Οι δύο φωτογραφίες για τις οποίες κυρίως γίνεται λόγος στο παρόν θέμα είναι στην πρώτη σελίδα.katerinak είπε:κριμα που δε φαινεται καμμια φωτογραφιαδε γινεται να ξαναπροστεθουν στο θρεντ;
caprice σ ευχαριστουμε! πριν δε φαινονταν τιποτα..caprice είπε:Οι δύο φωτογραφίες για τις οποίες κυρίως γίνεται λόγος στο παρόν θέμα είναι στην πρώτη σελίδα.
Σωστός!!! Φοβερή αφίσα, την είχαμε στην Γ' Δημοτικού. Μου άρεσε πολύ να τη χαζεύω... Θυμάμαι περιγραφές που μου έκαναν εντύπωση όπως "λιμενοβραχίονας", "κυματοθραύστης", "σκόπελος", "ύφαλος" κλπ.panp είπε:Συνομίλικη με τις δύο πρώτες αφίσες του Δημοτικού, ήταν και μια της "Πατριδογνωσίας", που είχε μαζεμένα βουνά, λίμνες, ποτάμια, χείμαρρους, πόλεις, χωριά κλπ., έδειχνε τα σύννεφα και τη βροχή, τα χιόνια και πολλά άλλα.
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που έχω στο μυαλό μου αυτό τον κύκλο...patousaki είπε:...αυτό με τις τέσσερεις εποχές μου έχει καρφωθεί τόοοσο πολύ στο κεφάλι, που όταν σκέφτομαι ότι είναι π.χ. Αύγουστος, με εντοπίζω σε μια θέση (Πού? Στο κενό? Δε ξέρω!) η οποία είναι κέντρο κάτω ...
Ριξε μια ματια στο αρχικο post....mateo21cm είπε:Θυμάμαι σε κάποια από τις πρώτες τάξεις στο Δημοτικό πιθανόν στη Β', υπήρχε μέσα στην αίθουσα ένας χάρτης-αφίσα-πινακας το οποίο είχε μια κυκλική αναπαράσταση του έτους. Ήταν σαν ένα γιγάντιο ρολόι χωρίσμένο σε δώδεκα τμήματα όπου αντί για ώρες είχε μήνες και ο κάθε μήνας είχε μια απεικόνιση, π.χ ο Σεπτέμβριος είχε έναν αγρότη που όργωνε, ο Δεκέμβριος είχε ένα χριστουγεννιάτικό δέντρο κτλ Την ξαναείδα χρόνια μετά τυχαία σε ένα σχολείο στη Θράκη που μας είχαν στείλει για ψηφίσουμε στο στρατό.
Παρόμοια αναπαράσταση είχαμε στο νηπιαγωγείο και ακριβώς την ίδια κυκλική αντίληψη έχω κι εγώ για τον χρόνο!mateo21cm είπε:Θυμάμαι σε κάποια από τις πρώτες τάξεις στο Δημοτικό πιθανόν στη Β', υπήρχε μέσα στην αίθουσα ένας χάρτης-αφίσα-πινακας το οποίο είχε μια κυκλική αναπαράσταση του έτους. Ήταν σαν ένα γιγάντιο ρολόι χωρίσμένο σε δώδεκα τμήματα όπου αντί για ώρες είχε μήνες και ο κάθε μήνας είχε μια απεικόνιση, π.χ ο Σεπτέμβριος είχε έναν αγρότη που όργωνε, ο Δεκέμβριος είχε ένα χριστουγεννιάτικό δέντρο κτλ Την ξαναείδα χρόνια μετά τυχαία σε ένα σχολείο στη Θράκη που μας είχαν στείλει για ψηφίσουμε στο στρατό.
Θυμάται κανείς τέτοια αναπαράσταση στο σχολείο;
Αυτή η απλή εικόνα για κάποιο λόγο μου έχει μείνει στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τώρα όταν σκέφτομαι κάτι πάνω στον χρόνο έχω αυτήν την κυκλική αντίληψη, π.χ ότι ο Απρίλιος είναι σε μια θέση περίπου στη 2 ή ώρα του ή οι καλοκαιρινοί μήνες είναι στο κάτω μέρος του ρολογιού.
Πριν χρόνια που είχα διαβάσει βιβλία ψυχαναλύσης του Καρλ Γιουγκ, είχε ο Γιουγκ μια θεωρία ότι μέσα στο ασυνείδητο υπάρχουν ορισμένα αρχέτυπα και ένα από τα αρχέτυπα είναι ο κυκλικός τροχός. Όταν το διάβασα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν εκεί.