Και απορούσα δεκαετίες γιατί μου άρεσε και τι μου θύμιζε... Σωστός, αν και πρακτικά δεν είναι άμεσα διασκευή... Κάπως αλλιώς το λένε αυτό...'Δε σ'αγάπησα ποτέ' - Βικτώρια Χαλκίτη απο το 'I just died in your arms tonight' των Cutting Crew.
Ο Κεμάλ του Χατζηδάκη μπαίνει σε αυτή την κατηγορία; Η μουσική είναι του έλληνα συνθέτη αλλά οι αρχικοί στίχοι ξένοι.
Δεν ξέρω τι λέει η ρετροκοινή γνώμη, αλλά θα ψήφιζα όχι, μια που η "διασκευή" έγινε από τον ίδιο τον συνθέτη του αρχικού τραγουδιού (και παραγωγό του Reflections).
Θα διαφωνήσω μόνο ως προς το "κομματίδιον". Πρόκειται για κομματάρα.Δεν έχω το χρόνο να βρω αν εχει ξαναποσταριστεί αλλά η αναζήτηση δε μου έφερε αποτέλεσμα.
Καποτε η Μαντώ ως Mandy έβγαλε το πιο κάτω ενδιαφέρον κομματίδιον:
Πολύ σύντομα μεσα στην ίδια δεκαετία (80'ς) η Αλέξια το διασκεύασε με τίτλο Γράμματα:
Το κομμάτι της Μαντώς το γνώριζα στην ξένη μορφή του αλλά τότε που να φανταστώ ότι ήταν δικό της.
Από άποψη απόδοσης του τραγουδιού θεωρώ πως πιο μπιτάτο είναι της Μαντώς, όμως πιο δυνατά το τραγούδησε η Αλέξια.
Παιδιά αν έχω κάνει λάθος και η Μαντώ διασκεύασε την Αλέξια, μου ζητάτε συγνώμη και με διορθώνετε, ντάξει;
EDIT: Οκ το βρήκα από άλλο συμφορουμίτη που το είχε ξαναποστάρει. Τη δέχομαι τη συγνώμη σας, ανθρωποι είστε και κάνετε λάθη.
Εχω μείνει παγωτό! Δε θα μου πήγαινε ποτέ το μυαλό.
Επιτέλους το βρήκα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος (ίσως κάποτε γίνει και video). Το κομμάτι έγινε διασκευή σε στίχους Μαργαρίτας Γριμάνη (μουσική: Manuel de la Calva και Ramón Arcusa). Πολύ όμορφη η ερμηνεία της Νατάσσας Μαρίνη. Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο της με τίτλο "Για χάρη σου" (1979).Έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ την ελληνική διασκευή του τραγουδιού του Julio Iglesias "Pobre Diablo" (Φτωχοδιάβολος). Είναι από τον δίσκο "Emociones" (1978). Ο ρυθμός είναι πολύ γνωστός και πιστεύω ότι οι περισσότεροι (παλιοί) θα τον αναγνωρίσουν. Αν θυμάμαι καλά ένας στίχος της διασκευής έλεγε "κι απ' τη θύμησή σου θέλω να ξεφύγω" ή κάτι παρόμοιο.
Πολύ ωραίο, παλιό και αγαπημένο. Την καλημέρα μου.Επιτέλους το βρήκα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος (ίσως κάποτε γίνει και video). Το κομμάτι έγινε διασκευή σε στίχους Μαργαρίτας Γριμάνη (μουσική: Manuel de la Calva και Ramón Arcusa). Πολύ όμορφη η ερμηνεία της Νατάσσας Μαρίνη. Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο της με τίτλο "Για χάρη σου" (1979).
Το "Τζέγκις Χαν" έχει τραγουδήσει όχι ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), αλλά ο Λάκης Τζορντανέλλι (κατά κόσμον Μανώλης Ιορδανόπουλος).Πασχάλης - Τζένκνις Χανς (δεν θυμάμαι το originan)
Μαντώ - Ταιριάζουμε σαν γάντι - love to hate you - Erasure.
Αλέκα Κανελλίου -πόσο γλυκά με σκοτώνεις - killing me softly - Roberta Flack
Στέλιος Ρόκος - Μια φωτιά στην άμμο -Moonlight Shadow - Maggie Reilly
Ελισάβετ Σπανού - αν γυρίσεις σε μένα - La luna - Belinda Carlisle
Και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα. Κυκλοφορεί δε και ένα cd που λέγεται ελληνική ντίσκο, με πολλές διασκευές ντίσκο τραγουδιών από έλληνες καλλιτέχνες.
Σωστότατο.... Ο Πασχάλης έχει διασκευάσει Take me home country roads, Sugar baby love και άλλα πολλά!!!Το "Τζέγκις Χαν" έχει τραγουδήσει όχι ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), αλλά ο Λάκης Τζορντανέλλι (κατά κόσμον Μανώλης Ιορδανόπουλος).
Χατζιδάκις στα γιαπωνέζικα!!!!!!