Ρετρό... Αμπελόκηποι

Ε,γιατί νομίζεις ότι λέω κι εγώ ότι ήταν στημένο ; :p :D
 
Καλα, τωρα θα σας στειλω για τσαι

*Βρυλωνια - Ρετρο καφετερια στη πλατεια που ειναι η Πλαζα με εξαιρετικο φραπε. Καλο μερος για κοπανα λογω καλυψης-αποκρυψης.

*Λυχναρι - Καρα ρετρο καφετερια στο Πυργο Αθηνων.25 χρονια το ιδιο ντεκορ.

*Αλκαζαρ - Ωραιο ροκ μπαρακι στη περιοχη του Ερυθρου που μαλλον παρακερναγε λαθος κοσμο :)
 
Δεν ηξερα οτι το λυχναρι ηταν τοσο παλιο!!! Δηλαδη υπαρχει απο το '84? Παντως πλεον μαζευει λιγο κοσμο.
 
25 χρονια οπο οταν σταματησα να πηγαινω καπου στο 2000!
 
Δεν το πιστεύω πως και άλλοι θυμούνται το Παγκόσμιο! Μακάρι ο χώρος να πουληθεί σε τιμή ευκαιρίας... θα τον αγόραζα να αναστήσω το θρυλικό παιχνιδάδικο! (Αν και πλέον ο κόσμος εκεί είναι 70%+ Φιλιππινέζικης καταγωγής, οπότε μάλλον θα έπεφτα έξω...)

Το μικρό παιχνιδάδικο Πέσος στη Λαρίσης το θυμάται κανείς; Τι απέγινε εκείνος ο κύριος που το είχε; Ήταν πωρωμένος με τους IBM συμβατούς (καμία σχέση με το τι πουλούσε) και έλεγε πως το μέλλον είναι σε αυτούς!

Όσο για τον Κωστάρα, είχε απίστευτο φαγητό. Να φανταστείτε έκανε τόσο τρυφερά μπιφτέκια που με τάιζαν πριν καν βγάλω... όλα μου τα δόντια! Ακόμα θυμάμαι την πινακίδα με τον μουστακαλή με το μεξικάνικο καπέλο.
 
Δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά *νομίζω* πως ξέρω ποιό λες...

Ηταν ένα παιχνιδάδικο *περίπου* στη μέση της Λαρίσης, στο δεξί σου χέρι όπως την ανέβαινες προς τα πάνω ερχόμενος απο Κηφισίας.

Μπορώ να πω πως αυτό ήταν ίσως και το δεύτερο πιό αγαπημένο μου παιχνιδάδικο της περιοχής - μετά το Παγκόσμιο ασφαλώς !!

Απο εκεί κάνει τρελλές αγορές σε Lego. :D

Ενα απο τα αγαπημένα μου κομμάτια, ήταν και ένα υπέροχο κάστρο με ιππότες (είχα ήδη το "κίτρινο" κάστρο απο αρκετά μικρότερη ηλικία, αλλά απο εκεί απέκτησα το πιό καινούριο, χρώματος γκρί...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ω, ναι! Αυτό ήταν! Κι εγώ είχα πάρει κάστρο από αυτόν, απίστευτο! :eek:
 
Χαχαχα !!

Ωραίος :thumbup:

Φαντάζομαι πολλοί ακόμα πιτσιρικάδες της περιοχής θα είχαν "τιμήσει" τον αυτόν τον Legoπαράδεισο !!
 
Ξέχασα να αναφέρω το φοβερό μαγαζί υπολογιστών Apple πίσω από το Φλόκα!

Το 1995 είχα πάρει το Macintosh Performa 5200 στα 75Mhz με CD-ROM, τον πρώτο πραγματικό multimedia υπολογιστή μου.
 
Για κάτσε, γιατί κάτι σα να μου 'ρχεται τώρα...

Δηλαδή ήταν πιό κοντά στην μεριά της Κηφησίας; Ρωτάω διότι είχα έναν φίλο με οκτάμπιτο Apple και είχαμε πάει μία μέρα να πάρουμε games απο ένα μαγαζί (μάλιστα είχε και 2 ορόφους νομίζω - χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος), αλλά θυμάμαι πως είχαμε ανέβει απο Μεσογείων...

Ισως να έχω άλλο κατάστημα στο μυαλό μου... (?)
 
Σιγουρα υπηρχε Apple στη "πλατεια" του Φλοκα αλλα δεν μπορω να φερω το καταστημα φωτογραφικα στη μνημη μου.

Θυμαμαι καπου εκει και ενα απο τα πρωτα video clubs και ενα φρικτο σουβλατζιδικο. Δεν υπαρχει κανεναν απο τα δυο πλεον.
 
billy είπε:
Για κάτσε, γιατί κάτι σα να μου 'ρχεται τώρα...
Δηλαδή ήταν πιό κοντά στην μεριά της Κηφησίας; Ρωτάω διότι είχα έναν φίλο με οκτάμπιτο Apple και είχαμε πάει μία μέρα να πάρουμε games απο ένα μαγαζί (μάλιστα είχε και 2 ορόφους νομίζω - χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος), αλλά θυμάμαι πως είχαμε ανέβει απο Μεσογείων...

Ισως να έχω άλλο κατάστημα στο μυαλό μου... (?)
Ήταν σίγουρα πολύ πιο κοντά στην Κηφισίας από ότι στη Μεσογείων. Αυτό που λέω ήταν σίγουρα ισόγειο, μεγάλος χώρος αλλά δεν είχε άλλον όροφο.
 
Aρα, άλλο Apploμάγαζο θυμάμαι εγώ...

Mάλλον αυτό που ψάχνουμε πρέπει να είναι αυτό που έχει υπ' όψη του ο Wally !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
*Το ΙΛ Αστυνομικο τμημα(99% sure) διπλα στο σημερινο Ντυναν.

....η αντιπροσωπεια της Commodore ΜΕΜΟΧ επι της Σεβαστουπολεως.
"Εκεί έβγαλα την ταυτότητά μου. :D (γράφει "Λ' Τμήμα Ασφάλειας Αθηνών")"

ΩΧΧΧΧ, έχω πολλά να θυμηθώ και να σχολιάσω...

Σχεδόν όλα όσα αναφέρονται τα θυμάμαι!

Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ εμάς μας έχει μείνει και ακόμα λέμε πχ "πού έχεις παρκάρει" "πιο κάτω απ'το Παγκόσμιο" λολ! Δεν την παίρνει το σύστημα την αλλάγη!

Να σας πω (αν δεν το ξέρετε) ότι έχει κλείσει και ο Γλαρίδης με τα είδη σπορ και σερφ στην απέναντι γωνία. Θυμάται κανείς μήπως τι ήταν πριν να γίνει Γλαρίδης; Ή πάντα ήταν Γλαρίδης;

Ώστε το τμήμα στην Καλαμών ήταν το Λ' και όχι το Κ' που θυμάμαι εγώ...

Νομίζω ότι MEMOX και APPLE στεγάστηκαν διαδοχικά στον ίδιο χώρο στη Σεβαστουπόλεως. Όχι; Σήμερα που πέρασα είδα ότι έχουν στηθεί γραφεία και υπολογιστές στον μέχρι προτινος άδειο χώρο και στις 19:00 η ώρα ήταν ακόμα κόσμος μέσα. Δεν είχε κάποια ταμπέλα, όμως, δεν ξέρω τι είναι.

Θα σχολιάσω σιγά σιγά και άλλα, αλλά να σας πω κάτι άλλα που θυμάμαι:

-ένα τελείως undercover Irish Bar στην οδό Εστίας, χαμηλά, κοντά στη Μεσογείων. Τι μαγαζί ήταν αυτό, ποτέ δεν κατάλαβα.

-ένα κονσομασιόν μπαρ στη γωνιά Μεσσηνίας και Βαρδουσίων, κλεισμένο γύρω γύρω με πλαστικά για να μην φαίνεται μέσα.

-στην Κατεχάκη και Σεβαστουπόλεως, θυμάμαι το βίντεο κλαμπ "VIDEORAMA" -νομίζω. Ήταν το πιο μεγάλο της γειτονιάς και πηγαίναμε εκεί για να βρούμε "πολλές" ταινίες.

-Στην Τρικάλων, εκεί στη γωνία που είναι το σούπερ μάρκετ EXTRA υπήρχε ο θερινός κινηματογράφος Αλάμπρα -πήγαινα 3 φορές την εβδομάδα όλο το καλοκαίρι -λολ

-Τα JAX donats εκεί που είναι τώρα το electroworld; Τι κόλλημα! Λούνα παρκ και μετά παρακάλια στον μπαμπά για Jax toast!

Θα επανέλθω, μην φύγετε! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Videorama υπαρχει ακομα (τουλαχιστον την τελευταια φορα που περασα).

Θυμαμαι επισης οτι εως και πριν το 1985 δεν υπηρχε Αλσος Χωροφυλακης. Ολο το μερος ανηκε στην Αστυνομια. Εκει μας πηγαιναν εκδρομη στο Δημοτικο σχολειο.

Θυμαμαι οτι μαζευαμε σπορους κουκουναρια στο γρασιδι στα τελη της Ανοιξης (μεχρι που εσκασε το Τσερνομπιλ).

Επισης στο δασακι πισω απο το γηπεδο υπηρχε πεταμενο ενα τεχνητο ποδι με το οποιο φοβιζαμε τις κοπελες.

Μετα εγινε το Αλσος.

Απο αυτο θυμαμαι τη "συνεντευξη" που μου ειχαν παρει για το Ουρανιο Τοξο (δεν την ειδα ποτε να μεταδιδεται παντως), τα παγωνια και τις παπιες που κυκλοφορουσαν ελευθερα μεχρι που τα πηραν χαμπαρι καποιοι δυσμοιροι λαθρομεταναστες, την Βισση στα εγκαινια του Αλσους με τον Καρβελα και ενα μωρο (Σοφια) στο backstage (και κοινο 200 ατομα) πριν γινει σουπερ φιρμα, κατι ζαβα που κανανε βουτιες στα βρωμονερα των "τεχνητων λιμνων".

Αν τα εχω ξανα-αναφερει...σχωρατε με
 
το Χαρντ Ροκ Καφε ,μετεπειτα Ποζερς πισω απ τον Πυργο σημερα εχει γινει σουβλατζιδικο...βεβαια οταν πηγαινα εκει,ημουν ψιλοσιτεμενος... :D
 
Είστε οι Αμπελοκηπιότες το καλοκαιράκι να κάνουμε ένα μικρό retromeeting και να επισκευτούμε μαζί όλα αυτά τα μέρη, να βγάλουμε φωτογραφίες των τωρινών καταστάσεων και να ρωτάμε πληροφορίες για την ιστορία τους;

Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα έρευνα, ειδικά αν ψάξουμε στο αρχείο μας (και άλλων) για φωτογραφίες του τότε. Σίγουρα όλοι οι ιδιοκτήτες και οι απόγονοί τους έχουν φωτογραφίες των μαγαζιών τους ;)

Πέρσι πέρασα από τα είδη προικός που στεγαζόταν το Παγκόσμιο και η κυρία που ήταν εκεί με επιβεβαίωσε πως εκεί βρισκόταν το θρυλικό παιχνιδάδικο... δυστυχώς ντράπηκα να ρωτήσω περαιτέρω πληροφορίες αφού δεν είχα παρέα...
 
Τις προαλες εβλεπα το Ερωτισμος και Παθος του Ευστρατιαδη (1974). Καλο ταινιακι, δυνατο γυναικειο καστ (Τουλα Γαλανη, Βασιλειου) και μουσικαρα απο τον Πρεζα.

Τεσπα...στην αρχη του εργου η πρωταγωνιστρια γυριζει με ενα Citroen DS την Αθηνα και "επιασα" μια καλη βολτα στους Αμπελοκηπους.

Κρατησα 5 screenshots και σας τα παρουσιαζω:

H πρωταγωνιστρια μπαινει στο θρυλικο Φλοκα (μετα εγινε Goody's, Flocafe, Capital και εδω και χρονια γιαπι) και απεναντι βλεπουμε το φρακτη του Γηροκομειου

attachment.php


Για οσους θυμουνται αυτο δειχνει ειναι το χαμηλοτερο επιπεδο του μαγαζιου (κατεβαινες σκαλακια)

attachment.php


Η πισω μερια (τα φυτα νομιζω οτι υπαρχουν ακομα)

attachment.php


Καφετερια Βρυλωνια και το σινεμα Plaza

attachment.php


Στην γωνια της Plaza. Προσεχτε την αδειανουρα στο βαθος

attachment.php


Επισης...

Εγκαίνια νέου κτηρίου του ΙΔʼ Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων (1970)
 
Φοβερό post! Το κτήριο θα έπρεπε να ξαναγίνει Goody's και Flocafe, η περιοχή άρχισε να ερημώνει... έκλεισε και ο Μαρινόπουλος που ήταν δίπλα.
 
Πίσω
Μπλουζα