Ρετρό δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μα δεν τους ξεχωριζουμε εμεις οι αλλοι. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του. Γι' αυτο ακριβως ειπα πιο πανω πως απαραιτητο στοιχειο ειναι να υπαρχει το γνωθι σεαυτον.
Αλλά πώς ακριβώς θ' αποκτήσει ο καθένας το γνώθι σαυτόν; Κι αν η αυτογνωσία τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι έντιμος, τότε πώς θα έχει το φιλότιμο (δηλαδή την εντιμότητα) να κάτσει σπίτι του;

Είναι η αρετή διδακτή; Πρωταγόρας, 319b.

Τυχαίνει να έχω διαβάσει το σχετικό βιβλίο του Σόμπολου. Παρόλο που ήταν φρικιαστικό στο περιεχόμενο του, ήταν αρκετά καθηλωτικος ο τρόπος γραφής και με τράβηξε, το διάβασα σχεδόν μονορούφι.

Τα όσα εγκλήματα τα οποία διάβασα και ακόμα θυμάμαι επειδή με τάραξαν, είναι με διαφορά η υπόθεση Φραντζή, απίστευτα φρικιαστικό το περιβόητο εξώφυλλο, από περιέργεια το έψαξα και πραγματικά είναι εικόνα η οποία δεν φεύγει από το νου και πραγματικά σοκαριστική ήταν η κυνική δήλωση του δραστη, ο οποίος είχε δηλώσει λεπτομερώς το πώς διαμέλισε το πτώμα και είπε το κυνικό "το βασικό είναι να σημαδεύεις τις αρθρώσεις" :oops:.
Προσωπικά είδα το εν λόγω εξώφυλλο ανηρτημένο κανονικά στα περίπτερα (μόλις είχα τελειώσει την δευτέρα γυμνασίου).

Αλλά πώς ακριβώς θ' αποκτήσει ο καθένας το γνώθι σαυτόν; Κι αν η αυτογνωσία τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι έντιμος, τότε πώς θα έχει το φιλότιμο (δηλαδή την εντιμότητα) να κάτσει σπίτι του;

Εξαρταται. Απο το ποσο πωρωμενος ειναι, δηλαδη απο τον βαθμο της ανεντιμοτητας του.
Εαν, επι παραδειγματι, ξεκινησει καποιος με τον σκοπο να γινει γιατρος και να κανει βιλες απο τα φακελακια, να αδιαφορει για την ανθρωπινη ζωη και να καταπατα τον ορκο του Ιπποκρατη με καθε ευκαιρια προς ιδιον οφελος, τοτε δεν θα τον σταματησει κανεις. Ουτε φυσικα η ιδια του η συνειδηση καθοτι ανυπαρκτη.
Εαν ομως απο την αλλη, ξεκινησει ενας αλλος ανθρωπος να γινει γιατρος και προηγουμενως αναρωτηθει τι θα εκανε εαν του προσεφεραν ενα τεραστιο ποσον για να βεβαιωσει μια ψευτικη εγκυμοσυνη, η ακομα χειροτερα, για να σκοτωσει εναν ανθρωπο, και δεν ειναι σιγουρος για την αποφαση του, εαν νιωθει αδυναμος να αποκριθει και να ανταποκριθει, τοτε ισως το κακο να σταματησει αμα τη γενεσει του.
Εαν η ανεντιμοτητα ενος ανθρωπου δεν ειναι αυτοσκοπος και ταυτοχρονα μεσον για την αποκτηση πλουτου και κοινωνικης ανοδου, αλλα συνειδητη αδυναμια, τοτε υπαρχει η ελπιδα με το οποιο φιλοτιμο ενυπαρχει μεσα στον ανθρωπο, αυτος να κανει πισω.
Το να γνωριζει καθενας απο εμας τα ορια του ειναι το σημαντικοτερο ολων. Δεν ειναι παντοτε εφικτο κατι τετοιο, αλλα τουλαχιστον οσοι το μπορουν ας ψαξουν να βρουν τι κρυβεται μεσα τους.

Καλησπέρα σας
κι εμένα μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η υπόθεση της οικογένειας Χρυσαφίδη κυρίως λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας του εγκλήματος για τα ελληνικά δεδομένα.
-Το σενάριο της καταστροφής της εταιρείας του Χρυσαφίδη, μέσω της δολοφονίας μου φαίνεται λίγο δύσκολο δεδομένου ότι έχει καταστραφεί όλη η ελληνική βιομηχανία κυρίως με πυρκαγιές και άλλους τρόπους. Δεν το θεωρώ και απίθανο, βέβαια, απλώς είναι λίγο ανορθόδοξος τρόπος.
-Δεν έχω καταλάβει καλά επίσης γιατί θεωρείται πως η μητέρα δολοφονήθηκε, ενώ είχαν φύγει οι Ταυλανδοί από τη Ελλάδα... Δεν θα μπορούσε απλώς να είναι τόσο βαριά χτυπημένη και να υπέκυψε στα τραύματά της την συγκεκριμένη ημερομηνία?
-Η δολοφονία μου φαίνεται τελείως ερασιτεχνική για να είναι σχεδιασμένη από κάποιους που ήθελαν να καταστρέψουν ή ακόμα και να κληρονομήσουν την οικογένεια Χρυσαφίδη. Αν ήταν κάτι τέτοιο λογικά θα έβρισκαν έναν πληρωμένο δολοφόνο και όχι τον μπάτλερ του σπιτιού και την φοβισμένη μετά το έγκλημα οικογένειά του, οι οποίοι αν είχαν συλληφθεί θα τα ομολογούσαν όλα.... Γιατί το γεγονός πως διέφυγαν βασίζεται ξεκάθαρα σε συμπτώσεις, απ' ό,τι έχω καταλάβει. Ο συναγερμός του σπιτιού λέει χτύπησε το πρωινό της πρώτης μέρας της εξαφάνισης, αμέσως πήγε περιπολικό, εμφανίσθηκε ο μπάτλερ, είπε στον αστυνομικό πως χτύπησε κατά λάθος και τον πίστεψε. Αν δεν τον είχε πιστέψει, θα είχε συλληφθεί. Επίσης αν κάποιος συνεργάτης του Χρυσαφίδη έιχε πάει μια μέρα νωρίτερα στο σπίτι και είχε ζητήσει να μπει μέσα, πάλι θα είχε αποκαλυφθεί το έγκλημα.
-θυμάμαι και την δολοφονία της οικογένειας Ζουμπατλή στον Λόγγο Αιγίου για παράδειγμα, που αναφέρθηκε ότι ο πληρωμένος δολοφόνος έλαβε 1.000.000 ευρώ και σε ένα μήνα βρέθηκε νεκρός. Πλήρης επαγγελματισμός δηλαδή σε αντίθεση με τον μπάτλερ.
-Κλίνω πιο πολύ στο σενάριο να είχε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι ο Χρυσαφίδης και γι' αυτό να τον σκότωσαν
-Παρόλα αυτά μου κάνουν όλα τρομερή εντύπωση....
Πως κατάφεραν να πιάσουν όλη την οικογένεια? Τους νάρκωσαν? Έφαγαν συγχρόνως όλοι ή ήπιαν κάτι τόσο αργά, την ώρα που έφυγε η φίλη της μητέρας από το σπίτι? Η μητέρα δεν πρόλαβε να πέσει για ύπνο, εφόσον φορούσε το βραδυνό της φόρεμα όταν βρέθηκε νεκρή. Γιατί όμως ο συναγερμός χτύπησε 8 το πρωί?

Καλησπέρα σας
κι εμένα μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η υπόθεση της οικογένειας Χρυσαφίδη κυρίως λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας του εγκλήματος για τα ελληνικά δεδομένα.
-Το σενάριο της καταστροφής της εταιρείας του Χρυσαφίδη, μέσω της δολοφονίας μου φαίνεται λίγο δύσκολο δεδομένου ότι έχει καταστραφεί όλη η ελληνική βιομηχανία κυρίως με πυρκαγιές και άλλους τρόπους. Δεν το θεωρώ και απίθανο, βέβαια, απλώς είναι λίγο ανορθόδοξος τρόπος.
-Δεν έχω καταλάβει καλά επίσης γιατί θεωρείται πως η μητέρα δολοφονήθηκε, ενώ είχαν φύγει οι Ταυλανδοί από τη Ελλάδα... Δεν θα μπορούσε απλώς να είναι τόσο βαριά χτυπημένη και να υπέκυψε στα τραύματά της την συγκεκριμένη ημερομηνία?
-Η δολοφονία μου φαίνεται τελείως ερασιτεχνική για να είναι σχεδιασμένη από κάποιους που ήθελαν να καταστρέψουν ή ακόμα και να κληρονομήσουν την οικογένεια Χρυσαφίδη. Αν ήταν κάτι τέτοιο λογικά θα έβρισκαν έναν πληρωμένο δολοφόνο και όχι τον μπάτλερ του σπιτιού και την φοβισμένη μετά το έγκλημα οικογένειά του, οι οποίοι αν είχαν συλληφθεί θα τα ομολογούσαν όλα.... Γιατί το γεγονός πως διέφυγαν βασίζεται ξεκάθαρα σε συμπτώσεις, απ' ό,τι έχω καταλάβει. Ο συναγερμός του σπιτιού λέει χτύπησε το πρωινό της πρώτης μέρας της εξαφάνισης, αμέσως πήγε περιπολικό, εμφανίσθηκε ο μπάτλερ, είπε στον αστυνομικό πως χτύπησε κατά λάθος και τον πίστεψε. Αν δεν τον είχε πιστέψει, θα είχε συλληφθεί. Επίσης αν κάποιος συνεργάτης του Χρυσαφίδη έιχε πάει μια μέρα νωρίτερα στο σπίτι και είχε ζητήσει να μπει μέσα, πάλι θα είχε αποκαλυφθεί το έγκλημα.
-θυμάμαι και την δολοφονία της οικογένειας Ζουμπατλή στον Λόγγο Αιγίου για παράδειγμα, που αναφέρθηκε ότι ο πληρωμένος δολοφόνος έλαβε 1.000.000 ευρώ και σε ένα μήνα βρέθηκε νεκρός. Πλήρης επαγγελματισμός δηλαδή σε αντίθεση με τον μπάτλερ.
-Κλίνω πιο πολύ στο σενάριο να είχε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι ο Χρυσαφίδης και γι' αυτό να τον σκότωσαν
-Παρόλα αυτά μου κάνουν όλα τρομερή εντύπωση....
Πως κατάφεραν να πιάσουν όλη την οικογένεια? Τους νάρκωσαν? Έφαγαν συγχρόνως όλοι ή ήπιαν κάτι τόσο αργά, την ώρα που έφυγε η φίλη της μητέρας από το σπίτι? Η μητέρα δεν πρόλαβε να πέσει για ύπνο, εφόσον φορούσε το βραδυνό της φόρεμα όταν βρέθηκε νεκρή. Γιατί όμως ο συναγερμός χτύπησε 8 το πρωί?
Εγώ νομίζω ότι οι Ταϊλανδοί "φυγαδεύτηκαν" άρον άρον, υπό το κράτος του εκβιασμού πιθανόν, για να φύγουν από τη μέση. Τώρα, ποιος τους εκβίασε/δωροδόκησε και γιατί, η φαντασία μου δεν φτάνει ως εκεί...

Εμένα σε αυτή την υπόθεση, εκτός του ότι ακόμα είναι ανεξιχνίαστη, μου έκανε εντύπωση αυτό το στοιχείο που ανέφερε κάποιος συνάδελφος φορουμιτης, το ότι οι Ταϊλανδικές αρχές, δεν ήθελαν να συνεργαστούν με τις δικές μας, να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και αυτό είναι κάτι αξιοπερίεργο τουλάχιστον. Είναι κάποιο ειδικό πρωτόκολλο, είναι κάποιος άλλος λόγος, άγνωστο....

Εγώ νομίζω ότι οι Ταϊλανδοί "φυγαδεύτηκαν" άρον άρον, υπό το κράτος του εκβιασμού πιθανόν, για να φύγουν από τη μέση. Τώρα, ποιος τους εκβίασε/δωροδόκησε και γιατί, η φαντασία μου δεν φτάνει ως εκεί...
Δεν το πολυπιστεύω....ενώ είναι από τα πιο φρικιαστικά ανεξιχνίαστα εγκλήματα, το γεγονός πως παρέμειναν ασύλληπτοι βασίζεται κυρίως σε συμπτώσεις ( πχ ο αστυνομικός που ενώ χτύπησε ο συναγερμός έφυγε) . Δίνει την εντύπωση πως μόνοι τους το έκαναν. Ίσως είχε στο σπίτι κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό ο Χρυσαφίδης...

Πίσω
Μπλουζα