zxspec83
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 26
Το ειδικό ένθετο του Pixel 5 είναι ένα πρωτότυπο άρθρο για την Ηλεκτρονική Σκακιστική Ολυμπιάδα. Αφού διαβάσουμε τα βασικά περί σκάκι (είναι και μια πολύ καλή αρχή για κάποιον που δεν έχει ιδέα για το παιχνίδι αυτό αφού τα εξηγεί αρκετά καλά), φτάνουμε στο "ζουμί" της υπόθεσης: 4 προγράμματα σκάκι για Spectrum, TI-99/4A, BBC και Lynx τέθηκαν αντιμέτωπα μεταξύ τους και ο νικητής αντιμετώπισε τον αρθρογράφο στον τελικό. Οι παρτίδες παρουσιάζονται αναλυτικά και με αρκετά διασκεδαστικό σχολιασμό, ωστέ να μην γίνονται ποτέ βαρετές. Ο άνθρωπος καταφέρνει να επιβληθεί τελικά και να αποφύγει την...ατίμωση, αφού όμως πρώτα καρδιοχτυπήσει αρκετά. Όμως ο Deep Blue είναι κάπου καθ'οδόν και θα φτάσει η στιγμή που ούτε το ταλέντο ενός Kasparov δεν θα αποδειχτεί αρκετό για να σταματήσει τον θρίαμβο του ηλεκτρονικού εγκεφάλου επί του βιολογικού.
...
Πώπω τι μου θύμισε τώρα... Το τι χρόνο ξόδεψα σε αυτό το ένθετο τότε παίζοντας και ξαναπαίζοντας τις παρτίδες...
Σήμερα πάντως τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα για τον κ. Πάνο Καραγιώργη με το Fritz ή Rybka... Πρωτάθλημα δεν νομίζω να έπαιρνε... Αλήθεια, υπάρχει αυτός ακόμη; Γράφει σε κανένα περιοδικό;
Πάντως η ιδέα και η παρουσίαση ήταν εξαιρετική και πρωτότυπη για την εποχή (και για την Ελλάδα φυσικά).
Αν υπάρχουν άλλοι φαν του σκακιού εδώ, τολμώ να ρίξω την ιδέα να διοργανώσουμε ένα ρετρό ηλεκτρονικό πρωτάθλημα σκακιού με όσα προγράμματα μπορούμε να βρούμε (έστω και από emulators).
Εκεί ο κάθε πρώην χρήστης μπορεί να αποδείξει την ανωτερότητα του υπολογιστή που είχε .
...
Πώπω τι μου θύμισε τώρα... Το τι χρόνο ξόδεψα σε αυτό το ένθετο τότε παίζοντας και ξαναπαίζοντας τις παρτίδες...
Σήμερα πάντως τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα για τον κ. Πάνο Καραγιώργη με το Fritz ή Rybka... Πρωτάθλημα δεν νομίζω να έπαιρνε... Αλήθεια, υπάρχει αυτός ακόμη; Γράφει σε κανένα περιοδικό;
Πάντως η ιδέα και η παρουσίαση ήταν εξαιρετική και πρωτότυπη για την εποχή (και για την Ελλάδα φυσικά).
Αν υπάρχουν άλλοι φαν του σκακιού εδώ, τολμώ να ρίξω την ιδέα να διοργανώσουμε ένα ρετρό ηλεκτρονικό πρωτάθλημα σκακιού με όσα προγράμματα μπορούμε να βρούμε (έστω και από emulators).
Εκεί ο κάθε πρώην χρήστης μπορεί να αποδείξει την ανωτερότητα του υπολογιστή που είχε .