pardalotzatziki
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 388
Δεντρο για να το χαζευεις με τις ωρες...
Μόλις έφτιαξες τη διάθεση της μητέρας μου για όλο το 2014!pardalotzatziki είπε:Δεντρο για να το χαζευεις με τις ωρες...
killerado είπε:Μόλις έφτιαξες τη διάθεση της μητέρας μου για όλο το 2014!
Thanks johnny! Αν θυμάμαι καλά ηταν μεταξυ '94 με '96 . Πριν απο αυτά όμως το skip έδινε κάτι φωτάκια χιονάνθρωπους καθώς κ διακοσμητικά κεριά με χιονάνθρωπους .johnny19818 είπε:Ωραία στολίδια Ανδρέα. Αυτά του skip πέραν του χιονάνθρωπου δεν τα θυμάμαι. Ποια χρονιά είπαμε τα έδινε;
μιας και ανέφερα τους φουσκωτούς Αγιο-ΒασίληδεςBETTY BOOP είπε:από χριστουγεννιάτικα στολίδια θυμάμαι τους φουσκωτούς Αγιο-Βασίληδες (από δεκαετία του 80) καθώς και φωτάκια και ένα χιονάνθρωπο-κεράκι από το απορρυπαντικό skip που είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 90...
μιας και ανέφερα τους φουσκωτούς Αγιο-ΒασίληδεςBETTY BOOP είπε:από χριστουγεννιάτικα στολίδια θυμάμαι τους φουσκωτούς Αγιο-Βασίληδες (από δεκαετία του 80) καθώς και φωτάκια και ένα χιονάνθρωπο-κεράκι από το απορρυπαντικό skip που είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 90...
Rakeesh είπε:Ενα πραγμα που σιγουρα ολοι μας εχουμε συνδυασει με τις γιορτες ειναι η μερα οπου βγαζουμε απο την αποθήκη ή το πατάρι τα κουτιά με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Πάνε πολλά χρόνια απο τότε που έχουμε να στολίσουμε το σπίτι μας και για μένα αυτό το θέμα είναι ρετρό. Στη φετινη μου βολτα στα καταστήματα ειδα τα κλασσικα: αγαλματακια, αγγελακια, αγιοβασιληδες, χιονομπαλες... αλλα δεν είδα τίποτα απο αυτά που θυμάμαι να στολίζαμε στο σπίτι.Γγι' αυτο και τα θεωρω ρετρο.
Τα ρετρο στολιδια που θυμαμαι λοιπον ειναι:
- Ενα χάρτινο αστέρι με λάμπα στο εσωτερικό που ξεδίπλωνε και κούμπωνε και κρεμόταν στο ταβάνι
- Φουσκωτά αγιοβασιλάκια (!!!!)
- Ενα μικρο μεταλλικό μύλο-'καρουζελ' με μεταλλικα αγγελάκια. Αναβες απο κατω του κατι κερακια και η θερμοτητα εκανε το μυλο να γυριζει. Τα μεταλλικα αγγελακια 'πετούσαν' γυρω γυρω, κανοντας "γκλιν γκλιν" σε κατι κουδουνακια που χτυπουσαν #)
- Ενα μικρο έλατο που συναρμολογούσες απο δύο κομμάτια χαρτόνι απο ενα παραξενο υλικο. Εβαζες το έλατο σε ενα πιατο, εριχνες λιγο νερο, και το υλικο του προκαλουσε μια χημικη αντιδραση, σαν αφρους, και ηταν σαν να ανθιζει. Δεν εχω δει πουθενα απο τοτε τετοιο υλικο και δε θυμαμαι για ποσες 'χρησεις' ηταν
Τα παραπανω εχω χρονια να τα δω και η τυχη τους αγνοειται. Γι' αυτο συγχωρεστε μου την απουσια φωτογραφιων. Θα ηθελα κι εγω πολυ να τις μοιραστω, αν ειχα.
Επιπλεον, αν κανενας εχει υποψη το παραξενο υλικο που αφριζει στο νερο, ας μου το πει
Σημερινο Χριστουγεννιατικο ευρημα σε περιπτερο των Αθηνων....Wally είπε:Βρηκατε τιποτα ρετρο Χριστουγεννιατικα φετος?