Ρετρο Φάρμακα και γιατροσόφια

εισαι σιγουρος οτι εισαι ...ζωντανος ??παντως εισαι...γλυκας και καυτο αγορι!!! :D :D(σε πειραζω συντροφε..)παντως για τις βεντουζες -ποτηρια δε σηκωνω κουβεντα!πιο δραστικο απο 5 μερες αντιβιωση!
 
Φέτες κρεμμυδιού,πάνω σε πρήξιμο στο γόνατο και σκεπασμένες με επίδεσμο για να τις κρατάει εκεί,είναι πρώτης τάξεως γιατροσόφι. Έχει αναφερθεί ξανά βέβαια,αλλά το επιβεβαιώνω. Κάνει θαύματα!

Επίσης,βιτάμ επάνω σε χτύπημα,για να αποφευχούν οι μελανιές. Το εφαρμόζω και αυτό αρκετά συχνά,με άριστα αποτελέσματα.
 
Και τα δύο υλικά για τις ενδείξεις που είπες αντικαθίστανται με πολύ καλύτερα αποτελέσματα με πάγο.

Αποδεκτό και στην επίσημη Ιατρική, όχι μόνο σαν γιατροσόφι. :)
 
Έχετε ακούσει για οδοντόκρεμα πάνω σε έγκαυμα;

Μάλλον λόγω μέντας ή μενθόλης κρατούσε το έγκαυμα δροσερό και το έκανε να θεραπευτεί γρήγορα.
 
don dokken, με ποιό τρόπο χρησιμοποιούσαν το σκόρδο για τα σπυράκια; Μπορείς να γράψεις λεπτομέρειες ;
 
audiodee είπε:
Έχετε ακούσει για οδοντόκρεμα πάνω σε έγκαυμα;Μάλλον λόγω μέντας ή μενθόλης κρατούσε το έγκαυμα δροσερό και το έκανε να θεραπευτεί γρήγορα.
την οδοντοκρεμα δεν την συνιστω.. :xm:

εβαλα μια φορα, ξεραθηκε πανω στο εγκαυμα και .. αντε να την βγαλεις μετα :cry:
 
Βεντούζες για όλα τα συμπτώματα


ξεμάτιασμα
για όλα τα συμπτώματα

Φιδές για όλα τα συμπτώματα


Λαπάς
για όλα τα συμπτώματα

Ύπνος (κοιμήσου και θα σου περάσει)

Φαϊ (φάε και θα σου περάσει)
 
ειχα απελπιστική ακμή

Στα 15 μου η ακμή με είχε καλύψει μέχρι τους ώμους και την πλάτη. Το δε πρόσωπό μου δεν βλεπόταν δεν θυμάμαι όμως να ένιωθα άσχημα για αυτό ή να ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω. Κάποια στιγμή μου αγόρασαν το clearasil (ήταν ένα λευκό πλαστικό μπουκάλι με ροζ εύοσμο υγρό μέσα) . Με το πρώτο πλύσιμο η ακμή μου φούντωσε ακόμα περισσότερο και άρχισε και να πονάει . Προφανώς είχα πάθει αλλεργία. Δεν το ξαναχρησιμοποίησα το clearasil . Αρχες καλοκαιριού του 85 μου δίνει η μητέρα μου ένα μπουκάλι με χάπια από μαγιά της μπύρας , η οποία είναι πλούσια σε ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Β . Κάποιος της είχε πει ότι κάνουν καλό στο δέρμα ,στα μαλλιά και στα νύχια. .Στην ετικέτα του μπουκαλιού έγραφε ότι τα χάπια πρέπει να καταναλώνονται μετά το φαγητό από αυτούς που τρέφονται κανονικά και πριν από το φαγητό από αυτούς που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος . Η μαγιά της μπύρας έχει τάση να φουσκώνει στο στομάχι και να δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Θέλοντας και ε΄γω , ως γνήσια εφηβη , να χάσω βάρος άρχισα να τις καταναλώνω πριν το φαγητό. Τα σπυράκια άργησαν να φύγουν (εξαφανίστηκαν τελείως το 1987) μέσα σε 5 μήνες όμως είχα χάσει 10 κιλά. Δεν το ομολόγησα ποτέ σε κανέναν.
 
κανείς άλλος από δω δεν θυμάται να έπαιρνε για αντιβίωση καλτσιπέν? Είχα τέτοια εξάρτηση απ΄το συγκεκριμένο που έβγαλα τον μπαμπά μου έξω νύχτα με απίστευτη βροχή γιατί άλλο δεν έπαιρνα με τπτ!

Σανοστόλ στο τριγωνικό μπουκάλι πρέπει να έχω κατεβάσει τόνους! Μετά πέρασα σε ένα Βι-ντεϊλιν καλό, δε λέω, αλλά καμιά σχέση με το προηγούμενο.

Επίσης θυμάμαι ένα δυναμωτικό σε αλοιφή με ροζ χρώμα και γεύση που θύμιζε ζαχαρούχο εβαπορέ, αν κάποιος θυμάται κάτι ανάλογο ας μας πει ...

Οι παιδικές ασπιρίνες είχαν ροζ χρώμα και γεύση φράουλα αν θυμάμαι καλά, εγώ προσωπικά τις μισούσα. Όσο για τα ούρα στα τσιμπήματα εντόμων, μια χαρά φάρμακο είναι, όχι γιατροσόφι. Καρατσεκαρισμένο.
 
Όταν πονούσε η κοιλίτσα μου, η γιαγιά μου ζέσταινε ούζο στο στόμα της, μετά το έφτυνε πάνω στην κοιλιά μου και μου την έτριβε!!!

Μια φορά που είχε πάθει αγκύλωση ο σύζυγός μου του τύλιξαν κρασόψιχα (ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε κρασί) στην κλείδωση που δεν μπορούσε να ανοίξει και σε κάνα-δυό μέρες άρχισε να τη χρησιμοποιεί κανονικά.

Παιδιά, όταν μας τσιμπούσαν μέλισσες πασαλοιβόμαστε με τα ούρα του ξάδερφού μου (ήταν το μόνο αγόρι στην παρέα και είχε πιο εύχρηστο εξάρτημα παραγωγής ούρων).
 
Λορένα είπε:
Τελος.. θυμαμαι μικρη κατι ροζ ασπιρινες (παιδικες) που μου εδιναν οταν ειχα πυρετο. Στην Β' δημοτικου ο παιδιατρος αποφανθηκε πως ημουν μεγαλη και επεπρε να παιρνω τις κλασσικες. Απο.. κεινη την μερα, σπανια επαιρνα ασπιρινη και ας ψηνομουν στον πυρετο. Η μανα μου να με παρακαλα 4 και πλεον ωρες και να μην βγαζει αποτελεσμα (και να ψηνομαι οπως ειπα)Τις θυμαται κανεις αυτες τις ασπιρινες? #)
οι αγαπημενες μου ηταν αυτες οι μικρες ροζ ασπιρινες,θυμαμαι οταν ειχα πυρετο η μαμα μου εβαζε νερο στο κουταλακι και μετα εριχνε μεσα την ασπιρινη για να λιωσει.

Απο τοτε εχω να παρω ασπιρινη..καποια στιγμη δοκιμασα μια καραμελα και η γευση της μου θυμισε αυτη τη μικρη ροζ ασπιρινη :eek:
 
Δεδομενης της καταστασης μου σε τριπλο μετωπο (κρυωμα,πονος στην μεση--χρονιο προβλημα--και φλεγμονη στο δοντι) η οποια με κραταει μακρια

απο τις Πασχαλινες Διακοπες (εχω μεινει πισω βλεπετε για να μην μεταδωσω το κρυωμα στους δικους μου) εμπλουτιζω κι εγω το θρεντ με οτι γνωριζω.

1) Τσαι με μελι για να "μαλακωσει" ο λαιμος στις πρωτες μερες του κρυωματος.

2) Λεμονι και αλατι για γαργαρες.


3)
Ξυδι για τα κουνουπια (οπως αναφερθηκε και σε προηγουμενο ποστ) αν δεν υπαρχει AUTAN.Μυριζει αλλα κανει δουλεια! :)

4) Σε περιπτωση τσιμπιματος απο κουνουπι χρησιμοποιουμε το τσιγαρο.Πλησιαζουμε την καφτρα του τσιγαρου κοντα στο τσιμπημα κρατοντας τη ελαχιστα χιλιοστα

πανω απ'αυτο.Μολις νοιωσουμε ενα ελαφρυ τσουξιμο το απομακρυνουμε.Μην σας φαινεται παραξενο,λειτουργει!

5) Για τις "μαυρες" που ελεγαν οι παππουδες/γιαγιαδες μας ενα λουκουμακι σωζει την κατασταση! :)

Ανοιγουμε ενα λουκουμι στην μεση και το παταμε μεχρι να γινει σχεδον επιπεδο.Μετα το τοποθετουμε

στο σημειο που ειναι η "μαυρη" και το αφηνουμε για αρκετη ωρα μεχρι να την τραβηξει.

6) Ουρα αν δεν υπαρχει αμμωνια για τσιμπημα απο σφιγγα/μελισσα.

7) Πετρελαιο για εντριβη σε περιπτωση κρυωματος.Φτανει μονο να μην υπαρχουν σπιρτα εκει κοντα... :p :D

8) Το κλασικο ουζακι για τον πονοδοντο.

9) Καπνο για να σταματησει η αιμοραγια.Μην το κοροειδευετε,εχει αποτελεσμα!

10) Και τελος το κλασικο ξεματιασμα για "το κακο το ματι" που ελεγαν οι γιαγιαδες.

Και αν θυμαμαι καλα σε ενα ποτηρακι του κρασιου βαζανε νερο και 2-3 σταγονες λαδι.

Αν το λαδι "διαλυοταν" στο νερο το ξεματιασμα ειχε πετυχει.

Αυτα τα λιγα απο μενα.

Αν θυμηθω κατι αλλο

εδω ειμαστε... :)
 
Είμαι ευτυχής που πρόλαβα την περίφημη σουλφαμιδόσκονη (έχει περιγραφεί πιο πριν σαν "καφέ σκόνη για πληγές"), που είναι καταργημένη από δεκαετίες, καθώς και τη στύψη, μια "πετρούλα" που την ακουμπούσες στο κόψιμο από το ξύρισμα και σταματούσε το αίμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε περίπτωση κοιλιακής διαταραχής (καταλαβαίνετε...) βοηθάει αν φας φρυγανιά.
 
Πίσω
Μπλουζα