Μόλις πριν λίγες μέρες ανακάλυψα ξανά μια από τις top δέκα αγαπημένες μου διαφημίσεις και ένα σημαντικό κομμάτι των γυμνασιακών και λυκειακών μου χρονων καθώς μου θυμίζει χαρούμενα σαββατιάτικα απογεύματα στο Radio City και άλλους τέτοιους παραδοσιακούς κινηματογράφους πριν αντικατασταθούν από Village/Πλατεία και άλλα τέτοια μεγάλα σινεμά με πολλές αίθουσες. Είναι μια διαφήμιση για το γάλα Μεβγάλ που έπαιζε κυρίως στους κινηματογράφους (τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 1995 και 1999). Αναρωτιόμουν μήπως ήταν κάτι τοπικό, αλλά αφού η διαφήμιση σταμάτησε να παίζει στους κινηματογράφους, θυμάμαι που την έβλεπα περιστασιακά στα μεγάλα ελληνικά κανάλια μεταξύ 1999 και 2000. Δεν ξέρω πόσες φορές τραγούδησα στον εαυτό μου το αθάνατο, επικό τραγούδι της διαφήμισης τα τελευταία 25 χρόνια. Το έψαχνα χρόνια και είχα τσεκάρει εκατοντάδες βίντεο στο youtube με ελληνικές διαφημίσεις των 90s χωρίς αποτέλεσμα. Ώσπου, μετά την 1000η φορά που γουγλάρισα τους στίχους, κάποιος σε ένα blog ρωτούσε αν οι άλλοι το θυμούνται και ένας καλός Σαμαρείτης εντόπισε ένα βίντεο με αυτό. Συνήθως αποφεύγω όπως την πανούκλα τηv πλατφόρμα της οποίας το όνομα αρχίζει με tik και τελειώνει με tok (η περιφρόνησή μου γι αυτό είναι πολύ γνωστή σε όλους όσους με γνωρίζουν στην πραγματική ζωή ) αλλά κάνω μια απρόθυμη εξαίρεση για αυτήν καθώς δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού για για την ώρα. Voila:
"Κι οπου ΜΕ ΒΓΑΛει" λεει ο στιχος και κανει λογοπαιγνιο με την μαρκα του γαλακτος.
Πραγματι, υπεροχη διαφημιση και ελληνικοτατη. Μακεδονια μου, λατρεμενη!