Ρετρό ελληνικές διασκευές ξένων τραγουδιών

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Starbuck
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Η διασκευές είναι μια πονεμένη ιστορία χωρίς τέλος. Αυτό φαίνεται εξάλλου και από το θρεντάκι που κρατάει τόσα χρόνια. Δύσκολα θα βρεθεί Έλληνας καλλιτέχνης που να μην έχει τραγουδήσει μία διασκευή.

Ας προσθέσω και εγώ κάτι. Είναι βέβαια του 1991 αλλά αξίζει τον κόπο. Εκείνη τη χρονιά η Μπ. Αργυράκη, ο Γ. Βογιατζής και ο Τ. Αντωνιάδης, ενώνουν τις φωνές τους σε έναν δίσκο που ονομάσανε σπαγγέτι άλλα Ελληνικά και περιείχε αποκλειστικά διασκευές ιταλικών κομματιών. Εκεί η Μπέθθυ, τραγουδάει ένα κομμάτι που το χορεύαμε πολύ στα πάρτυ. Είναι το γνωστό A Chi με τον Fausto Leali. Τίτλος στα Ελληνικά, "Γιατί;"


 
Όταν η επανεκτέλεση ξεπερνά την πρωτότυπη εγγραφή.
Το Bensonhurst Blues είναι τραγούδι των Αμερικανών καλλιτεχνών και παραγωγών Artie Kaplan και Artie Kornfeld και το είχε ερμηνεύσει ο πρώτος το 1971.
Ο Oscar Benton το ερμήνευσε στην ταινία «Pour la peau d'un flic» (1981), δηλαδή όπως έλεγε ο ελληνικός τίτλος «Για το τομάρι ενός μπάτσου».
Ο Δημήτρης Ταμπόσης τραγούδησε την διασκευή του τραγουδιού με τίτλο “Κύριε Τάδε” το 1982.
8 χρόνια μετά με στίχους του Γιάννη Πάριου, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης τραγουδάει την επανεκτέλεση του με τίτλο
“Όνειρο Γκρίζο”




 
Το 1967 ο Bob Dylan κυκλοφορεί ένα τραγούδι με τίτλο "All Along the Watchtower"
Δύο χρόνια αργότερα, ο Δημήτρης Πουλικάκος, το διασκευάζει με δικούς του στίχους και τίτλο "Γύρω-γύρω στη σκοπιά".
Το τραγούδι αυτό το ηχογραφεί με το συγκρότημά του τους M.G.C. Και υπάρχει στον δίσκο "Αδέσποτα Σκυλιά".
Τους στίχους ο Πουλικάκος, τους δίνει στο Διονύση Σαββόπουλο ο οποίος τους φέρνει στα μέτρα του και τους κυκλοφορεί με τίτλο "Ο παλιάτσος και ο ληστής".
 
1983 Ο Λάκης Τζιλιάνος τραγουδάει Έλα Κοντά
διασκευή του γνωστού Felicita των Al Bano & Romina Power
 
Η Silva Grissi το 1968 διασκευάζει στα Ελληνικά το δικό της τραγούδι με τίτλο Vorrei

Το τραγούδι αυτό βασίστηκε σε μια σύνθεση του

Tomaso Albinoni - Adagio in G Minor

Αργότερα το ερμήνευσε και η

Ευρυδίκη με τίτλο "Ποιος φταίει" 1990




 
Πίσω
Μπλουζα