Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
πολύ όμορφη ιστοριούλα ''Η τσάντα και το τσαντάκι'', το κείμενο υπήρχε στο Ανθολόγιο για την Ε'-ΣΤ' Τάξη, είχαμε σκεφτεί με την παρέα στο χωριό των διακοπών μου ένα καλοκαίρι να το παίξουμε...όμως δεν τράβηξε ίσως γιατί τα παιδιά βιαριόνταν να διαβάσουν το κείμενο...manos311 είπε:Κανείς σας δεν έπαιξε το "Η τσάντα και το τσαντάκι" Του Δημήτρη Ψαθά?
...αμυδρά θυμάμαι και στο Νηπιαγωγείο θα παρουσιάζαμε κάποιο σκετς, δεν θυμάμαι ποιο, ίσως την Χιονάτη και τους 7 νάνους (!), εκεί ντρεπόμουν πολύ...δεν θυμάμαι αν πήρε άλλο παιδάκι τη θέση μου...BETTY BOOP είπε:Ένα σκετς που θυμάμαι ήταν στην Ε' τάξη ''το γαιτανάκι'' (με το γέρο Νικόλα που ήθελε να γίνει πάλι νέος). Είχα συμμετάσχει, έλεγα μια φράση μόνο και ζήλευα κάποιους ''συμπρωταγωνιστές'' μου που είχαν μεγαλύτερους ρόλους.
manos311 είπε:Κανείς σας δεν έπαιξε το "Η τσάντα και το τσαντάκι" Του Δημήτρη Ψαθά?
Αυτό το θεατρικό το λάτρευα, το είχα μάθει όλο απέξω διαβάζοντάς το στο Ανθολόγιο, μιας και τρελαινόμουν για σκετς. Φανταζόμουν μάλιστα τους Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη στους κεντρικούς ρόλους, και πίστευα ότι θα τους ταίριαζε γάντι. Το είχα προτείνει στο δάσκαλό μας να το ανεβάσουμε στην έκτη τάξη, μιας και σίγουρα θα οργανώναμε ένα θεατρικό. Εγώ θα έπαιρνα το ρόλο της γυναίκας, τρεις ήταν άλλωστε οι ρόλοι και μόνο ένας γυναικείος. Κρυφά όμως ζήλευα το ρόλο του άντρα με τον οποίον τσακωνόταν, γιατί μου άρεσε περισσότερο ένας ρόλος που θα έβγαζε τρέλα και νεύρα, παρά σπαστικό χαρακτήρα μιας κακομαθημένης γυναίκας. Δεν είχα βέβαια άλλη επιλογή. Τελικά όμως, μετά τα αρχικά σχέδια, δεν το υλοποιήσαμε, ακριβώς επειδή οι ρόλοι ήταν ελάχιστοι, και ο δάσκαλος με το δίκιο του ήθελε να συμμετέχουν περισσότεροι. Στη θέση του ανεβάσαμε το "Η Κυρα-Φύση και ο κακός ο Ρύπος", που το έχω αναφέρει και στο θέμα των σχολικών παραστάσεων. Ήταν ωραία και το διασκεδάσαμε πολύ, αν και κρυφά πάλι ζήλευα το σκετσάκι που ανέβασε η έκτη τάξη της άλλης βάρδιας, ένα με δικαστήριο, όπου διάφοροι κατηγορούνταν για το ότι είχαν βρίσει άλλους χρησιμοποιώντας ονόματα ζώων. Οι τιμωρίες τους ήταν ποικίλες, και συνδέονταν με τη βρισιά που είχαν ξεστομίσει, π.χ να αναγκάσουν κάποιον που έβρισε με τη λέξη "σουπιά" να τρώει σουπιές. Ένα πολύ αστείο θεατρικό, που δεν έχω σταματήσει να το ψάχνω. Οι δάσκαλοί μας τα έπαιρναν όλα αυτά από ένα χοντρό βιβλίο που είχαν, γεμάτο θεατρικά κατάλληλα για σχολεία.BETTY BOOP είπε:πολύ όμορφη ιστοριούλα ''Η τσάντα και το τσαντάκι'', το κείμενο υπήρχε στο Ανθολόγιο για την Ε'-ΣΤ' Τάξη, είχαμε σκεφτεί με την παρέα στο χωριό των διακοπών μου ένα καλοκαίρι να το παίξουμε...όμως δεν τράβηξε ίσως γιατί τα παιδιά βιαριόνταν να διαβάσουν το κείμενο...
Το έπαιξε η αδερφή μου στο Δημοτικό και όπως λέει ο ελέφαντας ήταν όλο "ανοίγει την τσάντα βγάζει το μικρό τσαντάκι". Το θυμάμαι χαρακτηριστικά.manos311 είπε:Κανείς σας δεν έπαιξε το "Η τσάντα και το τσαντάκι" Του Δημήτρη Ψαθά?
Αυτο ειναι ντοκουμεντο!!!Hlebouras είπε:Φωτογραφία (της μητέρας μου) από σχολικό σκετς, τέλη δεκαετιας 40, αρχές δεκαετίας 50:Προβολή συνημμένου 29986