Λοιπόν να τα θυμηθώ και εγώ ένα ένα (βλέπετε η γιαγιά μου διατηρούσε ψιλικατζιδικο)
από μαστίχες και τσίχλες (μπάλες ποδοσφαίρου, σε σχήμα τσιγάρου, μπικμπάμπολ ροζ σε μπλε περιτυλιγμα και μπανάνα σε κιτρινοπράσινο), τσίχλες με νεροαυτοκόλητα στρουμφάκια.
από μπισκότα (πτι-μπερ, μαρίνα, γεμιστά σοκολάτα και μπανάνα, ρόλλερς με βανίλια και σοκολάτα, κανέλλας και κάποια που δεν θυμάμαι μάρκα ήταν κάτι τετράγωνα-ορθογώνια μικρά μπισκότα με γέμιση βανίλια και μπανάνα σε μπέζ περιτύλιγμα και σε μικρό σχήμα). Έπειτα μου άρεσαν πολύ τα cookies (μου θύμιζαν το μπισκοτοτέρας στο σουσάμι άνοιξε) αλλά μόνο με σοκολάτα όχι με σταφίδα, και δεν τρελαινόμουν για κάτι μπισκότα που ήτανε πολύ *****α με επικάλυψη σοκολάτα στο πάνω μέρος και γέμιση πορτοκάλι. Επίσης αυτά τα μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς με γέμιση μήλο και επικάλυψη σοκολάτα ούτε αυτά μ άρεσαν. Και φυσικά δεν είδα πουθενά να αναφέρετε το ΤΣΟΚΟΜΠΛΟΥΜ που τα σπαγε αγρια. Επίσης θυμάμαι κάτι μπισκότα βουτύρου σε διάφορα δαντελέ σχήματα σε μεγάλο κουτί νομίζω παπαδοπούλου???
Για σοκολάτες ανέφερα σε άλλο θρέντ my weapon of choice SERANO
σοκολατοειδή σε μπάρα είχα τρέλα με κιςς και αργότερα με lila pause και μαρς, επίσης και το rider (twix από μια εποχή και μετά). δεν μου άρεσε ποτέ το ντέρμπυ αν και είχε τούμπανη διαφήμιση ούτε τα σνίκερς
Από άλλου τύπου γλυκίσματα (ή οπως τα έλεγαν οι γονεις μου σκατολοειδια) μου άρεσαν τα Maltezers (τα μπαλάκια με βύνη τα λέγαμε και κουρκουμπίνια), και το παστάκι YES
Aπό Κρουασάν θυμάμαι στα 80ς σκάγανε μόνο με μαρμελάδα ροδάκινο μέσα μια μάρκα που δεν την θυμάμαι και αρχές 90ς έσκασαν τα 7 days (που το ψωμί τους ήταν περισσότερο τσουρεκένιο) και τα σφολιατοειδή Μόλτο (τα οποία ήτανε τίγκα στη μερέντα μέσα και τα σπάγανε)
Από γκοφρέτες τώρα 1η και καλύτερη ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ έπειτα σερενάτα (ήτανε πιο γλυκίζουσα και δεν μου αρεσε) και τελευταία η ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ (ήταν πολύ στεγνή). Υπήρχαν και κάτι γκοφρετάκια αμαρέτι νομίζω σε κομμάτια που το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή και βγαίνανε σε σοκολάτα γέμιση και φράουλα.
μερεντάκια φυσικά και κάτι άλλα παχύρευστης βανίλιας μικρά κεσεδάκια με κουταλάκι
από καραμέλες τώρα οι Κοκος με την κόκκινη μπορντό αγελαδίτσα σε χρυσό περιτύλιγμα (μαλακιά πολύ και έλιωνε στο στόμα), οι weathers βουτύρου (πιο τούμπανες από τις μπαλού), κάτι στρόγγυλες που μοιάζανε με κουμπιά σε διάφορα σχήματα (μεγάαλα κουμπιά δεν θυμάμαι το όνομα σε διάφανο φακελάκι), Ηalls φυσικά με γεύση κεράσι που σε έκαιγε και κάποιες με αραβική κόμι σε πλαστικό κουτάκι σαν κι αυτά που βάζουνε τις καρφίτσες. Επίσης μου άρεσαν πολύ και οι Pez και οι αστακοί (έτσι τις θυμάμαι) και Tic tac
Γλυφιτζούρια τώρα... το κοκοράκι ασφαλώς που υπήρχε και σε μπάλα μεγάλη και τσούπα τσουπς γλυφιντζούρι
τέλος κάτι που δεν νομίζω να το θυμάται κανείς κυκλοφορούσανε φιγούρες του θεάτρου σκιών πλαστικές και άλλες οι οποιές είχανε μέσα κάτι πολύ πολύ μικρές καραμελίτσες??? και λιώνανε στο στώμα, όπως επίσης και κάτι απίθανα ζαχαρωτά σε σχήμα γλυπτών που τα έβαζες στο στόμα και λιώνανε σχεδόν αμέσως (σαν από πεπιεσμένη ζάχαρη)