Ναι! Δεν τα πρόλαβες;; ήταν πολύ διαδεδομένα στα 80s (στα κοριτσίστικα μολύβια). Είχα τέτοια μολύβια με τη συγκεκριμένη μορφή γόμας...Στην άλλη εικόνα ειναι μολυβακια με γομάκια?
Ναι! Δεν τα πρόλαβες;; ήταν πολύ διαδεδομένα στα 80s (στα κοριτσίστικα μολύβια). Είχα τέτοια μολύβια με τη συγκεκριμένη μορφή γόμας...Στην άλλη εικόνα ειναι μολυβακια με γομάκια?
Η άσπρη βάση ήταν αποσπώμενη, έβγαινε απο το μολύβι αν δεν την ήθελες. Στο 99% των μολυβιών αυτών κρεμόταν πάντα κάποιο διακοσμητικό, είτε καρδούλα, είτε αστεράκι, είτε μινιατούρα μολυβάκι. Τα είχα στο Δημοτικό, πολύ γουστόζικα μολύβια. Κι φυσικά τα μολύβια με τις λευκές μύτες που μύριζαν υπέροχα.@hannele να πω την αλήθεια, δεν θυμαμαι αυτα τα μολυβάκια...
Χρησιμοποιούσα μολυβια με γόμα οχι όπως της παραπάνω φωτό (πχ μολύβια faber castell).
είχα τρέλα με όλα αυτάΗ άσπρη βάση ήταν αποσπώμενη, έβγαινε απο το μολύβι αν δεν την ήθελες. Στο 99% των μολυβιών αυτών κρεμόταν πάντα κάποιο διακοσμητικό, είτε καρδούλα, είτε αστεράκι, είτε μινιατούρα μολυβάκι. Τα είχα στο Δημοτικό, πολύ γουστόζικα μολύβια. Κι φυσικά τα μολύβια με τις λευκές μύτες που μύριζαν υπέροχα.
Προβολή συνημμένου 256659
H φωτο ειναι απο το pinterest
Που τη θυμήθηκες! Ακριβώς.. τέλη 80s αλλά και 90s. Την έδωσα και τον επόμενο αδερφό μου κι άντεξε όλα τα μαρτύρια.Προβολή συνημμένου 257469
Προβολή συνημμένου 257470
Προβολή συνημμένου 257471
Θυμάστε αυτούς τους φακέλους στα 80s;;;; τους χρησιμοποιούσαμε στο φροντιστήριο για τα βιβλία των αγγλικών, ήταν "η σάκα για τα αγγλικά" όπως λέγαμε τότε..
Τους έβγαζε η εταιρεία paxos και η nakis.
Φωτο: site vendora
70s είναι!! Αλλά κυκλοφορούσαν πάρα πολύ κι στα 80s. Αν έχεις δει σε ταινίες των 80s, (πχ Ρόδα, τσάντα κι κοπάνα 1, Πανικός στα σχολεία κλπ) οι μαθητές κρατούσαν τέτοιες τσάντες. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα ήταν μπλε σκούρο κι χακί. Στα 70s, τις κρατούσαν αγόρια κι κορίτσια, κυρίως Γυμνασίου.Σχολική τσάντα ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
πηγη εικόνας www.vendora.gr
αυτές οι τσάντες είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία 80 γιατί από τη δεκαετία 90 κι έπειτα δεν τις θυμάμαι στα σχολεία, αντιθέτως θυμάμαι τις παραλληλόγραμμες τσάντες και φυσικά τα σακίδια σε πολλά σχέδια και χρώματα
Ετσι όπως ακριβώς ήταν παλιά; σε αυτο το στιλ κι με αυτό το καπάκι;; διοτι τα έχω αναζητήσει κι δεν τα έχω βρειΤα μαρκαδοράκια αυτά κυκλοφορούν ακόμη και στις μέρες μας, σε διάφορα χρώματα.
Μου άρεσε η λεπτή γραφή τους και ήταν τα αγαπημένα μου.
Είναι ακριβώς τα ίδια και σε περισσότερα χρώματα. Ψάξε για Stabilo point 88.Ετσι όπως ακριβώς ήταν παλιά; σε αυτο το στιλ κι με αυτό το καπάκι;; διοτι τα έχω αναζητήσει κι δεν τα έχω βρει
Μα το bar code άρχισε να χρησιμοποιείται πολύ αργότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες οπότε προφανώς παλιά δεν είχαν. Διαβάζω σε ένα άρθρο του 2015, "Τριάντα χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος η 520 Barcode Hellas, η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα. Από το 1985 (ως ΕΛΚΕΣΗΠ τότε) και μέχρι σήμερα δημιουργεί και εκδίδει τους μοναδικούς κωδικούς αριθμούς barcode με πρόθεμα 520" κλπ κλπ. Αλλά φυσικά θα πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να εξαπλωθεί πολύ η χρήση τους. Τα τετράδια δεν θα ήταν μέσα στις πρώτες προτεραιτητες.