Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 7.325
Θυμάμαι την δεκαετία του'80 κάθε τεχνολογική κατάκτηση αντιμετωπιζόταν με θαυμασμό
Θυμάμαι όταν πήραμε τον πρώτο μας ψυγειοκαταψύκτη miele (το 79 ήταν νομίζω
ήταν η αιχμή της τεχνολογίας, με τεσσάρων αστέρων ψύξη, 2 μοτέρ, σούπερ κατάψυξη και θερμομετρο! Η κουζίνα πίτσος uniflam, η πρώτη αερόθερμη, που μπορούσες να ψήνεις πολλά ταψιά μαζί! Το υπέρ-σύγχρονο πλυντήριο πιάτων miele! (Δεν υπήρχαν καλά-καλά σούπερ μάρκετ τότε, μόνο μπακάλικα). Θυμάμαι επίσης ένα πληντήριο ρούχων που είχαμε, που είχε την εξής ιδιομορφία:για να διαλέξεις το πρόγραμμα, δεν γυρνούσες τον επιλογέα, αλλά έβαζες κάτι κάρτες πλαστικές, που έιχαν εγκοπές, σε μια σχισμή, κι έτσι το προγραμμάτιζες. Εγώ φυσικά, ως μαστροχαλαστής από κούνια, έχωσα μανταλάκια στην σχσμή, και ο μάστορας που φωνάξαμε τότε, είπε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει, και το πλυντήριο δεν φτιάχνει. Ο πατερας μου μια φορά πάλι κατέστρεψε ενα ψυγείο, γιατί ήθελε να κάνει απόψυξή και έξυσε τον πάγο με κανονικό μαχαίρι, τρύπησε την σερπαντίνα, βγήκε το φρέον, και δεν υπήρχε ανταλλακτικό (κανονικά επιτρέπεται να ξύσεις τον πάγο μόνο με ξύλινη σπάτουλα-τώρα άλλωστε όλα τα ψυγεία είναι no frost).