Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Το ψάχνω συνεχωςΊσως από καμιά εκπομπή ή αλλιώς από δικές μας παιδικές φωτογραφίες. Εγώ δεν το έχω δυστυχώς σε όσες θυμάμαι.
Καλά τι μπέμπης είσαι εσυΠαραθέτω φωτογραφίες των Χριστουγέννων του 1973 όπου είμαι κάτι παραπάνω από 7,5 μηνών
Προβολή συνημμένου 254819
Προβολή συνημμένου 254820
Ναι ναι ξεχωρίζει βέβαιαΟ Άγιος Βασίλης! Έχω και εγώ έναν ίδιο σε στολίδι μόνο που είναι λίγο πιο μικρό.
Θα μας το βγάλεις φωτό και στολισμενο;Επιτέλους, ήρθε στο φως το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειας από το μακρυνό 1954. Το όνειρό μου τα τελευταία χρόνια να το βρω και να το ξαναστολίσω θα γίνει πραγματικότητα. Τελευταία φορά που στολίσθηκε ήταν το 1992, οπότε παροπλίσθηκε και θάφτηκε βαθιά στην αποθήκη για να ξαναβγεί τώρα ελέω μετακόμισης (έχει τα ρετροκαλά της....).
Έχει ύψος 110 εκατ., τα δε κάτω κλαδιά έχουν παρακλάδια, ενώ οι άκρες έχουν αληθινά κουκουναράκια. Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου μερικά έχουν θρυμματισθεί. Η ξύλινη βάση παραπέμπει σε γλάστρα. Είχε ακόμη μερικά από τα βαμβάκια που έβαζε ο πατέρας μου στη βάση και στα κλαδιά για να παραπέμπει σε χιόνι.
Διαπίστωσα ότι χάνει πολύ από τα φύλλα του, ενώ θέλει προσοχή στο άνοιγμα των κλαδιών, μια και το χοντρό σύρμα που είναι ο σκελετός τους έχει σκουριάσει και σπάει στο άνοιξε-κλείσε. Ήδη 3 κλαδιά ήταν στερεωμένα με σπάγκους, ενώ άλλα 3 έσπασαν όταν τα άνοιξα. Φυσικά τα επιδιόρθωσα. Χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά άξιζε! Άνοιξα με Dremel και λεπτό τρυπανάκι τρύπες στον ξύλινο κορμό και τα τοποθέτησα εκεί που ήταν. Πλέον δεν θα το ξανακλείσω, αλλά μετά τις γιορτές θα το βάλλω σε μεγάλη κούτα για του χρόνου. Εκτός από το φυσικό δένδρο στο σαλόνι θα στολίζεται και αυτό στο διάδρομο.
Ο στολισμός και ο φωτισμός θα γίνει αποκλειστικά με παιχνίδια/φωτάκια/φάτνη από το διάστημα 1950-1980, οπότε και θα επανέλθω με σχετικές φωτογραφίες!
Προβολή συνημμένου 255035Προβολή συνημμένου 255036Προβολή συνημμένου 255037Προβολή συνημμένου 255038Προβολή συνημμένου 255039Προβολή συνημμένου 255040Προβολή συνημμένου 255041
Την αγόρασα από βιβλιοπωλείο στα μέσα των '60ς και κόστιζε 10 δραχμές! Θυμάμαι την τιμή, γιατί την πήρα με το χαρτζιλίκι μου. Από τότε βρίσκεται πάντα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δένδρου μας και ένα λαμπάκι τη φωτίζει. Πράγματι είναι πολύ όμορφη!Πωπω ρε Αετέ! Που τη βρήκες αυτή τη φάτνη; Τι μου θύμισες; Είχαμε ολόιδια στο δημοτικό, στο σχολείο. Χάρτινη, πτυσσόμενη
Και του χρόνου με υγεία, μπράβο ότι και να πούμε λίγο θα ναιΚαι μερικές ακόμα φωτογραφίες, επίσης με φωτισμό τη νύχτα. Ήθελα πάντα να φωτίζεται η φάτνη, οπότε φρόντιζα να υπάρχει διαθέσιμο λαμπάκι. Νομίζω πέτυχε, στο σκοτάδι δείχνει πολύ όμορφα.
Προβολή συνημμένου 255082Προβολή συνημμένου 255083Προβολή συνημμένου 255084Προβολή συνημμένου 255085Προβολή συνημμένου 255086Προβολή συνημμένου 255087Προβολή συνημμένου 255088Προβολή συνημμένου 255089Προβολή συνημμένου 255090