Πόσο παλιός παίχτης είστε και τι retro hardware εχετε;

filip72

RetroWannaBe
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
62
Αντιδράσεις
1
Πιστεύω πως είμαι απο τους πολύ παλιούς παίχτες

Ξεκίνησα απο το 1979 στο ουφάδικο της γειτονιάς μου με το θρυλλικό space invanders. Σε΄λίγους μήνες ήρθε στο σπίτι ένα atari 2600 το οποίο διστυχώς δέν έμεινε για πολύ καιρό (μερικούς μήνες μόνο και μετα το έδωσαν αλλου οι δικοί μου τότε)..γιατί άραγε;; πολύ δύσκολο να το μαντέψετε φαντάζομαι..:biglaugh::biglaugh:

Απο κεί και μετά, πέρασαν γύρω στα 3-4 χρόνια απ' όπου και έγινα συστηματικός παίχτης μέχρι που αποσύρθηκαν πιά τα ηλεκτρονικα

Απο το 1985 και μετά όμως, ήμουνα ασύμφορος για τα ουφάδικα γιατί με ένα δεκάρικο και αργότερα εικοσάρικο, μπορούσα να παίζω ώρες ατελείωτες, και μετα ότι παιχνίδια είχα κερδίσει(στα flipper και στο bomb jack ειδικά το οποίο παίζω ακόμα, αλλα βέβαια αραιά και πού τώρα πιά και για λίγο λόγω υποχρεώσεων βεβαίως)

Τα retro μου harware, είνια τα εξής:

1) atari 2600

2) commodore 64

3) commodore 128d

4) spectrum+2

5) amiga 500

6) amiga 1200

Έχω επείσης, πολλές πλακέττες ηλεκτρονικών παιχνιδιών μαζί με κουβούκλιο, και μια οθόνη από amiga στην οποία έχω βάλει καλωδίωση jamma για να δουλεύουν τα παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο, παίζουν όλες οι πλακέτες, οριζόντιες και κάθετες, γυρνώντας απλά την οθόνη αναλόγως

Οι πλακέττες που έχω είναι οι εξής:

1) 2 bomb jack

2) 4 crazy kong (2 εύκολα και 2 δύσκολα για όσους θυμουνται τη διαφορα)

5) 2 nibbler

6) lady bug

7) pinball action

8) super bobble bobble

9) phoenix

10) tehkan world cup

11) tetris

12 ms pacman

13) frogger

14) moon cresta

15) galaxian

16) the pit

17) wonder boy 2

18) kung fu master

19) three wonders

Ήταν και κάποιες άλλες τις οποίες έδωσα και το μετάνοιωσα:

2 pengo και ghosts'n goblins διστυχώς..

Εσείς τί έχετε και ποιό είναι το αγαπημένο σας retro παιχνίδι;

Εμένα Έίναι τα bomb jack, crazy kong kai pengo

Περιμένω απαντήσεις σας για κουβέντα γύρω απο τα παιχνίδια που μας αρέσουν :)
 
Welcome,θα βρεις πολλους ομοιοπαθεις εδω μεσα.

Ενδιαφερουσες πλακετες!
 
ARKANOID ...... και ξερώ μπιφτέκι!!!! Που θα μου πάει..... θα τρακάρω κάπου, κάποτε ένα κουβούκλιο με δ'αυτο μέσα, θα βάλω ένα σκαμπό μπροστά του και δεν θα ξανασηκωθώ ποτε!! :biglaugh::biglaugh:
 
filipas την πλακέτα του Wonder boy 2 την πουλάς?Έχω μια καμπίνα και δεν έχω πλακέτες!!!!
 
Καλως ηρθες filippas1972 με τα Retroκαλουδια σου.
 
akmakas den tin poulao alla an endiaferesai mporo na sou po kapoious pou exoun akoma plaketes pros polisi mipos exoun

teflon epeisis mporo na sou doso ki esena to til kapoiou pou exei akoma mixanimata an theleis

kai an eiste tixeroi mporei kai na vreite

ego pantos exo vrei 2 kouvouklia petamena to ena me mia plaketa froutakia kai to pira spiti( to kouvouklio to girisa se katheti othoni gia na tairiazei me tis perissoteres plaketes mou

kai to allo ena ksaploto 28ari to xarisa se ena filo o opoios elege oti endiaferotane na to mazepsei klp alla telika mallon to petakse..

na to ksera den tha tou to dina tha to xariza se opoion apo sas to ithele distixos...
 
Ωραία στείλε μου αν θες με PM το τηλέφωνο του παιδιού να δω τι πουλάει και πόσο.....
 
Ξεκινισα καπου στα 3-4, με την amiga και το amstrad του ξαδερφου μου! Καπια στιγμη γυρο στα 6 (νομιζω...) ειχα το δικο μου sega megadrive II, αργοτερα μια ψευτοκονσολα με παιχνιδια οπως super mario, wonderboy κλπ, και μετα πια μπηκα στον χορο των pc, αν και καπου εκανα ενα συντομο διαλημα με ενα x-box, αλλα μολις τερματισα το halo 2 (που ητανε και ο λογος που το ειχα παρει), κια αφου δεν ειχα αλλα παιχνιδια, και ουτε υπηρχε περιπτωση να σκασω 50 ευρο για ενα παιχνιδι, το πουλισα...

Τωρα που το σκευτομαι... Η gaming εμπειρια μου ειναι κυριος με μηχανιματα αλλων... (amiga, amstrad,pc του ξαδερφου, snes και pc της ξαδερφης, sega saturn φιλου, playstation φιλων, plastation 2 φιλων, gamecube φιλου, gameboy δανεικα....)

Τωρα εχω στην κατοχη μου μια amiga (την εχω κανεναν μηνα, αλλα δεν εχω δισκετες.... ουτε μια...! :p ) και μια ψευτοκονσολα των 10 ευρο, και καλα sega megadrive II. Και ενα pc 6ετιας, που μαλλον μπορει να θεωριθει ψιλορετρο, αφου πρωτου κλεισουν 6μηνο εχουν παλιωσει...!
 
Dark_kronos είπε:
μια ψευτοκονσολα των 10 ευρο, και καλα sega megadrive II.
αυτη η κονσολα ειναι απιστευτη. την πουλανε ακομα και ακομα πουλανε και κασετες. μοιαζει με mega drive II αλλα μεσα εχει αντιγραφες παιχνιδιων του NES αν δεν κανω λαθος. εχω και εγω 2 τετοιες ιδιες και 3-4 κασετες αλλα με τον καιρο τα χειριστηρια χαλασαν. εχω λιωσει ααααααααπειρες ωρες με αυτη την -ο θεος να την κανει- κονσολα.
 
Φυσικα και πολυτε ακομα! Εγω την πειρα πριν καναν χρονο! Και προσφατα ιδα (στο ιδιο μαγαζι) να πωλειτε ακομα, και μαλιστα ειχανε πιο πολες απο οτι οταν την ειχα παρει, οποτε πωλειτε και φερνουν καινουργιες!

Εμφανισιακα ειναι οντως σαν το megadrive II, και μεσα εχει supermario, duck hunt (δυστιχος εμενα δεν λειτουργει το πιστολι, οποτε δεν μπορω να παιξω...) και κατι αλλα αθλητικα.

Κασσετες δυστιχος δεν εχω βρει.... Και μαλιστα τελευτεα μου κανει κατι ακυρα με τα καλωδια εικονας... Λεω να παω να παρω καμια καινουργια!
 
teflon είπε:
ARKANOID ...... και ξερώ μπιφτέκι!!!! Που θα μου πάει..... θα τρακάρω κάπου, κάποτε ένα κουβούκλιο με δ'αυτο μέσα, θα βάλω ένα σκαμπό μπροστά του και δεν θα ξανασηκωθώ ποτε!! :biglaugh::biglaugh:
Αμάν!!! :eek: Εγω το εγραψα αυτο το "ξερώ" ???? :eek: o_Oo_O

 


 
[edit - Φιλε filippas72, για τις Αγγελιες εχουμε συγκεκριμενο subforum να ποσταρεις - οταν θα εισαι οκ βεβαια. ]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
teflon είπε:
Αμάν!!! :eek: Εγω το εγραψα αυτο το "ξερώ" ???? :eek: o_Oo_O  


dont worry,ειναι αττικοβοιωτικη συνταξη,δοτικη του "ξερο"που το ομικρον γινεται ωμεγα και συνανταται σε κειμενα της φιλοσοφικης σχολης των εσκεμμενως ανορθογραφων,με κυριο εκφραστη τον Δωκκενιδη(6ος αιων π.Χ)

οσο για το αλλο το ποιο αρχαιο μπλιμπλικι που θυμαμαι,ηταν ενα ημι-ηλεκτρονικο υποβρυχιο που εκτοξευε τορπιλες σε πλοια που περνουσαν,ηταν σε δυο επιπεδα και η πορεια της τορπιλης καθοριζοταν με..φωτακια.επαιρνε...διφραγκο!και ολα τα λεφτα ηταν το αληθοφανες περισκοπιο!

για κονσολες ειμαι εκτος..το αταρι με το τεννις και ενα παλαιολιθικο ποδοσφαιρακι της Mattel ,που δουλευει τελεια!θα το φωτογραφισω,υποσχομαι.μεχρι εκει.το ουφαδικο ειχε και το χαρακτηρα της "αγορας"η του "φορουμ"..
 
Εγώ μπήκα στο παιχνίδι σχετικά αργά. Αρχές 80 με το pacman και Super Smash bros σε arcades. Συνέχισα με μία άγνωστη για μένα κονσόλα που μου δώρισαν και μετά στο Atari 2600. Ακόμα θυμάμαι το 1ο Combat που έπαιξα με τον πατέρα μου.
 
εμενα το ερεθισμα περα απο τα μπλιμπλικια στο καραβι για ζακυνθο τα καλοκαιρια ,το εδωσε η νονα μου η οποια μου μιλαγε για τα 2 εγγονια της τα οποια επαιζα με ενα 2600...ετσι μπηκα στο τρυπακι και αρχισε το ψησιμο του πατερα..αυτο καπου το 83...πρωτη εικονα το outlaw...αργοτερα ηρθε το γυμνασιο με amstrad cpc 6128 colour ανταλαγες στα διαληματα με δισκετες κλπ..εκει η πρωτη εικονα στον αμστραντακο ηταν το arcanoid ενα σκοτεινο απογευμα στο σπιτι φιλου με πρασινο μονιτορ...αυτη την εικονα δεν θα την ξεχασω ποτε...

μαλλον θα κανω υπνωση για να ξαναζησω αυτες τις εποχες...
 
Εγω πρωτοηλθα σε επαφη με τα videogames μεσω των arcades,με τα πρωτα παιχνιδια που θυμαμαι να εχω παιξει το pacman και το popeye.Λιγο αργοτερα το 1989 o πατερας μου ειχε ενα μικρο μαγαζι arcade και πηγαινα στα κλεφτα και επαιζα εκει.Επισης πολλοι φιλοι μου ειχαν amstrad,spectrum και c64 και επαιζα σε αυτους.

Την ιδια χρονια πηρα τη πρωτη μου κονσολα,ενα atari 2600 απτο μοναστηρακι(απομιμηση φυσικα με 128 παιχνιδια στη μνημη).

Αργοτερα ηρθαν τα famiclones(απομιμησεις nes,ποτε original,ακομα και σημερα μου αρεσουν),gameboy,master system,megadrive,snes,amiga 500(θυμαστε τα amiga clubs που πηγαιναμε και παιζαμε amiges με την ωρα?),saturn,playstation,dreamcast,ps2,xbox,gbadvance,ngage κτλ

Σε arcades επαιζα μεχρι και το 2009 oπου ταξιδευα στο εξωτερικο.

Πολλα λεφτα εχουν ξοδευτει σε αγορες,ενοικιασεις κτλ

Τωρα δεν εχω τιποτα απολαυτα καθως τα εξομοιωνω στο pc,δε μενδιαφερουν να τα συλλεγω και εχω επικεντρωσει το ενδιαφερον μου στο mame και στις multigame πλακετες.
 
Να με συμπαθάτε που χαλάω την χαρούμενη ατμόσφαιρα, αλλά...

...η ενότητα εδώ ονομάζεται:

Ρετρό Τεχνολογίαretro-tech ΕΚΤΟΣ απο computers και consoles
 
Μωρε σε συμπαθαμε :D αλλα αυτη η ενοτητα ονομαζεται Retro gaming/Computing ;)
 
καλα τα λεει ο Ace. Τα μετεφερα εγω στη σωστη θεση οταν επισημανε τη κακοφωνια ;)
 
Τι λετε ρε παιδια? λιγο πολυ ολοι την ιδια λοξα εχουμε δεν κανονιζουμε κανενα τουρνουα (ανεξαρτητως παιχνιδιου arcade η computer) με σκοπο τη γνωριμια μας κυριως και την ανταλλαγη αποψεων για τα αγαπημενα μας παιχνιδια?
 
Πίσω
Μπλουζα