Ρετρό κακές παιδικές συνήθειες

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
410
Αν έχει αναφερθεί ξανά ζητώ συγνώμη, δεν βρήκα κάτι.

Εκτός από το ότι τρώγαμε νύχια και πετσάκια σχεδόν όλα τα παιδιά που ήξερα, εγώ είχα και την κακή συνήθεια όταν με έβγαζαν βόλτα με το καρότσι και κάποιος με πλησίαζε τον έφτυνα. και αν προσπαθούσε να με ακουμπήσει τον δάγκωνα. :D
 
Εγω παλι ειχα την συνηθεια οπου με πηγαινε η μανα μου να πηγαινω στην τουαλετα για να τραβαω απλα και μονο το καζανακι 8) !!!!!
 
Ξέχασα να αναφέρω ότι έφτυνα το φαγητό μου κάθε μέρα μέσα στα συρτάρια, πίσω από τις πολυθρόνες, κάτω από το μπαλκόνι, μέσα σε τσέπες ρούχων και μέσα στις κλειστές ομπρέλες.
 
krios είπε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι έφτυνα το φαγητό μου κάθε μέρα μέσα στα συρτάρια, πίσω από τις πολυθρόνες, κάτω από το μπαλκόνι, μέσα σε τσέπες ρούχων και μέσα στις κλειστές ομπρέλες.

Δε χτίζονται τυχαία κορμιά σαν του Woodstock :D

Εγώ πάλι έτρωγα όποια σαβούρα βρισκόταν μπροστά μου αλλά το χειρότερό μου ήταν όταν κάποιος¨"ξένος" (η μάνα μου, η θεία μου, η αδερφή μου κλπ ) επιχειρούσε να με πάει βόλτα με το καρότσι... Γυρνούσα με το πλέον σοβαρό μου ύφος, τον κοιταζα και άρχιζα τις γκαρίλες...

Πόσο τρομαχτικό μπορεί να ήταν ένα ουρλιαχτό σε ταινία τρόμου;;;; :eek:

Κάτι αντίστοιχο... #)

Μόνο στη γιαγιά μου, τη νονά μου και ένα νεαρό (τότες) επέτρεπα να αγγίζουν το καρότσι μου...
 
krios είπε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι έφτυνα το φαγητό μου κάθε μέρα μέσα στα συρτάρια, πίσω από τις πολυθρόνες, κάτω από το μπαλκόνι, μέσα σε τσέπες ρούχων και μέσα στις κλειστές ομπρέλες.
Ουεεε!!!!!!!! Δεν παραγγέλνω πιττόγυρα σήμερα....... :( :(

:D :D:D:D
 
Δικια μου συνηθεια ηταν να τραβαω χειροφρενο οταν τυχαινε και εκανε το μοιραιο λαθος η μητερα μου να με περασει μπροστα απο παιχνιδαδικο! Οταν μιλαμε για χειροφρενο, βαλτε καλυτερα τον ορο "αγκυρα", μιας και ταιριαζει περισσοτερο. Με το που επεφτε το ματι μου σε βιτρινα με παιχνιδια, το σωμα μου επαιρνε κλιση 45 μοιρες αντιθετα απο αυτη της μητερας μου και τα ποδια μου ενωνονταν πεισματικα και δεν εκαναν βημα, παρα μονο το συρσυμο που ενιωθε η μητερα μου τραβωντας την αφεντια μου εκει που ανυποπτα περπατουσαμε (λες για αυτο να αλαζα τοσο συχνα παπουτσια, απο φθορα "συρσυματος"?!). Δεν υπηρχε περιπτωση να ξεκινησουμε για να συνεχισουμε τον περιπατο, αν δεν εβλεπα οτι ειχε και δεν ειχε το εκαστο μαγαζι στις βιτρινες. Χαλαρα χτυπουσαμε μισαωρο απο τα λεγομενα της μητερας μου!

Επισης κακη συνηθεια ηταν το ποτισμα καθημερινως και επιμελως των περιαστικων δενδρυλιων στην διαδρομη σπιτι-σχολειο. Απο ψυχολογικο θεμα (πως φαινεται οτι το λατρευα το σχολειο ε?!) επινα το γαλα μου καθε πρωι και απλα οπλιζοταν το συστημα. Ημουν ετοιμος να τα "δωσω" ανετα με το που ξεπορτιζα, αλλα εκανα κρατει οσο μπορουσα. Τα δεντρα ζουν και βασιλευουν καθως πηραν οτι βιταμινες και θρεπτικα συστατικα περιειχαν τα νουνου και γαλα βλαχας, χωρια εβολ και carnation! Οπως και να εχει εβαλα το λιθαρακι μου στην ecologic development της περιοχης μου και μαλιστα απο τις αρχες του 80!
 
Επιπλέον ξέχασα να αναφέρω ότι όταν μου παίρνανε λουστρίνια τα χάλαγα στο πλάι γιατί δεν μου άρεσαν ποτέ, με έσφιγγαν, γλύστραγαν και δεν μπορούσα να παίξω, τρέξω, κάνω ποδήλατο και σκέιτ.
 
krios είπε:
όταν με έβγαζαν βόλτα με το καρότσι και κάποιος με πλησίαζε τον έφτυνα. και αν προσπαθούσε να με ακουμπήσει τον δάγκωνα. :D

Κι εγώ δάγκωνα ειδικά όταν με έπαιρναν αγκαλιά και έριχνα που και που καμιά σφαλιάρα,ή , και κουτουλιά!

Όταν μεγάλωσα λίγο απλά είχα την κακή συνήθεια όταν έπαιζα έξω να τρέχω τόσο γργήγορα που έπεφτα και τσακιζόμουνα με αποτέλεσμα να καταστρέφω -εκτός από τα γόνατά μου- και τα ρούχα μου!
 
Εγω εκλαιγα συνεχεια (μαλλον γκαριζα :) ) και ειχα και μια αλλη κακη συνηθεια οπως να επαναλαμβανω οτι μου ελεγαν.

Θα σας πω μονο ενα πραγμα, την λεξη μακακα την ακουσα λιγο πριν παμε σε μια δεξιωση, οταν την ακουσα η μητερα μου με κοιταξε στα ματια και μου ειπε να μην πω ποτε αυτη την λεξη γιατι ειναι κακια και εγω σαν καλο παιδακι ετσι εκανα δεν εβγαλα αχνα!!!

.....Για λιγο.....

Μεχρι που μπηκαμε μεσα στο χωρο της δεξιωσης και αρχισα να φωναζω μακακα, μακακα, μακακααα..... Συνεχεια !!!

Με αποτελεσμα να φυγουμε μετα απο λιγο :D :D :D
 
Εμένα πάλι μου άρεσε πολύ η ζωγραφική! Οπότε, ζωγράφιζα όπου έβρισκα.Τι χαρτί... τι τοίχος ...το ίδιο μου έκανε!

Μέχρις ότου που ήρθε μια μέρα κ είπα φτάνει...το έχω πλέον παρακάνει!χεχεεε

Όμως δεν την έκοψα αυτή την συνήθεια για μένα,αλλά για την φουκαριάρα τη μάνα μου που καθάριζε συνεχώς τα ντουβάρια!Εγώ στην θέση της πάντος εμένα θα "καθάριζα"!!!

Τελικά ήμουν στον κόσμο μου μικρή!

(Καλά μην μου πει κανείς οτι δεν το είχε επιχειρήσει αυτό έστω κ μία φορά όταν ήταν μικρός...ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΧΕΧΕΧ)
 
Προσπαθούσα να βρω ταιμινγκ για να πεταξω τη latest ατακα Ψάλτη. Ειδικα στην αχωνευτη κορη της ψιλικατζους που όταν μου ειπε οτι δεν θα με αφησει να αγορασω kiss γιατι...έτσι. Και ξεσπασα σε ρεπερτοριο πεστα βρωμοστομε...

Ομολογω οτι το βρισιδι μου εχει μεινει ακόμα και σήμερα.
 
krios είπε:
Αν έχει αναφερθεί ξανά ζητώ συγνώμη, δεν βρήκα κάτι.Εκτός από το ότι τρώγαμε νύχια και πετσάκια σχεδόν όλα τα παιδιά που ήξερα, εγώ είχα και την κακή συνήθεια όταν με έβγαζαν βόλτα με το καρότσι και κάποιος με πλησίαζε τον έφτυνα. και αν προσπαθούσε να με ακουμπήσει τον δάγκωνα. :D
Ο Χριστός και η Παναγία!!!

Έτρωγα τα νύχια και των χεριών και τον ποδιών μου και ήμουν ακόμη πολύ μωρό!! Θυμάμαι έτρωγα τα νύχια μου απο τότε που...έβγαλα δόντια! Τώρα έχω ωραιότατο μανικιούρ (και πεντικιούρ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Snoopitsa είπε:
Έτρωγα τα νύχια και των χεριών και τον ποδιών μου και ήμουν ακόμη πολύ μωρό!! Θυμάμαι έτρωγα τα νύχια μου απο τότε που...έβγαλα δόντια! Τώρα έχω ωραιότατο μανικιούρ (και πεντικιούρ)
Απίστευτο..ακου εκεί και τα νύχια των ποδιών!!! :rofl: :rofl:

Φοβερό πιτσιρίκι!!

Εγώ από ό,τι θυμάμαι..είχα ένα θέμα με το να με φιλάνε στα μάγουλα! Σιχαινόμουν! Γι'αυτό αν καμιά θεία ή οποιοσδήποτε τελοσπάντων με φιλούσε..μετά σκούπιζα επιδεικτικά το μάγουλό μου για να το καταλάβει ότι δεν το ήθελα! Άμα τώρα δεν το έπιανε και το επαναλάμβανε..ακολουθούσα πιο δραστικά μέτρα..εμφανιζόμουν με τις παλάμες μου στα μάγουλα έτσι ώστε να μη με πλησιάσουν...Τι γλυκό και ευγενικό παιδάκι εε?? :cool:
 
1) Που έτρωγα τα νύχια μου 6-8 ετών

2) Που ήθελα να πάω στις νεροτσουλήθρες

3) Που όταν έβλεπα Barbie έκλαιγα γιατί ήθελα να τα αγοράσω

4) Όταν έκλεβα τα σοκολατάκια αγνώστων

5) Όταν πήγαινα στις εκθέσεις βιβλίου και χάλαγα τα βιβλία με αποτέλεσμα οι πλανόβιοι να φωνάζουν

6) Να κάνω αηδίες στο δρόμο

7) Να μιλάω μόνη μου στο δρόμο

α και όταν πήγα στην Ιορδανία στους συγγενείς μου δεν ήθελα να με αγγίζουν χα χα
 
Το χειρότερο ίσως πράγμα: Όταν ήμουνα μικρή, οι θείες μου είχαν το απίστευτα ενοχλητικό ελάττωμα (συγχωρέστε μου την ορθογραφία! είναι από την ψυχική φόρτιση!!!) να μου τσιμπάνε τα μάγουλα!

Μιλάμε, όχι τσίμπημα, Ζούπηγμα!!!!... Μια, δυο, τρεις, κάποια στιγμή τα κρανιοπήρα εγκεφαλικά και δάγκωσα το χέρι της μιας μου θείας (αυτής που δε χωνεύω ακόμα και σήμερα!)....

Να δεις τι καλά που λούφαξαν οι υπόλοιποι! Όταν πηγαίναμε επίσκεψη και πήγαιναν να μου τσιμπήσουν τα μάγουλα, πεταγόταν η μάνα μου κι έλεγε: "Προσοχή! Δαγκώνει"!....

Τελευταία φορά, το έκανε ένας φίλος μου που γνώριζε το "κόλλημά" μου... Επανέλαβε την χαρακτηριστική κίνηση, χωρίς όμως να προλάβει να τραβήξει το χέρι του (πριν κανένα μήνα, υπολογίστε!).... Μέγα λάθος!!! Τα "δοντάκια" μου είναι ακόμα στις αρθρώσεις του (και μάλλον δε θα φύγουν ποτέ! :D )

Άλλο highlight (που απλά προέβλεψε το μέλλον) ήταν η φαϊνή μου ιδέα να βάψω το σαλόνι μας με μαρκαδόρους (μιλάμε, ΌΛΟ το σαλόνι! Καναπέδες, πολυθρόνες, τραπεζαρία, τοίχους, χαλιά κ.τ.λ.!)... Το άπειρο κυνηγητό και μόλις με τσάκωσε η μάνα μου, το άπειρο ξύλο! :D Ήμουν τότε 5 χρονών!

Στα 6 μου επαναλαμβάνω εκ νέου το εγχείρημα με δαχτυλομπογιές!!! Ίδια κατάληξη!

Στα 16 μου επαναλαμβάνω πάλι το εγχείρημα, με σπρέι στον τοίχο του σχολείου! Πολύ ωραίο το graffiti! Πολύ χάλια η αποβολή! Το άπειρο ξύλο! (πλέον τραβάω φωτογραφίες ή κάνω graffiti σε sketchbooks! :p )

Άλλο: Δε μπορώ την αδικία, σαν άνθρωπος! Πώς το λένε! Μου τη δίνει, να βλέπω ψευτόμαγκες να τα βάζουν με ανθρώπους που απλά δεν stand up for themselves. (συγνώμη για τα αγγλικά, αλλά γενικά τα ελληνικά μου είναι λίγο χάλια!)....

Η αιώνια ατάκα μου (ακόμα και τώρα -όσοι με είδατε από κοντά, γελάστε!) είναι το "Βρες κάποιον στο μέγεθός σου, ρε!" (και συνήθως το αμολάω σε νταγλάρια!).... Άπειρες φορές που γυρνούσα γδαρμένη από το σχολείο γιατί κάποιος κορόιδευε τον Κωστάκη (π.χ.), που φορούσε γυαλιά & έσπευδα προς υπεράσπιση! (rangers to the rescue aka ξυλοφορτωμένη D@redevil!)

Έχω κι άλλες κακές συνήθειες από παιδί, που δεν τις θυμάμαι! Θα μου έρθουν εν καιρώ!!!
 
Πωπω ένα ένα μου έρχονται. Έβγαινα στο μπαλκόνι και έκοβα τα λουλουδάκια ''σκυλάκια'' και το έπαιζα κινέζα μετά στην ερώτηση ''ποιός κόβει τα λουλούδια έξω;'' Λες και υπήρχε κι άλλος!!! Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει φωτογραφία ντοκουμέντο για την κακιά συνήθεια, την οποία έκοψα μαχαίρι όταν κατάλαβα περίπου στα 15 μου ότι κι αυτά πονάνε. Με κορόιδεψαν πολλοί τότε όταν το είπα αλλά στην πορεία δικαιώθηκα και επαληθεύτηκα.
 
Ζωγραφιζα μουστάκι και μουσια στα πρόσωπα των ηθοποιών που δεν μου άρεσαν.πολλά εξώφυλλα τα είχα τρυπησει.καισε φωτογραφήσεις έκανα στους διπλανούς κερατακια. αισχυνομαι αλλά είναι αργά :)
 
Άναβα φωτιές όπου και όπως μπορούσα...

Φωτιές που ξέφυγαν από τον έλεγχό μου:

α) το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας

β) το χαλάκι του μπάνιου του θείου μου
 
Καθάριζα συχνά το "δίκανο".

Μισούσα τα μέρη με πολυκοσμία οπότε κλότσαγα τον κόσμο.

Αν είχα τα νεύρα μου πέταγα τασάκια και ότι βαρύ αντικείμενο υπήρχε στα κεφάλια των άλλων.

Αν τσαντιζόμουν πολύ μπορεί και να τους κατουρούσα.

Ευτυχώς μετά τα 3 ηρέμησα (και οι γονείς μου).
 
Σε όποιο σπίτι πηγαίναμε επίσκεψη μ'άρεσε να αναβοσβήνω τα φώτα και να ψάχνω τις συχνότητες στις τηλεοράσεις!Αν είχαν και μικρό παιδί σίγουρα έψαχνα το δωμάτιό του,τα συρτάρια του,να δω αν έχει playmobil κλπ!Και πάντα πήγαινα στο σαλόνι και έψαχνα να δω αν έχουν δίσκους και κασέτες!
 
Πίσω
Μπλουζα