Ρετρό... Αμπελόκηποι

Εχει ακομα κοκκινες τσοχες?
 
Εχει ακομα κοκκινες τσοχες?

:rolleyes::rolleyes: με πιάνεις αδιάβαστο. Με την πρώτη ευκαιρία, λόγω κορωνοϊού που θα περάσω απ' έξω, θα σού πώ.

Λοιπόν, κάθισα κι έστιψα το μυαλό μου και θυμήθηκα κι άλλα μέρη εδώ στους Αμπελοκήπους. Κάποια έχουν ειπωθεί ήδη και ζητώ συγγνώμη. Τα συμπυκνώνω όσα θυμάμαι:

Αμιγκάδικο:
- Γωνία Κονοπισοπούλου και Λουκά Μπέλλου. Σήμερα στην γωνία αυτή βρίσκεται Φαρμακείο (του κυρίου Ζουζούνη)

Μπιλιαρδάδικο:
- αναφέρθηκαν ήδη τα Lucky Man επί της Αχαΐας (υπάρχει ακόμα) και το Κουρδιστό Πορτοκάλι, στο υπόγειο επί της Λουΐζης Ριανκούρ 65. Σήμερα εκεί νομίζω πως έχει Yoga place. Στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, έχουν γίνει και γυρίσματα από την ταινία του 1984 Ροζ Γάτος, με τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα.

Ζαχαροπλαστεία:
- Φλόκας, Λ. Κηφισσίας, απέναντι από το Γηροκομείο (απλώς το επαναλαμβάνω διότι κατέχει ιδιαίτερη θέση νομίζω στην καρδιά όλων μας. Όλων των Αθηναίων νομίζω).
- Αρχοντικό. Λαρίσσης 17. Υπάρχει ακόμα
- Lateau, Πανόρμου 101, στο Μετρό Πανόρμου. Υπάρχει ακόμα
- Μπαλής, Τριφυλλίας 69, Υπάρχει ακόμα.
- Ανδριάς, Σεβαστουπόλεως 64, με το πασίγνωστο προφιτερόλ του. Νομίζω πως υπάρχει ακόμα. Όπως υπάρχει και το άλλο κατάστημά του επί της Καποδιστρίου στην Νέα Ιωνία (νομίζω πως ήταν και το πρώτο, αφού ήταν πρόσφυγες από την Ιωνία).

Φούρνοι
- ο φούρνος της κυρίας Αθηνάς, επί της Καρύστου 17. Έχω αγοράσει σχεδόν όλα τα χαρτάκια της Panini και τους εξωγήινους από εκεί. Ο φούρνος αυτός έκλεισε - νομίζω αρχές με μέσα'90 και μεταφέρθηκε στον Γέρακα η κυρία Αθηνά. Έκτοτε έχει αλλάξει 3 χέρια κι ανακαινίσεις, αλλά είναι πάντα φούρνος.

Ψιλικατζίδικα:
- ένα στην γωνία Μαιανδρουπόλεως κι Αχαΐας.
- ένα στην γωνία Μαιανδρουπόλεως κι Ευρυτανίας.
Αμφότερα έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, το πρώτο είναι υπαίθριο γκαράζ, το δεύτερο απλώς κλειστό.

Παιγνιδοπωλεία:
- Πέσος, Λαρίσης. Ειπώθηκε και πιο 'πάνω. Απίστευτη συλλογή από παιγνίδια. (εγώ το Παγκόσμιο δεν το γνώριζα, διότι ήταν πιο μακριά για εμάς που είμαστε πάνω από την Πανόρμου). Έχει κλείσει πάρα πολλά χρόνια πριν. Ίσως και αρχές με μέσα του '90.
- Αλογάκι, επί της Αλέξη Παυλή, πίσω από τον σημερινό Σκλαβενίτη (παλαιότερα Ατλάντικ). Υπάρχει ακόμα και σήμερα με τους ίδιους ιδιοκτήτες και τον ίδιο χαρακτήρα.
- Λίμνη. Ένα χαρακτηριστικό υπόγειο (ίσως να μην το θυμάστε οι περισσότεροι) κι έναν καλοκάγαθο άνθρωπο. Βρισκόταν Λαρίσης και Γεωργίου Γεννηματά, απέναντι ακριβώς από το συνεργείο του Γεωργακόπουλου. Έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του '80 κι έκτοτε είναι υπόγειο γκαράζ. Επάνω ακριβώς, υπάρχει σήμερα κομμωτήριο.

Εστιατόρια/καφέ/μπαρ:
- αναφέρθηκε ο Κωστάρας (που όλως περιέργως δεν έτυχε ποτέ να φάω εκεί!!!!)
- ταβέρνα ο Άγγελος, στην πλατεία που είχε αφετηρία το λεωφορείο 046. Πλατεία Λακωνίας. Μάλιστα πριν από πολλά χρόνια, τον Άγγελο τον αναζητούσε η οικογένειά του μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.
- ταβέρνα Θεσσαλία, επί της Καρύστου 15. Η ταβέρνα αυτή έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μέχρι πρότινος έβλεπα στην γειτονιά και τους παλαιούς ιδιοκτήτες της. Αυτή παρέμεινε κλειστή επί αρκετά χρόνια και κατόπιν άνοιξε εκεί το ομώνυμο βιβλιοχαρτοπωλείο της η Μελίνα, για το οποίο κατάστημα θα επανέλθω πιο κάτω.
- ταβέρνα ο Μήτσος, επί του πεζοδρόμου (παρεμπιπτόντως, το τμήμα αυτό πεζοδρομήθηκε το έτος 1986) της Μαιανδρουπόλεως πίσω από τα σχολεία, γωνία Μαιανδρουπόλεως και Λαρίσης. Αυτό είναι σήμερα μπαράκι, ονομάζεται Μετρόπολις.
- εστιατόριο Λούκουλος...γνωστός φυσικά τοις πάσι. Υπάρχει ακόμα.
- εστιατόριο/ταβέρνα ο Ελαφοκυνηγός. Υπάρχει ακόμα. Είναι πίσω από το πάρκο δίπλα από το Γηροκομείο στην οδό Περικλή Σταύρου.
- μπαράκι Σούσουρο. Πανόρμου 20. Κατόπιν ονομάστηκε Blues και σήμερα είναι μεζεδοπωλείο και λέγεται Μυλόλιθος.
- καφέ/μπαρ Μαρόκο. Γωνία Πανόρμου και Λ. Αλεξάνδρας. και σήμερα καφέ/μπαρ είναι, αλλά έχει αλλάξει όνομα.
- ουζερί επί της Γεωργίου Γεννηματά (ή 17 ή 19). Εκεί πήγαινε για ουζάκι και μεζεδάκι ο μακαρίτης ο θείος μου μέχρι το '86 που πέθανε. Πού και πού με έπαιρνε μαζί του και τσιμπούσα λίγη σαρδελίτσα και κανένα χταποδάκι. Έχει κλείσει και τώρα εκεί υπάρχουν δύο μεζεδοπωλεία. Το Ρελαντί κι οι Μοντέρνοι Κόσμοι.
- καφενείο πάλι επί της Γεωργίου Γεννηματά στην γωνία με την οδό Λογοθετίδη. Το καφενείο του μακαρίτη του παππού μου (έφυγε το '85). Έκλεισε πριν από λίγα σχετικά χρόνια και στην θέση του είναι τώρα καφετέρια με επιτραπέζια παιγνίδια, το Playce.
-Κρεπάδικο Etoile. Λ. Αλεξάνδρας 194, δίπλα από τον κινηματογράφο Νιρβάνα. Και το κρεπάδικο (η καλλίτερη κρέπα ακόμα!!!) κι ο κινηματογράφος υπάρχουν ακόμα.
- καπηλειό Φάκα. Στα μπαράκια της Πανόρμου. Εκεί είναι σήμερα το Ποτοπωλείον. Η περιοχή αυτή της Πανόρμου, αξίζει ξεχωριστής μνείας.
- Πιτσαρία Piombino, το έχω αναφέρει ήδη. Εκεί σήμερα είναι το Mikel. Πανόρμου. Σύχναζε κι ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς.
- πιτσαρία Στρόμπολι (έτσι νομίζω λεγόταν). Εάν θυμάμαι καλά ήταν στην γωνία Λ. Κηφισίας και Βολανάκη. Μεταξύ Πανόρμου και Γηροκομείου, στο ρεύμα προς Κηφισιά. Σε κάποια ελληνική ταινία, κάποια στιγμή φευγαλέα, η κάμερα περνάει από την πιτσαρία αυτή.

Διάφορα καταστήματα κι υπηρεσίες:
- ΚατράντζοΣπορ, Λ. Κηφισσίας, στην γωνία με την Ευσταθίου Λάμψα, στο Γηροκομείο. Έκλεισε την δεκαετία του '90 και μετά έγινε Papertown. Σήμερα είναι σούπερ-μάρκετ, My Market.
- σερφομάγαζο Γλαρίδης. Ήταν ακριβώς πίσω από τον Κατράντζο, επί της Λουΐζης Ριανκούρ. Κάποιος νομίζω τον ανέφερε τον Γλαρίδη επί της Αρκαδίας και Σεβαστουπόλεως. Μεταφέρθηκε στην Αρκαδίας από την Λουΐζης Ριανκούρ προς το τέλος της δεκαετίας του '90 και παρέμεινε ανοικτό μέχρι και πριν το 2010. Έκλεισε και διατήρησε μόνο το κατάστημα στην οδό Τζαβέλλα στον Πειραιά. Πού ήταν και το πρώτο από την δεκαετία του '70. Σήμερα στην μέν Λουΐζης Ριανκούρ υπάρχει κομμωτήριο, στην δε Αρκαδίας εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.
- κατάστημα αθλητικών ειδών, Stad Sport. Μαγικό μέρος! Έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν επί της Σούτσου, δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, το οποίο φυσικά υπάρχει ακόμα. Πόσες και πόσες μπάλες δεν έχω αγοράσει από εκεί. Επίσης το λάβαρο του Παναθηναϊκού!
- Λαγουνάρης. Κατάστημα επίπλων, Πανόρμου 30. Υπάρχει ακόμα. (αναφέρθηκε νομίζω από κάποιον παραπάνω).
- Ατλάντικ, δίπλα στον πύργο Απόλλωνα. Σήμερα είναι Σκλαβενίτης.
- Φροντιστήριο Ωρίων, Λαρίσης και Λουΐζης Ριανκούρ. Σήμερα είναι φούρνος.
- Ωδείο Έμμετρον, πλατεία Λακωνίας. Υπάρχει ακόμα.
- Φαρμακείο κυρίας Ελένης. Χαρακτηριστική φιγούρα. Επί της Πανόρμου 99, δίπλα στο Lateau. Έχει κλείσει λόγω συντάξεως πολλά χρόνια τώρα.
- Σελοτεχνική, Πανόρμου και Λαρίσης γωνία. Υπάρχει ακόμα.
- Συνεργείο μηχανών Γεωργακόπουλου, Λαρίσης και Γενηματά. Υπάρχει ακόμα.
- Συνεργείο αυτοκινήτων Μαργώνη. Βρισκόταν επί της Σεβαστοπούλου (προσοχή, όχι Σεβαστουπόλεως) και στις αρχές του '90 μεταφέρθηκε λίγο πιο 'πάνω επί της Μοισιόδακος.
- Φανοποιείο Ηλίας Φωτίου, Σεβαστοπούλου 20. Υπάρχει ακόμα.
- Βιβλιοχαρτοπωλείο της κυρίας Γιούλας. Πεζόδρομος Μαιανδρουπόλεως πίσω από τα σχολεία. Λόγω συνταξιοδοτήσεως έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του '90. Στην θέση της άνοιξε η Μελίνα το ομώνυμο βιβλιοχαρτοπωλείο και μετά από λίγο καιρό το μετέφερε στην θέση που παλαιότερα υπήρχε η ταβέρνα Θεσσαλία επί της Καρύστου (ανέφερα παραπάνω). Δυστυχώς λόγω ασθένειας καίτοι μικρής ηλικίας η αείμνηστη Μελίνα έφυγε νωρίς και φυσικά έκλεισε και το κατάστημά της. Το βιβλιοχαρτοπωλείο της κυρίας Γιούλας είναι σήμερα μοδίστρα και μεταποιήσεις.
- βιβλιοχαρτοπωλείο Μελίνα, το περιέγραψα ήδη. Όταν έκλεισε το κατάστημα επί της Καρύστου, παρέμεινε κλειστό επί καιρό, κατόπιν άνοιξε μεζεδοπωλείο το Στρογγυλοφάναρο και τους τελευταίους μήνες ανακαινίζεται κι ανοίξει άλλο εστιατόριο.
- ηλεκτρολόγος (δεν θυμάμαι το όνομά του), δίπλα από το βιβλιοχαρτοπωλείο της κυριάς Γιούλας. Χαρακτηριστικός τεχνίτης της περιοχής μας τότε. Έκλεισε λόγω συνταξιοδοτήσεώς του νομίζω κι έκτοτε το κατάστημα παραμένει κλειστό.
- Λούνα Πάρκ στο πάρκο δίπλα από το Γηροκομείο. Έκλεισε νομίζω το 1986. Είχα καταπληκτικά παιγνίδια και νομίζω πως "κόντραρε" το άλλο κορυφαίο Λούνα Παρκ της εποχής, το Ροντέο.
- New Wave, αναφέρθηκε ήδη. Έχει κλείσει πριν από πάρα πολλά χρόνια.
- Videorama, Κατεχάκη και Σεβαστουπόλεως, υπάρχει ακόμα.
- Εκθεσιακό κέντρο, απέναντι από το Γηροκομείο. Εκεί υπάρχει σήμερα ο Κωτσόβολος. Κάθε Χριστούγεννα θυμάμαι που είχαν ήδη χριστουγεννιάτικα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάμε οικογενειακώς να ψωνίσουμε κάτι.
- Κομμωτήριο Δημήτρης, Κωνσταντινουπολίτης με την χαρακτηριστική προφορά του. Λουΐζης Ριανκούρ. Αστείρευτο χιούμορ ο τύπος.
- Κομμωτήριο Αντώνης, Γεωργίου Γεννηματά και Λαρίσης, επάνω από το συνεργείο Γεωργακόπουλου. Πολύ μοντέρνο για την εποχή κομμωτήριο.
- Πέρα Κλουμπ, ιστορικό σωματείο, με τα γραφεία της να βρίσκονται επί της Λαρίσης 42. Σήμερα εκεί έχει ινδικό εστιατόριο, Red Elephant. Νομίζω πως επέστρεψε στο ίδιο σημείο η Πέρα Κλουμπ, μετά πολλά χρόνια απουσίας της, αλλά σε διπλανό σημείο από το προηγούμενο.
- Λ' Αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων. Ειπώθηκε ήδη. Έχει μεταφερθεί στην Σεβαστουπόλεως από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Στην θέση του υπήρξε επί πολλά χρόνια φυσικοθεραπευτήριο. Τώρα δεν έχω προσέξει τι έχει εκεί.
- Κινηματογράφους δεν θα αναφέρω, διότι τους είπατε σχεδόν όλους. Εκτός από έναν, που ψάχνατε το όνομά του, στην Ελληνορώσσων. Λοιπόν είναι ο θερινός κινηματογράφος Κάρμεν στην γωνία Παπαδά και Κουσιανόφσκυ. Κλειστός επί χρόνια, νομίζω πως το προηγούμενο καλοκαίρι (2019) άνοιξε και πάλι.
- Βενζινάδικο Mobil, γωνία Πανόρμου και Καρύστου. Ήταν ακριβώς δίπλα στον κινηματογράφο Αμίκα. Σήμερα στην θέση του είναι το Intersport. Όλο αυτό το οικοδομικό τετράγωνο καθώς και όλη η Πανόρμου μέχρι το μετρό άλλαξε. Εκείνα τα χαμηλά σπιτάκια γκρεμίστηκαν τότε με την κατασκευή του μετρό κι έγιναν τα κτήρια που βλέπουμε απέναντι από το 16ο Γυμνάσιο/Λύκειο.

Αυτά προς το παρόν...νομίζω πως σάς έπρηξα λίγο, ε; Εάν θυμηθώ και τίποτα άλλο...θα επανέλθω.

Πριν κλείσω, να σάς θυμίσω, μία ξεχωριστή φιγούρα που χάθηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του '80 - ίσως το '88. Εάν θυμάστε έναν περιπλανώμενο τσαγκάρη. Ένας παππούς, αγαθή φυσιογνωμία, ο οποίος φώναζε "τσάγγρς!". Το όνομά του ποτέ δεν το έμαθα. Επίσης δεν ξέρω εάν σταμάτησε λόγω συντάξεως ή λόγω βιολογίας.
Επίσης στον πεζόδρομο της Μαιανδρουπόλεως σύχναζε μία γιαγιούλα κι αυτή χαρακτηριστική φιγούρα της γειτονιάς μας, η οποία τα είχε λίγο χαμένα και την ταΐζαμε και την φροντίζαμε οι γείτονες. Έφυγε από την ζωή εδώ και σίγουρα 20 και πλέον χρόνια.
 
Δυνατος!

Το Videorama εχει κλεισει εδω και μηνες
Με την ταβερνα ο Μητσος ειχαμε συχνη επαφη. Μεταφερθηκε πιο πανω, προς Νεα Φιλοθεη.
Εκει που ειχε μεταφεθει το σερφομαγαζα ηταν πριν το θρυλικο Παγκοσμιο.
Ο Γεωργακόπουλος νομιζω οτι παλαι ηταν απενταντι. Εκει πηγαινε ο πατερας μου το ποδηλατο μου για μαζεματα (το ελιωνα)

Το Αμιγκαδικο που αναφερεις ηταν απο τα αουτσαιντερ αλλα ο ιδιοκτητης ηταν μακραν ο ευγενεστερος απο τα υπολοιπα.
 
Δυνατος!

Το Videorama εχει κλεισει εδω και μηνες
Με την ταβερνα ο Μητσος ειχαμε συχνη επαφη. Μεταφερθηκε πιο πανω, προς Νεα Φιλοθεη.
Εκει που ειχε μεταφεθει το σερφομαγαζα ηταν πριν το θρυλικο Παγκοσμιο.
Ο Γεωργακόπουλος νομιζω οτι παλαι ηταν απενταντι. Εκει πηγαινε ο πατερας μου το ποδηλατο μου για μαζεματα (το ελιωνα)

Το Αμιγκαδικο που αναφερεις ηταν απο τα αουτσαιντερ αλλα ο ιδιοκτητης ηταν μακραν ο ευγενεστερος απο τα υπολοιπα.

A έκλεισε το Videorama; νομίζω πως είναι ακόμα εκεί η ταμπέλα του, για αυτό ίσως φαντάστικα ότι είναι ακόμα ανοικτό. Ο Γεωργακόπουλος δεν ήταν ποτέ απέναντι...ή λες; χμ.. με κόλλησες τώρα. Σάν να το θυμάμαι αυτό που λες τώρα αμυδρά...

Υπάρχει ακόμα ο Μήτσος αλήθεια; εννοώ στην Νέα Φιλοθέη.
 
Καλησπέρα σε όλους έστω και καθυστερημένα,
Διαβάζοντας τα πολύ ωραία σχόλια όλων σας παραθέτω και εγώ κάποιες εικόνες:
-Yard:καφετέρια και μπαρ στο άλσος της χωροφυλακης
-Jasmine: Ροκαδικο (το παλιό στην πέτρινη μονοκατοικία σε στενάκι στην αρχή της μιχαλακοπουλου)
-Το μπαρ ΟΚ για ωραία μεθυσια/φασαριες
-Ο Μήτσος με το αμιγκαδικο στο γηροκομείο
-Ομάδες: Πέρα κλουμπ, ΠΑΟΑ και οι θρυλικοί αμπελοκηποι που ειμασταν μέσα σε όλα τα παιχνίδια στην παιδική πριν ανεβει Α1 (καλαφάτακης,Τζανης,παναγιωταρακος,φλωρος κτλ)
-Αδιαχώρητο και Σουφαλα τα μοναδικά μαγαζιά που υπήρχαν στα εγκαταλελειμενα στην αρχή της Πάνορμου προς Κηφησιας που τώρα σφιζουν από ζωή.
-Μαρμαραδικο στην μεσογείων και δίπλα εμβολιαστικο κέντρο κατω απο το πρωην μαύρο κτηριο
-Στούντιο Σιέρα στην Μεσογείων με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής και δίπλα σουβλαντζιδικο σκληρό.
-Κουρδιστο πορτοκαλί με Σαρελη αφεντικό και Σωτήρη, Αλέκο και τον φοβερό Ούγκο
-Φυσιογνωμίες θρυλικές: Φτου Φτου, Απατσι, Ποπαυ, Ντάλας, Μάρκας, Τόλης, Shark, Bertas, Disas και ο θρυλικός Σάββας (και αρκετοί ακομα).

Καλή συνέχεια από Ερυθρό και 57ο σχολείο!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ερυθρος φορεβα!
 
Καλησπέρα σε όλους έστω και καθυστερημένα,
Διαβάζοντας τα πολύ ωραία σχόλια όλων σας παραθέτω και εγώ κάποιες εικόνες:
-Yard:καφετέρια και μπαρ στο άλσος της χωροφυλακης
-Jasmine: Ροκαδικο (το παλιό στην πέτρινη μονοκατοικία σε στενάκι στην αρχή της μιχαλακοπουλου)
-Το μπαρ ΟΚ για ωραία μεθυσια/φασαριες
-Ο Μήτσος με το αμιγκαδικο στο γηροκομείο
-Ομάδες: Πέρα κλουμπ, ΠΑΟΑ και οι θρυλικοί αμπελοκηποι που ειμασταν μέσα σε όλα τα παιχνίδια στην παιδική πριν ανεβει Α1 (καλαφάτακης,Τζανης,παναγιωταρακος,φλωρος κτλ)
-Αδιαχώρητο και Σουφαλα τα μοναδικά μαγαζιά που υπήρχαν στα εγκαταλελειμενα στην αρχή της Πάνορμου προς Κηφησιας που τώρα σφιζουν από ζωή.
-Μαρμαραδικο στην μεσογείων και δίπλα εμβολιαστικο κέντρο κατω απο το πρωην μαύρο κτηριο
-Στούντιο Σιέρα στην Μεσογείων με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής και δίπλα σουβλαντζιδικο σκληρό.
-Κουρδιστο πορτοκαλί με Σαρελη αφεντικό και Σωτήρη, Αλέκο και τον φοβερό Ούγκο
-Φυσιογνωμίες θρυλικές: Φτου Φτου, Απατσι, Ποπαυ, Ντάλας, Μάρκας, Τόλης, Shark, Bertas, Disas και ο θρυλικός Σάββας (και αρκετοί ακομα).

Καλή συνέχεια από Ερυθρό και 57ο σχολείο!!!
Α ρε φίλε να σαι καλα παντα 16 λύκειο Πανόρμου.τι γινόταν τότε.ωραιες εποχες .επαιζα περα κλουμπ στον παγκο βασικα χαχα και ειχαμε τον κυριο μακη και μας πηγαίνε στα ματσ με ενα παλιο stasion.η σουφαλα δυστυχώς έκλεισε..
 
Τι ωραίο thread!!! Αμπελοκηπιώτης κι εγώ, από το 1978 που γεννήθηκα ακόμα στην ίδια πολυκατοικία σε μία κάθετο της Πανόρμου. Συγκινήθηκα που διάβασα μερικά μέρη που θυμόμουν κι εγώ. Σίγουρα λόγω ηλικίας μπαράκια και καφετέριες δεν θυμάμαι, αλλά καταστήματα κι εστιατόρια ναι.
Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί ήδη (είναι και πολλές οι σελίδες), την πιτσαρία Piombino, εκεί που είναι σήμερα το Mikel στην αρχή της Πανόρμου από την Λ. Κηφισσίας. Πηγαίναμε εκεί και τρώγαμε συχνά πυκνά τις Παρασκευές οικογενειακώς. Έκλεισε νομίζω γύρω στο 1988-89. Εκεί έβλεπα να συχνάζει κι ο αείμνηστος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.
Ελα ρε πανορμου λουκα Μπέλλου μεγαλωσαμε με μπαλα στην χεροπουπουλου.μπασκετακι γενικη και πιτσα στον κισσα .τωρα πλεον ειναι οκ μαρκετ.ποσο μου χει λειψει
 
Ωραιααααααααααα!!

Λοιπον...

Στο Κουρδιστο ειχα περασει ατελειωτες ωρες μπιλιαρδου. Ωραιο μαγαζι. Δεν καταλαβα ποτε εκλεισε.

Το παιχνιδαδικο στην Αλεξανδρας το θυμαμαι. Νομιζω οτι διπλα ειχε ενα μαγαζι με τζιν-σπορ ενδυση κυριως Lee Cooper.

Ο Λαγουναρης νομιζω υπαρχει ακομα.

Τα Βρυλωνια τα ηξερα μονο σαν καφετερια.
Σωστος φιλε υπάρχει ακομα ο λαγουναρης.
 
Μεγαλωσα στους Αμπελοκηπους και πραγματικα εχω οργωσει ολες τις γειτονιες του. Μπορει να εχω φυγει εδω και καιρο αλλα ακομα θυμαμαι μεριές που πλεον δεν υπαρχουν.

Ετοιμαστειτε για κατεβατο οπως μου ερχονται στο μυαλο

Kostaras (grill house) στη συμβολη Αλεξανδρας-Κηφησιας.

*To ζαχαροπλαστειο Flokas απεναντι απο το Γηροκομειο.

Κατραντζος(99% sure) ακριβως απεναντι του.

*Τα διαφορα Αμιγκαδικα: Κοντα στα γηπεδα στην Εσλιν, πισω απο την Ριανκουρ, πανω στη πλατεια του Αγ Δημητριου και πισω απο τον Αγιο Θωμα.

*Το "στοιχειωμενο" τεραστιο γιαπι που κατεδαφιστηκε για αν χτιστει το Ερρικος Ντυναν.

*Το παρκακι πισω απο το Παιδων γεματο παιδια και ποδηλατα (τωρα εμειναν μονο τα δεντρακια").

*Το στρατοπεδο ακριβως απο πισω.

ΑΤΚΟ, μεγαλο μαγαζι υπολογιστων στη συμβολη Μιχαλακοπουλου-Μεσογειων.

*Τη Μιχαλακοπουλου και την Μεσογειων στο υψος της ΕΥΔΑΠ με λωριδες 2 κατευθυνσεων!

*Το Παγκοσμιο, τη μεκκα των παιχνιδαδικων στην Αρκαδιας.

*Το Ακροπολ στη Φειδιπιδου, με τον κλασικο παππου που εφτιαχνε την καλυτερη τυρoπιτα στο Συμπαν.

*Το New Wave, μεγαλο δισκαδικο στη Λαρισης.

*Το Mαrinero, fast food (καραρετρο εκφραση) στην Αλεξανδρας.

Μαρινοπουλος απεναντι στο σημερινο Carrefur (και το πολυ καλο τυραδικο που βρισκοταν διπλα).

*Το ΙΛ Αστυνομικο τμημα(99% sure) διπλα στο σημερινο Ντυναν.

*Tα κατωθι μπιλιαρδαδικα: Las Vegas και Psycho στον Ερυθρο, Monte Carlo στο συνορα με Γουδι, Κουρδιστο Πορτοκαλι πλησιον Λαρισης.

*Η καφετερια Βυζαντιο και η αντιπροσωπεια της Commodore ΜΕΜΟΧ επι της Σεβαστουπολεως.

*Το νηπιαγωγειο που λειτουργουσε στα τελη 70 σε ενα αθλιο κτιριο στη Φωκιδος.

Θα θυμηθω κι αλλα.

Οσοι γειτονες ριχτε κανα ποστ να μεγαλωσουμε το τεφτερι! ;)
Επίσης η πιτσαρια κισσας πανω απο την πανορμου ....... το κουτούκι σε μια παλια μονοκατοικία τερμα Τριφυλίας και Καρύστου
 
H πολυκατοικία με το V (for vendetta...) έγινε διάφορα πράγματα, αλλά αν δεν έχει αλλάξει από το 2006 που έφυγα από Αμπελόκηπους και από το 2009 που έφυγα από Ελλάδα θα είναι τώρα πια Cook Shop.

Για το κρασοκαταγώγειο δεν είδα ανταπόκριση...

Επίσης Σεβαστουπόλεως και Κορινθίας θυμάται κανείς έναν συμπαθέστατο κυριούλη -έχει πετάξει για τους ουρανούς πολλάαααα χρόνια τώρα- που είχε τη "ΔΕΛΤΑ" της γειτονιάς,

τον κ. Σοφοκλή? Είχε γάλατα, και λοιπά γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς ...κ.ο.κ. αλλά θυμάμαι σαν τώρα τις σοκολάτες που περίμενα να μου πάρουν και τον ίδιο τον κ.Σοφοκλή, με την άσπρη μπλούζα (τύπου οδοντιάτρου) και τον μεταλλικό δίσκο να πηγαίνει καφέδες στα μαγαζιά της γειτονιάς...
Ο κος Σοφοκλής πάντα προσφωνούσε τους άλλους "μιγάαααλε", μεγάλε δηλαδή, αλλά με τη δική του προφορά ! Είχε κ ένα γιο τον Ανδρέα που παντρεύτηκε στην Κύπρο κι έφυγε.
 
Πίσω
Μπλουζα