Ρετρό δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.041
Ίσως η κλασσικότερη, είναι η δολοφονία του ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλου

από το φίλο του Χρήστο Ρούσο.

Το συγκεκριμένο "έγκλημα ομοφυλοφιλικού πάθους" τάραξε γερά την ελληνική κοινωνία της εποχής

και στάθηκε αφορμή να γυριστεί η γνωστή ταινία ΑΓΓΕΛΟΣ.



 
Ποια χρονια είχε γίνει το έγκλημα;

Btw η ταινία ήταν πολύ καλή.

Θυμάμαι που είδα ένα σχετικό αφιερωμα στη Μηχανή του χρόνου πρόσφατα...
 
H ταινια ηταν οντως καταπληκτικη. Ο Μανιατης ειχε δωσει ρεσιταλ ερμηνειας.....
 
Εγώ -κι όχι μόνο νομίζω- θα θυμάμαι για πάντα την "Εταιρία δολοφόνων" του Χρήστου Παπαδόπουλου,πρώην Δημάρχου της Νέας Χαλκηδόνας !

Φρικαλέα η δραστηριότητά τους,με "πρώτο βιολί" έναν άνθρωπο,που δύσκολα θα τον υποπτευόταν κάποιος...
 
Ποιός δε θυμάται την υπόθεση Φραντζή;

Ο Παναγιώτης Φραντζής το βράδυ της 24ης Ιουνίου 1987, μετά από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του Ζωή Γαρμάνη την έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Για τρεισίμισι ώρες τεμάχιζε τη γυναίκα του σε 16 κομμάτια. Έβαλε τα κομμάτια σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους γύρω κάδους.

Αργότερα, κάποιος συλλέκτης γραμματοσήμων ψάχνοντας τους κάδους για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε μια από αυτές τις σακούλες και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το κεφάλι της γυναίκας ήταν τόσο κακοποιημένο που δε μπορούσε να γίνει αναγνώριση.

Όμως μέσα σε μια από τις σακούλες βρέθηκε μια απόδειξη από κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φραντζή ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες του, ο οποίος την ίδια μέρα παραδόθηκε στις αρχές.

Κάποιοι από σας θα θυμούνται και τη μεγάλη φωτογραφία που δημοσίευσε το "Έθνος" τότε, με το τεμαχισμένο πτώμα στο νεκροτομείο...
 
Γουστάρω! Το πιο άρρωστο και μακάβριο θέμα του forum! :)

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο "Δράκος της Δράμας". Από την Ελευθεροτυπία:

dspphoto


Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Παπαχρόνης, ο οποίος συνελήφθη ενόσω υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Καταδρομών και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες της Γραμμένης Θεοχαρίδου στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 στη Δράμα και της Αικατερίνης Αλεξανδρίδου στις 15 Αυγούστου του 1982 στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή, κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων κ.ά.
Η δράση του, η οποία αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια δύο αξιωματικών, των Χρήστου Τριανταφυλλίδη και Τάσου Κοσμίδη, ήταν μεγάλο πλήγμα για το Στρατό. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως λίγο νωρίτερα ο Παπαχρόνης είχε τεθεί επικεφαλής των ερευνών μ' ένα λοχαγό για να εντοπίσουν το «δράκο της Δράμας».
Και αναλυτικότερα η δράση του από ΕΔΩ
«Το ʽξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το παιδί. Πάντα έτρωγε πρώτα το γλυκό του και μετά το φαγητό του».Μʼ αυτήν την φράση, θέλησε η μάνα του Κυριάκου Παπαχρόνη να απεικονίσει την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του γιου της και προσπαθώντας να δώσει την δική της εξήγηση στο κακό που ακολούθησε.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης γεννήθηκε στην Ξάνθη και η ιστορία του ξεκινά στην ηλικία των 14 ετών. Σʼ αυτήν την τρυφερή ηλικία, ο Παπαχρόνης είχε μια τραυματική εμπειρία με μια ιερόδουλο, η οποία «πρόσβαλλε» και ειρωνεύτηκε τον ανδρισμό του, λέγοντάς τον «ανίκανο». Ο Κυριάκος Παπαχρόνης προφανώς και δεν λησμόνησε το γεγονός αυτό, που του δημιούργησε ένα αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στις γυναίκες. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, άρχισε να χτίζει ένα σχέδιο εκδίκησης. Οι γυναίκες γιʼ αυτόν πλέον είχαν γίνει «κόκκινο πανί».

Στα 19 του, όντας έφεδρος αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στην Δράμα, αρχίζει την δράση του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί και δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Το σκοτάδι γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός του. Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και μετά από κινητοποίηση όλων των Αρχών της Ανατολικής Μακεδονίας.

Αρχικά αρνήθηκε τα πάντα. Μετά από μαραθώνια ανάκριση, τελικά ο Παπαχρόνης ομολογεί:

Τον βιασμό και την δολοφονία με στιλέτο στις 5-9-1981, της ιερόδουλης Γρ. Θεοχαρίδου, στην Δράμα.

Την απόπειρα δολοφονίας στις 20-12-1981, της Μ. Ποστιάδου, στην Δράμα.

Την απόπειρα βιασμού και δολοφονία στις 15-1-1982, της φοιτήτριας Ε. Παπαδοπούλου, στην Δράμα.

Τον βιασμό και την άγρια δολοφονία στις 15-8-1982, της 20χρονης φοιτήτριας Αναστασίας Αλεξανδρίδου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Τις απόπειρες βιασμού και δολοφονίας κατά της 18χρονης Αγοραστής Τέζα και της 30χρονης νοσοκόμας Βασιλικής Λαζαρίδου, στην πόλη της Δράμας.

Την απόπειρα βιασμού και δολοφονίας κατά της 23χρονης Δ. Πεχλιβανίδου.

Δύο ακόμη απόπειρες βιασμού και δολοφονίας κατά μιας ιερόδουλης και μιας άλλης γυναίκας, στην Ξάνθη.

Πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, 2 ωρολογιακές βόμβες στις 12-3-1982 στο Ταχυδρομείο και την Εθνική Τράπεζα της Ξάνθης, άλλες 2 στις 13-3-1982 στην Τράπεζα Πίστεως κι σε ένα κατάστημα στην Καβάλα και μια πέμπτη στις 16-6-1982 στην είσοδο του στρατοπέδου της Δράμας.

Έναν εμπρησμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τον κυνισμό και τις δηλώσεις του Παπαχρόνη. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο. Την χτυπούσα, τελείωνε…». Έλεγε πως τον τρέλαινε και τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών. Απευθυνόμενος μάλιστα σε μια δημοσιογράφο της ΕΡΤ, της είπε «Εσένα σʼ αγαπάω γιατί έχεις ψηλά τακούνια»!

Καταδικάστηκε δις εις θάνατον και σε κάθειρξη 23 ετών, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Όταν άκουσε την ποινή, σηκώθηκε και χειροκροτώντας είπε: «Ευχαριστώ» και στην συνέχεια «Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Πόσα χρόνια θα ζήσουμε;». Δήλωνε αμετανόητος: «Στείλτε με στο απόσπασμα, γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω».

Το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για τις βομβιστικές επιθέσεις, σε 15 χρόνια φυλάκιση και 20ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Παρά την προηγούμενη καταδίκη του, το δικαστήριο μετά από πρόταση του στρατιωτικού επιτρόπου, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι «δεν κινούταν στις πράξεις του εκ ταπεινών ελατηρίων».

Από τους γνωστούς του και τους συναδέλφους του, ο Παπαχρόνης περιγράφονταν σαν άτομο βίαιο, με ιδιαίτερη σωματική δύναμη και μεγάλη «λόξα» με τα των στρατιωτικών. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για ένα «μωσαϊκό παραλογισμού».

Παραδόξως όμως, στην φυλακή ο Παπαχρόνης έγινε ίνδαλμα για πολλές γυναίκες, οι οποίες αλληλογραφούσαν μαζί του, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να τον γνωρίσουν κι…από κοντά! Αντίστοιχα, μετέπειτα επίδοξοι «δράκοι», «εμπνεύστηκαν» απʼ αυτόν και θέλησαν τον μιμηθούν.
O Σεχίδης θεωρείται retro;
 
Φημολογείται ότι ο Παπαχρόνης κατέχει ακόμα (ή κατείχε μέχρι πρόσφατα)

το ρεκόρ στο στίβο-μάχης των καταδρομέων.

Καλώ τα κομμάντα του φόρουμ (Shadowdancer και Omenforever) να τοποθετηθούν,

αν έχουν άποψη για το θέμα.
 
"Στείλτε με στο απόσπασμα,γιατί αν βγω έξω,πάλι τα ίδια θα κάνω"

Μάλιστα.Αυτό είπε τότε ο ίδιος.

Αποφυλακίστηκε προ 4 1/2 ετών,στις 8/12/2004.

Η "Ελευθεροτυπία" τότε έγραψε:

"Αέρα ελευθερίας αναπνέει από χθες στις 2.15 το μεσημέρι ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο οποίος καταδικάστηκε το 1983 από το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δύο φορές σε θάνατο, 23 χρόνια και 9 μήνες, η ποινή του μετατράπηκε σε δις ισόβια και το επώνυμό του πέρασε στο καθημερινό λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας.

 


Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Παπαχρόνης, ο οποίος συνελήφθη ενόσω υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Καταδρομών και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες της Γραμμένης Θεοχαρίδου στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 στη Δράμα και της Αικατερίνης Αλεξανδρίδου στις 15 Αυγούστου του 1982 στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή, κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων κ.ά.


 


Η δράση του, η οποία αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια δύο αξιωματικών, των Χρήστου Τριανταφυλλίδη και Τάσου Κοσμίδη, ήταν μεγάλο πλήγμα για το Στρατό. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως λίγο νωρίτερα ο Παπαχρόνης είχε τεθεί επικεφαλής των ερευνών μ' ένα λοχαγό για να εντοπίσουν το «δράκο της Δράμας».


 


Χθες, με γκρίζους πλέον κροτάφους, ο 44χρονος πρώην καταδρομέας και ξενοδοχοϋπάλληλος από την Ξάνθη, που η υπόθεσή του είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία, είδε τη βαριά πόρτα των δικαστικών φυλακών Λάρισας ν' ανοίγει. Με μερικά παραπανίσια κιλά αλλά και με εντελώς διαφορετικά πιστεύω, όπως διαβεβαιώνουν συγκρατούμενοί του και διαμηνύει και ο ίδιος.


 


Μολονότι τα πρώτα χρόνια της φυλάκισής του στην Κέρκυρα η διαγωγή του δεν ήταν καλή (πήρε μέρος σε εξέγερση, έβαλε φωτιά σε στρώμα, χτύπησε συγκρατούμενό του) και γι' αυτό καταδικάστηκε σε επιπλέον ποινή φυλάκισης, στις αρχές της δεκαετίας του '90 που μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, άλλαξε ριζικά στάση.


 


Διάβαζε πολύ, κυρίως βιβλία ψυχολογίας, τον απασχολούσε η θρησκεία και ήταν ψάλτης, για χρόνια στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου των φυλακών. Απείχε συστηματικά από όλες τις εξεγέρσεις στις φυλακές Λάρισας, ζητώντας μάλιστα την προστασία των αρχών, και για κάποιες ημέρες είχε φιλοξενηθεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας!


 


Ο πατήρ Κωνσταντίνος Γεροστέργιος, εφημέριος του παρεκκλησίου, έλεγε ότι «έχει πλέον μετανιώσει, δεν μιλά ποτέ για το παρελθόν του, ενώ όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή τα αφιέρωσε στο διάβασμα».


 


Ο διευθυντής του σχολείου Β' ευκαιρίας, Φ. Βελώνης, έκανε λόγο για «ένα καλό παιδί που βοήθησε σημαντικά να στηθεί το σχολείο, προέτρεπε τους συγκρατουμένους του να φοιτήσουν, δεν αναφέρεται ποτέ στο παρελθόν του και χαμήλωσε τα μάτια όταν άκουσε ότι πρόκειται να αποφυλακιστεί»...


 


Ο 44χρονος ισοβίτης χρησιμοποίησε χθες παράπλευρη έξοδο ώστε ν' αποφύγει τη δημοσιότητα. Μοιράστηκε ωστόσο στους δημοσιογράφους, μέσω της δικηγόρου του Κυριακής Νικηφορίδου, έγγραφη φωτοτυπία χειρόγραφης δήλωσης, που βρίθει όρων από το Ευαγγέλιο:


 


«...Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπίφαυλες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Εωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα... λαμβάνοντας εξοντωτική "ένδικη μισθαποδοσία". Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία από την κοινή γνώμη συγγνώμη από "μέσης ψυχής" για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ "εν αγνεία και σεμνή πολιτεία..." και φυσικά "άμεμπτος εν παντί..."»!


 


Ευχαρίστησε μάλιστα μέσω της δήλωσής του και όλους τους δικαστικούς και αστυνομικούς παράγοντες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που τον «περιέβαλαν με ανείπωτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση». Αποφυλακίστηκε δυνάμει σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, ύστερα από αίτηση -η πρώτη του και όπως αποδείχθηκε η μοναδική- που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάιο.


 


Αν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας την είχε απορρίψει τότε, ο Παπαχρόνης έκανε έφεση στο Συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε (με απόλυτη μυστικότητα τον περασμένο μήνα) και εξέθεσε τις απόψεις του. Η αποφυλάκισή του έγινε αφού έχει συμπληρώσει 21,5 έτη πραγματικής φυλάκισης (25 πλασματικής, αν συνυπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας) και με τους όρους:


 


*Εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και


 


*Μόνιμη απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα καθώς και της κατοίκησής του στην Ξάνθη και τη Δράμα, όπου τέλεσε τα εγκλήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί.


 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπαχρόνης θα εγκατασταθεί στη Λάρισα, αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν τον περιμένει κανείς πια στην πόλη του, μίλησε στο Συμβούλιο Εφετών για την πίστη του στον Θεό και ανέφερε ότι σκοπεύει να εκδώσει βιβλίο με την αυτοβιογραφία του.
"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exetlaios είπε:
Φημολογείται ότι ο Παπαχρόνης κατέχει ακόμα (ή κατείχε μέχρι πρόσφατα)το ρεκόρ στο στίβο-μάχης των καταδρομέων.

Καλώ τα κομμάντα του φόρουμ (Shadowdancer και Omenforever) να τοποθετηθούν,

αν έχουν άποψη για το θέμα.

Urban legend. Όταν πέρασα κι εγώ από το Σχολείο Καταδρομών ακόμα κυκλοφορούσε. Τους χρόνους που έχουν περαστεί στα αρχεία φυσικά δεν τους έχω δει, αλλά δεδομένου του ότι από αυτό το Σχολείο περνάνε Βατραχάνθρωποι, και άλλα σκληραγωγημένα στελέχη του Στρατού, το βρίσκω εντελώς απίθανο ο Παπαχρόνης να είναι πρώτος στους χρόνους.

Το ότι ήταν σκληρός και πειθαρχημένος είναι γνωστό βέβαια, αλλά με τις πράξεις του ντρόπιασε τις Καταδρομές(εκτός από το ανθρώπινο είδος).
 
Φυσικά,πασίγνωστη είναι και η συγκλονιστική υπόθεση Λυμπέρη,ο οποίος είχε κάψει την πεθερά,τη σύζυγο και τα παιδιά του ( !!! ) ενώ κοιμόντουσαν και μάλιστα είχε καταδικαστεί εις

όντας και ο τελευταίος που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στην Ελλάδα...
horror_41.gif
 
Να θυμηθουμε και τον Ταιλανδο μπατλερ ο οποιος κατακρεουργησε με τσεκουρι ολη την οικογενεια Χρυσαφιδη, διεφυγε στο εξωτερικο και δεν εχει ακομα συλληφθει!

Εχουμε επισης και τη περιπτωση Σεχιδη ο οποιος τεμαχισε με πριονι μητερα, πατερα, θεια, αδελφη, γιαγια. Στο δικαστηριο δεν δηλωσε μεταμελεια και δηλωσε οτι τους εσφαξε "για να γινουν καλα"...
 
Τόσα θύματα κι έμεινε μέσα μόνο 22 χρόνια; Γουάο. Φοβερό.

Όντως, αφού έτρωγε πρώτα το γλυκό του κάτι πήγαινε στραβά με τον άνθρωπο...
 
Καλησπέρα παιδιά, πρώτο μου ποστ. Παρακολουθώ το φορουμ καιρο τώρα και εχω ξεθαψει πολλες αναμνησεις...

Τελος πάντων.

Εγω θα προσθεσω στο τοπικ τον Αντώνη Δαγκλή καπου καπου στα μεσα της περασμενης δεκαετίας, ο οποίος οδηγούσε ένα βανάκι το οποίο ήταν διακοσμημένο με αγιες εικονες, σταυρους κτλ...εμπαζε μεσα ιεροδουλες και τις τεμαχιζε με πριονι. Πιαστηκε και αυτοκτονησε σε ψυχειατρειο.

και τον φυσιοθεραπευτή Μπέσκο γυρω στο 83-84 γνωστος και ως δρακος της παραλιας που αφεθηκε και προσφατα ελευθερος αν δεν κανω λαθος.
 
Wally είπε:
Να θυμηθουμε και τον Ταιλανδο μπατλερ ο οποιος κατακρεουργησε με τσεκουρι ολη την οικογενεια Χρυσαφιδη, διεφυγε στο εξωτερικο και δεν εχει ακομα συλληφθει!
Εχουμε επισης και τη περιπτωση Σεχιδη ο οποιος τεμαχισε με πριονι μητερα, πατερα, θεια, αδελφη, γιαγια. Στο δικαστηριο δεν δηλωσε μεταμελεια και δηλωσε οτι τους εσφαξε "για να γινουν καλα"...
Aπλα σε αυτα που λεει ο φιλος να συμπληρωσω οτι ο Σεχιδης ειχε κοψει τα γεννητικα οργανα του πατερα του και τα ετρωγε με ντοματα λιγο πριν συλληφθει!!!!!! Αρρωστεια περαν καθε λογικης! Τυφλα να εχουν οι Cannibal Corpse!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
..που εισαι ρε Μπογρη να παρεις υλικο για ταινιες...!επειδη παντα προσπαθω να εντοπισω το γελοιον του πραγματος,να σας διηγηθω σχετικα με τον Ταυλανδο μπατλερ..απο πανω μου ζουσε για χρονια μια τριτοδευτερη ηθοποιος,που αποφασισε στα -ηντα να γινει μεντιουμ..να το πω λιγο κοσμια"αφοδευτηκε εις το πεντοδραχμον..¨"εφτασε σε σημειο να φερνει σκυλακια λασα απσο απο το θιβετ ,για να τα πουλαει σε αφελεις(εναντι 600.000 δρχ ΤΟΤΕ και μονο αν ταριαζει "το καρμα"του σκυλου..)οπως μου ειπε,η ατυχη οικογενεια ειχε "κλεισει"ενα τετοιο σκυλακι,αλλα δεν προλαβε να το παραλαβει,θα γλιτωνε!..σημειωση-τα λασα απσο ειναι"χαρισματικα" σκυλακια απο μοναστηρια του θιβετ ,οπου προειδοποιουν τους μοναχους για επερχομενο κινδυνο..εγω παλι προτιμω τα ροτβαιλερ για τετοιες δουλειες!
 
Πολύ ρετρό δολοφονία , όχι από τα 80's αλλά από τη δεκαετία του 1930 , για την οποία κυκλοφόρησε και βιβλίο πρόσφατα είναι του Καημένου του Αθανασόπουλου που έγινε και τραγούδι :

"καημένε Αθανασόπουλε , τι σου 'μελλε να πάθεις!"

Τον δολοφόνησε η γυναίκα του , σε συνεργασία με τη μάνα της και κάποιους "θαυμαστές" των δύο γυναικών (μεταξύ των οποίων και ένας καθυστερημένος). Στην συνέχεια έκαψαν το πτώμα , το τεμάχισαν και το πέταξαν στο ... ποτάμι , αλλά βρέθηκε !!Ασχέτως του ποιά ήταν η ποινή της (εις θάνατο) , η φόνισσα κυρία Φούλα , βγήκε γρήγορα έξω , γιατί τα έφτιαξε με τον Διευθυντή της Φυλακής και άλλους ... υψηλόβαθμους χωροφύλακες !!!!!

Θεωρώ γενικά τη στάση των ελλήνων πολύ συμπλεγματική , ρατσιστική και μεροληπτική. Για άνδρες συζυγοκτόνους ακούγονται εκατομμύρια κατάρες και κατηγορίες από παντού! Για γυναίκες συζυγοκτόνους , καμία , τίποτε. Απεναντίας τους δίνονται συγχωρέσεις και προφάσεις και ελαφρυντικά από παντού. Αν μάλιστα πρόκειται και για εμφανίσιμες γυναίκες , οι ληγουρηδες επιδοξοι μνηστήρες κάνουν τούμπες!!!!

Βρήκα ολόκληρο το τραγούδι , του Μάρκου:

Η ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΠΕΘΕΡΑ


Στίχοι: ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΟΝΤΑΝΑΡΗ



Μουσική:
ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

 


Στου Χαροκόπου τα στενά, μια μικροπαντρεμένη



Εσκότωσε τον άντρα της βρε η δαιμονισμένη.



Στον ύπνο που κοιμότανε, μάνα και θυγατέρα,



Εβάλανε τον ανηψιό και τούριξε τη σφαίρα.


 


Κι η Φούλα τότε φώναξε: «Μάνα μου, πως σπαράζει



Κι η μάνα της της απαντά: «Πνίχτε τον!» Και διατάζει!



- Βάλτε φωτιά και κάφτε τον, και κάντε τον κομμάτια,



κι εμπρός να τον πετάξουμε, να μη μας δούμε μάτια.»


 


Τότε τον πήραν σέρνοντας, στη σκάφη τον πετάνε,



Φωτιά του βάζουν να καεί. Στέκονται, τον κοιτάνε.



Πω, πω! Καπνός και μυρουδιά, σβήστε τον, θα πιαστούμε.



Κομμάτια να τον κάνουμε, έτσι θα σκεπαστούμε!


 


Με μια καρδιά μαρμάρινη, τον έκανε κομμάτια,



Με τέχνη και υπομονή ανύποπτα δεμάτια.



Και νύχτα τα πετάξανε στο ρέμα, να τα πάρει,



Μʼ αυτά στην άκρη στάθηκαν, Θεού ʽτανε η χάρη.


 


Για να πιαστούν οι αίτιοι, πραγματικοί φονιάδες,



Κι όχι ο γιατρός, ο φίλος του, κι οι δύο φιλενάδες.



Ένας διαβάτης που περνά, περίεργα κοιτάζει.



Τι νάναι αυτά τα δέματα; Κακό στο νου του βάζει.


 


Του αστυνόμου μίλησε. Στο ρέμα πάνε πάλι.



Τα δέματα ανοίξανε, βλέπουν κορμί, κεφάλι.



Ανατριχιάζουν κι έφριξαν, σαν είδανε ανθρώπου



Κορμί, κεφάλι, δέματα να είναι τέτοιου τρόπου.


 


Κι η αστυνομία άρχισε, οι κύριοι Κουτουμάρης,



Λεονταρίνης και λοιποί, που πρώτος είναι ο Άρης



Που έριξε όλο το φως στην εγκληματική,



Και τους τσακώσαν όλους τους κι είναι στη φυλακή.


 


Βρε Φούλα, δεν εσκέφτηκες, δεν πόνεσε η καρδιά σου



Τον άντρα σου, τα νειάτα σου, τα άμοιρα παιδιά σου



Βρε Φούλα πως εβάσταξες, και πως βαστάς ακόμα



Εσύ νάσαι στη φυλακή κι ο άντρας σου στο χώμα


 


Και συ, κακούργα πεθερά, τους πήρες στο λαιμό σου



Την κόρη σου, τον ανεψιό, τη δούλα, το γαμπρό σου.



Καϋμένε Αθανασόπουλε, τι σούμελλε να πάθεις,



Από κακούργα πεθερά τα νειάτα σου να χάσεις.


 


Σαν τόμαθε η μανούλα του, κλίνουν τα γόνατά της,



Και πέφτει κάτω αναίσθητη μες στην αυλόπορτά της.



Ωσάν το ψάρι σπαρταρά και σαστισμένη κράζει:



- Τον γιό μου εσκοτώσανε! Πω! Πω! Κι αναστενάζει.


 


Φωνή, αντάρα, κλάματα, δάκρυα σαν ποτάμι



Εγέμισαν τα στήθη της και τρέμει σαν καλάμι.



Μάνα, γλυκειά μανούλα μου, πάψε τα δάκρυά σου,



Και πάρε τα παιδάκια μου μέσα στην αγκαλιά σου.


 


Αυτά θα έχεις πια παιδιά. Μένα λησμόνησέ με.



Κάνε σταυρό στην Παναγιά. Μάνα! Συγχώρεσέ με!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gryzor :

Όντως, αφού έτρωγε πρώτα το γλυκό του κάτι πήγαινε στραβά με τον άνθρωπο...
Και εγώ το κάνω αυτό πολλές φορές ! Ωστόσω προτιμώ να πιστεύω ότι είμαι λιχούδης , παρά μανιακός δολοφόνος !
 
..λεγεται,οτι σε προστριβη με αλλο κρατουμενο,ο σεχιδης του ειπε το εξης και εκει τελειωσαν ολα"ΦΙΛΕ ,ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ..":zip:
 
snakeyes08 είπε:
Ποια χρονια είχε γίνει το έγκλημα;Btw η ταινία ήταν πολύ καλή.

Θυμάμαι που είδα ένα σχετικό αφιερωμα στη Μηχανή του χρόνου πρόσφατα...
Το 1976 είχε γίνει το έγκλημα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι είχε κάνει αίτηση χάριτος ο Ρούσσος τη δεκαετία του '80, και απέρριψε την εισήγηση ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Έκανε εκ νέου αίτηση, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή του (αρχές δεκαετίας '90), με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί. Πέρα από κάποιες σποραδικές εμφανίσεις στα ιδιωτικά κανάλια, δεν απασχόλησε ποτέ την επικαιρότητα.
 
loner είπε:
Aπλα σε αυτα που λεει ο φιλος να συμπληρωσω οτι ο Σεχιδης ειχε κοψει τα γεννητικα οργανα του πατερα του και τα ετρωγε με ντοματα λιγο πριν συλληφθει!!!!!! Αρρωστεια περαν καθε λογικης!
Μα αν είναι δυνατόν, όταν οι μεγαλύτεροι σεφ του κόσμου λένε ότι η συνταγή γίνεται ΜΟΝΟ λεμονάτη, άντε με μουστάρδα, ποτέ ντομάτα...

[/mavro humour]
 
Πίσω
Μπλουζα