3 Μαϊου σημερα και σαν χθες εγιναν τα καλλιστεια του 1981.
Το διαγωνισμο τον εβλεπα εβλεπα απο μικρο παιδακι. Ποτε ομως στα χρονικα των ελληνικων καλλιστειων της προ Αντ1 εποχης ο διαγωνισμος αυτος δεν ειχε τοσο μεγαλη προβολη οσο εκεινη τη χρονια. Περιοδικα, εφημεριδες και τηλεοραση ξεκινησαν τουλαχιστον ενα μηνα νωριτερα να ασχολουνται με τις φιναλιστ και τις λεπτομερειες του διαγωνισμου σε εκτενη αφιερωματα.
Σε καθημερινη βαση η τηλεοραση παρουσιαζε αναμεσα στις εκπομπες μικρα και μεγαλα αφιερωματα για τις φιναλιστ. Τις βλεπαμε να ταξιδευουν σε κοτερα, να καλλωπιζονται στο ινστιτουτο, να μαθαινουν το τραγουδι και τις χορογραφιες της μεγαλης βραδιας, να δινουν συνεντευξεις, κ.λ.π. Τις ειχαμε μαθει πια τοσο καλα ολες τις κοπελες σαν να ηταν φιλες μας.
Η βραδια των καλλιστειων εκεινο το Σαββατοβραδο 2 Μαϊου του μακρινου 1981 ηταν οντως φαντασμαγορικη, οπως αναμενοταν.
Δυστυχως ομως δεν ειχε και τοσο ωραιο φιναλε διοτι η Σταρ Ελλας, Μαρια Νικουλη, εμελλε να ειναι η πιο αμφισβητουμενη Σταρ Ελλας ολων των εποχων. Πολυ παρασκηνιο, πολλη δυσαρεσκεια, πολλα παρατραγουδα. Ολα αυτα καταφεραν να χαλασουν εναν, κατα τα αλλα, πολυ ομορφο διαγωνισμο που ειχε ξεκινησει με μεγαλη ορεξη, χαρα και πολλες προοπτικες.
Την αλλη μερα Κυριακη 3 Μαϊου (σαν σημερα) οι γονεις μου, ενα φιλικο ζευγαρι κι εγω πηγαμε ολοι μαζι στη Σαλαμινα. Ο καιρος θαυμασιος σαν καλοκαιρι. Το βραδακι κατσαμε σε μια ταβερνα και το μαγαζι αυτο επαιζε στην τηλεοραση που ειχε βγαλει εξω για τους θαμωνες τα καλλιστεια της προηγουμενης ημερας. Μεσω βιντεο αυτο. Μηχανημα εξαιρετικα σπανιο στην Ελλαδα ακομα. Το ωραιο ηταν πως ειχα τη χαρα να παρακολουθησω ξανα το διαγωνισμο και μαλιστα αυτη τη φορα εγχρωμο! Δεν ειχαμε αγορασει ακομα εγχρωμη τηλεοραση και θυμαμαι πως ειχα εντυπωσιαστει αφανταστα. Ειδικα εκει που παρελασαν οι κοπελες με βραδινη τουαλετα, ειχα τρελαθει γιατι μου δοθηκε η ευκαιρια να μαθω τι χρωμα φοραγε η καθεμια. Μια πολυ γλυκια αναμνηση που θα την κρατησω για παντα!
Και εδω ενα βιντεο - αφερωμα σε εκεινη τη βραδια. Μακαρι να μπορουσα να την ξαναζησω εστω για ενα λεπτο....