο δημιουργός. Δηλαδή τι φαντάστηκε? Πως θα σπάει τα νεύρα των gamers και όλοι μας άλλη δουλειά δεν είχαμε και πως έχουμε όλοι χρόνο ωρες 24/24 για να παιδευομαστε με το να βγάλουμε μετά από 100 μάχες τον δεύτερο αρχηγό? Απορώ για αυτές τις απαντήσεις αν είναι όντως από gamers. Ας φτιάξουν και κάνα παιχνίδι που να είναι τόσο δύσκολος ο πρώτος αρχηγός ώστε να μην βγαίνει με τίποτα ούτε σε 200 ώρες παιχνιδιού και απλώς όσο θα συνεχίζεις να παίζεις θα ανεβαίνουν οι πιθανοτητες για να βγάλεις τον αρχηγό στο μέλλον επειδή έτσι το φαντάστηκε ο δημιουργός

Άλλοι παίζουν για να χαλαρώσουν, άλλοι παίζουν για την πρόκληση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες.

Κι εμένα μου αρέσει να χαλαρώνω με games. Αλλά μερικές φορές μου αρέσει και το challenge. το DS3 είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Mου αρέσει όταν ένα game μου βάζει να κάνω κάτι που θέλει μυαλό και στρατηγική για να το περάσω. Και όταν το κάνω είναι ωραία η αίσθηση. Το να πατάς απλά τα κουμπιά για να προχωράει το game από μόνο του κάποια στιγμή καταντάει και βαρετό.

Υπάρχουν και όρια βέβαια. Πχ δεν μπορώ με τίποτα τα bullet hell shooters. Οσο και να προσπαθήσω, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Οπότε απλά δεν είναι για μένα. Kαι πραγματικά μπράβο δε όποιον μπορεί. Σε άλλους δεν αρέσουν πχ τα Metroid γιατί "χάνεσαι". Εγώ λατρεύω να χάνομαι. Βάλε με να εξερευνώ με τις ώρες και πάρε μου την ψυχή. Γιατί όταν τελικά βρίσκω τον δρόμο μου το γουστάρω ακόμα περισσότερο. Αλλά τα Dark Souls έχουν άλλο τύπο δυσκολίας που ταιριάζει με τα γούστα μου. Μου αρέσει γιατί τα βγάζεις πέρα μόνος σου χωρίς να σε κρατάει κάποιος απο το χεράκι.


Απορώ για αυτές τις απαντήσεις αν είναι όντως από gamers.

Παράξενη τοποθέτηση. Δηλαδή όποιος παίζει δύσκολα games δεν είναι gamer? Ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Εχω ακούσει πολλές φορές το αντίστροφο, ότι δηλαδή όποιος παίζει εύκολα games δεν είναι πραγματικός gamer, ότι είναι casual, δεν έχει τα skills κλπ. Αλλά αυτό πρώτη φορά.
 
Άλλοι παίζουν για να χαλαρώσουν, άλλοι παίζουν για την πρόκληση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες.
Το θεμα τουλαχιστον για μενα δεν ειναι τα απλα δυσκολα παιχνιδια που εχω τερματισει και αρκετα απο αυτα εστω και με μεγαλη υπομονη αλλα τα παιχνιδια που ειναι μονο για ειδικη κατηγορια - ατσαλινων gamers - εστω και αν ειναι λιγα αυτα και οπως πολυ σωστα εγραψες imgema σιγουρα δεν ειναι ολοι ιδιοι αλλα οταν εχω διαβασει πολλες αναφορες απο πολλους οτι λογο δυσκολιας εχουν σπασει μεχρι και τα gamepads γιατι δεν υπαρχει καθολου η επιλογη που θα κανει πιο ευκολο το παιχνιδι ακριβως για τον λογο που που εγραψες οτι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι για ενα παιχνιδι αν ειχε την επιλογη το παιχνιδι για τους ανθρωπους που δεν ειναι ιδιοι πολυ απλα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα απο κανεναν.Πολλοι gamers μικροτερης η μεγαλυτερης ηλικιας θα δωσουν 70 - 80 ευρω για να διασκεδασουν απο ενα παιχχνιδι αλλα αν αντι για αυτο καληξουν με σπασμενα νευρα και gamepads επεδη το παιχνιδι ειναι τοσο δυσκολο που θελει εξτρα υπομονη και απειρες προσπαθειες ξανα και ξανα και μονο ταχυδακτυλουργικες κινησεις ε λες θα μπορουσαν να βαλουν και μια επιλογη ευκολιας.Αυτο μονο.

Παράξενη τοποθέτηση. Δηλαδή όποιος παίζει δύσκολα games δεν είναι gamer?

Ε εννοειται πως οχι :fafoutis::fafoutis::fafoutis: αναφερομαι για τον τροπο σκεψης μερικων gamers για την δυσκολια στα παιχνιδια που οπως εγραψα λιγα παιχνδια συγχρονα μπορει να ειναι τοσο δυσκολα αλλα για μενα εστω και για αυτα οι εταιριες παιχνιδιων καλο θα ηταν να εχουν και την επιλογη της πραγματικης ευκολιας οπως την εχουν πολλα παιχνιδια και ο καθενας αναλογως την ορεξη θα μπορει να παιζει οπως του αρεσει και το σημαντικοτερο ολοι οι gamers θα ειναι ευχαριστημενοι με αυτο το θεμα και με τελικο αποτελεσμα την μεγαλυτερη διασκεδαση που ειναι και ο κυριος στοχος απο τα video games.
 
Εχει συζητηθεί πολύ το θέμα να έχουν τα Dark Souls επίπεδα δυσκολίας. Το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια και ο τρόπος που παίζονται θα ήταν εντελώς ανούσια αν δεν υπήρχε αυτή η μεγαλύτερη δυσκολία. Εκεί πάνω βασίζεται όλο το game design. Συν το ότι πάνω σε αυτό έχει χτιστεί και όλο το hype αλλά και η ταυτότητα της σειράς και αφού πουλάει αρκετά και έχει πολλούς fans, δεν έχουν λόγο να το αλλάξουν.

Προφανώς τον Miyazaki τον ενδιαφέρει να παίξει το παιχνίδι όλος ο κόσμος αλλά μόνο αυτοί που τους αρέσει αυτό το στυλ. Και ευτυχώς δεν είναι κανένας αναγκασμένος να παίξει Dark Souls η οποιοδήποτε άλλο δύσκολο παιχνίδι και να του σπάσουν τα νεύρα. Συν το ότι υπάρχουν 1.000.000 άλλα games να επιλέξει κάποιος. Οπότε δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτή η πεποίθηση ότι πρέπει ντε και καλά να το παίξουν όλοι αλλιώς ο Miyazaki δεν σέβεται το δικαίωμα τους κλπ, γιατί τα έχω ακούσει και αυτά τα τρελά.

Στη τελική κι εμένα δεν μου αρέσουν τα cinematic games. Σε πολλά ούτε skip δεν μπορείς να κάνεις τα cut scenes και αυτό πραγματικά μου σπάει τα νεύρα. Τι να κάνουμε όμως... Απλώς επιλέγω να μην τα παίζω και αντι για αυτά παίζω Dark Souls και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μόνο τα Dark Souls πρέπει να έχουν επίπεδα δυσκολίας? Είχε πλαντάξει όλο το internet γι αυτό σε κάποια φάση. Δεν άκουσα όμως ποτέ κανέναν να κλαίγεται για άλλα games που είναι πολύ πιο δύσκολα. Πίστεψέ με, τα Dark Souls δεν είναι καν δύσκολα games μπροστά στο Cup Head πχ. Και σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο από κάτι παλιότερα games σε 8/16bit ή Arcades. Kι εσύ Retroμανιακός είσαι, τα ξέρεις.

Απλά το Dark Souls έγινε "mainstream" λόγω της επιτυχίας του και το μάθανε όλοι. Γιατί και το Demon's Souls ήταν δύσκολο πριν από αυτό αλλά κανείς δεν νοιάστηκε τότε, μόνο όταν βγήκε το Dark Souls και έγινε γνωστή η σειρά θυμηθήκανε όλοι ότι πρέπει να παραπονεθούν για την δυσκολία. Και η πλάκα είναι ότι το Demon's Souls δεν πούλησε... Aλλά όταν άρχισε το hype ότι το Demon's Souls είναι για "ατσαλένιους gamers" και είναι δύσκολο σαν old school games, τότε έγινε επιτυχία! Έτσι λοιπόν και ο Miyazaki του δίνει και καταλαβαίνει και πολύ καλά κάνει κατά την γνώμη μου.

Πάντως αν θέλει κάποιος ντε και καλά να παίξει Dark Souls και να το κάνει πιο εύκολο, υπάρχει και η λύση του PC port μαζί με το cheat engine. Ετσι, για να είμαστε και on topic.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για μενα gamer ειναι αυτος που απολαμβανει κι ευχαριστιεται το παιχνιδι του, Ευκολο η δυσκολο με λιγοτερο η περισσοτερο χρονο, με τσιτς η οχι. Το θεμα ειναι να σε διασκεδαζει και να σε κανει να ταξειδευεις νοερα σε αλλους κοσμους. Κατι σαν "ηθελα ναμουν βασηλιας στα παραμυθια της γιαγιας" Διαβαζω καποιους που θελουν να κανουν ρεκορ, "τελειωσα το ταδε παιχνιδι σε 62 ωρες" ο ενας, "59 ωρες και 20 λεπτα" ο αλλος και γελαω. Αλλα δημοκρατια εχουμε.
 
Γενικά δεν μου αρέσει να ζορίζομαι πολύ στα video games, τουλάχιστον όχι πια. Η εποχή που έχανα τον ύπνο μου προσπαθώντας να ανακαλύψω τους μοχλούς και τα κρυμμένα δωμάτια στο Hexen ή να λύσω τους γρίφους του Mist έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, αν μπω στο τριπάκι των προγραμματιστών (αν και δεν δεν παίζω συχνά) θα είναι μέχρι το σημείο που μου φαίνεται λογικό, ή μέχρι εκεί που αρχίζει να με κουράζει. Τώρα, να βρω πως να ανοίξω το ντουλάπι για να πάρω το κλειδί για να ξεκλειδώσω το ψυγείο για να πάρω το μπισκότο για να το δώσω στον παπαγάλο για να μου πει το σύνθημα...., το θεωρώ χάσιμο χρόνου, δεν με ενδιαφέρει να το κάνω πια, δεν με γεμίζει. Cheats και walkthroughs ναι, αλλά για ένα ρετρό παιχνίδι που κάπου κόλλησα.
 
Κάθομαι και παίζω Arx Fatalis και Outer Wilds αυτή την περίοδο!! Αυτά τα δύο games δεν μπορώ να τα παίξω χωρίς walkthroughs γιατί έχουν σχεδιαστικά ελαττώματα!!!

Το ίδιο και το Total War: Medieval 2. Άρχιζα campaign και στον 30ο γύρο, τρία κράτη μου κήρυξαν τον πόλεμο!!!! Walkthrough για να δώ, πως δουλεύει η διπλωματία!! (Hint: Δεν δουλεύει!!! It's broken)!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν δηλαδή!!!!
 
Μόνο cheats, trainers και walkthrough για μενα εδώ και χρόνια...δεν εχω την διαθεση το χρόνο και τα αντανακλαστικά πλέον για να παίζω τα παιχνίδια όπως ακόμα και δέκα χρόνια πριν! Πλέον θέλω να διασκεδάζω και να ξεκουραζομαι τον λίγο χρόνο που μπορώ να αφιερώσω
 
Εχω ανοιξει ιδιο θεμα πριν καμια δεκαρια χρονια ομως ουτε θυμαμαι που ακριβως ειναι εδω μεσα με τα τοσα θεματα που εχω ανοιξει:p:p:p:p.Αρχικα να πω πως καθε αποψη ειναι σεβαστη αφου ο καθενας απο μας εχει τα δικα του θελω,της δικες του αντοχες,ελευθερο χρονο,κουραση με την δουλεια,οικογενεια κλπ κλπ οπως και καποιο ρολο παιζει και το θεμα της ηλικιας αν και σαυτο η αποψη μου ειναι καπως διαφορετικη.Για μενα παντως οι λεξεις cheats,walkthrough,trainers ειναι απαγορευμενες απο 7 χρονων που μπηκα στον μαγικο κοσμο του gaming μεχρι τα 43 που ειμαι σημερα.Προσωπικα ειμαι πολυ μεγαλος εγωιστης και δεν θα επετρεπα στον εαυτο μου να με νικησει καποιο παιχνιδι σε σημειο που θα τα παρατουσα και θα χρησιμοποιουσα καποιο cheat για να το τερματισω η καποιο walkthrough αν κολλουσα σε καποιο σημειο ειδικοτερα στα JRPGS που ειναι το αγαπημενο μου ειδος μετα τα arcades.Αυτο που πιστευω ειναι πως τα arcades ειναι ο λογος που με γαλουχησαν στον gamer που ειμαι ολη μου την ζωη και οχι μονο ο εγωισμος και η ξεροκεφαλια μου αφου στα arcades δεν υπηρχε η δυνατοτητα για cheats κλπ και το μονο που μετρουσε για να τερματιστει καποιο παιχνιδι ηταν αποκλειστικα η ικανοτητα του gamer και τιποτα αλλο γιαυτο και παντα λεω πως η επιτομη των ικανοτητων στα videogames ειναι πρωτα απ'ολα τα arcades μετα απο αυτα τα παιχνιδια της 8/16bit εποχης και μετα ολα τα υπολοιπα.

Τελως παντων για να μην πολυλογω και κουραζω ειμαι κατα οσο δεν παει με το θεμα cheats και walkthrough και κατι τελευταιο προσωπικα με εχει κουρασει παρα πολυ το θεμα Dark Souls και το θεωρω απιστευτα υπερβολικο γιατι ναι μεν μιλαμε για παιχνιδια που εχουν την δυσκολια τους ομως μην τρελαθουμε κιολας και εχω την αποψη μου οχι με λογια του αερα η με παρακολουθση videos στο YouTube αλλα γιατι τα εχω τερματισει ολα.Oπως ειπε πολυ σωστα ο Τασος (Imgema) ποιο πανω που συμφωνω απολυτα σε ολα τα Demon Souls,Dark Souls κλπ απλα εγιναν μοδα κυριως απο διαφορους YouTubers που παιζοντας πανω κατω μονο αυτα τα παιχνιδια και γεμιζοντας τα καναλια τους με βιντεο παλι μονο απο αυτα γεννηθηκε ο μυθος των ποιο δυσκολων παιχνιδιων και να χαμε να λεγαμε την στιγμη που ολους αυτους αν τους βαλεις να παιξουν καποια arcades η παιχνιδια της 8/16bit εποχης η διαφορα indie games οπως το Cup Head για παραδειγμα που ανεφερε και ο Τασος δεν προκειται να περασουν ουτε την πρωτη πιστα.Αυτα απο μενα την κανω για να παω να παιξω κανενα κλασσικο arcade χωρις cheats βεβαιως βεβαιως :headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude:
 
Πλέον και να θέλεις να βάλεις cheats, στις κονσόλες τουλάχιστον τα έχουν αφαιρέσει. Για υπολογιστές υπάρχουν trainers και cheat engine, αλλά υπάρχουν και άτομα που τα χρησιμοποιούν και online δυστηχώς. Επίσης με εκνευρίζει που κλειδώνουν πίστες και χαρακτήρες ή βάζουν ψεύτικα χρήματα, αναγκάζοντας σε να τερματίζεις τα παιχνίδια πολλάκις για να τα ξεκλειδώσεις. Για τα παλιά παιχνίδια τουλάχιστον μπορείς να κατεβάσεις σωσμένα παιχνίδια που είναι όλα ξεκλειδωμένα.

Αλλα κατήργησαν και αυτά γιατί τα κλειδώνουν πλέον για DLC. Και μιλάμε για dlc που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αυξάνουν τα στατιστικά και να κάνουν ευκολότερο το παιχνίδι.

Αλλά γενικά περισσότερη διασκέδαση έχω να παίζω έστω τις πρώτες 2-3 πίστες καλά χωρίς cheats ή άπειρα κέρματα, παρά να τερματίζω όλο το παιχνίδι παίζοντας χάλια. Θα το κάνω μόνο και μόνο για να εξετάσω τη δυσκολία του παιχνιδιού και να δω πώς είναι φτιαγμένο.
 
Ξεκινησα το πρωτο dark souls την εκδοση remastered στην CRT τηλεοραση μου με trainer και εβαλα την επιλογη unlimited health ωστε η μπαρα ενεργειας να ειναι παντα γεματη και να μην πεφτει καθολου.

Το παιχνιδι ειναι φανταστικο και δεν αντιμετωπισα απολυτως κανενα προβλημα στο να βγαζω εχθρους και αρχηγους με unlimited health :fafoutis::fafoutis::fafoutis:

CRT γραφικαρες - φοβεροι εχθροι - αρχηγοι - μαχες οπως και φοβερα τοπια προσφερουν μια τεραστια διασκεδαση και σε συνδιασμο με ζεστο καφεδακι ειναι οτι πρεπει τωρα τον χειμωνα.

Τι ωραια που ειναι τα videogames /ρετρο και συγχρονα. Πρεπει να ξεκινησω και το alan wake 2 στην CRT και αναμενονται και νεα μεγαλα βηματα στα γραφικα μεσα στο 2024 για πολλες παιχνιδαρες.
 
Πρώτη και τελευταία φορά ήταν το λεγόμενο "elixir of life" για παραπάνω ζωές στο Double Dragon II, έπειτα δεν ξανασχολήθηκα με cheats.
 
Πίσω
Μπλουζα