circleag
RetroJunkie™
- Joined
- 14 Οκτ 2008
- Μηνύματα
- 2.405
- Αντιδράσεις
- 515
Εννοείται αγαπητή 1@BETTY BOOP[/USER] Don't worry! #)BETTY BOOP είπε:αστειακι...το...προκλητικο....
Εννοείται αγαπητή 1@BETTY BOOP[/USER] Don't worry! #)BETTY BOOP είπε:αστειακι...το...προκλητικο....
johnny19818 είπε:Το γεγονός ότι αν κάτι δεν άρεσε στους γονείς δεν μας το αγόραζαν. Για να γίνω πιο σαφής. Δεν ήθελαν να μου πάρουν δώρο βιντεοπαιχνίδια. Προτιμούσαν ρούχα ή κάτι άλλο. Εμ πόσο να χαρεί ένα παιδί όταν για δώρο του αγοράζεις ένα μπουφάν. Π.χ. θυμάμαι τη χαρά που έκανα όταν κάποια Χριστούγεννα μου έφεραν συγγενικά εξ'αγχειστίας πρόσωπα που γνώριζα πρώτη φορά ένα ηλεκτρονικό φορητό.
Πράγματι, αυτό ήταν κάτι που είχα ξεχάσει να αναφέρω στη δική μου μεγάλη λίστα, και με εκνεύριζε και μένα. Όντως ισχύει το ότι αυτό το φαινόμενο είναι κατάλοιπο μιάς άλλης γενιάς που θεωρούσε τα τρόφιμα και τα ρούχα ως το σημαντικότερο πράγμα, αλλά από την άλλη αν αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, σημαίνει ότι δεν είσαι σωστός γονιός, αφού αδυνατείς να προσαρμοστείς με τις συνθήκες μιάς διαφορετικής εποχής και να δεις τις ανάγκες των παιδιών σου. Παράδειγμα οι δικοί μου γονείς, που άντε να μου αγόρασαν δύο φορές παιχνίδι σε όλη μου τη ζωή, παρ'όλο που πάντα τους έλεγα τι ήθελα στα γενέθλιά μου. Όλες τις άλλες φορές ήταν ρούχα ή άλλα πράγματα, και χαρακτηριστικά θυμάμαι από τα έκτα μέχρι τα έννατά μου γενέθλια ρούχα, στα δέκατα που ήλπιζα επιτέλους για ένα παιχνίδι, δώρο ένα πάπλωμα, και στα ενδέκατα ένα φωτιστικό γραφείου. Κι εγώ να είμαι παιδί που δεν ήθελε να τους πληγώσει και να φανεί η δυσαρέσκειά μου και να προσποιούμαι ότι χάρηκα...sofos37 είπε:Αυτό ήταν και κατάλοιπο παλαιότερων δεκαετιών.Οι γονείς μας μεγαλώαανε παλαιότερες φτωχές δεκαετίες και τότε τα ρούχα είχαν μεγάλη αξία σε σχέση με τα παιχνίδια και έτσι έμεινε στις δεκαετίες 80 και 90 το να φέρεις ρούχα ή καμιά ηλεκτρική συσκευή(όχι παιχνίδι) ως μεγάλο δώρο.
οχι ειμαι σιγουρη...γιατι το χαρτι περιτυλιγματος ειχε το όνομά μου απεξω...προφανως ειχαν αγορασει και αλλα δωρα αυτοι που μου εφεραν το συγκεκριμενο δωρο και για να μην μπερδευτουν εγραψαν τα ονοματα των παραληπτων στο χαρτι συσκευασιας...elsint17 είπε:μηπως πηγαιναν αλλου και τα ελαβες κατα λαθος;
Πες στα χρυσοστομε!paulochelao24 είπε:σπαστική συνήθεια να είσαι άνεργος μεσα στο άγχος κτλ και να σε ρωτάει ένας συγγενής (ή και γείτονας και ας γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που περνάς ) μπροστά σε κόσμο αν δουλεύεις κάπου,φέρνοντας σε σε δύσκολη θέση (και μετά να σου πετάει και το εξής "ήρθαν τα χρόνια σου για γάμο τι κάνεις ακόμα" αυτά μου την σπάνε εμένα
Και αυτο,αλλα το χειροτερο ειναι το τηλεφωνο!!!paulochelao24 είπε:χαχα ετσι ή και το άλλο.όταν σε ώρα κοινής ησυχίας που κοιμάσαι για μεσημέρι να χτυπάει το θυροτηλέφωνο επίμονα,να έρχεται ο δίπλα γείτονας ή γειτόνισα για επίσκεψη μεσημεριάτικα,εσύ να έχεις ξυπνήσει άρον άρον και να σε ρωτάει μετά "σε ξύπνησα μήπως;"
Πρώτη φορά ακούω να φέρνουν δώρο στους γονείς και όχι στο νεογέννητο! Μάλλον ο πατέρας σου έψαχνε μια αφορμή για να αγοράσει ένα ρολόι!johnny19818 είπε:Να φανταστείτε πέρυσι που έγινα πατέρας μου έκανε πάλι δώρο ένα ρολόι το οποίο βέβαια απλά μου παρουσίασε χωρίς να διαλέξω εγώ.
Έκαναν και στο μωρό δώρο και στους γονείς. Εάν ήθελε να μου αγοράσει ρολόι θα έπρεπε τουλάχιστον να με ενημερώσει πρώτα...domniki είπε:Πρώτη φορά ακούω να φέρνουν δώρο στους γονείς και όχι στο νεογέννητο! Μάλλον ο πατέρας σου έψαχνε μια αφορμή για να αγοράσει ένα ρολόι!
Και για μένα ήταν εφιάλτης τα Σάββατα που πηγαίναμε στην διπλανή πόλη, 60 χλμ απόσταση, για ψώνια για ρούχα. Ρούχα όμως για όλη την οικογένεια. Όλο το πρωινό να γυρνάμε στα μαγαζιά και να καπαρώνουμε ρούχα. Το μεσημέρι να κάνουμε παύση για φαγητό και μόλις ανοίξουν πάλι τα καταστήματα να πηγαίνουμε ξανά από εκεί που είχαμε αφήσει τα ρούχα για να τα μαζέψουμε. Και φυσικά όλη αυτή η ταλαιπωρία μόνο για ρούχα. Η περίπτωση να αγοράζαμε κάτι που μας άρεσε και δεν το βρίσκαμε στην πόλη μας, δεν έπαιζε. Ένα βιντεοπαιχνίδι π.χ. Και εννοείται ότι τα ρούχα τα επέλεγαν οι γονείς και με έφερναν σε σημείο τόσο να επιμένουν που και να μην μου άρεσαν (τις περισσότερες φορές) τα αγόραζαν. Πέρυσι το καλοκαίρι τους επισκέφθηκα πάλι και ο πατέρας μου πρότεινε να πάμε για ψώνια για ρούχα. Ε, τίποτα δεν άλλαξε. Πάλι τα ίδια και τα ίδια.Aπορρω πώς ξέχασα να το γράψω απ' την πρώτη φορά, ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ! Τα μισούσα. Εντάξει, είναι λογικό να γίνονται γιατί χρειαζονται, σημασία έχει το πώς! Η μαμά μου με έπαιρνε μία Παρασκευή το μήνα και με γυρνούσε στην αγορά. Πέρα απ'το ότι ήταν συνέχεια τσατισμένη γιατί κανένα απ'τα παιδικά ρούχα δεν μου έκανε-κι εδώ να καταγγείλω ότι παλιά τα παιδικά τα έκαναν υπερβολικά στενά, προορίζονταν μόνο για κοκκαλιάρικα παιδιά-, μου έπαιρνε αυτό που άρεσε σ' αυτήν και ποτέ σ' εμένα! Κι έτσι είχα ένα σωρό ρούχα που έμειναν για πάντα πεταμένα στο βάθος της ντουλάπας.