Απο τοτε που ημουν 3 και θυμαμαι, μεχρι τα 10-11 παραμονες Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας, εκανα ακριβως τα ιδια πραγματα!
Παραμονη Χριστουγεννων, πηγαινα μονο με τον μπαμπα, δεν ξερω γιατι ειχε καθιερωθει η μιση μερα να ειναι μονο δικη μας, ισως επειδη ποτε δεν τον εβλεπα πριν το απογευμα, με πηγαινε σε διαφορες φατνες που στολιζαν, στην παραλια και στο λουνα παρκ, πιο μικρη μου επαιρνε μπαλονι με τον αγιο βασιλη και απο εκεινες τις σπαστικες ροδες με χερουλι που τις κυλας και κανουν θορυβο, τρωγαμε βρωμιες απο καντινες... Επισης μια τετοια μερα αισθανθηκα επιτελους μεγαλη, ειχαμε καθισει στην καφετερια και παρηγγειλα κι εγω τον πρωτο μου καφε σε καφετερια. Μετα το απογευμα πηγαιναμε ολοι μαζι στη γιαγια και τον παππου, στη διαδρομη σταματουσαμε σε ενα συγκεκριμενο ανθοπωλειο και παιρναμε μια συγκεκριμενη γλαστρα. Η γιαγια ειχε καθε χριστουγεννα τα ιδια φαγητα και μετα το φαι πιναμε ελληνικο καφε, ακομα κι εγω οταν ημουν 4-5, κι επαιζα χαρτια με τον παππου.
Καθε παραμονη πρωτοχρονιας πηγαιναμε το απογευμα στην αλλη γιαγια και παππου οπου μαζευοταν ομως μεγαλο σοι. Η μανα μου μαγειρευε παντα φαι για να το παμε, γιατι της γιαγιας μου δεν τρωοταν ποτε τιποτα, εκανε κι εκεινη παντα τα ιδια, αλλα κανενας δεν της το λεγε. Ο μπαμπας με αναγκαζε να πω τα καλαντα στους θειους μου και το ποιημα συνηθως που ειχα πει στη γιορτη του σχολειου. Τα ξαδερφια μου ηταν αναγκασμενα να κανουν κι αυτα το ιδιο.
Καθε φορα που φευγαμε απ το σπιτι για να παμε εκει, μολις μπαιναμε στο αυτοκινητο, η μαμα συνειδητοποιούσε οτι κατι ξεχασε κι ανεβαινε ξανα επανω. Αφου τη θυμαμαι να το κανει 2-3 χρονια, μετα συνειδητοποιησα κι εγω τι εκανε, εβαζε τα δωρα κατω απ το δεντρο, κι ισως και να ετρωγε και τα μπισκοτα για να μας πουνε μετα οταν επιστρεφαμε οτι ηρθε ο αη βασιλης. Το κανανε για χρονια γιατι μετα ειχαμε και τον αδερφο μου που επρεπε να ξεγελασουν. Επιστρεφοντας, σταματουσαμε στην πλατεια Αριστοτελους, Θεσσαλονικη, οπου η ορχηστρα επαιζε κλασικη μουσικη.
Επιστρεφαμε μολις αλλαζε ο χρονος, μας περιμεναν και τα δωρα, κοβαμε βασιλοπιτα, φυσικα τα πρωτα χρονια εγω κερδιζα παντα το φλουρι, οπως και πριν στην αλλη της γιαγιας που ειχαμε κοψει, μετα πηρε τη σκυταλη ο αδερφος μου σαν πιο μικρος.