Πόσο ρετρό είναι ο σύντροφός σας;

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.575
Αντιδράσεις
28.385
Οταν λεω συντροφος, εννοω το/τη συζυγο σας η το δεσμο σας.

Προσωπικα δε θα ελεγα πως ο αντρας μου ειναι ρετρο και αυτο ειναι κατι που το ηξερα απο προτου παντρευτουμε.

Οι ταινιες που θελει να βλεπει ειναι εγχρωμες και καινουργιες και γκρινιαζει μαζι μου που βαζω συνεχως ασπρομαυρες. Εχει και το δικιο του βεβαια γιατι τον εχω τρελανει τον ανθρωπο. Ακομα ομως κι οταν βαζω εγχρωμες (μεχρι και δεκαετια του '60 μετα βιας) ειναι παλι πολυ παλιες για τα γουστα του και δυσανασχετει. Εν τω μεταξυ εγω, πονηρα σκεπτομενη, βαζω καποιες φορες να παιζουν ολοκαινουργια εργα τα οποια ως γνωστον ειναι τιγκα στη βια, στο αιμα, στη βωμολοχια και ολα αυτα τα ωραια πραγματα που χαρακτηριζουν την Τεχνη του σινεμα στην εποχη μας. Ετσι μολις αρχιζουν οι επιμαχες σκηνες αρχιζω κι εγω να του λεω "Ειδες που θελεις να βλεπουμε καινουργια;" και την αλλη μερα βαζω ενα ασπρομαυρο του '40 για να' ρθουμε στα ισα μας. :)

Ο παλιος ελληνικος κινηματογραφος ειναι η μονη εξαιρεση που κανει ο αντρας μου οσον αφορα το ασπρομαυρο. Το κακο ειναι πως θελει να βλεπει αποκλειστικα κωμωδιες (τρελαινεται με το Θα σε κανω βασιλισσα) ενω εγω προτιμω τα δραματα. Δωσε μου ασπρομαυρο του Δαλιανιδη με τη Ζωη Λασκαρη και παρε μου την ψυχη! Τα βρισκουμε ομως βαζοντας ποτε το ενα ειδος και ποτε το αλλο για να μην παραπονιεται κανεις.

Στον αντρα μου εχω μεταδωσει την αγαπη για την αισθητικη του '50. Οχι στο βαθμο παθους που την εχω εγω, αλλα του αρεσουν κι εκεινου καποια αντικειμενα της εποχης και τωρα πια τα αναγνωριζει ευκολα βλεποντας τα. Δε θα ελεγα ομως οτι ειχε ασχοληθει με το θεμα αυτο προτου γνωριστουμε.

Τωρα οσον αφορα το Retromaniax, γνωριζει την υπαρξη του, αλλα δεν το διαβαζει. Με βλεπει πολλες φορες στο λαπτοπ και καταλαβαινει οτι ασχολουμαι με το φορουμ εκεινη την ωρα, αλλα δε διανοειται καν να συμμετασχει ο ιδιος. Του εχω πει οτι ειναι κατι για ανθρωπους που ασχολουνται με το ρετρο κι οτι το αγαπω πολυ. Με αφηνει να κανω το κεφι μου αρκει ομως να μην το παρακανω και νιωσει παραμελημενος. Προσεχω οσο μπορω κι ευτυχως δεν εχουμε προβλημα.

Το σιγουρο ειναι πως η πορεια μου μεσα στο φορουμ ειναι και θα παραμεινει μοναχικη οσον αφορα την παρουσια του αντρα μου εδω.

Δε με πειραζει καθολου ομως γιατι ολα αυτα τα περιμενα μια που τα γνωριζα εξ' αρχης. Το οτι ο ιδιος με στηριζει και δε μου στερει αυτη τη χαρα, μου ειναι ηδη υπεραρκετο.

Εσας ποσο ρετρο και ποσο....ρετρομανιαξ ειναι ο συντροφος της ζωης σας;
 
Πάρα πολύ, περισσότερο δεν γίνεται θα έλεγα.

Γιατί πολύ απλά ανέχεται εμένα! (Προς το παρόν)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτι άσχετο σε σχέση με όλα όσα διάβασα...Ταιριάζουμε πολύ εμείς οι δυό Bambinella...στα γούστα των ταινιών μην παρεξηγηθώ!!! #)
 
Η γυναικα μου αντιπαθει το ρετρο και φρικαρει με το retromaniax!
 
tonytony είπε:
Κάτι άσχετο σε σχέση με όλα όσα διάβασα...Ταιριάζουμε πολύ εμείς οι δυό Bambinella...στα γούστα των ταινιών μην παρεξηγηθώ!!! #)
Eνα πραγμα θα' θελα πολυ να δω, tonytony, αναμεσα σε σενα και τον αντρα μου. Να κανετε συζητηση για τη Βουγιουκλακη!

Εσυ τη λατρευεις κι εκεινος τη σιχαινεται. Για να καταλαβεις περι τινος προκειται, στην ταινια Η νεραϊδα και το παλικαρι, στη σκηνη του γλεντιου οπου η Αλικη πρωτογνωριζει τον Παπαμιχαηλ ενω χορευει, ο σκηνοθετης της κανει κατι πολυ κοντινα πλανα στο προσωπο και καθε φορα που τα βλεπει ο αντρας μου την αποκαλει αρουραιο!

Να σας ακουγα μονο να μιλατε μαζι για εκεινη και τι στον κοσμο! :D
 
Η γυναίκα μου δεν ασχολείται με το ρετρό και δε τη νοιάζει τι κάνω στο retromaniax!
 
bambinella 100 είπε:
Eνα πραγμα θα' θελα πολυ να δω, tonytony, αναμεσα σε σενα και τον αντρα μου. Να κανετε συζητηση για τη Βουγιουκλακη!Εσυ τη λατρευεις κι εκεινος τη σιχαινεται. Για να καταλαβεις περι τινος προκειται, στην ταινια Η νεραϊδα και το παλικαρι, στη σκηνη του γλεντιου οπου η Αλικη πρωτογνωριζει τον Παπαμιχαηλ ενω χορευει, ο σκηνοθετης της κανει κατι πολυ κοντινα πλανα στο προσωπο και καθε φορα που τα βλεπει ο αντρας μου την αποκαλει αρουραιο!

Να σας ακουγα μονο να μιλατε μαζι για εκεινη και τι στον κοσμο! :D
Να το κανονίσουμε τότε! ;)
 
Ωραίο θεματάκι. Βασικά δε θυμάμαι ποτέ να ήμουν με γυναίκα που να νοσταλγεί εκείνες τις εποχές. Μερικές κωμωδίες του 60, κυρίως αυτές που προτιμάμε η πλειοψηφία, αλλά μέχρι εκεί.

Αντιθέτως εγώ από τότε που ξεκίνησα στο φόρουμ, εχω γίνει ρομαντικός, με την έννοια ότι όχι μονο νοσταλγώ τις εποχές που έζησα αλλά κι εκείνες που έζησαν οι δικοί μου στα νιάτα τους.

Και μιλάμε για τα παντα, κυρίως κινηματογράφος και μουσική.

Αφτα....

DINO είπε:
Η γυναίκα μου δεν ασχολείται ....... δε τη νοιάζει τι κάνω στο retromaniax!
Δεν τη νοιάζει το ενα δεν τη νοιάζει το άλλο.....να ρωτήσω, τηλέφωνα έχετε ανταλλάξει; :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Ωραίο θεματάκι. Βασικά δε θυμάμαι ποτέ να ήμουν με γυναίκα *snip*
.:diablotin: :diablotin: :diablotin:

:supergrin: :supergrin: :supergrin:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ΔΕΝ την λέω στον Ρίγανη! Επίσης ΕΧΩ γυναίκα. Απλά έφαγα μια φλασιά του ποιός είναι ο θεωρητικά ιδανικός τρόπος να μην αντιμετωπίσει κάποιος προβλήματα από το έτερον ήμισυ με τις ρετρο-λόξες του. Και ο τρόπος που ξεκίνησε ο Ρίγανης την φράση του μου φάνηκε καλός για να κάνω λίγο πρωινό βλακ χιούμορ. Αν χαμογελάσατε καλώς, αν όχι sorry... :)
 
Πολύ ωραίο και σημαντικό θρεντ.

Κάτι που πάντα με πείραζε όταν ήμουν σε σχέση ήταν η παντελής έλλειψη κοινής αναφοράς σε μουσικά θέματα.

Κάτι όμως που βρήκα στη σύζυγο μου και συχνά - πυκνά της κάνω αναφορά στους παρακάτω στίχους:

Έλα στʼ όνειρό μου και περπάτησε

κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη

κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές


θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε



θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία

ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές

Η σύζυγος λοιπόν, δεν είναι ρετρό με την έννοια της ''τρέλας'' που έχουμε εδώ μέσα, είναι όμως σε πολλές πτυχές της ζωής της έστω και εν αγνοία της που ωστόσο είμαι σε θέση να αναγνωρίσω.

Κάτι άλλο σημαντικό, η μητέρα της (δεν ζει πλέον) άκουγε και είχε δίσκους στα late 70s ακριβώς με ότι άκουγα και ακούω εγώ σήμερα! Αυτό την είχε ''κολλήσει'' αρκετά.
 
H κοπελα που ειμαι μαζι της τωρα ειναι 24 χρονων και δεν εχει καμια τρελη σχεση με το ρετρο περα απο καποιες ελαχιστες παλιες ξενες κυριως ταινιες που μπορει να κατσει να δει και καποια μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου τραγουδια που θα κατσει να ακουσει.Το πιο ρετρο που εχω βιωσει μαζι της ειναι μεσα στο καλοκαιρι που με ειχε πει πως οταν ηταν πολυ μικρη ο αδερφος της ειχε ενα ΝΕS και επαιζε τον mario που πηδουσε κατι βαρελια που τα πετουσε ενας γοριλας εννοωντας το Donkey kong οποτε εστεισα και γω το NES με το Donkey kong να παιξουμε να γουσταρουμε αλλα μετα απο ουτε 5 λεπτα που επαιξε αναφωνησε πως ειναι δυνατων να επαιζε αυτο το παιχνιδι εστω και πιτσιρικα οποτε και το παρατησε.Φυσικα εγω εκατσα μετα και επαιξα κανενα τριωρο γιατι ειναι το τριτο αγαπημενο μου παιχνιδι μετα απο τα pacman και gosts'n goblins και την επομενη μερα με κρατουσε μουτρα χαχαχαχαχαχα :p

Οσο για το retromaniax στην αρχη της σχεσης μας με παρακολουθουσε στα υπουλα οταν ασχολιομουνα και εγραφα στο forum γιατι νομιζε πως ψαχνω για ''γκομενακια'' οπως ειχε πει χαχαχαχαχαχαχαχα :rofl: :rofl: :rofl: Οταν πηρε χαμπαρι τι τελικα ειναι το retromaniax με μια εκφραση απεχθειας το δεχτηκε δεν ξερω γιατι και απο τοτε ουτε καν γυρναει στην οθονη του pc οταν ημαστε μαζι και τυχον να ασχολουμαι με το forum.
 
Η γυναίκα μου δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρετρό. Αν και γνωρίζει και θυμάται πολλά από αυτά για τα οποία εμείς συζητάμε με ενθουσιασμό εδώ (κυρίως τα σχετικά με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο), δεν επιδιώκει τη συζήτηση για το παρελθόν. Ωστόσο, βλέπει με συμπάθεια τη δική μου αγάπη για το retromaniax και ποτέ δεν έχει εκνευριστεί με τη ρετρό πλευρά μου.
 
Καποια σχεση αυτο το διαστημα δεν υπαρχει,οποτε και εχω την ησυχια μου να ασχολουμαι με το retromaniax. :)

Βεβαια υπαρχουν οι δικοι μου,αλλα προτιμουν το "Μπρουσκο" και τον "Karadayi" . :D :p

Παλιοτερα οταν υπηρχε σχεση,ετυχε καποια στιγμη να παμε να δουμε καποια ταινια - για να μην της χαλασω το χατηρι -απο αυτες

τις αναλαφρες ρομαντικες κομεντι που της αρεσαν...
sleep.gif
"]
sleep.gif
[/url]...μιας λοιπον

και ειχαμε παει πολυ πιο μπροστα πριν αρχισει η ταινια -για να βγαλουμε εισητηρια,να παρουμε τα παρελκομενα κλπ...- ειπα να κανω

μια βολτα στο μαγαζακι που υπηρχε εντος με τα συλλεκτικα αντικειμενα απο τις ταινιες,ριχνοντας μια ματια βρηκα μια φιγουρα

του Darth Vader απο το Star Wars -all time classic ταινια,all time classic κακος... :worship: - και οπως ηταν φυσικο την τσιμπησα!!!! :D

Πραγμα που δεν το σεβαστηκε και δεν το καταλαβε στο ελαχιστο και η αντιδραση της ηταν να ξεστομισει

την εξης ατακα...."Τι ειναι αυτο? Ξιφομαχος? Πλακα μου κανεις!!! Μα καλα,ακομα με κουκλακια παιζεις;....Ελεος"... :points:

Οπως καταλαβαινετε ημουν ετοιμος να εκραγω.....
atomic.gif
"]
atomic.gif
[/url]...δεν φτανει αυτο,

μου εκανε και υποδειξη απο πανω για το τι πρεπει και τι δεν πρεπει....

....αυτο ηταν....:mad:...Φυσικα εννοειται οτι η καταληξη ηταν να παρει ποδι.... :ban:

Σιγα να μην κατσω να σου εξηγησω γιατι ασχολουμαι και γιατι κανω αυτο που κανω...Ασε μας κοπελα μου!!!! :eviltongue:

Αν στο μελλον βρεθει καποια συντροφος,δυο απαραβατες προυποθεσεις πρεπει να τηρει.... :boss:

1) Να της αρεσει το ρετρο σε οποια μορφη εκφραζεται αυτο.

2) Να αγαπαει τα playmobil all time classic παιχνιδι και αδιαπραγματευτο!!!! :sta2
 
Rygar είπε:
Δεν τη νοιάζει το ενα δεν τη νοιάζει το άλλο.....να ρωτήσω, τηλέφωνα έχετε ανταλλάξει; :p :p
Ο ένας κοιτάει τη δύση και ο άλλος την ανατολή...

Τα ετερώνυμα έλκονται...
 
stayros είπε:
Σιγα να μην κατσω να σου εξηγησω γιατι ασχολουμαι και γιατι κανω αυτο που κανω...Ασε μας κοπελα μου!!!! :eviltongue:

Αν στο μελλον βρεθει καποια συντροφος,δυο απαραβατες προυποθεσεις πρεπει να τηρει.... :boss:

1) Να της αρεσει το ρετρο σε οποια μορφη εκφραζεται αυτο.

2) Να αγαπαει τα playmobil all time classic παιχνιδι και αδιαπραγματευτο!!!! :sta2
Έχεις δίκιο. Αν ο/η υποτιθέμενος "σύντροφος" ξεκινάει μια σχέση έχοντας κατά νου να αλλάξει ένα βασικό κομμάτι του εαυτού σου και μάλιστα με χρήση προσβολών, δεν υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να βελτιωθούν αργότερα.

Για τις προυποθέσεις, εγώ νομίζω ότι μόνο σχετικά απαραίτητες είναι. Δεν είναι αναγκαίο να μοιραζόμαστε όλα τα πάθη μας με τον σύντροφο μας. Είναι το ίδιο σαν να λες "πρέπει οπωσδήποτε να βλέπουμε μαζί τον Ολυμπιακό" ή "πρέπει και εκείνη να συλλέγει γραμματόσημα". Ωραίο είναι μεν, αλλά όχι αναγκαίο σαν προυπόθεση. Αν όμως κάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποιός είσαι, οφείλει τουλάχιστον να το σέβεται. Ακόμα και αν η ίδια δεν το αγαπά.

Εγώ καιρό πριν παντρευτώ είχα δείξει στην γυναίκα μου τα "βουνά" της video game συλλογής μου και της είχα πει "Αυτά και εγώ πάμε πακέτο". Για να έχει χρόνο να το σκεφτεί και να αποφασίσει αν της κάνω όπως είμαι ή όχι. Αφού και αυτά ήταν ένα κομμάτι μου, καλώς ή κακώς. Δεν θα πω ότι δεν γκρίνιαξε ούτε μια φορά στα 11 χρόνια που πέρασαν, αλλά τουλάχιστον δεν με έπρηξε ποτέ. Και είναι και αυτό ένας από τους λόγους που είμαστε ακόμα μαζί, παρόλο που δεν έχει ιδέα από video games.
 
Έχει τόση σχέση με το ρετρό, όση και με την κβαντομηχανική... :p
 
Είναι πολύ πιο "ρετρό" από μένα.
 
stayros είπε:
Καποια σχεση αυτο το διαστημα δεν υπαρχει,οποτε και εχω την ησυχια μου να ασχολουμαι με το retromaniax. :) Βεβαια υπαρχουν οι δικοι μου,αλλα προτιμουν το "Μπρουσκο" και τον "Karadayi" . :D :p

Παλιοτερα οταν υπηρχε σχεση,ετυχε καποια στιγμη να παμε να δουμε καποια ταινια - για να μην της χαλασω το χατηρι -απο αυτες

τις αναλαφρες ρομαντικες κομεντι που της αρεσαν...
sleep.gif
"]
sleep.gif
[/url]...μιας λοιπον

και ειχαμε παει πολυ πιο μπροστα πριν αρχισει η ταινια -για να βγαλουμε εισητηρια,να παρουμε τα παρελκομενα κλπ...- ειπα να κανω

μια βολτα στο μαγαζακι που υπηρχε εντος με τα συλλεκτικα αντικειμενα απο τις ταινιες,ριχνοντας μια ματια βρηκα μια φιγουρα

του Darth Vader απο το Star Wars -all time classic ταινια,all time classic κακος... :worship: - και οπως ηταν φυσικο την τσιμπησα!!!! :D

Σιγα να μην κατσω να σου εξηγησω γιατι ασχολουμαι και γιατι κανω αυτο που κανω...Ασε μας κοπελα μου!!!! :eviltongue:

Αν στο μελλον βρεθει καποια συντροφος,δυο απαραβατες προυποθεσεις πρεπει να τηρει.... :boss:

1) Να της αρεσει το ρετρο σε οποια μορφη εκφραζεται αυτο.

2) Να αγαπαει τα playmobil all time classic παιχνιδι και αδιαπραγματευτο!!!! :sta2
ενώ αγαπητε συμφοφουριτη αν ειχες μια ρετρο κοπέλα τι θα γινότανε..αν έβλεπε τον darth vader. θα τον αρπαζε αυτή πιο γρηγορα από σενα και θα μαλλιοτραβιόσασταν για το ποιος θα τον έχει δικό του :D οποτε σκεψου και αυτην την περιπτωση παρακαλώ
 
Maddog είπε:
Έχεις δίκιο. Αν ο/η υποτιθέμενος "σύντροφος" ξεκινάει μια σχέση έχοντας κατά νου να αλλάξει ένα βασικό κομμάτι του εαυτού σου και μάλιστα με χρήση προσβολών, δεν υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να βελτιωθούν αργότερα.
Για τις προυποθέσεις, εγώ νομίζω ότι μόνο σχετικά απαραίτητες είναι. Δεν είναι αναγκαίο να μοιραζόμαστε όλα τα πάθη μας με τον σύντροφο μας. Είναι το ίδιο σαν να λες "πρέπει οπωσδήποτε να βλέπουμε μαζί τον Ολυμπιακό" ή "πρέπει και εκείνη να συλλέγει γραμματόσημα". Ωραίο είναι μεν, αλλά όχι αναγκαίο σαν προυπόθεση. Αν όμως κάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποιός είσαι, οφείλει τουλάχιστον να το σέβεται. Ακόμα και αν η ίδια δεν το αγαπά.
Εχω "καει" ηδη δυο φορες...οποτε ,καλυτερα να φυσαω και το γιαουρτι παρα να ξανακαω! ;)

αριαδνη είπε:
ενώ αγαπητε συμφοφουριτη αν ειχες μια ρετρο κοπέλα τι θα γινότανε..αν έβλεπε τον darth vader. θα τον αρπαζε αυτή πιο γρηγορα από σενα και θα μαλλιοτραβιόσασταν για το ποιος θα τον έχει δικό του :D οποτε σκεψου και αυτην την περιπτωση παρακαλώ
Φιλτατη Αριαδνη,ας υπηρχε και να αγαπουσε το ρετρο και χαρισμα της!!!! :)

Θα πηγαινα την επομενη μερα να παρω αλλη μια για την παρτυ μου εννοειται.... :D
 
Προς το παρόν την σύζυγο την έχω μυήσει στο μουσική ντίσκο. Τώρα όσον αφορά τα ρετρό βιντεοπαιχνίδια που πλέον κάνουν παρέλαση στο σπίτι κάποιες φορές δυσανασχετεί αλλά γενικά το ελέγχω. Από μόνη της όμως της αρέσουν περισσότερο οι ταινίες/σειρές δεκαετίας 80 και 90 οπότε κι εκεί συμφωνούμε.
 
Πίσω
Μπλουζα