Retro διαφημίσεις για χαρτομάντηλα, χαρτιά υγείας και άλλα συναφή προϊόντα
Τα χαρτομάντηλα αποτελούν αναφισβήτητα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην καθημερινότητά μας !!! Και τα χαρτιά υγείας βεβαίως βεβαίως
... Οπότε, γι' αυτά τα προϊόντα υπάρχουν ένα σωρό μάρκες, φίρμες κλπ και, κατ' επέκταση ... ένα σωρό διαφημιστικά σποτ !!! Ας θυμηθούμε μερικά retro σποτ αυτών των προϊόντων που είναι συνυφασμένα με τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια ...
- Το πρώτο διαφημιστικό σποτ χρονολογείται στις πολύ αρχές των 80ς !!! Δείχνει τα μέλη της οικογένειας να ετοιμάζονται να βγουν απ' το σπίτι και ... παίρνουν μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα !!! Μονολογεί π.χ. ο νεαρός μπαμπάς : Λεφτά, χαρτομάντηλα Manex ["Μάνεξ"], εντάξει !!! Θυμάμαι, όμως, έντονα ένα κοριτσάκι [ίσως να φορούσε και σχολική ποδιά και να ετοιμαζόταν να πάει σχολείο] !!! Μαζεύει το... χαρτζιλικάκι της [κάτι δεκάρικα, τάληρα, δίδραχμα και άλλα retro ελληνικά νομίσματα] και μονολογεί με τη φωνούλα της: "Λεφτά, χαρτομάντηλα Μάνεξ, εντάξει" !!! Και στο τέλος η φωνή του εκφωνητή να μάς λέει την τελική ατάκα του σποτ : Μην πάτε πουθενά / χωρίς Μάνεξ και λεφτά
!!!
- Ένα άλλο διαφημιστικό σποτ για χαρτομάντηλα χρονολογείται κι αυτό στις πολύ αρχές των 80ς !!! Η "ιστορία" εκτυλίσσεται στην ουρά του ταμείου του σινεμά !!! Η κοπελίτσα αρχίζει τα φτερνίσματα και ο νεαρός, που είναι λίγο πιο μπροστά της, τής προσφέρει χαρτομάντηλο !!! Και η κοπελίτσα ... γοητεύεται από την ποιότητα του προσφερομένου χαρτομάνδηλου !!! Και στην τελευταία σκηνή του σποτ βλέπαμε τον νεαρό μπροστά στο ταμείο να λέει : "ένα εισιτήριο ... (βλέπει μετά λίγο την κοπέλα πιο πίσω του) ... εεεε ... δύο εισιτήρια παρακαλώ" !!! Θυμαμαι το σχόλιο που έκανα στον αδελφό μου [βλέπαμε μαζί το σποτ] : "χα χα ... απίστευτο, με ένα χαρτομάντηλο την "έριξε" την κοπέλα" !!! Δεν θυμάμαι, όμως, για ποια χαρτομάντηλα ήταν αυτή η - γλυκύτατη στην αφέλειά της - ελληνική διαφήμιση ....
- Για το επομενο διαφημιστικό σποτ έχω αναφερθεί και σε άλλα τόπικς .... Σε ένα πάρκο, βλέπουμε στο "κιόσκι" μια οχήστρα εγχόρδων να παίζει ένα πολύ γνωστό κομμάτι κλασικής μουσικής [δυστυχώς, δεν γνωρίζω ποιο είναι, οι γνώσεις μου περί κλασικής μουσικής είναι ελλιπείς ... πιστεύω ότι κάποιος φίλος θα θυμηθεί :flower: :flower
!!! Μαέστρος είναι ο αγαπημένος μας Ηλίας Λογοθέτης !!! Όμως, ο μαέστρος ... το έχει ρίξει στο φτέρνισμα !!! Και ξαφνικά ... σταματά τη διεύθυνση της ορχηστρούλας, χτυπάει την μπαγκέτα του στο αναλόγιο [το "τσικ τσικ" της μπαγκέτας, που χτυπά στο αναλόγιο, το θυμάμαι ... σαν χθες] και λέει, με το γνωστό "άπαιχτο" ύφος του : "Θέλω Τέμπο" !!! Δηλαδή, αυτή η ωραιότατη διαφήμιση ήταν για τα χαρτομάντηλα Tempo [πολύ έξυπνο εύρημα, μιας και το όνομα του προϊόντος είναι ταυτόχρονα και μουσικός όρος
]
ΤΟΥ ΜΠΗ ΚΟΝΤΙΝΙΟΥΝΤ .......