"Ρετρό" Συνήθειες: Τι θα κάνατε αν σας ζήταγαν να τις κόψετε?

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.775
Ολοι (απ'οτι διαβασα σε αυτο το θρεντ) μας εχουμε ρετρο συνηθειες που κανουμε απο πιτσιρικια και μπραβο μας που τις εχουμε κρατησει ακομα.!!! :D

Αλλα τι θα κανατε αν καποια στιγμη σας ζητουσε καποιος/α να τις "κοψετε" μαχαιρι γιατι πλεον δεν αρμοζουν στην ηλικια σας?

Το ρωταω με αφορμη ενα κρουσμα που μου εγινε προσφατα και λιγο πολυ μου ζητηθηκε να παψω τις συνηθειες μου αν θελω η' αν τυχει κατι καλο (καθωτι ελευθερος) και να μην ξαναασχοληθω ποτε.

Να το θεσω οπως ακριβως μου το ειπε..."Ψηλε,σταματα να ασχολεισαι με πραγματα που ειναι ΟΧΙ της ηλικιας σου".

Δεν ξερω αλλα αυτο το "ΟΧΙ" μου εκατσε στραβα.

Δηλαδη ειναι τοσο κακο που εχω ακομα συνηθειες απο μικρος?

Εσεις τι θα κανατε αν σας ζηταγαν κατι αναλογο?Αν σας ελεγαν κι εσας ενα μεγαλο "ΟΧΙ"?

Προσωπικα δεν κοβω τις συνηθειες μου για κανενα και καμια!

Ειμαι αυτος που ειμαι και δεν αλλαζω!

Με θες κυρα μου? καλως...Δεν με θες? Συγνωμη αλλα δεν θα μπορεσω! :boss:
 
Η τελευταία σου φράση με κάλυψε πλήρως.

Είμαι με τη τωρινη μου σύζυγο για 16 χρόνια και ένας κύριος λόγος είναι ότι δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα με το gaming, μια συνήθεια - τρέλα που την έχω εδώ και 28 χρόνια, καραρετρό δηλαδή.

Αν είχαν χωρίσει οι δρόμοι μας, θα προτιμούσα 1000 φορές μόνος μου, ελεύθερος και ωραίος να κάνω ότι γουστάρω όποτε το γουστάρω, παρά να είχα την οποιαδήποτε δίπλα μου να μου τα ζαλίζει με τη γκρίνια επί του θέματος. Θα την έστελνα αυτοστιγμή.

'Ηδη δεν μιλάω με συγγενείς, εκτός από ελάχιστους, ενώ στέλνω στο διάολο κάθε άγνωστο που μου τη λέει περί "ανωριμότητας" και "μεγάλωσε επιτέλους". Ειδικά οι τελευταίοι που είναι εις το πλείστον mainstreamers στέλνονται one way ticket to Hell. Δεν με ενδιαφέρει καν να δείξω "καλό" πρόσωπο. Θρησκευτική κατήχηση FTW!!!!!
 
Και γω μια απο τα ιδια με σας παιδια.Εχω σουταρει γυναικες απο την ζωη μου για χαρη των videogames.Τι σε νοιαζη ρε εσενα ποια ειναι τα χομπι μου και πως γουσταρω να περναω τον ελευθερο χρονο μου.Αφου εισαι καλημενη στα παντα απο μενα και με το παραπανω τοτε να κοιτας την δουλεια σου.Εδω μια αλλη καποτε με ξεκρεμασε το στοχο και εξαφανησε τα βελακια και εγειναι τριτος παγκοσμιος.Καλα με τους γοννοις μια ζωη εχω ριξει τρελα μαλωματα.τι τα θες τα βελακια,τι τα θες τα ηλεκτρονικα ολοκληρος μαντραχαλος,τι την θες την κιθαρα και δεν αφηνης κανεναν να κοιμηθη ολη νυχτα,παρατησε επιτελους της μηχανες,με τοσες και τοσες γυρνας παντρεψου μια επιτελους και πολλα αλλα τετοια υπεροχα.Οχι ρε δεν αλαζω θα κανω οτι γουσταρω οπως κανω μια ζωη και σεκεμε κανταρ.
 
Ρε παιδία μάλον εγώ είμαι η άλλη φάση. Μ' έχουν σουτάρει λόγω gaming (και το έχω μεταννοιώσει γι' αυτό...). Από τότε οι σχέσεις μου έχουν γίνει αρκετά πολύπλοκες γιατί πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρίσκω τη χρυσή τομή μεταξύ του "εγώ" και του "οι άλλοι" (με μια μικρή έφεση προς το "εσωστρεφής").

Πάντως ακόμα τη βρίσκω με αρχαία παιχνίδια, lego και στατικό μοντελισμό. Δε μπορεί κανείς να με πει playstation freak (είμαι άλλη πάστα) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καθείς με τις επιλογές του! Δεν θα περίμενα να με διώξει κανείς λόγω videogaming, απλά και μόνο διότι θα έφευγα σαν το διάολο στο λιβάνι μακριά από οποιοδήποτε άτομο έβλεπα να ήταν αρνητικό απέναντι στις ασχολίες μου. Δεν αναφέρομαι μόνο σε σχέσεις με το "ασθενές" φύλο, αλλά γενικά σε διαπροσωπικές σχέσεις.

Στο κάτω - κάτω γιατί πρέπει να βγαίνω για καφέ με κάποιους που τα δικά τους ενδιαφέροντα δεν συμμερίζομαι τη στιγμή που αυτοί δεν σέβονται τα δικά μου; Χάσιμο χρόνου, υπομονής και άσκοπο στρεσάρισμα.
 
Η απάντηση σε αυτό δεν είναι απόλυτη αλλά προσαρμόζεται στις εκάστοτε καταστάσεις.

Τι εννοώ:

Πρώτα απ' όλα κανείς δεν παντρεύεται κάποια-κάποιον που γνώρισε πριν λίγες ώρες. Η γυναίκα αυτή τον έχει ζήσει στην καθημερινότητα του για καιρό και προφανώς γνωρίζει την διάθεση του ν' ασχολείται με το συγκεκριμένο χόμπι. Αν λοιπόν του ζητά να σταματήσει την ενασχόληση τότε απλά τον αδικεί και παράλληλα αδικεί τον εαυτό της.

Από την άλλη η υπερβολή στα πλαίσια μιας οικογένειας δεν είναι καλή και θα πρέπει ν' αποφεύγεται για την ευτυχισμένη μακροημέρευση της. Από την μία λοιπόν δεν μπορώ να διανοηθώ την όποια απαίτηση να μην ασχολούμαι καθόλου με τα ρετρο μηχανήματα μου, όμως από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ ότι θ' απομονώνομαι όλη μέρα παίζοντας ή να κλαίει το μωρό και εγώ να παίζω αμίγκα φωνάζοντας παράλληλα στην γυναίκα μου ν' ασχοληθεί.

Η απάντηση είναι μέτρο λοιπόν και φυσικά διάθεση συνεννόησης εκατέρωθεν. Όλα τ' άλλα μου φαίνονται υπερβολικά και από τις 2 μεριές
 
spyros_s είπε:
Η απάντηση σε αυτό δεν είναι απόλυτη αλλά προσαρμόζεται στις εκάστοτε καταστάσεις.Τι εννοώ:

Πρώτα απ' όλα κανείς δεν παντρεύεται κάποια-κάποιον που γνώρισε πριν λίγες ώρες. Η γυναίκα αυτή τον έχει ζήσει στην καθημερινότητα του για καιρό και προφανώς γνωρίζει την διάθεση του ν' ασχολείται με το συγκεκριμένο χόμπι. Αν λοιπόν του ζητά να σταματήσει την ενασχόληση τότε απλά τον αδικεί και παράλληλα αδικεί τον εαυτό της.

Από την άλλη η υπερβολή στα πλαίσια μιας οικογένειας δεν είναι καλή και θα πρέπει ν' αποφεύγεται για την ευτυχισμένη μακροημέρευση της. Από την μία λοιπόν δεν μπορώ να διανοηθώ την όποια απαίτηση να μην ασχολούμαι καθόλου με τα ρετρο μηχανήματα μου, όμως από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ ότι θ' απομονώνομαι όλη μέρα παίζοντας ή να κλαίει το μωρό και εγώ να παίζω αμίγκα φωνάζοντας παράλληλα στην γυναίκα μου ν' ασχοληθεί.

Η απάντηση είναι μέτρο λοιπόν και φυσικά διάθεση συνεννόησης εκατέρωθεν. Όλα τ' άλλα μου φαίνονται υπερβολικά και από τις 2 μεριές
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Άλλωστε σε μια σχέση και πολύ περισσότερο σε ένα γάμο οι υποχωρήσεις είναι απαραίτητες.

Τώρα αν υπάρχει μια νέα γνωριμία και αυτή δεν εγκρίνει τίποτε από τα ενδιαφέροντα μας, τότε απλά δε γίνεται χωριό. Βέβαια αν τα ενδιαφέροντα μας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας, τότε μάλλον έχει ένα δίκιο η "άλλη πλευρά".
 
prisma είπε:
Βέβαια αν τα ενδιαφέροντα μας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας, τότε μάλλον έχει ένα δίκιο η "άλλη πλευρά".
Εδώ θα διαφωνίσω. Αν πρόκειται για σχέση και όχι οικογένεια (όπως ορθά ειπώθει παραπάνω) γιατί να έχει δίκιο η "άλλη πλευρά" ; Απλά επιλέγεις "πλευρά" που σε σέβεται, τη σέβεσαι ή/και υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Τώρα αν χάρη μιας καψούρας στρεσαριστείς τόσο που θα αλλάξεις τα πάντα, αυτό θα σου βγει εν καιρώ άσχημα. Θα αρχίσουν τα νεύρα, οι διαφωνίες, οι καυγάδες, η ψυχολογική φθορά και τα λοιπά.

Όχι, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να περάσεις άσκοπα και χωρίς λόγο από Συμπληγάδες. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τις καλές οικογένειες.
 
Ελληνικές βιντεοταινίες & MAME32 δεν θα τα αποχωριζόμουν για κανέναν λόγο...
 
συνάδελφε πλέον δεν είμαστε 20 για να έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις όπως τις ορίζαμε παλαιότερα...αν κάτι αγγίζει-αγγίξει τα 1-2 χρόνια τότε αυτόματα μιλάμε για σχέση με σκοπό την οικογένεια.

Θα σου πω που διαφωνώ με τον συλλογισμό σου:όλα καλά και άγια όσα γράφεις όμως δεν έχεις υπολογίσει όλες τις παραμέτρους αφού η ζωή -ευτυχώς- δεν είναι στατική αλλά δυναμική!

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, έχουμε πέραν τις ανάγκες των παιδιών που θα έρθουν(και είναι καταλυτικές) αλλά και νέες κοινωνικές επαφές και υποχρεώσεις που πηγάζουν από αυτές. Για παράδειγμα θα δεχτώ ότι μια φορά το μήνα θα σε καλεί ο πεθερός στο σπίτι του για φαγητό. Εκείνη την μέρα λογικά θα πας και θα χαλάσεις κάποιες ώρες εκεί αδιαμαρτύρητα όπως θα απαιτήσεις το ίδιο και από την συμβία σου στην αντίστοιχη πρόσκληση των δικών σου. Το ίδιο θα γίνει και για κουμπάρους, συγγενείς, φίλους εκατέρωθεν. Δεν μπορείς εσύ να τους παρατήσεις ή να απουσιάσεις για να ασχοληθείς με τα χόμπι σου παρόλο που ενδεχομένως να έχεις ξηγηθεί εκ των προτέρων στην δικιά σου ότι θέλεις κάποιο χρόνο καθημερινά για την πάρτη σου! Αν το κάνεις θ' απομονωθείς. Εσένα μπορεί να μην σ' επηρεάζει αυτό θα πειράζει όμως σίγουρα την αγαπημένη σου.

Στις ανθρώπινες σχέσεις όπως ξέρεις δεν υπάρχουν στεγανά και απολυτότητες. Δεν μπορείς να ζεις μόνο για τα χόμπι σου. Οι προτεραιότητες αλλάζουν άρδην είτε το θέλεις είτε όχι μετά το γάμο. Μάλιστα αλλάζουν πάντα εις βάρος του προσωπικού μας χρόνου. Θυσίες θα κάνεις και εσύ και η σύζυγος σου. Να μην ξεχνάς ποτέ ότι και αυτή είναι άνθρωπος και δεν λειτουργεί σαν τους υπολογιστές με διακόπτη on-off! Ούτε μπορείς να κάνεις save state!

Φιλικά πάντα ....
 
Μια φορα εκανα υποχωρησεις και τελικα την εφαγα (να μην πω που).

Απο τοτε σε ορισμενα θεματα ειμαι καθετος!

Οπως εγω θα σεβαστω τις οποιες συνηθειες θα εχει η μελλουσα συντροφος

ετσι θελω να σεβαστει κι εκεινη με τη σειρα της τις δικες μου.

Αν δεν τα βρουμε...το δρομο της,το δρομο μου!
 
αυτο που γραφεις είναι απόλυτο...δεν σου είπε κανείς να λες όλο ναι ούτε και να είσαι και φαλλοκράτης που θα διατάζει σαν πασας...

Εστιάζουμε προς χάριν της συζήτησης στο αν θα πρέπει να ανεχθεί τις όποιες ρετρομανιακες ιδιομορφίες μας η σύντροφος μας και αν ναι σε ποιο βαθμό.

Πάνω σε αυτό να μιλήσουμε για να μπορούμε να έχουμε υγιή διάλογο
 
spyros_s είπε:
αυτο που γραφεις είναι απόλυτο...δεν σου είπε κανείς να λες όλο ναι ούτε και να είσαι και φαλλοκράτης που θα διατάζει σαν πασας...Εστιάζουμε προς χάριν της συζήτησης στο αν θα πρέπει να ανεχθεί τις όποιες ρετρομανιακες ιδιομορφίες μας η σύντροφος μας και αν ναι σε ποιο βαθμό.

Πάνω σε αυτό να μιλήσουμε για να μπορούμε να έχουμε υγιή διάλογο
Μα αυτο λεω Φιλτατε Σπυρο...να σεβαστει τις συνηθειες μου,οπως θα σεβαστω τις δικες της.Δεν θα πω οχι αν εκεινη γουσταρει να κανει καθε τρεις και λιγο μανικιουρ/πεντικιουρ γουστο της και καπελο της αλλα θα πω οχι οταν εκεινη θα θελει να κανει μανικιουρ/πεντικιουρ και μενα μου απαγορευει να ασχοληθω με κατι που με ευχαριστει.Το βλεπω...πως να το πω...λιγο αδικο.

Προσωπικη αποψη παντα. :)
 
όλα αυτά είναι όμορφα και λογικά...τι κάνουμε όμως όταν έρχεται η οικογένεια και οι υποχρεώσεις εντός και εκτός της οικογένειας αλλάζουν προς το ασφυκτικότερο;;
 
spyros_s είπε:
όλα αυτά είναι όμορφα και λογικά...τι κάνουμε όμως όταν έρχεται η οικογένεια και οι υποχρεώσεις εντός και εκτός της οικογένειας αλλάζουν προς το ασφυκτικότερο;;
Κοιτα προσωπικα δεν εχω δημιουργησει οικογενεια δικη μου καθωτι ελευθερος ακομη (οπως εγραψα και στο ξεκινημα του θεματος)

αλλα αυτο δεν σημαινει οτι παραμελλω την οικογενεια μου και οτι δεν προσφερω.

Δινω αυτα που μπορω να προσφερω και κραταω ενα μικρο

μερος για να κανω την τρελα μου! Οσο για το ερωτημα που θετεις (αν κρινω απο μενα) κανεις το ιδιο αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο.

Πιστευω οτι αν εχεις κατι που σε ευχαριστει/χαλαρωνει που το γουσταρεις βρε αδερφε στην τελικη...ολο και λιγο χρονο θα ξεκλεψεις απο ολες τις υπολοιπες υποχρεωσεις για να το κανεις.Εστω και ενα μισαωρο! :)
 
μα εκεί θέλω να καταλήξω...ότι τελικά τα χόμπι γίνονται η αγαπημένη δευτερεύουσα δραστηριότητα μας...πρώτη θα είναι η φαμίλια μας
 
spyros_s είπε:
μα εκεί θέλω να καταλήξω...ότι τελικά τα χόμπι γίνονται η αγαπημένη δευτερεύουσα δραστηριότητα μας...πρώτη θα είναι η φαμίλια μας
Δευτερευουσα να γινουν,κομενα δια παντως να μην γινουν! :D
 
pooky(1) είπε:
Εδώ θα διαφωνίσω. Αν πρόκειται για σχέση και όχι οικογένεια (όπως ορθά ειπώθει παραπάνω) γιατί να έχει δίκιο η "άλλη πλευρά" ; Απλά επιλέγεις "πλευρά" που σε σέβεται, τη σέβεσαι ή/και υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα.
Τώρα αν χάρη μιας καψούρας στρεσαριστείς τόσο που θα αλλάξεις τα πάντα, αυτό θα σου βγει εν καιρώ άσχημα. Θα αρχίσουν τα νεύρα, οι διαφωνίες, οι καυγάδες, η ψυχολογική φθορά και τα λοιπά.

Όχι, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να περάσεις άσκοπα και χωρίς λόγο από Συμπληγάδες. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τις καλές οικογένειες.
Δεν είπα να έχετε εκ διαμέτρου αντίθετα ενδιαφέροντα. Αλλά κανείς/καμία δε θα δεχτεί να είστε μαζί σε ένα χώρο και να ασχολείσαι με κάτι αγνοώντας τον/την (γενικά μιλώντας). Τουλάχιστον όχι αν γίνεται επί μονίμου βάσεως. Όλοι θέλουμε το χρόνο μας και να κάνουμε τη τρέλλα μας, αλλά δε μπορεί αυτό να μπαίνει ανάμεσα σε 2 ανθρώπους.

Βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κανείς δε μπορεί να του επιβάλλει τίποτα. Απλά πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες μετά. :)
 
spyros_s είπε:
συνάδελφε πλέον δεν είμαστε 20 για να έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις όπως τις ορίζαμε παλαιότερα...αν κάτι αγγίζει-αγγίξει τα 1-2 χρόνια τότε αυτόματα μιλάμε για σχέση με σκοπό την οικογένεια.
Ουπς! Χμμμμ! Ίσως και να 'χεις δίκιο.

Btw, τι γίνεται αν μέσα στο γάμο κάτι χαθεί και στραφεί κανείς περισσότερο σε παλιές συνήθιες;
 
τι εννοείς με το κάτι χαθεί;Σίγουρα η ρουτίνα, το άγχος, τα προβλήματα φθείρουν τον γάμο αλλά αυτό απέχει πολύ από το να τον χαλάσουν. Η ενασχόληση εκ των υστέρων -με τα ρετρό που είναι και το αντικείμενο που πραγματευόμαστε- δεν είναι παράγοντας που φθείρει τον γάμο αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον ενισχύει. Σε τελική ανάλυση μένεις σπίτι, ουτε γυρνάς με φίλους, ούτε χαρτοπαίζεις, ούτε πίνεις.
 
Πίσω
Μπλουζα