Πότε είδαμε τελευταία φορά βιντεοταινίες στην τιβί;

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Αυτο που λεει ο τιτλος :D

Προσωπικά δεν εχω παρει ποτε βιντεοταινιες να δω στο βιντεο, μονο στην τηλεοραση εχω δει, ειδικα οταν αποτελουσαν 'χρονογεμιστρες' την καλοκαιρινη σεζον η οταν τα μικρα καναλια δεν ειχαν λεφτα για κατι καλυτερο.

Νομιζω ομως οτι εξαφανιστηκαν τα τελευταια χρονια, περιπου την ιδια εποχη οταν ο κοσμος αρχισε να σνομπαρει την κουλτουρα των 80 και επαψαν να ειναι της μοδας.

Μου κανει εντυπωση ομως πώς λογω κρισης, αλλα και λογω 'cult' status, κανενα καναλι δεν σκεφτηκε να τις εκμεταλλευτεί, μαζι με αλλες φτηνες λυσεις, δίπλα στις επαναληψεις σειρων και ασπρομαυρες ταινιες. Δεν αποκλειεται ομως να γινει κατι τετοιο προσεχως.

Αν θυμαμαι καλα, ο τελευταιος σταθμος που επεμενε στις βιντεοταινίες ηταν το Αλτερ, μεχρι πριν καποια χρονια (2006 η πριν).

Ετσι απο περιεργεια: θυμαται κανενας ποτε ακριβως, η περιπου, παιχτηκαν τελευταια φορα βιντεοταινιες απο καποιο σταθμο;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω πετυχει πριν κανα μηνα περιεργες ωρες (μεσανυχτα σαββατου,κυριακες πρωι) στο extra 3 το χωρις αυριο και το φανταροι για κλαμματα επισης πριν κανα χρονο πετυχαινα καποια απογευματα στο blue sky το ραντεβου με τον θανατο και το οι μπατσοι πουλανε την ηρωινη (μετα εμαθα οτι δουλευει εκει ο αλεξης διαμαντης οποτε αυτο μαλλον το εξηγει) σε αλλα καναλια ενω παλια ακομα και το μεγκα και ο αντεννα εβαζαν τετοιες ταινιες πλεον δεν μπορεις να δεις πουθενα νομιζω οτι στο κρητη tv και στο trt Βαζει γενικα σε επαρχιακα καναλια ειναι πιο ευκολο να πετυχεις τετοιου ειδους ταινιες
 
Rakeesh είπε:
Αν θυμαμαι καλα, ο τελευταιος σταθμος που επεμενε στις βιντεοταινίες ηταν το Αλτερ, μεχρι πριν καποια χρονια (2006 η πριν).
Και εγώ από το Alter τις θυμάμαι. Πράγματι από εκείνη την εποχή δεν έχω ξαναδεί βιντεοταινίες.
 
Πάντως εμένα μου λείπουν ο Τσάκωνας και ο Λεζές από το alter. Mου φαίνεται θα κάνω καμιά επιδρομή στο τελευταίο videoclub (80s) της περιοχής μου να σηκώσω ότι έχει φυαικά απομείνει.
 
Καλησπέρα.

Το alter θεωρείτε μεγάλο κανάλι ? Δεν ξέρω ίσως απο τότε που το ανέλαβε ο Χατζηνικολάου έγινε πιο ''ποιοτικό''.

Εν κατακλείδη ας πούμε οτι το alter ανηκει στα μεγάλα καναλια ,απο κει και πέρα πετιχένω ελληνικές βιντεοταινίες απο μικρά καναλια(extra-3 ,τηλεάστυ ,space, κτλ ,κτλ ) ακομα και σήμερα , αλλά βέβεα ανακυκλονονται όλο οι ιδιες και οι ίδιες.

Καμια 10αρια με 15αρια βιντεοταινίες ανακυκλονονται αυτές μόνο.
 
δυστυχως τις σνομπαρουν ολοι πολλες βιντεοταινιες επαιζαν στο new channel και το 0-6 ειχε προσπαθησει πριν 3 χρονια να κανει κατι τετοιο δειχνοντας μια ταινια καθε βραδυ αλλα το σταματησε
 
Έχω να δω τηλεόραση ούτε που θυμάμαι απο πότε. Τις προάλλες όμως θυμήθηκα και βρήκα να δω τις Φανταρίνες. giggle.gif
 
Shakti είπε:
Τις προάλλες όμως θυμήθηκα και βρήκα να δω τις Φανταρίνες. Προβολή συνημμένου 27331
Η συγκεκριμένη δεν είναι βιντεοταινία.

Για prime-time οι βιντεοταινίες καλές είναι. Προβάλονται ακομα ΜΟΝΟ για να γεμίσουν τηλεοπτικά κενά, σε περιοδους γιορτών και οχι απο όλα τα καναλια.Αυτή τη χρησημότητα έχουν πλέον.

Εγω αν είχα καναλι θα πεζα 3-4 τη μέρα.(Αθανατες 1990ς εποχές NEW chanell)
 
Το Alter είναι κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Όντως μέχρι το 2006-7 το Alter έδειχνε σε καθημερινή βάση βιντεοταινίες (τις πιο καλές από αυτές) και ελληνικό 80s (Ρόδα, Τσάντα και κοπάνα, Ψάλτη κτλ). Νομίζω τότε γράφτηκαν και τα περισσότερα TVRips αυτών των ταινιών που είναι διαθέσιμα. Αν θυμάμαι καλά ξεκινούσαν κάθε απόγευμα στις 5 και κάτι και τέλειωναν στις 7 παρά τέταρτο, πριν δηλαδή από το κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Το καλό της ιστορίας είναι ότι κάθε μήνα στο site του Alter ανακοινώνονταν όλες οι ταινίες που θα παιζόντουσαν, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να τις δει ή/και να τις γράψει.

Μετά το 2007 η cult hour του Alter εξαφανίστηκε. Λίγο καιρό αργότερα, στο TiVO, άρχισαν να εμφανίζονται όλες αυτές οι ταινίες (Τυχαίο; Δεν νομίζω!)

Παλιότερα μπορούσες να πετύχεις καμιά "Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα" στον ΑΝΤ1, αλλά πολύ σπάνια (πχ καλοκαιρινή περίοδο).

Το Κρήτη TV μέχρι και πριν λίγο καιρό τα Σαββατοκύριακα ξεκινούσε το πρόγραμμα του (11 με 12 το μεσημέρι) με βιντεοταινία (η οποία τις περισσότερες φορές ήταν παραγωγή της MASTER A.E. και συνήθως παντελώς άγνωστη). Ωστόσο παλιότερα (κυρίως την δεκαετία του 90) έδειχνε αρκετές ταινίες τέτοιου είδους. Πλέον και αυτό έχει σταματήσει την προβολή τους.

Σίγουρα σε αντίστοιχους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας μπορείς κάλλιστα να βρεις διαμάντια.
 
Oμως και το alter ''ανακυκλωνε'' τις βιντεοταινίες του. Για παράδειγμα (επιδή είμαι πολύ fun του είδους) θυμάμε χαρακτηριστικά οτι μια βιντεοτενία πεζοτανε τουλαχιστον με συχνότητα 1 φορα το μήνα ,ισως και περισσότερο.

Κατα τη γνώμη μου καλό είταν που σταμάτησαν γιατι τις είχε βαρεθεί ο κόσμος. Δεν είχε μεγαλη γκαμα ο σταθμός.

Τις εβλεπα ξανα και ξανα και η μονη χρησιμοτητα τους είταν να με...νανουρίζουν.

Επεζε σχεδόν πάντα βιντεοταινία του καραγιάννη (γιατι νομιζανε οτι ειταν πιο ποιοτικες), έχει μια 5ετια περιπου που σταματισαν.

Σχετικα με το tivo είχε πολλύ περισσότερους τιτλους απο αυτους που παιχτηκαν στο alter για αυτο είχε και απήχηση στον κόσμο.

Εγώ αγορασα 2-3 τευχη του tivo οπου βρήκα βιντεοταινίες που έψαχνα για χρόνια! (το περιοδικό πολύ πατάτα πάντος)

Για μένα παραμένει χρηση εποχή οι αρχες με μέσα των 1990ς ,οταν το new chanell προεβαλλε σοριδών βιντεοταινίες πολύ ''παρακμιακές'' και σπάνιες. Νομιζω τελικα οτι οι λάτρεις του είδους αυτο θέλουν περισσότερο.
 
Τελευταία βιντεοταινία που έβαλε ο Αντ1, ήταν πριν κανα δυο χρόνια. Ήταν εκείνη με την Αλιμπέρτη και τον Χρυσικάκο, που είναι σε ένα σχολείο. Μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί νομίζω είχε μπει σε ώρα υψηλής τηλεθέασης....
 
RIO είπε:
Τελευταία βιντεοταινία που έβαλε ο Αντ1, ήταν πριν κανα δυο χρόνια. Ήταν εκείνη με την Αλιμπέρτη και τον Χρυσικάκο, που είναι σε ένα σχολείο. Μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί νομίζω είχε μπει σε ώρα υψηλής τηλεθέασης....
Ενοεις το θυριοτροφείο αρένων vs θυλέων (1985) ,αυτο δεν ειναι βιντεοπαραγωγή. οπως και τα ρόδα τσαντα και κοπανα.
 
Και το EXTRA-3 βάζει καμιά φορά. Πριν κάνα μήνα, κάτι είχα πετύχει και μάλστα Σάββατο μεταμεσονύχτιο.
 
Και στο Αθηνα t.v ειχα πετυχει περσυ καποιες με τον Σωτηρη Τζεβελεκο.Νομιζω μια απο αυτες ηταν το "Ευτυχης,ο Δυστυχης" 1987 ! Και εγω απαιτω με την σειρα μου απο το Alter να αρχισει να ξαναβαζει.
 
argy είπε:
Και εγω απαιτω με την σειρα μου απο το Alter να αρχισει να ξαναβαζει.
Οχι με τον τροπο που έβαζε παντος. Με ανακυκλοση ολιγων βιντεοταινιών και με 1000000 διαφημίσεις ,κοβοντας τες με συνεπεια να χανονοται σκηνες. Λες και το κανε επιτυδες!

Το new chanell μάλιστα.
 
video80 είπε:
Οχι με τον τροπο που έβαζε παντος. Με ανακυκλοση ολιγων βιντεοταινιών και με 1000000 διαφημίσεις ,κοβοντας τες με συνεπεια να χανονοται σκηνες. Λες και το κανε επιτυδες!Το new chanell μάλιστα.
Καλα αυτο με τις διαφημισεις ειναι αρρωστημενο ακομα και τωρα :nono: !!Απο το τιποτα παντως αν το Alter βαλει ολες τις ταινιες που εδινε με το Tivo καλα θα ειναι γιατι ηταν αρκετες!

Καποιος παραπαναω ανεφερε το 0-6, πραγματικα εκανε τρομερη δουλεια αυτα τα 2 χρονια(αν θυμαμαι καλα) που εβαζε καθε βραδυ μια βιντεοταινια και μετα ενα εργο απο δεκαετιες 50'&60'. Κριμα που σταματησε και δεν ξερω και τον λογο.
 
argy είπε:
Καποιος παραπανω ανεφερε το 0-6, πραγματικα εκανε τρομερη δουλεια αυτα τα 2 χρονια(αν θυμαμαι καλα) που εβαζε καθε βραδυ μια βιντεοταινια και μετα ενα εργο απο δεκαετιες 50'&60'. Κριμα που σταματησε και δεν ξερω και τον λογο.
Ναι το θυμάμε το καναλι. Εβαζε τουλαχιστον 1 βιντεοταινία τη μέρα και πολλες φορές σπάνια.

Ωρεες απογευματινές στιγμές χαλάρωσης στον κόσμο των 1980ς κ ομως πρεπει να είχε ακροαματικότητα.

Ετιχε να δω τη βιντεοταινία με το μουστάκα που γυρισε μεσα στο ΜΙΝΙΟΝ και το ''τίμημα της λόξας'' .

Για να εκλεισε καποιος λογος σοβαρός θα ειπήρχε ή δεν θα ταν νομιμο ή δεν θα βγαζε τα έξοδα του(ποιος ξέρει).
 
video80 είπε:
Ναι το θυμάμε το καναλι. Εβαζε τουλαχιστον 1 βιντεοταινία τη μέρα και πολλες φορές σπάνια.Ωρεες απογευματινές στιγμές χαλάρωσης στον κόσμο των 1980ς κ ομως πρεπει να είχε ακροαματικότητα.

Ετιχε να δω τη βιντεοταινία με το μουστάκα που γυρισε μεσα στο ΜΙΝΙΟΝ και το ''τίμημα της λόξας'' .

Για να εκλεισε καποιος λογος σοβαρός θα ειπήρχε ή δεν θα ταν νομιμο ή δεν θα βγαζε τα έξοδα του(ποιος ξέρει).
το 0-6 υπαρχει ακομα εχει γινει και ψηφιακο μαλιστα βιντεοταινιες σταματησε να βαζει
 
Δεν το ξερα οτι ειπάρχει το καναλι ακομα. Εγω ετσι κ αλλιώς το ποιανα με χιονια. Μαλλον για αυτο το χασα εντελώς τώρα, επηδή μπήκε στα ψηφιακά.Πάντος δεν καναν καλά που κόψανε τις βιντεοταινίες απο το πρόγραμμα , το συγκεκριμένο είδος έχει σταθερο κοινο (για να μην πώ και αυξανόμενο).

Εαν σε περίπτωση που διαβάζει καποιος του καναλιού(0-6) αυτο το thread ,παράκληση συνεχίστε τις βιντεοταινίες ,είναι προς όφελος σας!
 
Πίσω
Μπλουζα