Ρετρό βαθμολογίες σχολείου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Kλασικα, ειχα ολους τους Πατακιδες για τα Νεα (κειμενα νεοελληνικης λογοτεχνιας) και για τα αρχαια Α' και Β' Λυκειου...εμεις δεν καναμε αρχαια στο Γυμνασιο :) και Γ' Λυκειου ημουν 1η Δεσμη. Τωρα απ'ο,τι μαθαινω εχουν γινει πανακριβοι οι Παττακιδες και τα παιδια παιρνουν λυσσαρια για ΟΛΑ τα μαθηματα (μεχρι και για τα Θρησκευτικα!). Δεν θα ηθελα να ημουν παιδι σημερα.

exetlaios είπε:
Να αναφέρουμε και τα "Λυσάρια" (εκ του "λύνω", όχι εκ του "λυσσάω" ! ) ΠΑΤΤΑΚΗ !
Ε γκχμ....παΤάκης.... :D

Η λέξη λυσάρι είναι απ'αυτές που ΔΕ θα ξαναπούμε....

nessie είπε:
Θυμάμαι ότι στους κίτρινους ελέγχους του δημοτικού, υπήρχε χώρος για σχόλια γονέων και ο πατέρας μου είχε γράψει: "Μερικές φορές στενοχωρεί τους γονείς της" :cool:

Όταν το είδα παραλίγο να εκραγώ! Σήμερα όμως, τι δε θα έδινα να το έχω!
:mad::mad: εγώ θα είχα εκραγεί αν το έγραφε στον έλεγχό μου με ανυπολόγιστες συνέπειες...

Rygar είπε:
ξέρεις καλά πώς γράφεται Rygar... φαντάζομαι ότι είχες εντρυφήσει σε αυτά ε;; :D :D

Μπα όχι ιδιαίτερα. Μεχρι την 1η Λυκειου ειχα τον πατερα μου για αρχαία, λατινικά. Μετα τον χασαμε και άρχισα να ψιλοκάνω παρέα με τον Πατακη. Παντως ήταν ένα όνομα που το άκουγες πολυ συχνά στους διαδρόμους του σχολείου....

ο Πατακης ηταν μια μεγαλη μου αγαπη, του ημουν πολυ πιστη, οπως αλλωστε και ολα τα παιδια τοτε...μη τον αναφερετε ομως στην juanita, γιατι κανει φονο :diablotin: Που εισαι Juanita ???

Rygar κ'εσυ παιδι καθηγητη εισαι? Ωχ, συνηθως μας αναγνωριζω (ειμαστε σχετικα ησυχα παιδακια :nervous:)...ο δικος μου πατερας δεν ηταν ποτε στο σχολειο μου (και οι δυο μας δεν θελαμε κοινες συναναστροφες στο σχολικο χωρο)

Domniki είπε:
ο Πατακης ηταν μια μεγαλη μου αγαπη, του ημουν πολυ πιστη, οπως αλλωστε και ολα τα παιδια τοτε...μη τον αναφερετε ομως στην juanita, γιατι κανει φονο :diablotin: Που εισαι Juanita ???
Γιατί μου χαλάς τη μέρα;;;;;:eek::eek::eek:

Δε φτάνει που ετοιμάζεται να μου κουβαληθεί δίπλα...έχω και σένα :diablotin: ...

Εγώ ακόμα απορώ πως περνούσα τις τάξεις...:nervous:

Τα μόνα που διάβαζα ήταν το
"Φως" και ο "Ολυμπιακός Λαός"

(+ Περιπέτεια, Μίκυ Μάους, Κάντυ Κάντυ, Ο κόσμος των σπορ κλπ)

Χώρια που κάθε Τετάρτη αν δεν έπαιζε ο Θρύλος στο κύπελο εντός

θα έπαιζε η ΑΕΚ οπότε ανηφόριζα για ΟΑΚΑ με την κολλητή μου...

Και ήταν η μέρα που είχαμε όλα τα μονόωρα.

Το χοντρό σκηνικό είχε παιχτεί με τη μάνα μου και τον καθηγητή της

Ψυχολογίας (μονόωρο στη Β' Λυκείου) την ημέρα που παίρναμε ελέγχους

για το πρώτο τρίμηνο.

Ρώτησε η καημένη πως τα πήγαινα στο μάθημα και ο καθηγητής νόμιζε

πως αναφερόταν στην ... αδερφή μου που είχε 4 χρόνια πριν

:rofl: :tickle: :rofl: :tickle:..

Εκτός από το διαγώνισμα, δεν είχα πατήσει στην τάξη...

Οι απουσίες μέχρι το β' τρίμηνο είχαν φτάσει τις 85 αδικαιολόγητες...:angel2:

Ευτυχώς, πριν πάρουμε ελέγχους 2ου τριμήνου, κάποια καλόπαιδα

φρόντισαν να κάνουν το γραφείο καθηγητών παρανάλωμα του πυρός.

Ούτε έλεγχοι σώθηκαν, ούτε απουσιολόγια... τίποτα...

Είχαν κάνει άψογη δουλειά
:diablotin:

Είμασταν και στον ημερήσιο τύπο για μέρες :animeek:

!!

Καλά μιλάμε για κορυφαίο thread!!! γεμάτο αναμνήσεις....

Αν θυμάμαι καλά ήταν Πατάκης-Τζιράκης εεε??? :)

Κάπου πρέπει να έχς και γω τους ελεγχους...θα σκανάρω το απογευμά στο σπίτι. Είμουν μέτριος μαθητής και γω..γύρω στο 17. Απο απούσιες έκανα αρκετές αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μείνω. Γενικά όταν αντιπαθούσα έναν καθηγητή δεν διάβαζα στο μαθημά του και έπερνα κακούς βαθμούς.

35αρά καθηγήτρια ρε Rygar?? κορυφή..εμάς ο μέσος όρος καθηγήτριων πρέπει να ήταν γυρω στο 78:) :)

Ενά άλλο που θυμάμαι στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου οτι δεν είχα καθόλου καλούς βαθμούς στα αρχαία...10 11. Ο λογός ήταν οτί η καθηγήτρια των Αρχαίων Ελληνικών, Νέων και Ιστορίας ήταν μια πανάσχημη, καρακομπλεξική, κακιά, μέγαιρα, Κύπρια. Εκτός οτί ήταν κακός άνθρωπός τα ελληνικά της, χωρίς υπερβολή ήταν τραγικά!!! μιλούσε με πολύ έντονη κυπριακή προφόρα και πολλές φορές ήταν δυσνόητα αυτά που έλεγε (π.χ. Μπόληγκρατος= Πόλη-Κράτος) Είναι δυνατόν να σε διδάξει αρχαία και νέα ελληνικά ένας άνθρωπος που δεν τα μιλόυσε καλά???

Ήθελε να κομπλάρει τα παιδιά και γούσταρε να τα κάνει κλάινε...Αλήθεια..ειδικά κάτι καημένα κοριτσάκια καλές μαθήτριες είχαν λυγίσει πολλές φορές.

Πρώτη λυκείου την έτρεμα..Δευτέρα Λυκείου που είμουν και πιο ξεψάρωτος της αντιμήλησα στην τάξη...της είχα πει να επαναλάβει κάτι που έλεγε και αυτή μου λεέι φωνάζοντας "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΥΘΑΔΗ ΣΥΡΙΩΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ" και της λέω εγώ "δεν σας επιτρέπω κυριά" και μετά μου λέει "ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ ΑΝΑΓΩΓΕ". 17 χρονών παιδί αυτό της είπα μόνο..μακάρι να μου ξαναδινοταν η ευκαριά, θα την είχα κάνει να τρέμει... Μετά από αυτό το συμβάν στους βαθμούς του τριμήνου μου έβαλε 09!! και είχα γράψει στο ωριαίο 16!. Την ρωτάω γιατί και μου λέει οτί μου έβαλε κάτω από την βάση προφορικά...ήταν από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου..ο πατέρας μου είχε νευριάσει μαζί μου και εγώ απέφυγα να γυρίσω σπίτι μέχρι αργά το βράδυ γιατί ντρεπόμουν (τερματίσαμε εκείνη την μέρα το golden axe)..όταν γύρισα και του είπα τι έγινε ακριβώς τρελάθηκε!!

Την επόμενη μέρα πήγε στο σχολείο και την έκανε σκούπιδι στην αίθουσα καθηγητών...την κόλλησε στον τοίχο με αυτά που της έλεγε χωρίς βρισιές και φωνές..με απλά λόγια. Ήξερα οτι ο πατέρας μου εχει εξαιρετικό λέγειν αλλά εκείνη την μέρα τον εννοιωσα περήφανος. Ο Λυκειάρχης (ωραίος τύπος) πηρε το μέρος μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τμήμα για το υπόλοιπο της χρονιάς..Την τρίτη Λυκείου ξαναγύρισα στο τμήμα μου.

!!

είμαι υπερβολικός...αλλά έτσι αισθανόμαστε τότε..χάσμα των γενεών.

!!

ΧΑ ΧΑΧΧΑ!!! ναι ναι!!! όπως και η αλλοτρίωση και η νομισματική ένωση της Ευρώπης!!

Και εγώ θυμάμαι στο Γυμνάσιο είχα μια απαίσια καθηγήτρια που μας έκανε Γεωγραφία. Όχι μόνο μιλούσε πολύ σιγά σαν να ψιθύριζε, αλλά χαπακωνόταν κιόλας! Το ακόμα χειρότερο ήταν πως στο μάθημα της, ήταν η ώρα του παιδιού, και δεν μπορούσε να επιβάλει την τάξη.

Για να μας εκδικηθεί μας τσεκούρωνε στους βαθμούς του τριμήνου.

Η νέμεση όμως ήρθε στην Γ' Γυμνασίου που μας είχε στην Φυσική,Χημεία και Βιολογία μαζί ! Το μόνο που θα πω είναι πως με έκανε να μισήσω αυτά τα μαθήματα θανάσιμα!

Η λεξη που εμπαινε σε καθε εκθεση Γ' Λυκειου: αλλοτριωση!

Τοτε δεν καταλαβαινα την εννοια της στην πραξη. Οταν ηρθα στην Αθηνα και πηγα για πρωτη φορα σε συναυλια στο Λυκαβηττο (Αλεξιου-Μαχαιριτσας), παρατηρησα οτι πριν ακομα τελειωσει η συναυλια καποιοι (πολλοι!!!) σηκωνονταν να φυγουν για να μην τους πιασει η κινηση! Τοτε επιτελους καταλαβα τι εννοουσε ο καθηγητης της εκθεσης οταν μας μιλουσε για αλλοτριωση.

Rygar είπε:
Δεν είχα πάρει λυσάρι ορθογραφίας, οπότε συγχωρούμαι ! :animrolleyes:

Πατάκης για τα φιλολογικά, Σαβάλλας για φυσικοχημεία και μαθηματικά!

Δεν ξέρω πώς τα καταφέρναμε, αλλά όλοι στην τάξη αγοράζαμε τα ίδια λυσάρια! :rolleyes:

Ο πρώτος που θα διάβαζε την απάντησή του ήταν τυχερός, μιας και αυτοί που θα ακολουθούσαν έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν στη στιγμή και να αλλάξουν κάπως- όσο μπορούσαν- τη δική τους εργασία...

Θυμάμαι στη Β' Γυμνασίου, ένας συμμαθητής μου είχε αντιγράψει αυτολεξεί από τον Πατάκη μια ερώτηση στα Κείμενα. Και δεν έφτανε αυτό, σήκωσε και το χέρι του για να τη διαβάσει! Όταν τελείωσε (είχε γράψει 1,5- 2 σελίδες), φώναξε: "Πατάκης"!!!

Και η φιλόλογος: "Βασίλη, μας αποκαλύπτεις και τις πηγές σου;" :biglaugh:

Είμουν μέτριος μαθητής και γω..γύρω στο 17.
Από πότε το 17 θεωρείται μέτριος βαθμός; :confused:

ο πατέρας μου είχε νευριάσει μαζί μου και εγώ απέφυγα να γυρίσω σπίτι μέχρι αργά το βράδυ γιατί ντρεπόμουν (τερματίσαμε εκείνη την μέρα το golden axe)..όταν γύρισα και του είπα τι έγινε ακριβώς τρελάθηκε!!
Τρελάθηκε επειδή τερμάτισες το Golden Axe; :D

Η νέμεση όμως ήρθε στην Γ' Γυμνασίου που μας είχε στην Φυσική,Χημεία και Βιολογία μαζί ! Το μόνο που θα πω είναι πως με έκανε να μισήσω αυτά τα μαθήματα θανάσιμα!
Τελικά, ο καθηγητής παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο να αγαπήσουν οι μαθητές το μάθημα του...

Στη Β' Λυκείου, είχα έναν υπέροχο χημικό! Ήταν αυστηρός, αλλά ενώ η τάξη είχε 30 άτομα, είχες την εντύπωση ότι έκανες ιδιαίτερο... Η Χημεία έγινε το αγαπημένο μου μάθημα!

Είναι από τους λίγους καθηγητές που αν τον δω σήμερα στο δρόμο, με πολλή χαρά θα του σφίξω το χέρι...

Η λεξη που εμπαινε σε καθε εκθεση Γ' Λυκειου: αλλοτριωση!
Ξέρεις τι είναι να περιμένεις για θέμα αλλοτρίωση ή κάτι σχετικό και να σου πέφτει τελικά "η σημασία του γέλιου" ;:mad: :comfort:

δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη στα μάτια της μάνας μου (φοβερή σκράπα κι εκείνη στις φυσικοχημείες και μαθηματικά αλλά φοβερή στα αρχαία και στην έκθεση) όταν πήρε τον τελικό έλεγχο της Β' Λυκείου στα χέρια της και με έκπληξη διαπίστωσε ότι, κανονικά, είχα μείνει μεταξεταστέος σε όλα αυτά τα μαθήματα αλλά είχα προβιβαστεί λόγω υψηλού μέσου όρου (είχα βγάλει 14,8 και έπρεπε να έχεις 13 ή 13,5 αν θυμάμαι καλά για να περάσεις). Το εντυπωσιακό ήταν οι βαθμοί μου στις εξετάσεις όπου είχα πάρει 5 στην φυσική και την χημεία (απαντώντας όλες τις ερωτήσεις!!!), 4 στην άλγεβρα και 5 στην γεωμετρία (λύνοντας όλα τα προβλήματα και απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, τρομάρα μου!!!) και συγχρόνως είχα πάρει 18 στα αρχαία και 18 στην έκθεση.

discobolus είπε:
δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη στα μάτια της μάνας μου (φοβερή σκράπα κι εκείνη στις φυσικοχημείες και μαθηματικά αλλά φοβερή στα αρχαία και στην έκθεση) όταν πήρε τον τελικό έλεγχο της Β' Λυκείου στα χέρια της και με έκπληξη διαπίστωσε ότι, κανονικά, είχα μείνει μεταξεταστέος σε όλα αυτά τα μαθήματα αλλά είχα προβιβαστεί λόγω υψηλού μέσου όρου (είχα βγάλει 14,8 και έπρεπε να έχεις 13 ή 13,5 αν θυμάμαι καλά για να περάσεις). Το εντυπωσιακό ήταν οι βαθμοί μου στις εξετάσεις όπου είχα πάρει 5 στην φυσική και την χημεία (απαντώντας όλες τις ερωτήσεις!!!), 4 στην άλγεβρα και 5 στην γεωμετρία (λύνοντας όλα τα προβλήματα και απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, τρομάρα μου!!!) και συγχρόνως είχα πάρει 18 στα αρχαία και 18 στην έκθεση.
Τα γονίδια!!:biglaugh: Κάπως έτσι ήμουν και εγώ,άριστα τα ηλεκτρολογικά χάλια τα φιλολογικά!Λές και δεν μπορούσα να διαβάσω λίγακι και απο αυτά...:nervous:

domniki είπε:
Rygar κ'εσυ παιδι καθηγητη εισαι? Ωχ, συνηθως μας αναγνωριζω (ειμαστε σχετικα ησυχα παιδακια :nervous:)...ο δικος μου πατερας δεν ηταν ποτε στο σχολειο μου (και οι δυο μας δεν θελαμε κοινες συναναστροφες στο σχολικο χωρο)

Τελικά μάλλον κακό μας έκανε παρά καλό ο Πατάκης....

Πίσω
Μπλουζα