thebest20
RetroMuseum GateKeepeR
- Αντιδράσεις
- 484
Θα αναφέρω μερικά γλυκίσματα που αγοράζαμε από τα περίπτερα και σήμερα δεν βρίσκονται παντού
Μικρό κουτάκι με σοκολάτα (σαν merenda) στο μέγεθος της ατομικής μαρμελάδας.τρωγόταν με μικρό κουταλάκι που το παίρναμε από τον πάγκο κοντά στο ταμείο του ψιλικατζίδικου.Ήταν σε σχήμα ορθογώνιο ή καρδούλα
Ζελεδάκια τυλιγμένα σε ζελατίνα
Καραμέλες γάλακτος με 5 δρχ η καθεμία
Σοκολατάκια κέρματα
Καραμέλες πράσινες ή κόκκινες (του βήχα ή του φιλιού όπως τις λέγαμε) :Βρίσκονταν σε διάφανο κουτάκι (στρογγυλό ή σχήμα καρδιάς) που άνοιγε από πάνω
Ατομικό καταϊφι και μπακλαβάς (στο χαρτί έγραφε "μπακλαβαδάκι" και "καταϊφάκι") και ήταν σε πολύ μικρή συσκευασία
Καραμέλες ζελεδάκια (νομίζω υπάρχουν ακόμα και σήμερα αλλά έχω καιρό να δω)
Καραμέλες ροζ τυλιγμένες σε άσπρο χαρτί (πωλούνταν ατομικά)
Τσίχλες με tattoo
Καραμέλες βραχιόλι (καραμέλες δεμένες με σχοινάκι-έμοιαζε με βραχιόλι)
Γλειφιτζούρι Chupa Chups (το έγλειφες και μέσα είχε τσίχλα)
Κρουασάν σε κίτρινη συσκευασία που δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά είχε δώρο κινούμενες κάρτες με τη mascot που απεικονιζόταν στο εξωτερικό της συσκευασίας
Μικρό κουτάκι με σοκολάτα (σαν merenda) στο μέγεθος της ατομικής μαρμελάδας.τρωγόταν με μικρό κουταλάκι που το παίρναμε από τον πάγκο κοντά στο ταμείο του ψιλικατζίδικου.Ήταν σε σχήμα ορθογώνιο ή καρδούλα
Ζελεδάκια τυλιγμένα σε ζελατίνα
Καραμέλες γάλακτος με 5 δρχ η καθεμία
Σοκολατάκια κέρματα
Καραμέλες πράσινες ή κόκκινες (του βήχα ή του φιλιού όπως τις λέγαμε) :Βρίσκονταν σε διάφανο κουτάκι (στρογγυλό ή σχήμα καρδιάς) που άνοιγε από πάνω
Ατομικό καταϊφι και μπακλαβάς (στο χαρτί έγραφε "μπακλαβαδάκι" και "καταϊφάκι") και ήταν σε πολύ μικρή συσκευασία
Καραμέλες ζελεδάκια (νομίζω υπάρχουν ακόμα και σήμερα αλλά έχω καιρό να δω)
Καραμέλες ροζ τυλιγμένες σε άσπρο χαρτί (πωλούνταν ατομικά)
Τσίχλες με tattoo
Καραμέλες βραχιόλι (καραμέλες δεμένες με σχοινάκι-έμοιαζε με βραχιόλι)
Γλειφιτζούρι Chupa Chups (το έγλειφες και μέσα είχε τσίχλα)
Κρουασάν σε κίτρινη συσκευασία που δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά είχε δώρο κινούμενες κάρτες με τη mascot που απεικονιζόταν στο εξωτερικό της συσκευασίας