"Ρετρο" διακίνηση παράνομου υλικού

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έχουμε βρεθεί εκεί σίγουρα Βαγγέλη, απλά δεν γνωριζόμασταν τότε, και ήταν κέντρο διερχομένων το δωματιάκι. Ερχόμουν με ένα ασημί ΒΜΧ ή ένα δεκατάχυτο που το κλείδωνα στο δέντρο. Ωραίος τύπος ήταν πάντως ο Δημήτρης, έχω καλές αναμνήσεις.

Τον πειρατή THEO CBM τον θυμάται κανείς;

Τον Theo CBM τον είχα βρει απο αγγελία σε περιοδικό της εποχής και έγραφε τό τηλέφωνο του και ως όνομα το Γιώργος.. Αργότερα έμαθα ότι τον έλεγαν Θεόφιλο Theo(filos) CBM. Έμενε στο Κορωπί αλλά δίναμε ραντεβού Ομόνοια στο σταθμό του τρένου. Ήταν σχετικά γνωστός αλλά οι τιμές του ήταν τσιμπημενες.

Κάμποσες φορές μάλιστα είχα πετύχει κάτι εκπληκτικά intro του σε δισκέτες με εξαιρετική μουσική. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα που έδειχνε το πρόσωπο της Μέριλιν Μονρόε και είχε ωραία χρωματιστά γραφικά και φοβερή sample μουσική με το λογότυπο του THEO CBM. Είχα πετύχει και άλλα εντυπωσιαυκα intros του. Πουλούσε επίσης σε μια δισκέτα συλλογή προγραμμάτων h*cking T00ls με διάφορα ενδιαφέρον προγράμματα. Το κουφό ήταν ότι αν προσπαθούσες να αντιγράψεις την δισκέτα με το τελευταίο Xcopy δεν μπορούσες!! Είχε βάλει copy locker o τύπος που δεν γινόταν copy με το Xcopy! Αυτό για εκείνη την εποχή ήταν πολύ WOW!! :eek:

Τελευταία επεξεργασία:
THEO CBM με ραντεβού στον σταθμό του ηλεκτρικού Ομόνοια κρατώντας Pixel για αναγνώριση. ;)

Έψαξα μερικά ονόματα και έπεσα πάνω σε αυτό..

Διαβάστε και τις επόμενες σελίδες...

Ποιος είναι αυτός βρε παιδιά;;;

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω αλλά έχουν ενδιαφέρον αυτά που γράφει ο Lefteris_X, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της εποχής. Άσε που μου θύμισε ονόματα που είχα ξεχάσει, Ektor Soft, Lord Byron. Συγκινήθηκα λέμε.

Είδες το στόρυ που έγραψα, δες τι γράφει και ο Lefteris_X για κάποια μαγαζιά τότε.
α) είχαν τις πιο απαράδεκτες τιμές, β) είχαν απαίσια συμπεριφορά στους πελάτες, γ) στις 5 δισκέττες η 1 δεν έπαιζε και ξανα-ανέβαινες Αθήνα για αντικατάσταση (αν το δέχονταν).

Όσοι πηγαίναμε Αθήνα-Στουρνάρη τα ζήσαμε αυτά.

Ειναι αραγε εφικτο να γινει αυτο,ισως να το δοκιμαζαμε και σημερα,κανενας με "πειρατικο" σταθμο; :D
είχα ενα , βαρεμένο με spectrum, φίλο στην γειτονιά μου, θυμάμαι μου το είχε αναφέρει αυτό: οτι μια φορά το έκανε στο χωριό του και το κατάφερε, με μικρά BASIC προγράμματα και μικρό FM σχεδόν μέσα στο ... ίδιο σπίτι (απο αυτά του Smart Kit, 1w με τρανζίστορ) , είπαμε να το δοκιμάσουμε μεταξύ μας - σε μεγαλύτερη απόσταση- είχα ενα homemade FM πομπό με λυχνία EL84/6BQ5 - αλλά τα προβλήματα ήταν δύο ...θόρυβος στο σήμα (τότε κάναμε ρυθμίσεις για τα στάσιμα με ...λάμπες πάνω στην RF antenna - εντελώς άθλιο και ανακριβές) και 2ο μέναμε κάπου 500 μέτρα απο το παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού - άρα μηδέν χρόνος για δοκιμές πχ. επίπεδο ήχου και τα ρέστα... (με τέτοιες μαλ... τότε, πως δεν μας έχωσαν μέσα. άγιο είχαμε...)

Για ταινίες στο βίντεο έκανα αντιγραφές μέσω κάμερας συνδέοντάς το στο βίντεο. Για μουσική έκανα αντιγραφή από κασέτα σε κασέτα ή από cd σε κασέτα ή αγοράζοντας bootleg cd. Για video games σε Playstation 1 και 2 και σε PC από παράνομες αντιγραφές που πουλούσαν σε μαγαζιά κι όχι μόνο και πιο μετα απο αντιγραφες που εκανα με το cd/dvd recorder. Για anime σειρές και ταινιες απο ανταλλαγες ή απο δωρεαν εγγραφές απο άλλους anime fans που ειχαν γρηγορες συνδεσεις internet.

είχα ενα , βαρεμένο με spectrum, φίλο στην γειτονιά μου, θυμάμαι μου το είχε αναφέρει αυτό: οτι μια φορά το έκανε στο χωριό του και το κατάφερε, με μικρά BASIC προγράμματα και μικρό FM σχεδόν μέσα στο ... ίδιο σπίτι (απο αυτά του Smart Kit, 1w με τρανζίστορ) , είπαμε να το δοκιμάσουμε μεταξύ μας - σε μεγαλύτερη απόσταση- είχα ενα homemade FM πομπό με λυχνία EL84/6BQ5 - αλλά τα προβλήματα ήταν δύο ...θόρυβος στο σήμα (τότε κάναμε ρυθμίσεις για τα στάσιμα με ...λάμπες πάνω στην RF antenna - εντελώς άθλιο και ανακριβές) και 2ο μέναμε κάπου 500 μέτρα απο το παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού - άρα μηδέν χρόνος για δοκιμές πχ. επίπεδο ήχου και τα ρέστα... (με τέτοιες μαλ... τότε, πως δεν μας έχωσαν μέσα. άγιο είχαμε...)
Καλή φάση, τις πιο ωραίες αναμνήσεις έχω και εγώ από ανάλογη κατάσταση, δες εδώ στο box power user. :thumbup:

Πλάκα πλάκα δεν θυμάμαι κανάν Έλληνα που να είχε αυθεντικά παιχνίδι (δηλαδή όχι παράνομες κοπιές) σε home computer. Όλοι είχαν επί το πλείστον παράνομες κοπιές. Κάπως έτσι (αν όχι στον ίδιο βαθμό) ήταν η κατάσταση και στο Playstation 1.

Πλάκα πλάκα δεν θυμάμαι κανάν Έλληνα που να είχε αυθεντικά παιχνίδι (δηλαδή όχι παράνομες κοπιές) σε home computer. Όλοι είχαν επί το πλείστον παράνομες κοπιές. Κάπως έτσι (αν όχι στον ίδιο βαθμό) ήταν η κατάσταση και στο Playstation 1.
Προσωπικά, είχα πολλές αυθεντικές κασέτες στον C64 και θυμάμαι καλά πως γύρω μου κυκλοφορούσαν πολλές ακόμα από χρήστες Spectrum και Amstrad. Αν και συχνά αντέγραφα παιχνίδια, ενίοτε αγόραζα και κάποιο γνήσιο τίτλο – μου άρεσε.

Κοίτα, το γνήσιο παραμένει πάντα το γνήσιο. Θα υπάρχουν πάντα χρήστες που το προτιμούν για διάφορους λόγους, και αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα.

Είχα έναν αδελφικό φίλο, εθισμένο παίκτη βιντεοπαιχνιδιών, που όλη του τη ζωή αγόραζε μόνο γνήσια. Ποτέ, μα ποτέ, κόπια. Έχτισε μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών (κυρίως για PC) την οποία άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά του, καθώς έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Όταν μια μέρα βρέθηκα στο σπίτι του και είδα εκείνον τον τοίχο γεμάτο με παιχνίδια, οι αναμνήσεις με πλημμύρισαν και με συγκίνησαν βαθιά.
Συγγνώμη για το δράμα, απλώς το θυμήθηκα τώρα.

Όταν μια μέρα βρέθηκα στο σπίτι του και είδα εκείνον τον τοίχο γεμάτο με παιχνίδια, οι αναμνήσεις με πλημμύρισαν και με συγκίνησαν βαθιά.
Για αυτές τις αναμνήσεις υπάρχει αυτό το ρημάδι το φόρουμ.

Είχα έναν αδελφικό φίλο, εθισμένο παίκτη βιντεοπαιχνιδιών, που όλη του τη ζωή αγόραζε μόνο γνήσια. Ποτέ, μα ποτέ, κόπια. Έχτισε μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών (κυρίως για PC) την οποία άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά του, καθώς έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Κρίμα που έφυγε νωρίς από την ζωή.

αχχαχ "συνάδελφος" , ελπίζω να το νομιμοποίησες το hobby
Όχι αλλά έμαθα πράγματα από εκείνη την εμπειρία, σε ένα αντικείμενο που δεν γνώριζα, κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.

αχχαχ "συνάδελφος" , ελπίζω να το νομιμοποίησες το hobby
Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ εξακολουθώ να είμαι πειρατής. Εκτός από το Nintendo Switch που το modding του δεν είναι κι ότι πιο βολικό για την ώρα.

Κρίμα που έφυγε νωρίς από την ζωή.
Ναι, συνέβη από ατύχημα εν ώρα εργασίας. Δεν ήθελα να βαρύνω το κείμενο, σε καμία περίπτωση, αλλά ο συνειρμός μου ήταν (νομίζω θα το κατάλαβες) ότι ένας από τους λόγους που με συγκίνησε τόσο έντονα εκείνη τη στιγμή, ήταν ακριβώς αυτός. Βλέποντας όλα εκείνα τα γνήσια κουτιά, με τα έντονα χρώματά τους, τις συσκευασίες τους, τακτοποιημένα με ευλάβεια στη σειρά (ορισμένα μάλιστα αγορασμένα μαζί), συγκλονίστηκα. Και πιστεύω πως τα παιδιά του, μέσα από αυτά τα παιχνίδια και την αγάπη που είχε ο φίλος μου για αυτά, θα μάθουν κάτι ακόμα για τον πατέρα τους. Hταν πολύ μικρά όταν συνέβη αυτό.

Anyway, το αφήνουμε αυτό, πειρατεία συνέχεια...

Ναι, συνέβη από ατύχημα εν ώρα εργασίας. Δεν ήθελα να βαρύνω το κείμενο, σε καμία περίπτωση, αλλά ο συνειρμός μου ήταν (νομίζω θα το κατάλαβες) ότι ένας από τους λόγους που με συγκίνησε τόσο έντονα εκείνη τη στιγμή, ήταν ακριβώς αυτός. Βλέποντας όλα εκείνα τα γνήσια κουτιά, με τα έντονα χρώματά τους, τις συσκευασίες τους, τακτοποιημένα με ευλάβεια στη σειρά (ορισμένα μάλιστα αγορασμένα μαζί), συγκλονίστηκα. Και πιστεύω πως τα παιδιά του, μέσα από αυτά τα παιχνίδια και την αγάπη που είχε ο φίλος μου για αυτά, θα μάθουν κάτι ακόμα για τον πατέρα τους. Hταν πολύ μικρά όταν συνέβη αυτό.

Anyway, το αφήνουμε αυτό, πειρατεία συνέχεια...
Καποτε πρέπει να τα πούμε κι από κοντά....

Παραθέτω μια σχετικά παλιά συνέντευξη του Galahad των Fairlight..

Piracy on the Amiga with Galahad of Fairlight

Τελευταία επεξεργασία:
Καποτε πρέπει να τα πούμε κι από κοντά....
Ναι, γιατί όχι φίλε.

Παραθέτω μια σχετικά παλιά συνέντευξη του Galahad των Fairlight..

Piracy on the Amiga with Galahad of Fairlight

Fairlight - When dreams come true
Ένα αξέχαστο μότο και, πιθανότατα, το πιο διάσημο crack intro στον C64.
Δύσκολα θα βρεις χρήστη της Commodore που να μην έχει συναντήσει κάποιο intro τους.

Πίσω
Μπλουζα