"Ρετρό" Συνήθειες: Τι θα κάνατε αν σας ζήταγαν να τις κόψετε?

Συμφωνώ πως οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι το καλύτερο. πχ για μένα δεν θα ήθελα με τίποτα, να μην μπορώ να βλέπω τις αγαπημένες μου ταινίες...
 
Συμφωνώ κι εγώ για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο καθένας θα πρέπει να ασχολείται με αυτά που του αρέσουν, χωρίς όμως να οδηγείται σε αναισθησία, παραμελώντας τις υποχρεώσεις του προς τους άλλους, είτε είναι σύντροφος είτε οικογενειακά πρόσωπα είτε φίλοι.

Συγκεκριμένα για τις ερωτικές σχέσεις, πιστεύω ότι το να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα από την αρχή βοηθάει πολύ. Να λέτε και οι δύο ποιοί είστε, ποιές είναι οι συνήθειές σας, να συμφωνείτε ότι δεν θα καταπιέζετε ο ένας τον άλλον, αλλά και το ότι θα σέβεστε και θα βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Αν κάποιος πονηρός δει από την αρχή ότι κάτι δεν του αρέσει και το κρύψει, σκεφτόμενος "καλά, ας προχωρήσουμε τώρα και μετά θα του/της δείξω εγώ", τότε δεν θα τον λυπηθώ καθόλου αν στο μέλλον υποφέρει μέσα σε μία δυστυχισμένη σχέση και ούτε θα έπρεπε να διαμαρτύρεται μετά.

Δυστυχώς όμως, ακόμα κι αν δύο άνθρωποι κάνουν όλα αυτά που πρέπει από την αρχή, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι ρόδινα μετά, αφού όταν είμαστε φρεσκο-ερωτοκεραυνοβολημένοι έχουμε την τάση να παραβλέπουμε πολλά στραβά, τα οποία όμως αργότερα θα κάνουν παρέλαση μπροστά μας ένα ένα.

Εγώ προσωπικά επειδή υπέφερα πολύ από γονεϊκή καταπίεση και δεν ήμουν ελεύθερη π.χ να βλέπω ταινίες τρόμου ή να διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα, προσπαθούσα πάντα να βρω κάποιον που, εκτός από το χαρακτήρα, να ταιριάζουμε έστω και σε μερικές συνήθειες, για να μην έχω πολλές σκοτούρες μετά.
 
Δεν νομίζω ότι γενικά μπορεί να τεθεί θέμα διακοπής μιας ρετρο-συνήθειας, πχ gaming. Το θεωρώ παράλογο. Αλλά θεωρώ και παράλογο να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ρετρο-συνήθεια απ'ό,τι για τον συντροφό σου. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλύτερα να αλλάξεις σύντροφο, ή να μείνεις μόνος, μέχρι να βρεις τον κατάλληλο που θα σε ενδιαφέρει. Ο σύντροφος δεν είναι κάποιος με τον οποίο απλά γεμίζεις τον χρόνο σου. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.

Αν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί, τότε ο ελεύθερος χρόνος για ρετρο-συνήθεια μηδενίζεται, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που περιγράφει η retrofan παραπάνω. Φυσικά όταν κάποιος παίρνει απόφαση να κάνει παιδί, φαντάζομαι ότι θέλει να ασχοληθεί με το παιδί του και όχι με την ρετρο-συνήθεια. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δημιουργικό να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο από οποιοδήποτε χόμπι. Φυσικά η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά οι προτεραιότητες είναι απαραίτητες γιατί δυστυχώς η μέρα έχει μόνο 24 ώρες :( Μακάρι να είχε περισσότερες.
 
Κι όμως, είναι άνθρωποι που και μετά από τα παιδιά,διατηρούν τα χόμπυ τους, και μάλιστα εκτός σπιτιού : δε μιλάμε για ένα απλό gaming, μπορεί να φεύγουν Σαββατοκύριακα στον Παρνασσό για σκι, να κάνουν ιστιοπλοϊα στο Σαρωνικό, να φεύγουν για 3-4 ώρες ποδηλασία, να παίζουν 5Χ5 δυο φορές τη βδομάδα και πολλά άλλα τέτοια... Συνήθως βέβαια, αυτά τα κάνει ο σύζυγος, ενώ η σύζυγος "κρατάει τα παιδιά"... Μέχρι ενός σημείου δεκτό, από κει και πέρα όμως, απαράδεκτο...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Κι όμως, είναι άνθρωποι που και μετά από τα παιδιά,διατηρούν τα χόμπυ τους, και μάλιστα εκτός σπιτιού : δε μιλάμε για ένα απλό gaming, μπορεί να φεύγουν Σαββατοκύριακα στον Παρνασσό για σκι, να κάνουν ιστιοπλοϊα στο Σαρωνικό, να φεύγουν για 3-4 ώρες ποδηλασία, να παίζουν 5Χ5 δυο φορές τη βδομάδα και πολλά άλλα τέτοια... Συνήθως βέβαια, αυτά τα κάνει ο σύζυγος, ενώ η σύζυγος "κρατάει τα παιδιά"... Μέχρι ενός σημείου δεκτό, από κει και πέρα όμως, απαράδεκτο...
Χμ, αυτό θα το ονόμαζα "εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο", αλλά φυσικά αν είναι αποδεκτό και από τα δύο μέλη του ζευγαριού, τότε δεν πέφτει λόγος σε κανένα.

Ανέφερα το συγκεκριμένο θέμα στο έτερο ήμισυ και θυμήθηκε ότι πριν από αρκετά χρόνια μια φορά του είχα γκρινιάξει γιατί προτιμησε να ασχοληθεί με τα ρετρο-μηχανήματά του από το να συναντηθούμε. Φυσικά το θυμήθηκα κ'εγω, αλλά θυμήθηκα επίσης ότι ήταν μια εποχή που είχαμε 1 μέρα την εβδομαδα ελεύθερη από εργασία για να συναντηθούμε, οπότε μου φαινόταν κάπως περίεργο να προτιμήσει να βρεθεί με τα ρετρο-computer απ'ό,τι με μένα. Φυσικά αν δεν ήθελε να με συναντήσει, είναι λογικό να συναντούσα κ'εγω κάποιους που θα ήθελαν :p
 
Χρήμα να υπάρχει όπου εξαλείφει τη γκρίνια (ακόμα τη γυναικεία) και όλα καλά.
 
ίσως να έκανα προσπάθεια να απαλλαγώ από την κακιά συνήθεια (όποια να είναι αυτή) για την οποία δεχόμουν παρατηρήσεις και υποδείξεις...αλλά...επειδή κανείς και καμιά δεν είναι τέλειος/τέλεια...σε όποιον/όποιαν αρέσουμε για τους άλλους/τις άλλες δεν θα μπορέσουμε!

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν κάποιο πρόσωπο ζητούσε / επέμενε να σταματήσω να ακούω heavy metal θα το προσέβαλα πολύ άσχημα. Τόσο που θα το θυμόταν για πάντα μετά.

Κρίμα θα ήταν.
 
Εγώ θα "έκοβα" αυτούς που θα μου ζητούσαν να τις κόψω...

...Αγάπα τον πλησίον σου, με τα ελατώμματά του!
 
Πίσω
Μπλουζα